Gönderen Konu: Fenerbahçe Beko - Anadolu Efes / Cumhurbaşkanlığı Kupası 2019  (Okunma sayısı 32774 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı smith jr

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • gfburakkk
Ynt: Fenerbahçe Beko - Anadolu Efes / Cumhurbaşkanlığı Kupası
« Yanıtla #150 : 28 Eylül 2019, 12:48:40 »
Mesele sakatlık meselesi değil, efes micic. ve doğuş hariç tam kadro kamp dönemi geçirdiler.. Micic geçen seneden takıma adapte zaten.. Bizim kamp döneminde olmayan cok oyuncumuz vardı ve beraber çalısamadılar.. Sloukas turnuvadan önce sakatlık yaşadı son anda katıldı yunan takımı kafilesine.. Tam takım olarak çalışmak önemli bir olay.. Umarım efeste dunston larkin 3-4 aylık sakatlık yaşamazlar ne diyelim..
Abi o Zaman ne olduğu belli olmayan Lauvergne'e bel bağlanmasaydı. Sen pahalı bir araba aldığını düşün; çalışmayan iki akşam var ve arabayı perte çıkartma ihtimali var. O kadar para harcamışlarmış hazır, üzerine biraz daha koyup kusursuz hale getirmeye çalışmaz mısın?

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
« Yanıtla #151 : 28 Eylül 2019, 14:23:27 »
Obradovic Paodaki performansinin yarisinda bile degil bizde bir o kadar daha zaman gecmesi gerekmiyor. 7 sene ust uste lig sampiyonu olursa ve 7 sezonda 5 EL sampiyonu olursa ancak o zaman Pao basarisina esitlenmis oluyor. Bunun olmayacagi da bariz ortada zaten.

Tarihin en basarili olmasi zaten kendisini sevmek ve saygi duymak icin  yeterli zaten seviyor ve saygi duyuyorun. Ancak basarisizlikta elestirilmesine hesap sorulmasina engel degil. Tarihin en iyisi ama bizdeki donemin en iyisi degil 6 senede Laso ve Itoudisten daha az EL kazandi. Real veya cskanin yerel liglerinde kaybetmedigi kadar kupa kaybetti. Napayim yani Paoya kazandirdiklariyla mi ovuneyim. Bana gore nisan ayindan beri formsuz gerekli hamleleri yapamiyor. Dogru teshisler koyulmuyor. Udohtan beri cember koruyucusu yok usune ustluk kisa savunmasi felaket napayim alkis mi tutayim. 200 tane set calistirip oyuncularin canini cikarip ergen irisi gerginin  topu Larkin veya Micice verip maclar kupalar kazanmasina engel olamamasi bemimal agrima gidiyor. Daha buyuk paralar harcayarak rakibinin kupalari bir bir toplamasi kabullenecek bir durum degil.

Benim icin hata hatadir Obradovic yapinca dogruya donusmuyor. 30 m butce ile 6 senede 1EL 4 lig 2 TK 3 cumbaba benim gozumde elestirilemez bir performans degil. Gergine 4 kupanin 3 tanesini kaybederse elestirirm. Daha buyu.butceyle  surekli kaybedemezsin.

Burada kimse kara kasina kara gozune asik da degil. Basarilarina saygi duyuyor , basarisiz olduginda da elestirilmesi gayet dogal. Pao ile kazandigi basarilari bizde kazanamiyor. Pao performansiyla ovunecek halim yok

Bence bu yazıdaki en büyük hata Final Four'ları başarı olarak saymaması.  Neden?

(1) Finalleri genelde güçlü takımların kazandığı düşünülür.  Bunun aksi olan çok örnek vardır.  Yani finallerde başarı güçten farklı faktörlere de kayıyor.

(2) Hadi diyelim ki en önemli şey güç.  Ama bu durumda da argümanın ciddi bir çelişkiye tabi.  Obradoviç hiçbir F4'e en pahalı kadro veya en güçlü kadro olarak girmedi.  Hatta hemen hepsi çok ciddi eksiklerle gittik.

