Gönderen Konu: Fenerbahçe | Turkish Airlines Euroleague / 2019-20 Sezonu  (Okunma sayısı 278652 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
Ynt: Fenerbahçe Beko:65 Real Madrid:94 | Euroleague 25. Hafta
« Yanıtla #2370 : 21 Şubat 2020, 00:36:52 »
İlhan abi, hatırlarsan sezon başında farklı isimler üzerinden gitsek de, benzer şeyleri savunmuştuk. Özellikle kadro planlaması açısından. Tekrar aynı konulara girmeyeceğim ancak bizim yerli rotasyonundaki darlığımız da -istikrar sorunu yaşadığımız dönemde- belli isimleri epey yıprattı. Burada çok eleştiri alıyor ama Sloukas'ı ciddi yıprattı haddiden fazla aldığı süreler. Şimdi yine adam gibi yerli mi vardı diyecek olan varsa hiç demesin cidden kalp kırarım. En azından nefes aldıracak boşa çıkmış 2-3 isim vardı, BSL'de kullanım açısından. Öyle milliyetçi damarla da hareket etmem. Yabancı sınırını göz önüne alarak yerli ısrarında bulunmuştum.

Sezon geri kalanı açısından, Euroleague'i kurtarmak çok zor gibi, ama en azından yerel ligi kurtarma adına neşter vurulmalı. Bu neşter, kabullenilmesi zor olsa da De Colo'dan başlayabilir. Şunu çok net görüyoruz artık De Colo'yla doku hiç ama hiç tutmadı. Burada onu suçlamıyorum yanlış anlama olmasın. Bazen olmaz. Tüm iyi niyetinizle olmasını istesiniz de olmaz.
Evet de colo ismini daha once de konustuk senle. Ya takimi ona gore kurmaliyiz seneye yada yollar ayrilmali diye. Doku tutmadı. Bu denli kaliteli bir isim ile bizim takim uyuşmadi. Yapacak bişiy yok. Guduric daha fazla uymuştu bize. Dusun yani.

Ben yerli kadrosundan ziyade Kalinic, datome,dixon gibi isimlerle artik bu isin olmayacagini düşünüyorum. Bunu da şimdi degil nostradamusluk yapıp daha ligler bile başlamadan sene başı demiştim. Sonra biraz umutlanir gibi oldum. Kunefe muhabbetleri döndü ortalıkta :) ama olmadi kardeşim. Hadi beni sıktır et adam degilim diyelim koc kac defa dedi bu sene, bazi isimlerin basketbol oynama istegi kalmamis diye. 
Bence eskinin yunan yada obranin fenerbahcesi gibi takımların sistemi artik başarlı olmuyor avrupada. Real, cska, efes, bu seneki bu takımların ayarinda olmasa da sistemi benzeyen maccabi hatta tum gelenek ve genlerine aykırı bir oyunla bu seneki pana gibi takımların hızlı, skorer ve hücum ağırlıklı sistemleri başarılı oluyor. Bizim de bu yone doğru kaymamiz lazım. Açıkçası bana daha çok zevk veren oyun tarzı da bu.

Çevrimdışı badboys

• Üye
  • Yer: İstanbul
  • Detroit Pistons-Fenerbahçe
« Yanıtla #2371 : 21 Şubat 2020, 00:48:15 »
Temel sorun bence Sloukas.Yorulması ile falan alakalı olduğunu düşünmüyorum.Topu elinde inanılmaz fazla tutuyor ve rakiplerin çok rahat önlem aldığı orta mesafe ya da geriye çekilerek attığı şutlar girmeyince,takıma tamamen zarar vermeye başlıyor.Takım arkadaşları soğuyor ve savunmada da öyle müthiş işler çıkarmıyor.

Westermann ise bu seviyeleri kaldıracak gibi durmuyor.Bundan sonra Playoff yapmanın bir anlamı da olmayacak çünkü ilk 4 teki takımlara karşı 8 de 0 yapacağız.Efes’i yenmemiz zaten mümkün değilken bi de CSKA ile savaşacak seviyede değiliz.
İlhan abiye sonuna kadar katılıyorum ama Nando konusunda hâlâ tereddütlerim var.Belki doğru sistem ile beraber değerli bir parçaya dönüşebilir.
Obradoviç’in kalacağını düşünmüyorum.Koç için en uygun yer Barça ve sözleşmesini uzattığımız isimlerle de bir yere gitmemiz çok ama çok zor.

