Gönderen Konu: 2017 Euroleague Şampiyonu Fenerbahçe (I)  (Okunma sayısı 205197 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
Ynt: Ynt: AVRUPA ŞAMPİYONU FENERBAHÇE - Euroleague 2016-17 Sezonu
« Yanıtla #3900 : 24 Nisan 2017, 11:50:49 »
Daçka ve Efes'in bu kadar küçümsenmesini anlayamıyorum. Şu anda Euroleague'in en pahalı takımlarından ikisi. Kadro kalitesi ve koçları da son derece kaliteli iki takım.

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #3901 : 24 Nisan 2017, 11:55:55 »
ben el yonetiminin 3 turk takımına f4 de olmasına izin vermeyecegini soyluyorum..max 2..
o zaman en sanslı efes oluyor zaten 2 takım olacaksa..

real madrid bir turlu zaten su 2 mactan 1 ını alır ve seriyi madrid'e tasır...gerekirse hakemlerle...

efes-oly serisi icin belli olmaz diyorum ama onda da efes'in mallık yapacagından suphem yok...burada bir yerde gene hata yaparlar...tıpkı brose-zalgieris maclaır gibi...verirler macın birini..

efes ve dacka o kadar birebir takımları i (efes bir nebze toparladı) imkanı yok 3 mac ust uste real ve oly gibi takımları yenebilsinler diyorum...

biri binmis wannameker ve lolbekin !!! ı ustune gittigi yere kadar...
efes ise ne zaman ne yapacagı hic belli olmayan bir takım..cok cabuk sekilde bozulup 15 sayı geri dusebilecek bir takım...ve geri dustu mu de tekrar geri gelme ihtimali %10...bizim gibi degiller..cunku geri donmek icin bireysellige basvuruyorlar..o zaman da olmuyor..
« Son Düzenleme: 24 Nisan 2017, 11:56:19 Gönderen: Vanguards of FB »

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
« Yanıtla #3902 : 24 Nisan 2017, 12:09:29 »
Hey Allahım ben ne diyorum, sen neresinden ne anlıyorsun ;D

Bak güzel kardeşim, Londra yazıyor sende. Eğer Türkçen yeterli değilse inan ki İngilizce olarak da ifade edebilirim ve sanırım o zaman ne demek istediğimi anlarsın. Farkındayım geri vites yapmak istemiyor ve bir kulp bulup 'hipotezi çürütme' rolüne oynamak istiyorsun da inan ki forumu şu gereksiz muhabbetle meşgul etmek istemiyorum, yoksa şuraya öyle bir yazarım ki 40 kere de okusan anlayamazsın. Senin doğrun sana, benimki de bana diyip saygı duyuyorum düşüncelerine  ;)

Real'i yenmek daha değerlidir, yenilmek daha az üzücüdür, bu CSKA için de geçerli bizim için de. Ne CSKA'nın ne de bizim büyüklüğümüzden bir dirhem götürüsü olmaz Real'e yenilmenin. Geçen sene 3-0 ile süpürülen Real'in değeri mi düştü? Ama Real geçen sene 1 yıllığına kurulmuş bir takıma süpürülseydi herkesçe eğlence malzemesi olurdu.

Neyse şu gereksiz muhabbeti sürdürmeyeceğim ve bu görüntü kirliliğine daha fazla sebep olmak istemiyorum. Uzatmaya inan gerek yok. Takımımız için en hayırlısı ne olacaksa o olsun.

Ha uzatacaksak da sabaha kadar uzatırım, hem de çok kral uzatırım malûmun olsun :)

"Farkındayım geri vites yapmak istemiyor ve bir kulp bulup 'hipotezi çürütme' rolüne oynamak istiyorsun."  Dostum, senin olduğun yerde buna geri vites denilebilir ama olduğum yerde biz buna doğru olduğuna inandığın şeyi savunmak diyoruz. 

Forumun amacı meseleleri tartışmak ancak konu başlığını artık tam olarak yansıtmadığı için senin gibi ben de forumu bununla meşgul etmek istemiyorum.  Arzu edersen, özel mesajlarda da devam edebiliriz. 

