Bence bizim bu sene yaşadığımız genel sorunlardan biri bu olsa gerek, yıldız olmayacak oyuncuları yetenekli askerlere çeviren bir sistemimiz vardı ama belki bu sene o oyuncular biraz benlemi bot bağladın moduna girdiler. birde şu var cidden bu sezon nerdeyse ilk kez formda bir yıldız kadroya kattık ve bu da takımdaki oyuncuların kendileri ile ilgili algılarını etkiledi. veya en basit haliyle bişeyler yanlış gitmeye başlayınca artık bütün takım mental olarak çöktü.
Oyuncular verebileceği maksimumu veriyordu. Gelişiyordu. Kendilerini ve yanındakileri geliştiriyordu. Udoh ununu elemişti neredeyse adam shaq etkisi yaptı. Bogdan yetenekli ama küçük bir çocuk gibiydi. Tam bir ekip lideri oldu. Kalinic kendisinin bile bilmediği yetenekleri olduğunu gördü. Melih bu takıma kaptanlık yapacak seviyeye geldi. Vesely avrupanın en değerlisi oldu. Daha bizi basamak görüp nba yapan guduric,melli vs var. Her oyuncu kapasitelerini farkedip hatta aşıp ortaya muntazam bir makina çıkardı.
Gelin görün ki bu makina geçen senenin sonundan bu yana sakatlıkların da etkisi ile motor sarmaya başladı, yag kaçırıyor, ses yapıyor. Artık tekliyor. Geçen sene play offta son benzini kullandık. O kadar eksikle 3 kez yendik efesi. Şimdi yenemiyoruz. Çünkü makina bozuldu. Bozulunca naparsin, dişlileri, bobini, kartları, şalterlerı değiştirirsin. Her makinanın bir kullanım omru var. Omur boyu aynı performansla çalışmaz. Biz bunu yaşıyoruz artık. Tek tek baktığında geçen seneden daha iyi oyuncular geldi belki ama temel kadro ve yapi aynı olunca yürümüyor.
Rakipler seni altetmek için kadro kuruyor, sen burnundan kıl aldirmiyorsun ve hiç bir önlem.almiyorsun. en büyük eksiğimiz çemberi karartacak bir uzun ve hareketli kısaların karşısında durabilecek ayakları çabuk kısa. Peki biz ne yaptık. Ayni ekmekle ayni kofteyi bekledik. Bunun adı kadro mühendisliği olamaz. Bunu ben 3 kuruşluk aklımla geçen senenin sonundan beri soyluyorum ama idareciler ve koç görmüyor. Işte benim de bunu aklım almıyor. Durduk yere sadece 2 yılda efes diye bir takım yarattık. Şimdi oturup ergini ve adamların başarılarını belki de muhtemel bir eurolegue şampiyonluklarını izlesin bizimkiler.