Gönderen Konu: Fenerbahçe | Turkish Airlines Euroleague / 2019-20 Sezonu  (Okunma sayısı 277961 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı tembelhayvan

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • FantomOrmanda
Aynı saatte içerde futbol maçı var. Her iki dalın kombinesine sahip olan taraftar çoğunlukla futbolu tercih eder gibi sanki.
Salon dolu olmalı. Yönetim kombine devir işine daha bir önem vermeli, bol bol duyuru yaparak. Kombine sahiplerine "maça gelmeyecekseniz kombinenizi devretmeyi unutmayın" diye kısa mesaj atabilir mesela.
Takım zaten büyük baskı altında olacak, biraz rahatlatabilmeliyiz.

Çevrimdışı sonkale1907

• Üye
  • Yer: MERSİN
Ynt: FENERBAHÇE / Euroleague 2019-20 Sezonu
« Yanıtla #646 : 06 Kasım 2019, 11:38:03 »
Biraz Goudelock videoları izleyip deşarj oldum   :)
O zaman ki kadroya bakıyorum da bir yanda Bogdanovic Bjelica Goudelock Vesely Hickman Zizis, diğer yanda Emir Zoric (gözümün çırası) Oğuz Semih Kenan Berk  :D
Yalnız, yabancıların tamamı iyiymiş.
FENERBAHÇE

Çevrimdışı constructor

• Üye
  • Yer: muğla
Analiz yapıp sorunu doğru tespit edersen, sonraki davranışında doğru olur.

En başından beri savunduğum bir şey var, takım düzeni ve fiziksel yeterlilik (mental yorgunluk). ben alınan mağlubiyetlerin tamamının sebeblerini buna yoruyorum. yani hiç olmadık sebebler, olmadık senaryolar sunuluyor, ikisi yeterli sebeb.

Hem takım düzeni hem de fizik kondüsyon olarak (skordan bağımsız olarak) zalgiris maçında iyiydik. bayern maçında daha iyi olacağımızı düşünüyorum. pembe gözlüklerle bakmıyorum, realiteye bakıyorum. hatırlayan varsa macabi maçında da epey çile çekeceğiz dedim, adamlar bizi döve döve yendiler, niye macabi gibi atletik bir takımla başedecek yeterli fiziksel dayanıma sahip değildik.

Geçen seneden farklı bu sene takımlar daha iyi, zayıf yakaladıkları zaman affetmiyorlar. real de bize benzer bir durum yaşıyor ama onlarda sorun  düzenle alakalı değil , fizik kondüsyon ve mental yorgunluk var. kendi sahalarında daha çok oynadıkları için daha az yara aldılar.
Biz ise  düzenlerin oturması lazım. Fizik kondüsyon olarak datome, vesely, lavergne sloukas daha iyiydi, bu hafta biraz daha iyi olacaktır.
bu ikisi düzeldikçe her şey yerine oturacak arkadaşlar merak etmeyin.  olayı arabeske bağlamaya gerek yok. canınızı da sıkmayın, düştüğü yerden kalkacak bu takım. çünkü kalkmaması anormal olur.

Çevrimdışı cansipor17

• Üye
  • Yer: Çanakkale
Analiz yapıp sorunu doğru tespit edersen, sonraki davranışında doğru olur.

En başından beri savunduğum bir şey var, takım düzeni ve fiziksel yeterlilik (mental yorgunluk). ben alınan mağlubiyetlerin tamamının sebeblerini buna yoruyorum. yani hiç olmadık sebebler, olmadık senaryolar sunuluyor, ikisi yeterli sebeb.

Hem takım düzeni hem de fizik kondüsyon olarak (skordan bağımsız olarak) zalgiris maçında iyiydik. bayern maçında daha iyi olacağımızı düşünüyorum. pembe gözlüklerle bakmıyorum, realiteye bakıyorum. hatırlayan varsa macabi maçında da epey çile çekeceğiz dedim, adamlar bizi döve döve yendiler, niye macabi gibi atletik bir takımla başedecek yeterli fiziksel dayanıma sahip değildik.

