Gönderen Konu: 2017 Euroleague Şampiyonu Fenerbahçe (I)  (Okunma sayısı 204958 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
Ynt: Ynt: AVRUPA ŞAMPİYONU FENERBAHÇE - Euroleague 2016-17 Sezonu
« Yanıtla #3915 : 24 Nisan 2017, 21:44:03 »
Bir ekleme daha yapayım. Mesele Heisenberg'in belirsizlik ilkesi gibi oldu. Ne yapacağı belli olmayan Daçka'yı yeri ya da momentumu belirsiz elektrona benzetirsek Real de herşeyi net proton oluyor sanırım. Amma ve lakin Daçka'nın ne yapacağı belirsiz ise o zaman bu tartışmanın bir anlamı yok zira Daçka seviye olarak Real'in ortaya koyacağı perfomans seviyelerinin hepsini teknik olarak ortaya koyabilir; ne yapacağı belli olmuyor ya? O zaman olasılık olarak karşımıza kim gelirse gelsin aynı performansı gösterme ihtimali varsa niye tartışıyoruz ki? 8)

Forumda teori rüzgarı esiyor...

Çevrimdışı Kutay

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • kutay_erkan
« Yanıtla #3916 : 24 Nisan 2017, 22:23:47 »
Kulüp sarı tişört dağıtacak olsa kimlik fotokopisi, sarı tişörtünüz olmadığına dair noter imzalı kağıt ister; üzerine de tişörtleri tek bir noktadan dağıtır insanları kuyruğa sokardı.

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

Burası Fenerbahçe. Burada "2010'da şampiyon olalım, 5 yıl sonra başarılı olalım." diye hedef belirlenemez. - Willie Solomon

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #3917 : 24 Nisan 2017, 22:33:44 »
Besim gibi Türkçe'ye inanılmaz hakim ve inanılmaz donanımlı birisine "yaşadığın yer Londra Türkçe anlamada zorluk çekiyorsan İngilizce anlatalım" denildi.
Bu ana da şahit oldum

Demekki bireysel donanım ve beraberinde türkçeye hâkim olmak okuduğunu anlamaya yetmiyormuş arkadaşın.

Besim,

Senin spesifik yaklaşımlarınla benim nev'i şahsına münhasırlığımın ortak paydada buluşabilmesi için rasyonel yaklaşımlarının her zaman doğru veriyi vermeyeceğini görmen ve anlaman gerekli. Rasyonel hareket eden birisi olarak bana yıllar önceki Tyus Edney'li Zalgiris'in şampiyonluğunu ya da 2004 Yunanistan'ı 1992 Danimarkayı, Bo Mccalebb'li Makedonyayı izah edebilir misin?

Peki bu takımların başarısının kimselerce hatırlanmadığını ve bu favori olmayan takımlara elenen favori takımların, meselâ 2004 Portekiz'in gazetelerinde ''ulan Avrupanın tüm devlerini yıktık ama kıçı boklu Yunanistan'a yenildik'' diye nasıl kahrolduklarını bilir misin? Ben o tarihte Lizbondaydım ve inan ki o insanların nasıl kahrolduklarına şahit olsaydın spesifik yaklaşımların bambaşka olurdu.

İşte bu yüzden diyorum Daçkaya elenirsek kahrolurum çünkü 1 yıllık bir takım ama Real her zaman var, her zaman güçlü ve Real'e elenen insanlarla kimse dalga geçmez.

Şunu da ekleyeyim Besim. Ben ne zaman söylediklerimin ''evrensel doğrular'' olduğunu iddia ettim? Hayır hiçbir yazımda böyle bir iddiam olmadı. 3-4 kez okursan anlamana yardımcı olacaktır, sana yardımcı olabileceğim tek husus bu tavsiyem olur ;)

Çevrimdışı friday

• Üye
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #3918 : 24 Nisan 2017, 22:34:39 »
Fb tv de bilet satışının yarın da sabaj saat 10 dan maç saatine kadar devam edeceği söylendi. Özellikle şehir dışından gelmek isteyen arkadaşlar için paylaşıyorum.

