Gönderen Konu: Fenerbahçe Beko - Anadolu Efes / Cumhurbaşkanlığı Kupası 2019  (Okunma sayısı 32834 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
Ynt: Fenerbahçe Beko - Anadolu Efes / Cumhurbaşkanlığı Kupası
« Yanıtla #165 : 30 Eylül 2019, 11:11:50 »
En pahalı kadro değildi belki ama, açık ara en kaliteli kadroydu şampiyon olduğumuz yıl. F4e en kaliteli ve çeşitliliği derinliği az olmayan kadro ile gittiğimizde şampiyon olduk

O Final Four dışında mühim bir sakatlık yaşamadan gittiğimiz Final Four oldu mu?

Çevrimdışı ozgurr

• Üye
  • Yer: izmir/kuşadası
    • @ozgurr2002
« Yanıtla #166 : 30 Eylül 2019, 11:16:05 »
O Final Four dışında mühim bir sakatlık yaşamadan gittiğimiz Final Four oldu mu?
aslında o sezon da sakatlıklardan çok çektik ama şansımıza top 8'e sağlıklı girdik.

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
« Yanıtla #167 : 30 Eylül 2019, 11:31:21 »
aslında o sezon da sakatlıklardan çok çektik ama şansımıza top 8'e sağlıklı girdik.

Zaten en büyük farkı yaratan şey forma ne zaman girdiğiniz. Geçen seneyi ele alalım.  Yani Hoca ne yapsın?  İlk 5'teki 4 oyuncu sakat olunca bırak Obradoviç'i, Jordan oyuncu olarak gelse ne olur?  Şansımıza Efes de sezon boyu kötüydü, son dönemde form tuttu.  Bunlar oyunun doğasında var.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #168 : 30 Eylül 2019, 11:38:09 »
2017 top8 olduğu zaman forum ve twiitterın % 70i Oaka!dan çıkamayız rezalet bir sezon geçirdik bok gibiyiz geçmiş olsun vs şeyler yazıyordu
biz Oaka'ya boşuna gitmedik :) gittik maçları aldık geldik
bu işler hep böyledir besim abi , Fenerbahçe taraftarı herşeyi çok ama çok bilir.
ben twitterda da yazıyorum ya Kibirden öleceğiz az kaldı

Cemalex

• Ziyaretçi
« Yanıtla #169 : 30 Eylül 2019, 13:43:10 »
Yazdıklarımın hiçbirine doğrudan cevap yazamamışsın.  Önce yazdıklarının tekrarı.  Hatta bir adım daha ileri gidip Basketbolla tamamen alakasız bir alan olan ve kendine has dinamikleri olan voleybol ile karşılaştırma yapmışsın.   

Özellikle iki numaralı maddeye cevap bekliyorum.

Sampiyon oldugumuz sene en iyi kadro olmaya aday bir kadromuz vardi. Bogdan ve Udoh gibi cok ozel iki oyuncu ve F4 ev sahipligi kazanmak icin gayet yuksek bir sans olusturuyor. Sloukas Bogdan Datome Vesely Udoh besi avrupadaki en iyi bestir su an olsa su anda en iyi 5 olur.

Koca avrupanin en yuksek koc maasini veriyoruz en ozel performansini gostermesini beklemek hakkimiz. Ben 6 yilda 1 sampiyonluk 5 F4 u elestirilemez birnperformans olarak gormuyorum.

