Yok dostum sanırım ben anlatamıyorum, yok sen anlamıyorsan daha vahim olurdu çünkü.
(1) "öncelikle neden spekülatif konuşayım?" Spekülatif konuşmadan kastım, herhangi bir somut kanıt olmadan teorize etmek. Rahatlığın her koşulda avantaj teşkil edeceğini iddia etmek benim açımdan biraz spekülatif kalıyor.
(2) "hele ki şurda ne demek istediğimi anlamadıysan senin açından sıkıntı daha büyük. 61-56'lık maçta eksiktik, deplasmandaydık ve eleştiriler altındaydık." Gayet kat'i surette, Real Madrid 75'in altında kaldığı sürece maçı kaybeder demiştin. Takdir edersin ki, detay vermediğin sürece, argümanlarının nelerle sınırlı olacağını takdir etme şansım yok.
(3) "o zaman tabirde hata var." Türk dili uzmanı değilim ama arkadaşın kastettiği şeyi doğru yansıtmışım. Başka bir anlam da çıkmıyor ya, neyse.
(4) "Pana'yı deplasmanda 2 defa yenip Daçka gibi 1 senelik takıma mı elenmek yoksa köklü Real'e elenmek? Söyle bakalım hangisi daha üzücü? Ayrıca; Pana'yı deplasmanda 2 defa yenip bunu Real ile taçlandırmak mı daha değerli yoksa Daçka gibi 1 senelik takımı yenerek mi taçlandırmak daha değerli? Real'i yenmek daha değerlidir, Daçkaya elenmek daha dramatik ve üzücüdür şu anki aşamada." Senin yansıttığın şekliyle, büyük takıma yenilince daha üzücü olması, yenince de daha önemli olması bence bizim takıma edilebilecek en büyük hakaretlerden biri zira ancak küçük takımların büyük takımlara karşı olan müsabakalarında tatbik edilebilecek bir hipotez. Mesela, Bursaspor'un Real Madrid'e karşı maç kaybetmesi, Sakaryaspor'a karşı maç kaybetmesinden daha üzücü ancak yendiği zaman daha önemli demek gibi. Barcelona'nın Real Madrid'e karşı maç kaybedip, maç kazanması örneğini alacak olursak, hipotezin çöküyor. Bu durumda Barcelona için Real Madrid'e karşı kaybetmek daha üzücü; kazanılan galibiyet de daha değerli.