Şimdi soruyorum.  ''30 m butce ile 6 senede 1EL 4 lig 2 TK 3 Cumhurbaşkanlığı'' diye hor gördüğün o listeyi eksik bırakmaya devam edecek misin?  Edeceksen ya bilgisizsin, ya da kötü niyetli. 
« Son Düzenleme: 28 Eylül 2019, 14:24:59 Gönderen: Besim »

Çevrimdışı Oğuz Han

• Üye
  • Yer: Moda
« Yanıtla #152 : 28 Eylül 2019, 16:27:05 »
F4'ler bizim içn inanılmaz başarı, Obra için değil.

Çevrimdışı Besim

• Üye
« Yanıtla #153 : 28 Eylül 2019, 17:33:36 »
F4'ler bizim içn inanılmaz başarı, Obra için değil.

O mantığa göre Obradoviç için NBA şampiyonluğu dışında hiçbir şey başarı değil :)

Çevrimdışı Oğuz Han

• Üye
« Yanıtla #154 : 29 Eylül 2019, 02:06:14 »
O mantığa göre Obradoviç için NBA şampiyonluğu dışında hiçbir şey başarı değil :)

Her aldığı F4 şampiyonluğu başarı olur tabii ki, aşağısı da tabii ki değil, 2 senede bir şampiyon olan adam 7 senede bi şampiyonluk aldı, net başarısızlık onun açısından, ama geldiği yer Türkiye ve Fenerbahçe, işi tabii ki daha zor.
NBA'e gitse kendi kuracağı takımı şampiyon yapar bence, nba oyuncuları ile çalışamaz goygoyu çok çomarca gelio bana, kaliteli koç kaliteli oyuncu ile daha rahat eder.

CanCan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #155 : 29 Eylül 2019, 08:23:32 »
Her aldığı F4 şampiyonluğu başarı olur tabii ki, aşağısı da tabii ki değil, 2 senede bir şampiyon olan adam 7 senede bi şampiyonluk aldı, net başarısızlık onun açısından, ama geldiği yer Türkiye ve Fenerbahçe, işi tabii ki daha zor.
NBA'e gitse kendi kuracağı takımı şampiyon yapar bence, nba oyuncuları ile çalışamaz goygoyu çok çomarca gelio bana, kaliteli koç kaliteli oyuncu ile daha rahat eder.

Hocam sen Obra'nın Lebron Steph gibi süperstarlara kıpkırmızı kesilip bağırdığını hayal edebiliyor musun ? Ertesi gün kovulur. NBA'de modern koçların görevi süperstarlara mentörlük yapmak psikologluk yapmaktır. Phil Jackson'ın lakabı "Zen Master" idi. Bugüne kadar Steve Kerr Steph'e psikolog gibi yaklaşmasa daha birinci sezonun sonunu göremezdi.

Çevrimdışı cembut

• Üye
« Yanıtla #156 : 29 Eylül 2019, 10:47:39 »
Abi o Zaman ne olduğu belli olmayan Lauvergne'e bel bağlanmasaydı. Sen pahalı bir araba aldığını düşün; çalışmayan iki akşam var ve arabayı perte çıkartma ihtimali var. O kadar para harcamışlarmış hazır, üzerine biraz daha koyup kusursuz hale getirmeye çalışmaz mısın?

Ne olduğunu biliyorlardır yahu, biz bilmiyoruz :) Ek bütçe ayrılabiliyor mu bunun cevabı bende yok ama sanmıyorum.. Sözleşmelerden cıkmak içinde fesih bedeli ödemek gerekiyor.. Lauvergne'nin sakatlıgı geçen seneki sakatlıgı değil diye biliyorum.. Sakatlar hiç dönemeyecek gibi bir hava var, bunun sebebide kupayı kaybetmemiz.. Kupayı alsaydık; daha vesely ve lauvergne gelecek diyecektik..

