Gönderen Konu: Fenerbahçe | Turkish Airlines Euroleague / 2019-20 Sezonu  (Okunma sayısı 288038 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
Ynt: Fenerbahçe Beko:65 Real Madrid:94 | Euroleague 25. Hafta
« Yanıtla #2355 : 20 Şubat 2020, 23:34:06 »
Koçun açıklamaları özetle:

Obradovic sözlerine, ”Real Madrid’i tebrik ediyorum. Maçın başından sonuna kadar kontrol onlardaydı. Bizim açımızdan hazırlandığımız her şey çok kötüydü. Maçı kolayca domine ettiler.” diyerek başladı.

Oyuncularına sert eleştirilerde bulunan efsane koç, ”Kötü günleriniz olabilir ama savaşmadığınız anlar olmamalı. Bugün bazı oyuncularımız mücadele bile etmedi. Soyunma odasında aynı şeyleri söyledim. Benim de sorumluluğum var ama 7 yıl boyunca bize burada destek veren insanlara bunu izlettiremezsiniz. Bu insanlar bunu hak etmiyor. Hepimizin sınırları vardır. Bazı dakikalardan sonra pes ederseniz bu çok kötü. Hissiyatım da bu yönde oldu. Taraftarlarımız böyle bir tabloyu hak etmiyorlar.” dedi.

Obradovic, ”Konsantrasyon çok önemli bir problem. Euroleague seviyesinde bunun olmaması gerekiyor. Motivasyonunuz yoksa konsantrasyonunuz da olmaz. Mola esnasında oyunculara da söyledim. Kendinize saygınız yoksa en azından taraftaralara gösterin. Ben her zaman onların yanında olacağım. Onlar benim oyuncularım ve çok şey kattılar bu kulübe. Üç gün önce kupa aldık. Ama sorun şu ki, bu çok normalmiş gibi gösteriliyor. Bu kolay değil. Bunun farkında olması lazım bazı insanların. Bazen bazı şeylerin farkına yıllar sonra varırsınız.” ifadelerini kullandı.

Tecrübeli koç, ”Kim ne kadar süre alırsa mutlaka takıma yardım etmesi gerekiyor. Oyuncularımı suçlamayacağım. Belki de koç olarak ben iyi hazırlayamadım maça. İlk devreden sonra benim için her şey çok net ve basitti. Bu sene çok fazla maç oynadık ama hissiyat hep farklıydı. Bugün Euroleague oynayacak kadar istekli olmayan oyuncular vardı. Kolay pes ettiler. Bunu izlemek de çok kötü bir histi. ” dedi.

Obradovic sözlerini, ”Her gittiğimiz salonda taraftarlar oluyor. Bundan daha büyük nasıl bir motivasyon olabilir. Niye yapıyoruz bu işi. Ben sevdiğim için yapıyorum, oyuncuların da böyle düşündüğünü tahmin ediyorum. Benim inancım, sezon sonuna kadar çok zor olacak. Euroleague’de mücadele edecek o gücü görmüyorum. En son pes edecek insan benim. Varsa eğer benim motive olmadığıma, işimi yapmadığıma dair parmak gösterecek biri, kim olursa olsun gelsin göstersin.” diye noktaladı.
« Son Düzenleme: 20 Şubat 2020, 23:34:20 Gönderen: Bogdan Bogdanovic »

Çevrimdışı badboys

• Üye
  • Yer: İstanbul
  • Detroit Pistons-Fenerbahçe
« Yanıtla #2356 : 20 Şubat 2020, 23:34:26 »
Bu maç özelinde en sinir bozucu husus; son çeyreğe yenilgiyi kabullenmiş olarak başlamak. Sanki 35 sayı geride girmişiz gibi hiç bir reaksiyon göstermedi bizimkiler.

O halde, Efes'le TBL finalinde de karşılmamak için de erkenden elenelim... Ben pek akla yatkın bulmuyorum bu yaklaşımı; playoff bile yapamak, playoffta elenmekten daha hayırlı gelmiyor bana. Ayrıca, playoff'ta neler olacağı hiç belli olmaz; bir bakarsın ilk maçı son topla almışsın, ikinci maçta rakip için işler yolunda gitmez, attıkları girmez vs... Zaten mevcut vaziyetten playoff'a kalmak demek, bazı şeyler yoluna girmiş demektir.
Orada yabancı sınır devreye girdiği için güçleri neredeyse yarıya düşüyor.Zaten bizde de katkı verebilecek yabancı sayısı 5'i geçmez.Yani,ezilmek pek mümkün olmaz.
Ama EL öyle değil bence.Aşırı yumuşak bir takımız ve takımda sertliği yukarıya çekecek tek oyuncu bile yok.40 dakika boyunca deli gibi enerji sarf ederek maçı kazanacak kondisyonumuzda yok.Takımın yaş ortalaması da çok bariz yüksek.
Sloukas ya da Nando De Colo ikilisinden birinden vazgeçmek gerekiyor.Melih'e daha çok güvenmemiz gerek.
Attıkları girmez vs.. diyorsunuz ama adamların ilk 5 oynayan 2 oyuncusu yokken,galibiyete bu kadar ihtiyacımız varken sizce de bu mağlubiyet çoğu şeyi açıklamıyor mu?