Geçen seneden farklı bu sene takımlar daha iyi, zayıf yakaladıkları zaman affetmiyorlar. real de bize benzer bir durum yaşıyor ama onlarda sorun  düzenle alakalı değil , fizik kondüsyon ve mental yorgunluk var. kendi sahalarında daha çok oynadıkları için daha az yara aldılar.
Biz ise  düzenlerin oturması lazım. Fizik kondüsyon olarak datome, vesely, lavergne sloukas daha iyiydi, bu hafta biraz daha iyi olacaktır.
bu ikisi düzeldikçe her şey yerine oturacak arkadaşlar merak etmeyin.  olayı arabeske bağlamaya gerek yok. canınızı da sıkmayın, düştüğü yerden kalkacak bu takım. çünkü kalkmaması anormal olur.

Düşüncenize katılmakla beraber Umuyorum ki Datome Vesely kaliniç gibi temel oyuncularımız eski fiziki yeterliliklerine tekrardan ulaşabilirler. Bence saha içinde ki sorunlarımızda büyük onları hafife almamak gerekiyor. Parkede 3 tane savunması gerçekten kötü ( Kostas De colo ve Williams) oyuncuyu barındırmak gerçekten zor. Bu takımın Williams'ın post up savunmasını öğrenmeyi beklemesine zamanı olur umarım. Hiçbir şekilde 4 numaraları savunamıyor.  Kostas De colo ikilisi savunmada malum mutlaka açıklarını kapatmak gerekiyor.

Velhasıl kelam bu uzun rotasyonuyla bu sezonu nasıl geçireceğiz bilmiyorum. Melli'nin değerini daha çok anladım.

Çevrimdışı constructor

• Üye
  • Yer: muğla
williams, kapasitesi çok yüksek bir oyuncu ama düzen içinde oynamayı öğrenmesi lazım, hem savunmada hem hücumda nerede duracağını bilmiyor,sırtı dönük adamı savunamıyor, bunları yapamadığı için yeteneklerini gösterecek psikolojisi kalmıyor, ama onu özetleyen sağ dipten walkup'ı geçip smacı vurduğu pozisyon. adamı rahatlıkla yapabildiği. ama savunmada adamını kaybedip başı kesilmiş tavuk gibi ortada dolaşınca ve onun yüzünden sayıyı yiyince mental olarak düşüyor. hücumda da kendi hünerlerini düzen içinde sergilemesi bekleniyor. onun içinde spazing i doğru yapması gerekiyor ki orada da sıkıntı var. ama öğrenecek, jason thomson gibi olmayacak.

Çevrimdışı furkan

• Üye
  • Yer: istanbul
Bu sene zamanımın çoğunu İstanbul dışında geçirdiğim için kombine almadım ancak bu maça gitmeyi düşünüyorum.Kombine devri konusunda bir sorum olacak: Kombine devri yapılan bir site var mı? Yoksa eşe dosta sormak daha mı mantıklı?

Çevrimdışı sonkale1907

• Üye
  • Yer: MERSİN
Evet.. Kazanmanın zamanı geldi. Bu maçla fabrika ayarlarına dönüş yaparız. Güzel bir galibiyet olur.
FENERBAHÇE

Çevrimdışı tembelhayvan

• Üye
    • FantomOrmanda
Bu sene zamanımın çoğunu İstanbul dışında geçirdiğim için kombine almadım ancak bu maça gitmeyi düşünüyorum.Kombine devri konusunda bir sorum olacak: Kombine devri yapılan bir site var mı? Yoksa eşe dosta sormak daha mı mantıklı?

Kombine devri yapılan site yok bildiğim kadarıyla. Twitter kullanıyorsanız arama yapabilirsiniz (#kombinedevir gibi).
Bazı kullanıcılar duyuru yapıyor, altında devir işlemleri yapılıyor.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
Aslında en zor maçımız... Zalgiris maçının üstüne bunu da kaybedersek, telafisi olmaz. Baştaki zor fikstür mazereti tamamen anlamsızlaşır. Allah takımımıza yardımcı olsun... Oyuncuların yerinde olmak istemezdim... Normal şartlarda ellerin titreyeceği bir maç... Hele bir de kötü başlarsak, büsbütün sarpa sarabilir... Bu sebeple iyi başlayıp, oyuncuların hırsının öz güvenle birleşmesi gerek. Bu olursa, yani iyi başlayıp, öz güven ve hırs el ele verirse, eze eze yeneriz. Ama maç önü psikolojisi bakımından, sezonun şu ana kadar olan bölümünün en zor maçı...