Ilk F4  icin ayri parantez acarim ama. En az sampiyonluk kadar ozel bir seydi o kadroyla F4 yapmak. Sonra F4 da ezilince ligde fiyasko bir somuc gelince radikal bir kararla takimi dagitmak da cok iyiydi. 2017 sampiyonlugu sonrasi ben hamlelerde sikinti, sorunlarimizi kucumseyen  engelleyemeyem bir yaklasim goruyorum. Pota alti bir turlu kazanilamadi guard savunmamiz da kotu olunca tepe takimlara karsi sertlikte yetersiz kaliyoruz. Sampiiyonluk senemizde dayak atardi takim savunmada.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #170 : 30 Eylül 2019, 13:51:50 »
geçen sene bu takım euroleguade en az sayi yiyen takım oldu .. tam kadroyken
nasıl oldu çok merak ediyorum

Çevrimiçi Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #171 : 30 Eylül 2019, 14:47:45 »
Sampiiyonluk senemizde dayak atardi takim savunmada.
İlk dört dışı kalmıştı o takım o sene, geçiniz. Ne sene içi performans ne de başka birşey. F4'e sağlıklı gidersek en büyük aday biz oluruz ama geçen seneki gibi olursa söyleyecek birşey yok. Kimse kain değil, sakatlık da işin parçası.

6 senede 5 F4 Türkiye gibi bir ülkede muazzam başarıdır. Hele EL kupasını almak daha da muazzamdır. Bunun bütçeyle doğrudan ilişkili olmadığı da ortada. Ne bütçeler, ne all-star takımlar şampiyon olamadı yıllarca.

Herkes 2017 kadrosu diyor da, ilk geldiğinde Udoh'a, Bogdan'a söylenenler ortada. O kadro zirve noktasına tam zamanında ulaştı. Öncesindeyse hakkında söylenenler arşivde.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #172 : 30 Eylül 2019, 15:05:43 »
olmadi ... elemelerde sakatlar vardi ama final 4 da tam kadroyduk...

hatta o final 4 da xfactor olan bir Kalinic var di ki, geldigi sezon denmeyen kalmamisti kendisine... o final 4 sonrasi goremedik o konusan delikanlilari.
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
« Yanıtla #173 : 30 Eylül 2019, 16:06:10 »
Bunun bütçeyle doğrudan ilişkili olmadığı da ortada. Ne bütçeler, ne all-star takımlar şampiyon olamadı yıllarca.

Katılıyorum. Barcelona örneği de ortada. 2010 dan sonra şampiyonluğu yok. 2014 ten sonra F4 ü yok.
Buna göre, 2014 sonrası Fenerbahçe var, bu da işleri açıklıyor zaten.

2015-Madrid
2016-Cska
2017-Fenerbahçe
2018-Madrid
2019-Cska
2020- (Döngüye göre) Fenerbahçe olmalı :)
PG Baldwin / SG Guduric / SF Colson / PF Hayes / C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

Cemalex

• Ziyaretçi
« Yanıtla #174 : 01 Ekim 2019, 08:43:17 »
İlk dört dışı kalmıştı o takım o sene, geçiniz. Ne sene içi performans ne de başka birşey. F4'e sağlıklı gidersek en büyük aday biz oluruz ama geçen seneki gibi olursa söyleyecek birşey yok. Kimse kain değil, sakatlık da işin parçası.

6 senede 5 F4 Türkiye gibi bir ülkede muazzam başarıdır. Hele EL kupasını almak daha da muazzamdır. Bunun bütçeyle doğrudan ilişkili olmadığı da ortada. Ne bütçeler, ne all-star takımlar şampiyon olamadı yıllarca.

Herkes 2017 kadrosu diyor da, ilk geldiğinde Udoh'a, Bogdan'a söylenenler ortada. O kadro zirve noktasına tam zamanında ulaştı. Öncesindeyse hakkında söylenenler arşivde.

2017 ylindaki takimin kadrosu dardi rotasyonu kisitliydi bu nedenle normal sezon maclarinda enerji eksikligi yasadik ama asil belirleyici maclarda cok ciddi savunma yapiyorduk. Paoyu kacta tuttuk F4 da rakipleri kac sayida tuttuk bakin gorun.

Bizim asil problemimiz her mac cok sayi yememiz degil. Dusuk tempo oynadigimiz icin yedigimiz sayi asagida kaliyor ama asil maclrda rakipleri durduramiyoruz. Larkin ve Micic 5 aydir dagitiyor savunmamizi. Iceri penetre eden oyuncuyu durdurabilen cember koruyucusu da yok.