Tabii ki bu bilgiyi bugün paylaşmaları apayrı bir dangalaklık, şaşırmadık tabi de. Muhtemelen biletlerin bugün tükeneceğini düşündüler, duyuru da sadece bugün söyleniyordu, beklenen ilgi olmayıp bir kısmı elde kalınca yarını da açtılar diye tahmin ediyorum.

Hala çok öfkeliyim şu yapılan çağ dışı eziyete, kendi taraftarına şunu reva gören kulüp var mı bu çağda allah aşkına ya. Bu taraftar daha ne çekecek lan sizden.
Dünyanın En Güzel Takımı

Çevrimdışı Afgan

• Üye
  • Yer: Afganistan
« Yanıtla #3919 : 24 Nisan 2017, 22:46:39 »
isyerinden izin alamayacagimi dusundugumden,ustelik bilet alamama ihtimalide oldugundan vazgectim maca gelmekten.Boyle sacmalik gormedim,

Çevrimdışı friday

• Üye
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #3920 : 24 Nisan 2017, 22:48:54 »
Bir ekleme daha yapayım. Mesele Heisenberg'in belirsizlik ilkesi gibi oldu. Ne yapacağı belli olmayan Daçka'yı yeri ya da momentumu belirsiz elektrona benzetirsek Real de herşeyi net proton oluyor sanırım. Amma ve lakin Daçka'nın ne yapacağı belirsiz ise o zaman bu tartışmanın bir anlamı yok zira Daçka seviye olarak Real'in ortaya koyacağı perfomans seviyelerinin hepsini teknik olarak ortaya koyabilir; ne yapacağı belli olmuyor ya? O zaman olasılık olarak karşımıza kim gelirse gelsin aynı performansı gösterme ihtimali varsa niye tartışıyoruz ki? 8)
Bir zamanlar bir Heisenberg vardı. Gayet sünepe bir kimya öğretmeninden acımasız, soğukkanlı bir katile dönüşmüştü. Eğer Real'i elerse Daçka iyiden iyiye Heisenberg olma yoluna girer;)
Dünyanın En Güzel Takımı

Çevrimiçi sinanyucel

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
    • sinanycl
« Yanıtla #3921 : 24 Nisan 2017, 23:53:53 »
Sanırım 5.kategori bitmiş 6-7için satış hala devam ediyomuş. Kulubun gectiği akşamki yeni bilgi çok sevgili kongre üyeleri için. Yarın sabah kongre üyelerine özel gişe açılacakmış. Bu sayede hem kongre uyelerine özel satış hem de genel satış devam etmiş olacak. Nerde günler haftalar öncesinden tükenen cska oly madrid maçları, nerde sezonun en kritik maçına uygulanan gösterilen muamele.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yıkılmayan son kale Fenerbahçe...

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #3922 : 25 Nisan 2017, 07:47:01 »
Demekki bireysel donanım ve beraberinde türkçeye hâkim olmak okuduğunu anlamaya yetmiyormuş arkadaşın.

Besim,

Senin spesifik yaklaşımlarınla benim nev'i şahsına münhasırlığımın ortak paydada buluşabilmesi için rasyonel yaklaşımlarının her zaman doğru veriyi vermeyeceğini görmen ve anlaman gerekli. Rasyonel hareket eden birisi olarak bana yıllar önceki Tyus Edney'li Zalgiris'in şampiyonluğunu ya da 2004 Yunanistan'ı 1992 Danimarkayı, Bo Mccalebb'li Makedonyayı izah edebilir misin?

Peki bu takımların başarısının kimselerce hatırlanmadığını ve bu favori olmayan takımlara elenen favori takımların, meselâ 2004 Portekiz'in gazetelerinde ''ulan Avrupanın tüm devlerini yıktık ama kıçı boklu Yunanistan'a yenildik'' diye nasıl kahrolduklarını bilir misin? Ben o tarihte Lizbondaydım ve inan ki o insanların nasıl kahrolduklarına şahit olsaydın spesifik yaklaşımların bambaşka olurdu.