Pistons ile geçen yıl Giannis’li Bucks’a karşı +18 içeriğe sahip bir PO çeyrek finali seyrettiğim için Efes’le bu anıları tekrar yaşamak hiç ama hiç istemiyorum.
En son umutlar ölür diyoruz ama bu yumuşaklık ile hiçbir umudumuz olamaz.
FENERBAHÇE

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
  • Yer: İstanbul/Kadıköy
    • Güzel Sok, Ark Apt Daire 2
« Yanıtla #2372 : 21 Şubat 2020, 00:51:33 »
Temel sorun bence Sloukas.Yorulması ile falan alakalı olduğunu düşünmüyorum.Topu elinde inanılmaz fazla tutuyor ve rakiplerin çok rahat önlem aldığı orta mesafe ya da geriye çekilerek attığı şutlar girmeyince,takıma tamamen zarar vermeye başlıyor.Takım arkadaşları soğuyor ve savunmada da öyle müthiş işler çıkarmıyor.

Westermann ise bu seviyeleri kaldıracak gibi durmuyor.Bundan sonra Playoff yapmanın bir anlamı da olmayacak çünkü ilk 4 teki takımlara karşı 8 de 0 yapacağız.Efes’i yenmemiz zaten mümkün değilken bi de CSKA ile savaşacak seviyede değiliz.
İlhan abiye sonuna kadar katılıyorum ama Nando konusunda hâlâ tereddütlerim var.Belki doğru sistem ile beraber değerli bir parçaya dönüşebilir.
Obradoviç’in kalacağını düşünmüyorum.Koç için en uygun yer Barça ve sözleşmesini uzattığımız isimlerle de bir yere gitmemiz çok ama çok zor.

Pistons ile geçen yıl Giannis’li Bucks’a karşı +18 içeriğe sahip bir PO çeyrek finali seyrettiğim için Efes’le bu anıları tekrar yaşamak hiç ama hiç istemiyorum.

Olimpiakosta yakaladı üstümüze yükseldi.Khimki kazandı ilginç gerçekten.Milanoda havlu attı gibi.

Play-off havasına girmiş bir Olimpiakosu durdurmak zor artık.Değişti tablo.Khimki-Valencia-Oli yarışına döndü iş.
« Son Düzenleme: 21 Şubat 2020, 00:59:26 Gönderen: Tom Hanks »

Çevrimdışı badboys

• Üye
  • Detroit Pistons-Fenerbahçe
« Yanıtla #2373 : 21 Şubat 2020, 00:57:18 »
Olimpiakosta yakaladı üstümüze yükseldi.Khinki kazandı ilginç gerçekten.Milanoda havlu attı gibi.
Valencia ve Oli arasında geçecek gibi duruyor yarış.Bizim bu oyunla ilk 8 yapmamız çok zor ve haketmiyoruz zaten.

Seneye odaklanmak gerek.Gherardini artık Udoh tipi elmasları çıksrtması gerekiyor.Obradoviç(ya da herhangi biri) kadronun tüm artı ve eksilerini iyi analiz etmeli.Başarıya aç oyuncularla tekrardan rekabetçi bir takım olabiliriz.
Ama bu kadro ile değil.
FENERBAHÇE

Çevrimiçi Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #2374 : 21 Şubat 2020, 01:22:24 »
Estağfurullah... Sadece onu örnek olarak kullandım, ancak sanırım kastımı anlatamadım. Yani demek istediğim... Basketbol takımını veya bazı oyuncuları beğenmemek, mağlubiyetlere serzenişte bulunmak kimseyi daha bilgisiz, seviyesiz yapmaz... Neyse, Cemalex örneği için -eğer altını dolduramadıysam- kusura bakmayın...