90'ları,2000'leri ve rezalet Pianigiani dönemlerini biliyorum.Obradoviç'in bize verdiği,kattığı şeyler inanılmaz ve hayal bile edemeyeceğimiz şeylerdi.Dominant bir 5 yıl sonrası elbette böyle bir sezon yaşayacaktık.Ancak,Obradoviç'in de daha çok yıpranmasını,ezilmesini istemiyorum.Zaten camia olarak adamın bile istatistiklerini tersine çevirmeyi başarabildik,adama bile final kaybettirmeyi başardık.

Bu arada,keşke Daçka'daki yabancılar olsa keşke onlardaki mücadele bizde de olsa.De Colo,Sloukas,Datome,Nunnaly,Lauvargne falan aşırı yumuşak isimler.Kaliniçte takım sertlik göstermeyince yapmış olduğu işler boşa gidiyor ve şut sokamayınca iyice çekilmez hal alıyor.
İLk 4'ten sadece CSKA'ya karşı direnebiliriz ama o kadar...
Obradoviç bile çaresiz ise bize söylenecek söz düşmez.Ben Udoh'un ilk geldiği yıllardaki gibi 900 bin'e gelip,ölümüne mücadele edecek adamlar istiyorum.Nando De Colo gibi yumuşak ve çözülmüş oyuncuları değil.
Ertan Abi,sürekli olarak aynı şeyi söylüyorsun ve ben de bunun farkındayım zaten.Ancak,bazen kabul etmemiz gerekiyor gerçekleri.Utanmak falan ağır sözler ama bu durumda neyle gurur duyacağız ki? Bence yapmamız gereken şey takımı sil baştan yeniden kurmak olacak.Ama vermiş olduğumuz kontratlar muhtemelen elimizi kolumuzu bağlayacak.
Sloukas,De Colo gibi tek yönlü ve tamamen çözülmüş oyuncular bizi bir yere götüremez.Pleiss gibi 2.20'lik kalıplı bir siyahi arkadaş alıp,Tavares'i durduralım artık.Adam bizim maçlarda kariyer gecesi geçiriyor.
FENERBAHÇE

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #2357 : 20 Şubat 2020, 23:36:35 »
Iyi dediğimiz mücadele ediyorlar en azından dediğimiz takım lafımizi  soktu bize. Biz sene başına göre daha iyi falan değiliz hasiktir dediler. Gecen sene kendi sahasinda hic yenilmeyen takımdan 1 senede 30 fark yiyen takima döndük.

Play off yapmak mı daha hayırlı yapmamak mı bilemedim ama kendi sahasinda realden 30 fark yiyen takim play offu falan haketmiyordur. Bu kesin. Zira real kimseye deplasmanda boyle bir fark atmamıştır.

Bu farki yiyen oyuncular da realdekilerden ne kadar az ücret aliyor acaba. En trajik konu da bu.

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
  • Yer: İstanbul/Kadıköy
    • Güzel Sok, Ark Apt Daire 2
« Yanıtla #2358 : 20 Şubat 2020, 23:42:59 »
Iyi dediğimiz mücadele ediyorlar en azından dediğimiz takım lafımizi  soktu bize. Biz sene başına göre daha iyi falan değiliz hasiktir dediler. Gecen sene kendi sahasinda hic yenilmeyen takımdan 1 senede 30 fark yiyen takima döndük.

Play off yapmak mı daha hayırlı yapmamak mı bilemedim ama kendi sahasinda realden 30 fark yiyen takim play offu falan haketmiyordur. Bu kesin. Zira real kimseye deplasmanda boyle bir fark atmamıştır.

Bu farki yiyen oyuncular da realdekilerden ne kadar az ücret aliyor acaba. En trajik konu da bu.

Harika oynadılar.Zaten kupa finallerini izledim.Ezdiler o moralle bizide rahat yendiler.Arada kalite farkı korkunç.Bencede bitti play-off şansımız.Bu ağır skor sonrası ayağa kalkmak zor.