İşte bu yüzden diyorum Daçkaya elenirsek kahrolurum çünkü 1 yıllık bir takım ama Real her zaman var, her zaman güçlü ve Real'e elenen insanlarla kimse dalga geçmez.

Şunu da ekleyeyim Besim. Ben ne zaman söylediklerimin ''evrensel doğrular'' olduğunu iddia ettim? Hayır hiçbir yazımda böyle bir iddiam olmadı. 3-4 kez okursan anlamana yardımcı olacaktır, sana yardımcı olabileceğim tek husus bu tavsiyem olur ;)

İkili tartışmalara müdahale edip taraf olmaya pek gerek görmem, ancak "başka platformada devam edin" benzeri sözlerle sıkıldığımı belli ederim ama bu ikili atışmada yukarıda işaretlediğim ifadeleri (ki diğer iletilerde de benzeri mevcut, mesela başka bir iletide de " Bak güzel kardeşim, Londra yazıyor sende. Eğer Türkçen yeterli değilse inan ki İngilizce olarak da ifade edebilirim ve sanırım o zaman ne demek istediğimi anlarsın. Farkındayım geri vites yapmak istemiyor ve bir kulp bulup 'hipotezi çürütme' rolüne oynamak istiyorsun " yazılmış)pek doğru bulmuyorum. Bu yaklaşımla tartışmalarda hiçbir sonuca ulaşılacağına inanmıyorum, en baştan rahatsız edici, saldırgan ve önyargı oluşturan bir ifade. Bana böyle bir yaklaşımda bulunulsa devamını tarafsız okuyamam, kimse de yapamaz.
Tartışmada amaç karşıdakine kendi fikrini dayatmak olduğunda ilişkinin gerilmesi kaçınılmazdır, bu tarz ifadelerle zaten anlaşma, orta noktada buluşma ihtimali de ortadan kalkmış oluyor.
Ben, bunların, buraları karıştırmak için bilinçli bir şekilde yazıldığını düşünüyorum.

Bana yazılmadığı için (genede rahatsız olsamda birkaç sefer okuduktan sonra) sonuna kadar okuduğumda aslında son 3 paragrafta düşünce (1-2 saldırgan ifadeye rağmen) gayet güzel anlatılmış. Okurken, "haklısın dostum, seni anlıyorum" diyor insan. Ama malesef gene bir tavsiyeyle bitiyor. İkinizin arasındaki diyaloğu bilmiyorum, belki çok yakın arkadaşsnız ve boşuna bunları yazdım. Ama dışarıdan görünen durum bu ve bu gibi durumlarda dışarıdan olayı insanlar fikirler göre değil de daha çok tartışma uslubuna bakarak taraft seçerler.

Çevrimdışı colossus35

• Üye
  • Yer: ankara
« Yanıtla #3923 : 25 Nisan 2017, 08:44:32 »
herkesi yenerizden ziyade real mi daçka mı sorusunun cevabını şu iki seneki hayal kırıklıklarına ve maçlara bakarak söylersem: Kesinlikle Real gelsin.

Daçka bu sene bizi 3 defa yendi, ikisi kendi sahamızdaydı (yanlış hatırlamıyorsam), herifler bizden çekinmiyor, psikolojik olarak ezilmediler ve bize ters geliyorlar. Bu nedenle onları istemiyorum. Ayrıca Kutluay piçi (günahım kadar sevmem herifi) bu sene yeterince pislik yaptı bize...
Reali evimizde yendik, deplasmanda eksiklere rağmen ezilmedik ve geçen seneden gele psikolojik bir üstünlüğümüz var...

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #3924 : 25 Nisan 2017, 08:52:36 »
Daçka bizi 2 defa yendi, ikiside euroleague de. Ligdeki maçları biz kazandık.