Çevrimdışı Avanta

• Üye
  • Yer: Ankara
Galibiyete hiç bu kadar ihtiyaç duyulmayan sıfatına sahip maçlardan biri. Sıkıntılı, stresli ve de zor geçmesi muhtemel bir maç, eğer kaybedesek bunun altından kalkamayız. Sezonun 7. karşılaşması olarak içerideki Bayern maçın için bunları yazacak olmak aklımızın ucundan geçmezdi.

Kötü tabloyu bir düzeltmek istiyorsak; deplasmandaki zorlu CSKA ve Barca maçlarından koparacağımız 1 galibiyeti, içeride Oly, Pana ve Baskonia'yı harcayan ASVEL deplasmanından alacağımız galibiyetle kıymetlendirmek şart. Böyle yapabilirsek; 10. hafta geride kaldığında 4G-6M yaparak komadan çıkmış ve şimdiye kıyasla gayet iyi bir durumda oluruz. Önümüzdeki virajı böyle geçtiğimiz taktirde, aradaki Pana deplasmanı hariç hepsini içeride oynayacağımız Khimki, ALBA, A. Efes, Zenit ve Valencia maçlarıyla da üst sıralara çıkma fırsatımız olur.

CanCan

• Ziyaretçi
Sloukas - De Colo - Williams - Vesely dörtlüsü en formda isimler ama henüz yanlarına bir tane daha ekleme yapamadık. Diğer yandan bu dörtlü ile savunma tam bir kara delik halini alıyor. Forvetlerde Kalinic ve Datome inanılmaz yavaş kalıyor. Westermann desen kafası kesilmiş tavuk gibi ? Bobby ile iyice kısa 5 yapsak bu sefer savunma tam bir felaket oluyor. İçinden çıkması zor denklem...

Çevrimdışı Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
Geçen haftaki Zalgiris yenilgisinin etkilerini en yoğun hissedeceğimiz bir maça çıkacağız. 1 dakika kalmışken yenilen 10-0 lık seri hep akılları kurcalayacağı için asla rahat olamayacağız. Yenilirsek çok şey kaybedeceğimiz, yenersek çok şey kazanmayacağımız bir maç.  Allah yardımcımız olsun.
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Çevrimdışı furkan

• Üye
  • Yer: istanbul
Kombine devri yapılan site yok bildiğim kadarıyla. Twitter kullanıyorsanız arama yapabilirsiniz (#kombinedevir gibi).
Bazı kullanıcılar duyuru yapıyor, altında devir işlemleri yapılıyor.

Teşekkürler, hallettim zaten, malum futbol maçı olunca epey bir kişi kombine devri yapıyordu.

Çevrimdışı sinanyucel

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
    • sinanycl
« Yanıtla #658 : 08 Kasım 2019, 14:41:57 »
EuroLeague teams budgets (via @lequipe)

Barça €41M
CSKA €40.7M
Real €40M
Khimki  €33.3M
Milano €31M
Fener €30M
Zenit €26.7M
Efes €24M
MTA €24M
Bayern €23M
Baskonia €16M
Oly €16M
Valencia €15M
Pana €14M
Zalgiris €11.9M
ASVEL €11.4M
Alba €11M
Red Star €8.3M
Yıkılmayan son kale Fenerbahçe...

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #659 : 08 Kasım 2019, 14:53:33 »
İlk 10 maç sonunda 3-7 falan olabiliriz böyle giderse.

Sent from my iPhone using Tapatalk

1 ay önce olumsuz olarak gördüğüm bu duruma erişebilirsek sevineceğimiz bir noktadayız.
Bugünkü maç bence de kader maçı, kazanırsak ne şekilde olursa olsun birşeyler değişmeye başlayabilir ama kazanamazsak bu sezon eurolig biter, işkence başlar.