Demekki bireysel donanım ve beraberinde türkçeye hâkim olmak okuduğunu anlamaya yetmiyormuş arkadaşın.
Besim,
Senin spesifik yaklaşımlarınla benim nev'i şahsına münhasırlığımın ortak paydada buluşabilmesi için rasyonel yaklaşımlarının her zaman doğru veriyi vermeyeceğini görmen ve anlaman gerekli. Rasyonel hareket eden birisi olarak bana yıllar önceki Tyus Edney'li Zalgiris'in şampiyonluğunu ya da 2004 Yunanistan'ı 1992 Danimarkayı, Bo Mccalebb'li Makedonyayı izah edebilir misin?
Peki bu takımların başarısının kimselerce hatırlanmadığını ve bu favori olmayan takımlara elenen favori takımların, meselâ 2004 Portekiz'in gazetelerinde ''ulan Avrupanın tüm devlerini yıktık ama kıçı boklu Yunanistan'a yenildik'' diye nasıl kahrolduklarını bilir misin? Ben o tarihte Lizbondaydım ve inan ki o insanların nasıl kahrolduklarına şahit olsaydın spesifik yaklaşımların bambaşka olurdu.
İşte bu yüzden diyorum Daçkaya elenirsek kahrolurum çünkü 1 yıllık bir takım ama Real her zaman var, her zaman güçlü ve Real'e elenen insanlarla kimse dalga geçmez.
Şunu da ekleyeyim Besim. Ben ne zaman söylediklerimin ''evrensel doğrular'' olduğunu iddia ettim? Hayır hiçbir yazımda böyle bir iddiam olmadı. 3-4 kez okursan anlamana yardımcı olacaktır, sana yardımcı olabileceğim tek husus bu tavsiyem olur 
İkili tartışmalara müdahale edip taraf olmaya pek gerek görmem, ancak "başka platformada devam edin" benzeri sözlerle sıkıldığımı belli ederim ama bu ikili atışmada yukarıda işaretlediğim ifadeleri (ki diğer iletilerde de benzeri mevcut, mesela başka bir iletide de "
Bak güzel kardeşim, Londra yazıyor sende. Eğer Türkçen yeterli değilse inan ki İngilizce olarak da ifade edebilirim ve sanırım o zaman ne demek istediğimi anlarsın. Farkındayım geri vites yapmak istemiyor ve bir kulp bulup 'hipotezi çürütme' rolüne oynamak istiyorsun " yazılmış)pek doğru bulmuyorum. Bu yaklaşımla tartışmalarda hiçbir sonuca ulaşılacağına inanmıyorum, en baştan rahatsız edici, saldırgan ve önyargı oluşturan bir ifade. Bana böyle bir yaklaşımda bulunulsa devamını tarafsız okuyamam, kimse de yapamaz.
Tartışmada amaç karşıdakine kendi fikrini dayatmak olduğunda ilişkinin gerilmesi kaçınılmazdır, bu tarz ifadelerle zaten anlaşma, orta noktada buluşma ihtimali de ortadan kalkmış oluyor.
Ben, bunların, buraları karıştırmak için bilinçli bir şekilde yazıldığını düşünüyorum.
Bana yazılmadığı için (genede rahatsız olsamda birkaç sefer okuduktan sonra) sonuna kadar okuduğumda aslında son 3 paragrafta düşünce (1-2 saldırgan ifadeye rağmen) gayet güzel anlatılmış. Okurken, "haklısın dostum, seni anlıyorum" diyor insan. Ama malesef gene bir tavsiyeyle bitiyor. İkinizin arasındaki diyaloğu bilmiyorum, belki çok yakın arkadaşsnız ve boşuna bunları yazdım. Ama dışarıdan görünen durum bu ve bu gibi durumlarda dışarıdan olayı insanlar fikirler göre değil de daha çok tartışma uslubuna bakarak taraft seçerler.