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #3925 : 25 Nisan 2017, 10:05:22 »
3 mac diyorsan abi dacka el'deki 2 mac haricinde birde sezon bası hazırlık macında yendi..

yoksa el'deki 2 macı kaybedip, ligdeki 2 macı kazandık...

el'deki evimizdeki ilk macı kaybetme sebebimiz evimizde kesinlikle lamonica'dır...macın onune gecti herif...
« Son Düzenleme: 25 Nisan 2017, 10:06:56 Gönderen: Vanguards of FB »

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
« Yanıtla #3926 : 25 Nisan 2017, 11:37:19 »
İkili tartışmalara müdahale edip taraf olmaya pek gerek görmem, ancak "başka platformada devam edin" benzeri sözlerle sıkıldığımı belli ederim ama bu ikili atışmada yukarıda işaretlediğim ifadeleri (ki diğer iletilerde de benzeri mevcut, mesela başka bir iletide de " Bak güzel kardeşim, Londra yazıyor sende. Eğer Türkçen yeterli değilse inan ki İngilizce olarak da ifade edebilirim ve sanırım o zaman ne demek istediğimi anlarsın. Farkındayım geri vites yapmak istemiyor ve bir kulp bulup 'hipotezi çürütme' rolüne oynamak istiyorsun " yazılmış)pek doğru bulmuyorum. Bu yaklaşımla tartışmalarda hiçbir sonuca ulaşılacağına inanmıyorum, en baştan rahatsız edici, saldırgan ve önyargı oluşturan bir ifade. Bana böyle bir yaklaşımda bulunulsa devamını tarafsız okuyamam, kimse de yapamaz.
Tartışmada amaç karşıdakine kendi fikrini dayatmak olduğunda ilişkinin gerilmesi kaçınılmazdır, bu tarz ifadelerle zaten anlaşma, orta noktada buluşma ihtimali de ortadan kalkmış oluyor.
Ben, bunların, buraları karıştırmak için bilinçli bir şekilde yazıldığını düşünüyorum.

Bana yazılmadığı için (genede rahatsız olsamda birkaç sefer okuduktan sonra) sonuna kadar okuduğumda aslında son 3 paragrafta düşünce (1-2 saldırgan ifadeye rağmen) gayet güzel anlatılmış. Okurken, "haklısın dostum, seni anlıyorum" diyor insan. Ama malesef gene bir tavsiyeyle bitiyor. İkinizin arasındaki diyaloğu bilmiyorum, belki çok yakın arkadaşsnız ve boşuna bunları yazdım. Ama dışarıdan görünen durum bu ve bu gibi durumlarda dışarıdan olayı insanlar fikirler göre değil de daha çok tartışma uslubuna bakarak taraft seçerler.

Tartışmalarda, meselenin esasına odaklanıp cevap vermek yerine, karşı tarafın kişiliğini ve yeteneklerini eleştirmek maalesef çok yaygın.  Ben de istemeden zaman zaman yapıyor olabilirim.  Ancak hala daha söylediklerime tatmin edici bir cevap alabildiğime inanmıyorum. 

"Rasyonel yaklaşımlarının her zaman doğru veriyi vermeyeceğini görmen ve anlaman gerekli" denmiş.  Bunun gibi hususlar, sanki onları iddia etmişim gibi önüme konulmaya başlandı. 

Tabii ki, buradaki sıkıntı biraz da aşırı özgüvenden kaynaklanıyor diyebiliriz.  Sanki yazılanlar Hegel'in, Wittgenstein'in veya ne biliyim, Jean-François Lyotard'ın yazdığı metinlermiş de anlaması çok zormuş gibi... 
« Son Düzenleme: 25 Nisan 2017, 20:20:55 Gönderen: Besim »

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #3927 : 25 Nisan 2017, 11:37:23 »
Pana başkanı ağlamaya başlamış. 2.maçın hakem hatası gördüklerini video yapıp euroleague yönetimine göndermiş. Bu da gslileri geçti.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3928 : 25 Nisan 2017, 12:58:34 »
6/7 . Kategorilerde hala bilet var.
maça gelmek isteyenler elini çabuk tutsunlar
beceriksiz yöneticiler ve başkan sağolsun bu şölen havasında geçmesi gereken maç öncesi insanlara eziyet çektiriyorlar

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #3929 : 25 Nisan 2017, 13:41:07 »
Kimlik ibrazı ile bilet satılıyormuş ve kişi başı bir tane. Çalışan insanlarız, nasıl gidip sıraya giricez gündüz vakti.