Gönderen Konu: Fenerbahçe / Spor Toto Süper Lig (2019-20 Sezonu)  (Okunma sayısı 171095 defa)

0 Üye ve 11 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı shadowturk

• Üye
  • Yer: ankara
    • @cumhurturkfb
Ynt: Fenerbahçe / Spor Toto Süper Lig (2019-20 Sezonu)
« Yanıtla #180 : 17 Eylül 2019, 22:44:03 »
Kural hatası mevzusunda 2.golün iptal edilmesi gerektiği çok açık net bir ihlal var. Bunu kural mı yoksa hakem hatası olarak mı değerlendirmek gerekir onu bilemiyorum. Yani bu hatanın herhangi bir yanlış penaltı kararından farkı nedir bilenler açıklarsa sevinirim.

yorum yok bu kararlarda..pen6 yada faul, elle oynama vs. sana göre, bana göre değişir ama net bir kural belirlenmiş ve bu kurala hakem uymak zorunda. uymam deme lüksü yok. hadi bu karar sonucu değiştirmemiş olsaydı kimse üstünde bile durmazdı ama bu kararların aleyhine uygulandığı takım bu kararlar sonucunda goller yemiş ve maçın sonucu etkilenmiş. dolayısı ile kural hatası net...maç tekrarı gerekli ve yönetim kesinlikle sonuca itiraz edip maç tekrarını istemelidir.

ama yönetim bu talebini açıklarken alanya takımını onore etmelidir. çünkü çok onurlu ve güzel maç çıkardılar. fener yönetimi; "bizim sizinle derdimiz yok, emeğinize saygı duyuyoruz ama hakem kararlarından dolayı mağduruz ve bu sonuçta şampiyonluk mücadelesinde haksız rekabete yol açıyor. şu şu sebeplerden dolayı itiraz ediyoruz ve tekrar kararı çıkarsa eğer başarılar diliyoruz" şeklinde bir açıklama ile kamuoyu bilgilendirilmelidir.

ama her ne karar çıkarsa çıksın öncelikli teknik kadro bu maçı defalarca kez izleyip, ders çıkarmalıdır. çünkü ilerleyen haftalarda kural hatası olmayana aynı maçlarda bu pozisyonlar tekrar edilirse sezon yine hüsrana döner.

Çevrimdışı Civa

• Üye
  • Yer: Turkiye
  • Arif
    • twitter.com/arifcakir13
« Yanıtla #181 : 17 Eylül 2019, 23:32:31 »
Abi bence kendisinden beklenti diplerde olduğu için yaptığı normal hareketler bile dikkat çekiyor.

Bu arada, Emre Belözoglu bu yaşta niye milli takımda oynamakta ısrar ediyor anlamak güç. Ölene kadar milli takımda mı oynayacaksın yahu... Zaten yaşından dolayı fiziksel kapasitesi belli, bırak gitsin, neyin ısrarı bu...

Doğum gününde 100. milli maçına çıktı muhtemelen bunun için gitmiştir milli takıma.

Çevrimdışı Kubilay Can

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #182 : 18 Eylül 2019, 09:29:17 »
Şampiyon ligi özetlerini izlerken aklıma pzt akşamı yediğimiz goller geldi. Bu sene şampiyonluktan başka çare yok diyoruz,11 senedir CL'ye gidemiyoruz diyoruz adamların yaptıkları hatalara bak. Rakip böyle hatalar yapıp maçı bize hediye etse ne onurumuz kalır ne şerefimiz şike yaptı derler,Fenerasyon derler,Nihat abileri işleri ayarlıyor derler o derece. Bir mucize olsa da şu maç tekrar edilse vallahi içime oturdu sindiremiyorum.

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #183 : 18 Eylül 2019, 10:35:42 »
İlk olarak, Alanya'nın 1. e 2. golünde kural hataları var. Daha sonra verilmeyen iki net penaltı var. Bunlar kenarda dursun.

Sinirler biraz geçtiyse objektif bakalım az. İlk yarı kusursuz bir oyun oynadık. 3 net pozisyon ve bir gol ki bence harika bir goldü. Kural hatasından gelen gol olmasa mükemmel bitecekti.