Eyvallah ağbi, kelimelerimi ve cümlelerimi daha dikkatli seçeceğim. Sadece henüz bitmeyen bir sezonda bir çırpıda siliniyor sert ifadelerle her şey. Bunu kast etmiştim. Genç arkadaşlar da basketbol bilmemeleri ve benzeri sebeplerden değil son dönemlerde hemen hemen her yıl üst seviyede başarıya alıştıkları için daha kolay yapıyorlar bunu. En azından bana öyle geldi. Tekrar yazıyorum, dikkat edeceğim. Ağbilik eskilik vesaire gibi egolarım yok. Yanlış ifade ettiysem affola. Sadece biraz tolerans rica ediyorum. Saygılar...

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
« Yanıtla #2375 : 21 Şubat 2020, 01:26:09 »

Casey hocamın tepesi nasıl attıysa Drummond, Jackson falan derken alayına yol veriyor. Oradaki şans draft mevzusunun olması. Sezon ortası öyle bir opsiyonun oluyor işte. Belki biz de, Euroleague'i gözden çıkartacaksak eğer, en azından Tarık'a ciddi süreler verip onun gelişimine bakmalıyız.
« Son Düzenleme: 21 Şubat 2020, 01:26:43 Gönderen: Bogdan Bogdanovic »

Çevrimdışı Avanta

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #2376 : 21 Şubat 2020, 02:08:02 »
Orada yabancı sınır devreye girdiği için güçleri neredeyse yarıya düşüyor.Zaten bizde de katkı verebilecek yabancı sayısı 5'i geçmez.Yani,ezilmek pek mümkün olmaz.
Ama EL öyle değil bence.Aşırı yumuşak bir takımız ve takımda sertliği yukarıya çekecek tek oyuncu bile yok.40 dakika boyunca deli gibi enerji sarf ederek maçı kazanacak kondisyonumuzda yok.Takımın yaş ortalaması da çok bariz yüksek.
Sloukas ya da Nando De Colo ikilisinden birinden vazgeçmek gerekiyor.Melih'e daha çok güvenmemiz gerek.
Attıkları girmez vs.. diyorsunuz ama adamların ilk 5 oynayan 2 oyuncusu yokken,galibiyete bu kadar ihtiyacımız varken sizce de bu mağlubiyet çoğu şeyi açıklamıyor mu?

90'ları,2000'leri ve rezalet Pianigiani dönemlerini biliyorum.Obradoviç'in bize verdiği,kattığı şeyler inanılmaz ve hayal bile edemeyeceğimiz şeylerdi.Dominant bir 5 yıl sonrası elbette böyle bir sezon yaşayacaktık.Ancak,Obradoviç'in de daha çok yıpranmasını,ezilmesini istemiyorum.Zaten camia olarak adamın bile istatistiklerini tersine çevirmeyi başarabildik,adama bile final kaybettirmeyi başardık.

Bu arada,keşke Daçka'daki yabancılar olsa keşke onlardaki mücadele bizde de olsa.De Colo,Sloukas,Datome,Nunnaly,Lauvargne falan aşırı yumuşak isimler.Kaliniçte takım sertlik göstermeyince yapmış olduğu işler boşa gidiyor ve şut sokamayınca iyice çekilmez hal alıyor.
İLk 4'ten sadece CSKA'ya karşı direnebiliriz ama o kadar...
Obradoviç bile çaresiz ise bize söylenecek söz düşmez.Ben Udoh'un ilk geldiği yıllardaki gibi 900 bin'e gelip,ölümüne mücadele edecek adamlar istiyorum.Nando De Colo gibi yumuşak ve çözülmüş oyuncuları değil.
Ertan Abi,sürekli olarak aynı şeyi söylüyorsun ve ben de bunun farkındayım zaten.Ancak,bazen kabul etmemiz gerekiyor gerçekleri.Utanmak falan ağır sözler ama bu durumda neyle gurur duyacağız ki? Bence yapmamız gereken şey takımı sil baştan yeniden kurmak olacak.Ama vermiş olduğumuz kontratlar muhtemelen elimizi kolumuzu bağlayacak.
Sloukas,De Colo gibi tek yönlü ve tamamen çözülmüş oyuncular bizi bir yere götüremez.Pleiss gibi 2.20'lik kalıplı bir siyahi arkadaş alıp,Tavares'i durduralım artık.Adam bizim maçlarda kariyer gecesi geçiriyor.