Çevrimdışı Gigidatome70

• Üye
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #2359 : 20 Şubat 2020, 23:45:54 »
Canları saolsun bı sene de fınal faır yapmayalım sorun degıl ama savasmadan mac kaybetmek üzüyo, 4 numara ve 1 numara katkısızı almayan bı takım zaten mac kazanamaz derick sahada ne yapıo anlamış degılım, melli ve gudurıc gorev adamı onların yerıne gelenler bu sene katkıyı bırak takımı bozdu bu cok acık

Kafamda Artık şu çok net: önceki iki senede takımın aklı, sağduyusu vb Melli’ymiş. Ondan önce udoh ve bogdan vardı; ardından Melli bizi ayakta tutmuş. Şimdi kaliteli parçalar bir türlü birleşmiyor

Çevrimdışı iloturo

• Üye
« Yanıtla #2360 : 20 Şubat 2020, 23:50:13 »
Harika oynadılar.Zaten kupa finallerini izledim.Ezdiler o moralle bizide rahat yendiler.Arada kalite farkı korkunç.Bencede bitti play-off şansımız.Bu ağır skor sonrası ayağa kalkmak zor.
Kalite farkinin çok korkunc olduğunu dusunmuyorum. Ama mantalite ve mücadele farkı korkunç. Bizde.sene basindan  bu yana basketbol oynama zevki, başarıya karşı açlığı azalmis oyuncular var. Saman alevi gibi parliyorlar ama hepsi  bu. Devamlılık yok.

Efesteki oyuncular mesela ac. Aynı bizim cskaya finalde kaybettikten sonraki sene cok daha ac ve motive takımımız gibi. Bizim artik kan degisimine gitmemiz lazım. Bu isimlerle uzun vadeli hedefler artik olmuyor.

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
« Yanıtla #2361 : 20 Şubat 2020, 23:50:24 »
Kafamda Artık şu çok net: önceki iki senede takımın aklı, sağduyusu vb Melli’ymiş. Ondan önce udoh ve bogdan vardı; ardından Melli bizi ayakta tutmuş. Şimdi kaliteli parçalar bir türlü birleşmiyor

Nba canımıza okudu.

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
« Yanıtla #2362 : 20 Şubat 2020, 23:52:27 »
Kalite farkinin çok korkunc olduğunu dusunmuyorum. Ama mantalite ve mücadele farkı korkunç. Bizde.sene basindan  bu yana basketbol oynama zevki, başarıya karşı açlığı azalmis oyuncular var. Saman alevi gibi parliyorlar ama hepsi  bu. Devamlılık yok.

Efesteki oyuncular mesela ac. Aynı bizim cskaya finalde kaybettikten sonraki sene cok daha ac ve motive takımımız gibi. Bizim artik kan degisimine gitmemiz lazım. Bu isimlerle uzun vadeli hedefler artik olmuyor.

Adamlar her hattıyla skorer.Tek eksik Randolphtu.Lull zaten yokları oynuyor sezon başından beri.Taylor ayarında bir sürü oyuncuları var.Reyesi saymam.Bir ara Laso bile sayı atacak sandım.
« Son Düzenleme: 20 Şubat 2020, 23:53:09 Gönderen: Tom Hanks »

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #2363 : 20 Şubat 2020, 23:57:06 »
Ağbi kimseyi küçümsediğim falan yok. Kimseye de dudak bükmedim. Genç arkadaşların daha önceki sert yorumlarına da hep ılımlı cevaplar yazdım.  Hepsine de siz diye hitap ettim. Yazdıklarım çizdiklerim ortada. Sadece buralara kolay gelinmedi onu vurgulamak istedim. Cemalex sanırım ihraç ettiğiniz arkadaş. Yazdıklarım ihraç nedeniyse eyvallah, yapacak bir şey yok. Kalanlar sağ olsun, Fenerbahçe basketbol şubesi sağolsun...

Estağfurullah... Sadece onu örnek olarak kullandım, ancak sanırım kastımı anlatamadım. Yani demek istediğim... Basketbol takımını veya bazı oyuncuları beğenmemek, mağlubiyetlere serzenişte bulunmak kimseyi daha bilgisiz, seviyesiz yapmaz... Neyse, Cemalex örneği için -eğer altını dolduramadıysam- kusura bakmayın...