İkinci yarı ise yine kural hatasından yenilen golle mağlup duruma düşünce moraller çöktü. Ben hocanın oyun planını beğeniyorum ve sonuna kadar arkasındayım. Pas oyunu emek ister, hata yaptırır ama ancak böyle yerleşir. Yediğimiz ilk golde Altay-Zanka hatası var ama diğer goller pozitif oynamaya çalışmanın hataları. Olacak bunlar, yapacak birşey yok. Bu maç da dahil ligin en iyi topunu oynuyoruz. Şu takıma parası neyse verip Kolarov'u almayan yönetimden daha fazla kimse hata yapamaz zaten.

Ersun hoca oyuncuları toparlamada iyidir. Nazar boncuğu olsun bu maç. Tekrar edilmesine hiç ihtimal vermiyorum zira. Önümüzdeki 2 maçtan 6 puan bekliyorum. Saygılar.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı Avanta

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #184 : 18 Eylül 2019, 16:31:06 »
Doğum gününde 100. milli maçına çıktı muhtemelen bunun için gitmiştir milli takıma.

Ben de "acaba o sebepten mi" dedim fakat hem ona vurgu yapan bir beyanatı yok hem de bıraktığını ilan etmediğine göre devam edecek demektir.

......

Ersun hoca oyuncuları toparlamada iyidir. Nazar boncuğu olsun bu maç. Tekrar edilmesine hiç ihtimal vermiyorum zira. Önümüzdeki 2 maçtan 6 puan bekliyorum. Saygılar.

Ankaragücü'nü içeride yenmemiz lazım, ona zaten 3 puan yazalım ama bu savunmayla Galatasaray deplasmanında ne olacağını kestirmek güç. Rakibin de savunmadaki adamları iyi değil ama yamalı lastik gibi olmasından yeğdir.

Bu tür maçlara iyi konsantre oluyoruz ve bizim takımın oynadığı futbol net şekilde daha kaliteli ama savunmada çıkabilecek muhtemel arızalar canımızı sıkabilir. 10 gün öncesinin bir haberine göre Adil Rami'nin hazır olabilmek için daha 20 güne ihtiyacı varmış. Bu durumda, savunmanın ortasındsa Jailson'la mı devam edeceği yoksa o pozisyondaki altenatifleri mi değerlendireceği veyahut Luiz Gustavo'yu mu deneyeceği de önemli olacak.

Çevrimdışı Kallessin

• Üye
  • Yer: izmir
« Yanıtla #185 : 20 Eylül 2019, 19:56:31 »
İlk olarak, Alanya'nın 1. e 2. golünde kural hataları var. Daha sonra verilmeyen iki net penaltı var. Bunlar kenarda dursun.

Sinirler biraz geçtiyse objektif bakalım az. İlk yarı kusursuz bir oyun oynadık. 3 net pozisyon ve bir gol ki bence harika bir goldü. Kural hatasından gelen gol olmasa mükemmel bitecekti.

İkinci yarı ise yine kural hatasından yenilen golle mağlup duruma düşünce moraller çöktü. Ben hocanın oyun planını beğeniyorum ve sonuna kadar arkasındayım. Pas oyunu emek ister, hata yaptırır ama ancak böyle yerleşir. Yediğimiz ilk golde Altay-Zanka hatası var ama diğer goller pozitif oynamaya çalışmanın hataları. Olacak bunlar, yapacak birşey yok. Bu maç da dahil ligin en iyi topunu oynuyoruz. Şu takıma parası neyse verip Kolarov'u almayan yönetimden daha fazla kimse hata yapamaz zaten.

tam olarak bende aynısını düşünüyorum. Takımın iyi oynamadığını düşünenlerin bu ligde iyi oyun oynayan bir takımı örnek vermelerini istiyorum. Bu kadro ve bu lig için yeni kurulmuş bir takımın bu kadar pozitif bir oyun yaklaşımı olması beni çok mutlu ediyor. Bu sezon şampiyon olacağız.

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #186 : 20 Eylül 2019, 21:23:42 »
tam olarak bende aynısını düşünüyorum. Takımın iyi oynamadığını düşünenlerin bu ligde iyi oyun oynayan bir takımı örnek vermelerini istiyorum. Bu kadro ve bu lig için yeni kurulmuş bir takımın bu kadar pozitif bir oyun yaklaşımı olması beni çok mutlu ediyor. Bu sezon şampiyon olacağız.
Olacağız!
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #187 : 20 Eylül 2019, 23:29:05 »
Ben de son derece iyi oynadığımızı düşünüyorum. Kötülemek için aportta bekleyen bir görsel medya var ve Alanya maçı hakkımızı savunan 1 yorumcu olmadığı gibi, kötüleyen çok.