Yarı yarıya düşmesi için Larkin'i çıkarmak lazım kadrodan :D Takım sertliğini istediğimiz zaman gayet iyi yaptığımızı gösterdik ama genele yayamadığımız ortada, hücum tıkanınca savunma da düşüyor haliyle. Diğer arkadaşların da dediği gibi; Melli'nin gidişi büyük darbe oldu bizim için. Mevcut oyuncular ve yeni gelenler arasında uyum sorunu olduğu zaten belli. Yaş ortalaması da ne kadar ölçü olur bilemiyorum, Real yaş ortalamsı yüksek takımla zirve mücadelesi veriyordu mesela.

Rakipteki eksiklere değinecek olursak; Real'e1-2 eksik çok koymaz, adamların kadrosu geniş, Randolph'un yokluğunu aramadılar bile ve Llull zaten varken de yok vaziyetinde bir oyuncu bu sezon. Laproyla Llull'u toplam katkısı bir adam kadar bile değil ama buna rağmen takır takır oynuyorlar.

"Sloukas'ın sözleşmesi yenilenmeli miydi" diye anket yapılsa, zaten ezici çoğunluk hayır sıkkını seçer, mali yükü ağır ve uzun vadeli bir sözleşme vermek başarısız bir hamle oldu maalesef. Bizim en büyük problemimiz; Udoh'tan sonra pota altında çemberi savunacak bir azman bulamadık. Lauvargne zaten en başından beri facia, para olmadığı için gönderemedik. Genel olarak takım oluşturmada başarısız olunduğu da zaten ortada. Transfer döneminde Westermann yerine daha farklı tipte bir guard alınabilir miydi tartışması olmuştu, koçun tıkanan oyunu açmak için bol alternatif istemesi de normal.

Son olarak; Maccabi maçına son 7 maçta 6 galibiyetle gelmiştik, bir benzerini yapmamız lazım, fikstür de buna müsait gibi. Valencia deplasmanından alınacak bir galibiyetle gene çıkışa geçebiliriz. Zalgiris deplasmanına kadar kayıpsız gitmemiz çok iyi olur, o maçla birlikte zorluk derecesi yüksek karar maçları oynayacağız.

« Son Düzenleme: 21 Şubat 2020, 02:14:22 Gönderen: Avanta »

Çevrimdışı Oğuz Han

• Üye
  • Yer: Moda
« Yanıtla #2377 : 21 Şubat 2020, 02:15:05 »
Bundan sonra tüm maçları kazanırsak şampiyon olacağız, matematiksel şansımız bitene kadar şampiyon biziz bana göre. Takıma daha da çok destek olmalıyız.

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
« Yanıtla #2378 : 21 Şubat 2020, 08:02:15 »
Bundan sonra tüm maçları kazanırsak şampiyon olacağız, matematiksel şansımız bitene kadar şampiyon biziz bana göre. Takıma daha da çok destek olmalıyız.

Dün nakavt olduk.Yenilgi var yenilgi var.Boby orada daha basit oynayıp içeri dalsa 3'üncü periyot alta çektiğimiz anlar maça ortak olabilirdik fastbreak yedik.Akabinde 3'lük bitti.

Koç bile umudu kesmiş.Tabi savaşalımda ben ilk defa umudu kaybettim.Oluyor sporda böyle dönemler.Ne yapsak olmuyor.
« Son Düzenleme: 21 Şubat 2020, 08:12:04 Gönderen: Tom Hanks »

Çevrimdışı sonkale1907

• Üye
  • Yer: MERSİN
« Yanıtla #2379 : 21 Şubat 2020, 08:15:35 »
Burada koçunda ciddi şekilde özeleştri yapması lazım. Bu sene oldukça formsuz. Bir çok mağlubiyetten sonra oyuncuların umursamaz tavırlarından şikayetçi oldu.
Özellikle Milano deplasmanındaki oldukça sert geçen basın toplantısından sonra sorumlu tuttuğu oyuncularla ilişiği kesmiş olsa, belki de sezon bizim adımıza biterdi ama en azından sezonun kalan maçlarında bu kadar ruhsuz ve mağlubiyete reaksiyon göstermeyen bir takım izlemezdik.
FENERBAHÇE