Yine de ilgilenen arkadaşlar olursa, baştan kısa bir özet yapmam gerekirse:

- Daha güçlü bir takım ile daha zayıf bir takım arasından hangisi ile eşleşilmesi gerektiği;
- Takımların detayına inmeden bakacak olursak, rasyonel olarak hareket eden birinin daha güçlü bir takım yerine daha zayıf bir takımı isteyeceği aşikar;
- Ancak burada esas sorun bundan değil, spesifik örneğimizde kimin daha güçlü bir takım olduğu;
- Bazıları Real Madrid'i bariz olarak daha güçlü yapan sebeplerden, F4 tecrübesi, kağıt üzerindeki kalitesi, lobisi, sezon içerisindeki performansı gibi unsurlara odaklanırken, bazıları da Darüşşafaka'nın sistem dışı oyununa ve bize karşı olan performanslarına dayanarak onları daha güçlü addetti;
- Artık mesele o noktaya geldiğinde, Darüşşafaka'nın daha güçlü olduğunu iddia eden sebepleri çürütme dışında yapacak fazla bir şey yok.  Keza, bunu yapmaya çalıştık ama nihayetinde tıpkı politik hayatta olduğu gibi insan zihni inanmak istediklerini bir şekilde meşrulaştırabiliyor (iki taraf için de geçerli);
- MEVCUT örneğe dönecek olursak...  Darüşşafaka'nın gelmemesi adına sunduğun argümanlardan biri, 'büyük takımlara yenilince daha az üzülür, yenince daha çok sevinirsin' oldu.  Birincisi, bunun her koşulda doğru olmadığını bir örnekle izah ettim.  Başka bir örnek de kişisel tercihler olabilir.  Mesela, Real Madrid'teki bazı oyunculara duyulan husumet nedeniyle, onlara karşı kaybetmek daha üzücü olabilir.  İkincisi ve belki de daha da önemlisi, bunun esas meselemizle olan ilgisi hala çok açık değil.  Yani Real Madrid'e yenilince daha az üzülecek olmamız ve yenince daha çok sevinecek olmamızın senin kişisel tercihini yansıtmaktan başka nasıl bir fonksiyonu var?

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #3903 : 24 Nisan 2017, 12:11:55 »
pana
real yada dacka
cska/baskonia yada oly/efes

bu 3 mac rakipler kim olursa olsun kazanılacak..kupa kaldırılacak...

nokta..

Çevrimdışı Besim

• Üye
« Yanıtla #3904 : 24 Nisan 2017, 12:13:24 »
Daçka ve Efes'in bu kadar küçümsenmesini anlayamıyorum. Şu anda Euroleague'in en pahalı takımlarından ikisi. Kadro kalitesi ve koçları da son derece kaliteli iki takım.

Küçümsemeden ziyade, karşılaştırmalı/göreceli olarak daha kolay geçebileceğimiz takımları tartışıyoruz.  Yoksa, ona kalsa, kim gelirse gelsin, bu takım fişi çeker deniliyor.

Çevrimdışı Besim

• Üye
« Yanıtla #3905 : 24 Nisan 2017, 12:16:01 »
doncic o real kadrosunun en tecrübesiz ismi, oynadığı oyun ortada ama doğal olarak seviye arttığında birden çökebiliyor anlamında yazılmış bir yazı bu yaşı beni neden ilgilendirsin ki bu önümüzdeki eşleşmede ? örnek olarak kimi vereyim gönlünüzü hoş etmek için ? real madrid daha tahmin edilebilir bir takım bana göre daçka'ya nazaran. biz de bu ne yaptığı belli takımlara karşı daha iyi oynuyoruz söylemek istediğim bu.
şu alıntıyla neyi amaçladın cidden merak ettim çünkü yok bira alamıyor vs falan hiçbir bağlantı kuramadım yazdığımla.