İlk hafta Gazişehir'i paramparça ettiğimizde ''Gazişehir zayıf, Fener'i Başakşehir karşısında görelim'' dediler. Başakşehir'in 70.dakikada pilini bitirdik, son 20 dk ezdik. ''Başakşehir eski gücünde değil, bir de Trabzon önünde görelim'' dediler. Bu Trabzon'u yere göğe koyamadılar bir yandan da. Trabzon'a resmen tecâvüz ettik, ''Abdülkadir yok, Sturridge hazır değil'' dediler. Alanya maçındaysa olmazlar oldu resmen. İlk yarı çok üstün oynadık ve tam biterken kural hatâsı+savunma hatâsından gol yiyerek morâlsiz girdik soyunma odasına. 2.yarı başında yine bir kural hatâsı+savunma hatâsından gol yedik. Toparlanıyorduk ki yine bir savunma hatâsı ile morâller çöktü.

Biz 4/4 yapacak oyunu oynadık. Üstelik sol bek, sağ bek ve stoperimiz yokken yaptık bunu. Geri 4'lü oturunca zor puan kaybederiz biz, herkesin Ersun Yanal'a ve Ali Koç'a sonuna kadar destek olması gerekli çünkü karşımızda aşırı bir şekilde fatih ibnesinin  destekçisi olan galatasaraylı bir medya var.

Falcao'nun 25-30 M €'luk maliyeti yüzünden şampiyon olmak zorundalar. Şampiyon olamazlar ise ekonomik yönden çok zorlanırlar. Bu yüzden geçen seneden daha beter bir şekilde ağlayacaklar, hayâlî düşmanlar icat edecekler ve hakem yardımı almalarına rağmen MHK-TFF ikilisine yüklenecekler.

Balık hâfızalı olmayalım, unutturmayalım. İlk hafta Babel'in net kırmızı kartı verilmedi ve 2.hafta Babel Konya berâberliğinde gol attı. 2.hafta Konya'nın penaltısı verilmedi, Diagne'nin dirseği es geçildi. 3.hafta Kayseri resmen doğrandı. Bakın bunlar tartışmasız hakem yardımları ve toplamda GS'ye 3 puan kazandırdı fazladan. Tüm bunlara rağmen hayvan gibi ağlıyor ve hiç durmadan demeç veriyorlar.

Anladıkları dilden konuşmalıyız, kavgaysa kavga. Bu sene BJK yok, TS ve Başakşehir'den de cacık olmaz. Tek rakibimiz onlar, onların da tek rakibi biziz. Kavgaysa kavga, savaşsa savaş. Sosyal medyadaki her platformda bunların algı operasyonlarını, fatih'in kaşla gözle hakemleri tehdit edişini, gs'nin görsel medyada haksız şekilde desteklenişini dile getirmeli ve onlara anladıkları dilden cevâbı vermeliyiz. Anlamalılar ki geçen seneki gibi meydan boş değil, karşılarında Başakşehir'in değil Fenerbahçe'nin olduğunu görmeliler.

Çevrimdışı ertuğrul

• Üye
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #188 : 22 Eylül 2019, 10:46:37 »
Vedat muhteşem oynamaya devam ediyor.Birkaç asisti var arkadaşları değerlendiremediler.Allah nazardan saklasın.
Gustavo'yu da çok beğendim.Oyun kuruculuk , top saklama ve kanat değiştiren uzun pasları çok iyi.Böyle bir oyuncuya çok ihtiyacımız vardı.
Emre yine çok etkiliydi.Takımın kalitesini artırdığı kesin.
Sorun defansta.
Oturduğunda rahatlayacağız.
Geçen hafta Altay'a çok kızmıştık.Bu hafta maçı kurtardığı çok iyi kurtarışları oldu.Geride saçma pas yapmadı, gelen topları sert vurarak uzaklaştırdı.Hep böyle oyna Altay.

Çevrimdışı smith jr

• Üye
    • gfburakkk
« Yanıtla #189 : 22 Eylül 2019, 14:19:27 »
Bence Emre'nin oynadığı maçlarda Gustavo ayağı düzgün stoper olarak oynatılsın yoksa bu eldeki 4 stoperden bir bok olmaz. Emre'nin yanında da Ozan Jailson biri oynar. Ama Zanka Rami Serdar Sadık dörtlüsünden ikisi oynarsa sürekli sıçtık

Çevrimdışı Avanta

• Üye
« Yanıtla #190 : 22 Eylül 2019, 15:42:30 »
Bir çok pozisona girdik ama bizimkiler bonkörce harcayarak bir türlü sonunu getiremedi, bazılarını değerlendirebilsek daha rahat bir maç izleyecektik. Garry Rodrigues maalesef kendi kendini sakatladı, Galatasaray derbisinde oynamayacak deniliyor.