Çevrimdışı Kubilay Can

• Üye
« Yanıtla #2380 : 21 Şubat 2020, 09:11:54 »
Sezon sonu Williams,Lauvergne,Nunnaly,Thomas ve Kalinic'in kontratları bitiyor. Datome ve Bobby de gitmeli. Westermann,Sloukas,De Colo rotasyonu da olduka sıkıntılı. Eğer De Colo ve Sloukas'a sahipsen yanında muhakkak Higgins ve Hackett tarzı iki tane daha kısa bulundurmak zorundasın ki bu adamların savunma defolarını kapatsınlar. Hem kadro mühendisliği yanlış hem de bazı oyuncuların artık bu seviyelerde artık yıldız olması imkansız. Velhasıl kelam 15-16 sezonunda olduğu gibi kökten bir kan değişimi şart oğlu şart. Ancak uzun vadeli kontratlardan nasıl çıkacağız büyük soru işareti.

Maç içinse şunu söyliyim adamlar bütün maç Carroll'u perdeden çıkarıp şut attırdılar biz ise sadece izledik tam bir rezaletti bir daha yaşanmaması dileğiyle.
« Son Düzenleme: 21 Şubat 2020, 09:12:27 Gönderen: Zoltan Gera »

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
« Yanıtla #2381 : 21 Şubat 2020, 09:29:44 »
Williams taraftar transferi ders oldu.Tek bize patladı diye aldık.Futbolda yapardık.İlk gideceklerden.De colo 1 yıl daha kalmalı.

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
« Yanıtla #2382 : 21 Şubat 2020, 11:13:31 »
Williams iyi oyuncu koy efes'e niye bizde yok diye hayıflanır herkes... Sezon başında yazmıştı birisi Ergin Ataman'ın oyuncuları diye De colo ve Williams için..aynen öyle çıktı   

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
« Yanıtla #2383 : 21 Şubat 2020, 11:19:22 »
Williams iyi oyuncu koy efes'e niye bizde yok diye hayıflanır herkes... Sezon başında yazmıştı birisi Ergin Ataman'ın oyuncuları diye De colo ve Williams için..aynen öyle çıktı

Nesine hayıflanırız yapmayın.Vasat O singleton öyle.De colo yıldız kalmalı zaten.Takım komple kötü de colo en suçlanaçak adam.

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #2384 : 21 Şubat 2020, 11:52:51 »
Elinde Spanoulis-Diamantidis ikilisi varken F4 yapamadı Obradovic zamanında. O zamanlarda da oynattığı basketbolun artık tutmadığı falan söyleniyordu. Sonrasında 2 EL şampiyonluğu daha kazandı, o giderken Panathinaikos taraftarı ağladı.

Bu senenin hikayesi henüz tamamlanmadı. Tamamlandıktan sonra daha detaylı konuşabiliriz. Play-off mücadelesi de inanılmaz bir hal aldı şu an. 2 sıra için 6-7 takım mücadele edecek ve fikstürü en zor olanlardan birisi de biziz. Sanırım bu sıralardan birisi Zalgiris'e gidecek ama diğeri kimin olur, orası net değil.

Dünkü maç ve koçun demeci hakkında konuşulanlar malum. Bu adam hayatı boyunca dosdoğru bir adam oldu. Dolayısıyla düşündüklerini de elbet söyleyecek. Yaptığı oyuncular hakkında tespitte bulunmak, bu kadar. Oynamayan adama oynamıyor da denmeyecek mi? Yalnız maç hakikaten tuhaftı. Sene başından beri devam eden o tuhaflıklar zincirinin bir yenisi. İvme tamamen elimize geçmişken kaçan bir şut sonrası sanki ruh, bedenden ayrıldı. Anlamlandıramıyorum açıkcası.

Bakalım, ben sabırla sonunu bekleyeceğim. Zaten fazla birşey de kalmadı. Valencia maçı bitince anlarız durumu.
Kara deryalarda bir FENERsin!