Çevrimdışı cansipor17

• Üye
  • Yer: Çanakkale
« Yanıtla #157 : 29 Eylül 2019, 14:50:03 »
Hocam sen Obra'nın Lebron Steph gibi süperstarlara kıpkırmızı kesilip bağırdığını hayal edebiliyor musun ? Ertesi gün kovulur. NBA'de modern koçların görevi süperstarlara mentörlük yapmak psikologluk yapmaktır. Phil Jackson'ın lakabı "Zen Master" idi. Bugüne kadar Steve Kerr Steph'e psikolog gibi yaklaşmasa daha birinci sezonun sonunu göremezdi.

Beşiktaş Sompo Japan’da forma giyen deneyimli basketbolcu Semih Erden, Ribaund dergisine açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe Doğuş Başantrenörü Zeljko Obradovic’i Avrupa’nın en iyisi olarak gördüğünü söyleyen Erden, Head&Shoulders ayın röportajında Sırp Başantrenörün Avrupa’daki anlayışını NBA’de sergileyemeyeceğini ifade ederek, “NBA'de burada yaptığın gibi davranamazsın. İlk ters tepkiyi oyuncundan hatta kendi seyircinden bile alırsın. Kendini törpüleyebilir mi, onu kendisine sormak lazım. En iyi arkadaşlarından biri Popovich, elbette konuşuyorlardır. Ama ikisinin de epey farklı karakterler olduğu çok açık. Dediğim gibi, NBA’de Avrupai sisteminle fark oluşturabilirsin ama Avrupa’daki davranış tarzını oraya götüremezsin" dedi.

Obradoviç'de Çalışmadığım yılın çoğunu nba de detroitte dostum joe dumarsla geçirdim. İşlerin aynı şekilde yürümediğini biliyorum ben aptal mıyım ? Tarzı bir cevap vermişti.

Çevrimdışı Oğuz Han

• Üye
« Yanıtla #158 : 29 Eylül 2019, 15:11:29 »

Obradovic'i tarator ile karıştırdın galiba abicim.

CanCan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #159 : 29 Eylül 2019, 16:51:25 »
Obradovic'i tarator ile karıştırdın galiba abicim.

Abicim neyse soldan devam et sen, takim butceleri konusundaki zirvalaman sonrasi senle polemige girmek anlamsiz...

Cemalex

• Ziyaretçi
« Yanıtla #160 : 29 Eylül 2019, 18:47:50 »
Bence bu yazıdaki en büyük hata Final Four'ları başarı olarak saymaması.  Neden?

(1) Finalleri genelde güçlü takımların kazandığı düşünülür.  Bunun aksi olan çok örnek vardır.  Yani finallerde başarı güçten farklı faktörlere de kayıyor.

(2) Hadi diyelim ki en önemli şey güç.  Ama bu durumda da argümanın ciddi bir çelişkiye tabi.  Obradoviç hiçbir F4'e en pahalı kadro veya en güçlü kadro olarak girmedi.  Hatta hemen hepsi çok ciddi eksiklerle gittik.

Şimdi soruyorum.  ''30 m butce ile 6 senede 1EL 4 lig 2 TK 3 Cumhurbaşkanlığı'' diye hor gördüğün o listeyi eksik bırakmaya devam edecek misin?  Edeceksen ya bilgisizsin, ya da kötü niyetli.

30 m euro bütçeli bir takımın F4 oynaması değil oynayamaması sürpriz olur. F4 zaten ulaşılması gereken seviyedir. Cska veya Real F4 yapıyor diye başarılı mı sayıyorlar koçlarını. Biz de onlara yakın para harcıyoruz. En fazla para harcayan 3. veya 4. takımız. Tabi ki son 4'e kalınacak. Bunun olmamasının adı fiyasko olur.  Düzenli F4 yaparak belirli bir seviyede istikrarlı kalınması evet güzel ve takdir edilecek bir durum bütçenin hakkını vermiş olursun ama müthiş bir iş yapmış olmazsın. Cska F4 yapınca Itoudis eleştirilemez mi oluyordu.