• Orgill maçın son bölümünde neredeyse 2. golünü atarak belki de bizi 2 puandan edecekti ki, Ozan Tufan harika bir takiple net bir gole engel oldu ve geçen haftaki hatasını telafi etti.

• Adi Rami hazır olmadığı halde oynaması 1 gole mal oldu.

• Luiz Gustavo 2. maçında kalitesini ortaya koydu.

• Kanatlarda zaten sıkıntımız varken Garry Rodrigues ayağını burkarak maalesef kendi kendini sakatladı, Galatasaray derbisinde oynamayacak deniliyor.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #191 : 22 Eylül 2019, 15:55:53 »
Fakat Ozan'ın o enerjisi neydi öyle. Maşallah. Gustavo'ya da nazar değmesin. Böyle devam ederse taraftarın sevgilisi olması pek yakındır.

Bence defansif sıkıntılar yanında, bizim ilerleyen zamanlarda başımızı ağrıtacak bir konu daha var. Kruse attığı nefis paslarla takımın olumlu futbol oynadığı dakikaların başrol oyuncularından... Hakikaten klas ve bu sistem için çok değerli... Ancak ŞUT KALİTESİ, ilk beş hafta itibariyle Benzia kadar verimsiz ve kötü... Onun pozisyonunda birisinin rakip kaleyi tehdit eden şutlarının olması gerek ki, şu ana kadar bunun oldukça uzağında... Nefis pas veriyor ama topa kız gibi vuruyor. Sert vurmaya çalıştığında da dağa, taşa... Bu şut stiliyle koca sezon 5 gol atamaz. Umarım geçici bir şeydir.

Çevrimdışı smith jr

• Üye
    • gfburakkk
« Yanıtla #192 : 22 Eylül 2019, 19:29:45 »
Fakat Ozan'ın o enerjisi neydi öyle. Maşallah. Gustavo'ya da nazar değmesin. Böyle devam ederse taraftarın sevgilisi olması pek yakındır.

Bence defansif sıkıntılar yanında, bizim ilerleyen zamanlarda başımızı ağrıtacak bir konu daha var. Kruse attığı nefis paslarla takımın olumlu futbol oynadığı dakikaların başrol oyuncularından... Hakikaten klas ve bu sistem için çok değerli... Ancak ŞUT KALİTESİ, ilk beş hafta itibariyle Benzia kadar verimsiz ve kötü... Onun pozisyonunda birisinin rakip kaleyi tehdit eden şutlarının olması gerek ki, şu ana kadar bunun oldukça uzağında... Nefis pas veriyor ama topa kız gibi vuruyor. Sert vurmaya çalıştığında da dağa, taşa... Bu şut stiliyle koca sezon 5 gol atamaz. Umarım geçici bir şeydir.
Aslında normalde çok da iyi bitiricidir abi umarım açılır

Çevrimdışı Avanta

• Üye
« Yanıtla #193 : 22 Eylül 2019, 20:17:26 »
Bence Emre'nin oynadığı maçlarda Gustavo ayağı düzgün stoper olarak oynatılsın yoksa bu eldeki 4 stoperden bir bok olmaz. Emre'nin yanında da Ozan Jailson biri oynar. Ama Zanka Rami Serdar Sadık dörtlüsünden ikisi oynarsa sürekli sıçtık

Adil Rami'yi gömmek için henüz erken bence, adamın hazır olmadığı belli.

Çevrimdışı shadowturk

• Üye
  • Yer: ankara
    • @cumhurturkfb
« Yanıtla #194 : 22 Eylül 2019, 21:35:14 »
gs-malatya maçını izledikten sonra bir daha aklıma geldi. geçen sezon ki peformansına bakıp, iyi sol ayağı, duran top becerisi ve görünen hırsından dolayı geniş kadro için guilherme hiç de fena bir transfer olmazdı. ki sudan ucuzdu.hadi fener talip olunca biraz artsaydı rakam ki gene de çok uygun bir alternatif olurdu. fenerin bir dönemki genetiği çok brezilyalı.