Turkiye gibi bie ulkede cumlesini ben mantikli bulmuyorum. Nesi varmis Turkiye gibi ulkenin. Avrupada en En fazla butce ayiran 3-4  takimdan biriyiz. Ustelik vergi avantaji sebebiyle butce gorundugunden de fazla. Real Barca %45 vergi oderken biz %15 veriyoruz. Cok ciddi bur avantaj bu.

Kadroda 12 tane oyuncu varsa 9-10 tanesi yabanciyken Turkiye gibii bir ulkede cumlesi bahanedir. Vakifbank da Turkiye gibi bir ulkede 4-5 defa avrupa ve dunya sampiyonu oldu.

30 m butce ile F4 yapamamak zaten basarisizliktir. Ilk F4 sezonu haric bir donusum yasarken kisitli kadroyla ulasilan F4 com degerliydi.

Udoh ve Bogdan hakkinda kim ne konusmus bilmiyorum ama hic kotu sezonlari olmadi ki bu adamlarin. Udoh iki sezonubda blok krali olarak bitirdi Bogdan yilukselen yildiz odulunu aldi.

Cemalex

• Ziyaretçi
« Yanıtla #175 : 01 Ekim 2019, 08:52:33 »
geçen sene bu takım euroleguade en az sayi yiyen takım oldu .. tam kadroyken
nasıl oldu çok merak ediyorum

Cunku en dusuk tempoda oynayan takimdik. Mac basi pozisyon sayisi ne kadar az olursa yedigin sayi o nispette azalir. 100 pozisyon basina yenilen sayida en iyi takim degildik. Hatta ilk ucte se degildik.

Bunun yaninda savunmamiz kotu degil ama durdurmak zorundayken durdurabilme gucunden yoksunuz. Aliskanliklar uzerinden devam eden savunmada kaymalar vs ile belirli bir seviyenin ustundeyiz savunmada ama delici guardi olan atlet takimlar canimiza okuyor. Cunku penetre sevunmamiz kotu ve icerse cember koruyucusu yok kaymalari dogru yapsak bile iyi sutoru olan takimlar icerden veya disardan bizi vurabiliyor. Gerginin stretch 4 kullanarak bizi surekli yenmeye baslamasinin en temel saha ici sebeplerinden brisi de bu.

Peki buma cozum icin kimi aldik. Savunmasi Zalgiris taraftarlari tarafindan begenilmeyen Westermann ve pota altina yedek uzun olarak Stimac. Oyun akli olarak gerizekali bile olsa girene iki el gosterecek blokla bak surdan siktir git diyecek bir zenci abi bile koyamadik.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #176 : 01 Ekim 2019, 09:28:56 »
Cunku en dusuk tempoda oynayan takimdik. Mac basi pozisyon sayisi ne kadar az olursa yedigin sayi o nispette azalir. 100 pozisyon basina yenilen sayida en iyi takim degildik. Hatta ilk ucte se degildik.

Bunun yaninda savunmamiz kotu degil ama durdurmak zorundayken durdurabilme gucunden yoksunuz. Aliskanliklar uzerinden devam eden savunmada kaymalar vs ile belirli bir seviyenin ustundeyiz savunmada ama delici guardi olan atlet takimlar canimiza okuyor. Cunku penetre sevunmamiz kotu ve icerse cember koruyucusu yok kaymalari dogru yapsak bile iyi sutoru olan takimlar icerden veya disardan bizi vurabiliyor. Gerginin stretch 4 kullanarak bizi surekli yenmeye baslamasinin en temel saha ici sebeplerinden brisi de bu.