Çevrimdışı iloturo

• Üye
« Yanıtla #2364 : 20 Şubat 2020, 23:58:56 »
Adamlar her hattıyla skorer.Tek eksik Randolphtu.Lull zaten yokları oynuyor sezon başından beri.Taylor ayarında bir sürü oyuncuları var.Reyesi saymam.Bir ara Laso bile sayı atacak sandım.
Aynı şeyleri tekrarlamayalim. Benim yazdığıma karsi aynı şeyi söylüyorsun. Isim isim yazarsan çok fark yok diyorum. Fark mücadele ve istekte diyorum. 

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
« Yanıtla #2365 : 21 Şubat 2020, 00:04:16 »
Aynı şeyleri tekrarlamayalim. Benim yazdığıma karsi aynı şeyi söylüyorsun. Isim isim yazarsan çok fark yok diyorum. Fark mücadele ve istekte diyorum.
[/quote

Belli dönemlerde mücadele vardı.6 baremine 9 baremine indirdiğimiz.Sakin kalamadık.Mücadele hiç etmedik diyemem.Gücümüz yetmedi.
Fark yok mu.Adamlar kısa forvet forvet zengini.

Görüşler aynı olamazki forumun zevki bu.

Çevrimdışı iloturo

• Üye
« Yanıtla #2366 : 21 Şubat 2020, 00:13:16 »

Belli dönemlerde mücadele vardı.6 baremine 9 baremine indirdiğimiz.Sakin kalamadık.Mücadele hiç etmedik diyemem.Gücümüz yetmedi.
Fark yok mu.Adamlar kısa forvet forvet zengini.

Görüşler aynı olamazki forumun zevki bu.

Gorusler ayni olabilir de olmayabilir de. Biz onlardan sahamizda 30 fark yiyecek takım değiliz. Onlardan sahasında 30 fark yiyen baska takim da yok zaten. Buradan çıkacak sonuc kalite farkı değil. Olmamalı da. Bu takimin kimyası artık ıkınarak ilerliyor. Olmuyor. 1 depo benzinle 300 km giden araç 10 km gidip tekliyor artik. Biz de o 10 kmde gaza geliyoruz. Anlatabildim mi bilmiyorum.

Keske sene basinda koc sözleşmeleri uzatmayıp mevcut bütçe ile silbastan yapsaydı.
« Son Düzenleme: 21 Şubat 2020, 00:13:41 Gönderen: iloturo »

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
« Yanıtla #2367 : 21 Şubat 2020, 00:22:37 »
Obradoviç sanırım play-off için umutsuz konuşmuş.Belki yok artık diyen olacaktır.Herşey takımın Fenerol programına katılmasıyla başladı.Tam yoğunlaşılması gereken yer varken anlamsız bir hareketti doğrusu.

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
« Yanıtla #2368 : 21 Şubat 2020, 00:24:35 »
Keske sene basinda koc sözleşmeleri uzatmayıp mevcut bütçe ile silbastan yapsaydı.

İlhan abi, hatırlarsan sezon başında farklı isimler üzerinden gitsek de, benzer şeyleri savunmuştuk. Özellikle kadro planlaması açısından. Tekrar aynı konulara girmeyeceğim ancak bizim yerli rotasyonundaki darlığımız da -istikrar sorunu yaşadığımız dönemde- belli isimleri epey yıprattı. Burada çok eleştiri alıyor ama Sloukas'ı ciddi anlamda yordu haddinden fazla aldığı süreler. Şimdi yine adam gibi yerli mi vardı diyecek olan varsa hiç demesin cidden kalp kırarım. En azından nefes aldıracak boşa çıkmış 2-3 isim vardı, BSL'de kullanım açısından. Öyle milliyetçi damarla da hareket etmem. Yabancı sınırını göz önüne alarak yerli ısrarında bulunmuştum.

Sezonun geri kalanı açısından, Euroleague'i kurtarmak çok zor gibi, ama en azından yerel ligi kurtarma adına neşter vurulmalı. Bu neşter, kabullenilmesi zor olsa da De Colo'dan başlayabilir. Şunu çok net görüyoruz artık De Colo'yla doku hiç ama hiç tutmadı. Burada onu suçlamıyorum yanlış anlama olmasın. Bazen olmaz. Tüm iyi niyetinizle olmasını istesiniz de olmaz.
« Son Düzenleme: 21 Şubat 2020, 00:29:39 Gönderen: Bogdan Bogdanovic »

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
« Yanıtla #2369 : 21 Şubat 2020, 00:34:58 »
De Colo devam etmeli.Organize olmayan takıma geldi.Onun etrafında kurulmalı.Bu arada Khimki yendi Milanoyu son 8 için avantaj yakaladı.