Kastettiğim de o zaten.  Eşyanın tabiatı gereği...  18 yaşındaki birinin mental olarak dirayetli kalmasını beklemek zor.  Buna rağmen yine de iyi kotarıyor.

Çevrimdışı bahadircevlik

• Üye
  • Yer: adana
« Yanıtla #3906 : 24 Nisan 2017, 16:50:22 »
Yazıklar olsun, hevesimiz kursağımızda kaldı. Maça gitme hayali kuruyorduk, maalesef onu aldı elimizden. Maksadı ne acab?
Harcamayacağım günleri, onları uzatmaya çalışarak.
Kullanacağım her anını zamanın.

Çevrimdışı sinanyucel

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
    • sinanycl
« Yanıtla #3907 : 24 Nisan 2017, 16:56:56 »
Sanırım nesine.com geçen sene madrid serisinde olduğu gibi bu maçtada tshirt dağıtacakmış. Öyle deniyo yani

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yıkılmayan son kale Fenerbahçe...

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3908 : 24 Nisan 2017, 17:27:15 »
5000 civarı sarı t-shirt dağıtılacakmış.
Sinan doğru duymuşsunuz
« Son Düzenleme: 24 Nisan 2017, 17:27:34 Gönderen: Cem Ağrak »

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #3909 : 24 Nisan 2017, 18:25:33 »
Yahu "kupayı alacağız" deyip rakip seçmek saçma olmuyor mu? Kaldı ki daha Panathinaikos serisi de bitmedi. Tarih "kupayı aldın" mı der yoksa "Daçka'yı eleyip kupayı aldın, daha değersiz oldu" mu der? Cevap bu kadar basit aslında...
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı Zeljko Obradovic

• Üye
  • Yer: Aydın
« Yanıtla #3910 : 24 Nisan 2017, 18:29:57 »
5000 civarı sarı t-shirt dağıtılacakmış.
Sinan doğru duymuşsunuz
Yönetim azıcık vicdanlı olsa 5000 de kendi bastırıp bütün salonu sarıya boyardı ama nerde bunlarda o düşünce ve vizyon.

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #3911 : 24 Nisan 2017, 18:34:51 »
Bir ekleme daha yapayım. Mesele Heisenberg'in belirsizlik ilkesi gibi oldu. Ne yapacağı belli olmayan Daçka'yı yeri ya da momentumu belirsiz elektrona benzetirsek Real de herşeyi net proton oluyor sanırım. Amma ve lakin Daçka'nın ne yapacağı belirsiz ise o zaman bu tartışmanın bir anlamı yok zira Daçka seviye olarak Real'in ortaya koyacağı perfomans seviyelerinin hepsini teknik olarak ortaya koyabilir; ne yapacağı belli olmuyor ya? O zaman olasılık olarak karşımıza kim gelirse gelsin aynı performansı gösterme ihtimali varsa niye tartışıyoruz ki? 8)
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı sinanyucel

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
    • sinanycl
« Yanıtla #3912 : 24 Nisan 2017, 18:37:03 »
+30lira ve yeşil reçete karşılığı kulübümüz böyle bi dev hizmeti sunabilir bence

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yıkılmayan son kale Fenerbahçe...

Çevrimdışı ayhan

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @ab_1907
« Yanıtla #3913 : 24 Nisan 2017, 21:27:37 »
Herkes fikrini söylüyor, bende söyliyeyim bari.
Bence f4 de önce Daçka ile karşılaşalım, finalde de Baskonia gelsin. Böylece yenemediğimiz bir takım kalmamış olur kupayı aldığımızda. Maccabiyi saymıyorum, playoff lara kalmadıkları için.

Çevrimdışı Besim

• Üye
« Yanıtla #3914 : 24 Nisan 2017, 21:40:00 »
Herkes fikrini söylüyor, bende söyliyeyim bari.
Bence f4 de önce Daçka ile karşılaşalım, finalde de Baskonia gelsin. Böylece yenemediğimiz bir takım kalmamış olur kupayı aldığımızda. Maccabiyi saymıyorum, playoff lara kalmadıkları için.

Haha bu iyiydi :)