Zaten ben de başarısız demiyorum ama daha fazla kupa daha fazla başarı gelmeliydi diyorum. Yerel ligde bu kadar kupa kaybedilmemeli. Kupaların yarısını diğer takımlara kaptırmışsın, Real Cska veriyor mu yerel ligde kupaları. Biz habire kupa kaybediyoruz. Gergin biraz topladı 5 kulvarın 4 tanesinde üstünlük sağladı. Bu olmamalı, olduğunda da koç eleştirilir. Bundan daha normal bir şey de yok.

Geride bırakılan 6 senede elde edilen başarılar harcanan paraları göz önüne alınca inanılmaz müthiş işler değil. Voleybolda Vakıfbank anasını ağlatıyor ortalığın üst üste avrupa ve dünya şampiyonlukları. Fenerbahçe basketbol takımı niye basketbolda bunu yapamasın. 50 tane rakip yok 4-5 senedir hepi topu iki tane rakibin vardı bu sene Barca ile 3 oldu.

Çevrimdışı fener_1907

• Üye
« Yanıtla #161 : 29 Eylül 2019, 23:24:44 »
30 m euro bütçeli bir takımın F4 oynaması değil oynayamaması sürpriz olur. F4 zaten ulaşılması gereken seviyedir. Cska veya Real F4 yapıyor diye başarılı mı sayıyorlar koçlarını. Biz de onlara yakın para harcıyoruz. En fazla para harcayan 3. veya 4. takımız. Tabi ki son 4'e kalınacak. Bunun olmamasının adı fiyasko olur.  Düzenli F4 yaparak belirli bir seviyede istikrarlı kalınması evet güzel ve takdir edilecek bir durum bütçenin hakkını vermiş olursun ama müthiş bir iş yapmış olmazsın. Cska F4 yapınca Itoudis eleştirilemez mi oluyordu.

???

Çevrimdışı Besim

• Üye
« Yanıtla #162 : 30 Eylül 2019, 00:18:26 »

Zaten ben de başarısız demiyorum ama daha fazla kupa daha fazla başarı gelmeliydi diyorum. Yerel ligde bu kadar kupa kaybedilmemeli. Kupaların yarısını diğer takımlara kaptırmışsın, Real Cska veriyor mu yerel ligde kupaları. Biz habire kupa kaybediyoruz. Gergin biraz topladı 5 kulvarın 4 tanesinde üstünlük sağladı. Bu olmamalı, olduğunda da koç eleştirilir. Bundan daha normal bir şey de yok.

Geride bırakılan 6 senede elde edilen başarılar harcanan paraları göz önüne alınca inanılmaz müthiş işler değil. Voleybolda Vakıfbank anasını ağlatıyor ortalığın üst üste avrupa ve dünya şampiyonlukları. Fenerbahçe basketbol takımı niye basketbolda bunu yapamasın. 50 tane rakip yok 4-5 senedir hepi topu iki tane rakibin vardı bu sene Barca ile 3 oldu.

Yazdıklarımın hiçbirine doğrudan cevap yazamamışsın.  Önce yazdıklarının tekrarı.  Hatta bir adım daha ileri gidip Basketbolla tamamen alakasız bir alan olan ve kendine has dinamikleri olan voleybol ile karşılaştırma yapmışsın.   

Özellikle iki numaralı maddeye cevap bekliyorum.

Çevrimdışı smith jr

• Üye
    • gfburakkk
« Yanıtla #163 : 30 Eylül 2019, 07:35:10 »
En pahalı kadro değildi belki ama, açık ara en kaliteli kadroydu şampiyon olduğumuz yıl. F4e en kaliteli ve çeşitliliği derinliği az olmayan kadro ile gittiğimizde şampiyon olduk

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #164 : 30 Eylül 2019, 09:32:18 »
Takımda 4 tane lider, bu tür maçları oynayabilecek oyuncu vardı o sene, Bogdan, Udoh, Bobby ve Antic..