Orada yabancı sınır devreye girdiği için güçleri neredeyse yarıya düşüyor.Zaten bizde de katkı verebilecek yabancı sayısı 5'i geçmez.Yani,ezilmek pek mümkün olmaz.
Ama EL öyle değil bence.Aşırı yumuşak bir takımız ve takımda sertliği yukarıya çekecek tek oyuncu bile yok.40 dakika boyunca deli gibi enerji sarf ederek maçı kazanacak kondisyonumuzda yok.Takımın yaş ortalaması da çok bariz yüksek.
Sloukas ya da Nando De Colo ikilisinden birinden vazgeçmek gerekiyor.Melih'e daha çok güvenmemiz gerek.
Attıkları girmez vs.. diyorsunuz ama adamların ilk 5 oynayan 2 oyuncusu yokken,galibiyete bu kadar ihtiyacımız varken sizce de bu mağlubiyet çoğu şeyi açıklamıyor mu?
90'ları,2000'leri ve rezalet Pianigiani dönemlerini biliyorum.Obradoviç'in bize verdiği,kattığı şeyler inanılmaz ve hayal bile edemeyeceğimiz şeylerdi.Dominant bir 5 yıl sonrası elbette böyle bir sezon yaşayacaktık.Ancak,Obradoviç'in de daha çok yıpranmasını,ezilmesini istemiyorum.Zaten camia olarak adamın bile istatistiklerini tersine çevirmeyi başarabildik,adama bile final kaybettirmeyi başardık.
Bu arada,keşke Daçka'daki yabancılar olsa keşke onlardaki mücadele bizde de olsa.De Colo,Sloukas,Datome,Nunnaly,Lauvargne falan aşırı yumuşak isimler.Kaliniçte takım sertlik göstermeyince yapmış olduğu işler boşa gidiyor ve şut sokamayınca iyice çekilmez hal alıyor.
İLk 4'ten sadece CSKA'ya karşı direnebiliriz ama o kadar...
Obradoviç bile çaresiz ise bize söylenecek söz düşmez.Ben Udoh'un ilk geldiği yıllardaki gibi 900 bin'e gelip,ölümüne mücadele edecek adamlar istiyorum.Nando De Colo gibi yumuşak ve çözülmüş oyuncuları değil.
Ertan Abi,sürekli olarak aynı şeyi söylüyorsun ve ben de bunun farkındayım zaten.Ancak,bazen kabul etmemiz gerekiyor gerçekleri.Utanmak falan ağır sözler ama bu durumda neyle gurur duyacağız ki? Bence yapmamız gereken şey takımı sil baştan yeniden kurmak olacak.Ama vermiş olduğumuz kontratlar muhtemelen elimizi kolumuzu bağlayacak.
Sloukas,De Colo gibi tek yönlü ve tamamen çözülmüş oyuncular bizi bir yere götüremez.Pleiss gibi 2.20'lik kalıplı bir siyahi arkadaş alıp,Tavares'i durduralım artık.Adam bizim maçlarda kariyer gecesi geçiriyor.
Yarı yarıya düşmesi için Larkin'i çıkarmak lazım kadrodan

Takım sertliğini istediğimiz zaman gayet iyi yaptığımızı gösterdik ama genele yayamadığımız ortada, hücum tıkanınca savunma da düşüyor haliyle. Diğer arkadaşların da dediği gibi; Melli'nin gidişi büyük darbe oldu bizim için. Mevcut oyuncular ve yeni gelenler arasında uyum sorunu olduğu zaten belli. Yaş ortalaması da ne kadar ölçü olur bilemiyorum, Real yaş ortalamsı yüksek takımla zirve mücadelesi veriyordu mesela.
Rakipteki eksiklere değinecek olursak; Real'e1-2 eksik çok koymaz, adamların kadrosu geniş, Randolph'un yokluğunu aramadılar bile ve Llull zaten varken de yok vaziyetinde bir oyuncu bu sezon. Laproyla Llull'u toplam katkısı bir adam kadar bile değil ama buna rağmen takır takır oynuyorlar.
"Sloukas'ın sözleşmesi yenilenmeli miydi" diye anket yapılsa, zaten ezici çoğunluk hayır sıkkını seçer, mali yükü ağır ve uzun vadeli bir sözleşme vermek başarısız bir hamle oldu maalesef. Bizim en büyük problemimiz; Udoh'tan sonra pota altında çemberi savunacak bir azman bulamadık. Lauvargne zaten en başından beri facia, para olmadığı için gönderemedik. Genel olarak takım oluşturmada başarısız olunduğu da zaten ortada. Transfer döneminde Westermann yerine daha farklı tipte bir guard alınabilir miydi tartışması olmuştu, koçun tıkanan oyunu açmak için bol alternatif istemesi de normal.
Son olarak; Maccabi maçına son 7 maçta 6 galibiyetle gelmiştik, bir benzerini yapmamız lazım, fikstür de buna müsait gibi. Valencia deplasmanından alınacak bir galibiyetle gene çıkışa geçebiliriz. Zalgiris deplasmanına kadar kayıpsız gitmemiz çok iyi olur, o maçla birlikte zorluk derecesi yüksek karar maçları oynayacağız.