Peki buma cozum icin kimi aldik. Savunmasi Zalgiris taraftarlari tarafindan begenilmeyen Westermann ve pota altina yedek uzun olarak Stimac. Oyun akli olarak gerizekali bile olsa girene iki el gosterecek blokla bak surdan siktir git diyecek bir zenci abi bile koyamadik.
Pozisyon sayısı aynı tutulunca da  sadece real  sanırım bizim önümüzdeydi
Fenerbahçe düşük tempoyu 5 senedir oynuyor, yeni birşey değil ki bu
Tam takım olunca En iyi savunma yapan takım mıyız evet gerisi lafı güzaf

Cemalex

• Ziyaretçi
« Yanıtla #177 : 01 Ekim 2019, 14:14:13 »
Pozisyon sayısı aynı tutulunca da  sadece real  sanırım bizim önümüzdeydi
Fenerbahçe düşük tempoyu 5 senedir oynuyor, yeni birşey değil ki bu
Tam takım olunca En iyi savunma yapan takım mıyız evet gerisi lafı güzaf

Hayir pozisyon sayisi ayni tutulunca oldukca gerideyiz. Rakibi iki sayilik atislarda en iyi savunan 11. Takimiz 3 sayilik atislarda ise 4. siradayiz. Normal sezonda ise ikiliklerde 11. Ucluklerde ucuncu. Kaynak eurolig resmi sitesi

Tam takim olunca en iyi savunma yapan olmadigimiz gibi tam takim da aylardir olamiyoruz. 8 aydir iki uzunun sakatken biz tam takimken cumlesi ilginc kaliyor. En son ne zaman tam takimdik ? Bi daha ne zaman tam takim olabilecegiz ve kac mac tam takim kalabilecegiz.

Vesely arti Lauvergne'in maaslari toplami 4,2 milyon 8 aydir yoklar ama sen com.rahatsin. Ben rahat olamiyorum kupalari kaptirdikca biz saglamken goy goyu yapamiyorum. 2019 yilimda.hic dogeunduzgun oynamamis Vesely 3 yil daha 2,5 m kazanacak ve biz gene butce yok edeiyati yapacagiz. 1,5 sene daha sozlesmesi olan adamla neden sozlesme yeniledik. Elimizi koumuzu senelerce bagladik. Vesely iyilesmez veya iyi donemezse sadece bu sezonu kaybetmis olmayacagiz. Gecen sene bu sene ve gemecek iki sezon daha gidecek.
« Son Düzenleme: 01 Ekim 2019, 14:15:37 Gönderen: Cemalex »

Çevrimiçi Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #178 : 01 Ekim 2019, 20:17:27 »
Hayir pozisyon sayisi ayni tutulunca oldukca gerideyiz. Rakibi iki sayilik atislarda en iyi savunan 11. Takimiz 3 sayilik atislarda ise 4. siradayiz. Normal sezonda ise ikiliklerde 11. Ucluklerde ucuncu. Kaynak eurolig resmi sitesi

Tam takim olunca en iyi savunma yapan olmadigimiz gibi tam takim da aylardir olamiyoruz. 8 aydir iki uzunun sakatken biz tam takimken cumlesi ilginc kaliyor. En son ne zaman tam takimdik ? Bi daha ne zaman tam takim olabilecegiz ve kac mac tam takim kalabilecegiz.

Vesely arti Lauvergne'in maaslari toplami 4,2 milyon 8 aydir yoklar ama sen com.rahatsin. Ben rahat olamiyorum kupalari kaptirdikca biz saglamken goy goyu yapamiyorum. 2019 yilimda.hic dogeunduzgun oynamamis Vesely 3 yil daha 2,5 m kazanacak ve biz gene butce yok edeiyati yapacagiz. 1,5 sene daha sozlesmesi olan adamla neden sozlesme yeniledik. Elimizi koumuzu senelerce bagladik. Vesely iyilesmez veya iyi donemezse sadece bu sezonu kaybetmis olmayacagiz. Gecen sene bu sene ve gemecek iki sezon daha gidecek.
Baltalı ilah diye bir karikatür serisi vardı, bildin mi?
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı Gigidatome70

• Üye
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #179 : 01 Ekim 2019, 20:47:58 »

Vesely 9 Temmuz 2016’da 3 yıllık sözleşme imzaladı. Neden 1.5 yılı kalmış olsun ki?