geçmiş yıllarda oyun mantalitesinden dolayı çok beğendiğim ersun hoca, maalesef ki geçen sezon ortasında geldiği günden beridir, şu ikinci dönemde hayal kırıklığı yaratmıştır bende...(artı parantez ilk döneminde de son dakika golleri olmasa taraftar kendisine sarılırmıydı o da meçhul.ve bu sene o son dakika golleri gelecek gibi durmuyor) tamam çok güzel maçlarda var ama bir türlü sakatlıklardan ve diğer sebeplerden dolayı da olsa kadro istikrarı adına kurmuş olduğu yanlış takımlar güzel oyun istikrarını sağlamamıştır ve bunun sonucunda skoru alınca tavan, alamadığın sürece tam tersi resim ortaya çıkmıştır. buna da bir türlü müdahale etmeyerek kazanılabilek maçları kazanamayan veya kaybeden sonuçların hazırlayıcısı olmuştur kendisi. tabi bence.
geçen sezon 16. hafta sonunda takımın başına gelmiş ve takım o anda 15 puan ile 17. sırada. tamam takım moralsiz, yetersiz, yönetim acemi felan...ne derseniz deyin. diğer faktörleri geçiyorum ayrı tartışılabilir ama sezon sonunda şampiyon olacak takım ise o hafta sonuna 26 puanla 5. sırada ve lider ile arasında 8 puan fark var..doğru dokunuşlar yapmak istese belki şampiyon olunmazdı ama ilk 3'te bitirilebilinirdi. tercih etmedi bence...çünkü tablo rezaletti ve ne yapsa da kimse hocayı eleştirmeyecekti.
daha ilk demeçlerinde bu takımın yeri bura değil cart curt...şov amaçlı demeçler ama oyuna bakınca kümede kalma tarzında kabız taktikler....ilk üç maç öne geçilmesine rağmen üstüne yatmaya çalışırken beraberlik, devre arasında ısrarlı bir şekilde üstelik rakiplere para kazandırarak yapılan gereksiz ve pahalı transferler...ki bu transferler sezon sonu transfer bütçesini de etkilemiştir bence.ve ayrıca bu arada sakatlıkları geçmesine rağmen hiç birisini de kullanmamaktadır bu sene...
geçen sezon ki tablo kendisi için bir avantajdı nereye çıkarsa takımı "ooo gördünüz mü ersun hoca neler yaptı" denecekti.
transfelerde bütün yükü hocaya yüklemek doğru olmaz ama ilk başta oynatmadığı ve sonra zoraki oynattığı elif elmas sayesinde gelen para kanımca doğru olmayan tercihler yapılarak, güzel kullanılmamış ve mevcut kadro ortaya çıkmıştır. üstüne sakaltlıklar ve fabrika ayarlı bir şekilde hakem hataları da eklenmiştir.bu konuda hocaya birşey diyemeyiz orası ayrı.
ama bugünkü maça bakınca, sokaktan birisini takımın başına koysanız onunda vereceği ceza sahasına doldurun taktiği ile neredeyse gol pozisyonsuz maç tamamlanmıştır. tamam yönetimi suçlayalım, tamam hakemleri suçlayalım, tamam erken aksiyon alıp futbol ortamını geren rakip takımın hocasını suçlayalım, tamam medyayı suçlayalım, rakibin hocası hasta gs'li ona da takımını ekstra oynattığı için eleştiri getirelim ama be kardeşim alt tarafı antalya ile oynuyor ve yılda 12 m. tl maaş alıyorsun. bir zahmet bir şeyler düşün...
ne bileyim caner'i solbeke çektiğin gibi bu maçlık son yarım saat deniz'i solbek, ısrarla karavana orta yapan ısla'yı çıkarıp dirar'ı sağ bek yap...ne bileyim zor bela adığın topu 30m. den anlamsızca vuran oyuncularına kenardan bir müdahale et, kalıplı stoperer arasında kaybolmuş vedat'ı çağır deki kenarlara kaç vs. vs. ne bileyim pro lisans sende be hocam...bu takım sezon sonunda seninle belki şampiyon olacak ama maçtan sonraki antalyaspor tweetini gördükten sonra sana kızgınlığım geçmeyecek bilesin.
bırak muhabbeti de sahada bir şey ortaya koy. yapılamayan transferlerden yönetime o kadar kızgın değilim. ancak federasyon, hakem işlerine bir çözüm getiremediği ve gerekli tepkiyi veremediği için eleştirebilirim onları.
comolli garibime yapılan eleştirileri geçiyorum.adama gel otur denmiş, oturuyor. git şununla pazarlık yap deniyor yapıyor. sus deniyor susuyor. ya göndereceksin, gönderilmiyorsa onu eleştirmeyeceksin diye düşünüyorum.
birde not eklemek istiyorum. bir çok sezon devre arası transferi şampiyonluk yolunda gidişatı değiştirmiştir. onun için bence devre arası transferi 3e, 5e bakmadan iyi planlanmalı ve mutlaka yapılmalıdır.