Gönderen Konu: 2017 Euroleague Şampiyonu Fenerbahçe (I)  (Okunma sayısı 214609 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kutay

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • kutay_erkan
Ynt: Ynt: AVRUPA ŞAMPİYONU FENERBAHÇE - Euroleague 2016-17 Sezonu
« Yanıtla #510 : 31 Ekim 2016, 16:59:24 »
Ya Kutay, ben onyargili filan degilim yahu...  Benim Nunnally'e onyargili olmami gerektirecek ne sebep olabilir ki?  Abimi mi takimdan kesti kardesimi mi?  Sezon sonunda Italya MVP'si geliyor diye sevindim.  Her ne kadar hicbir fikrim olmamasina ragmen etrafta ovguyle bahsettim.  Simdi kalkmis, diyorsun ki, onyargilisin.  Kusura bakma ama bence siz onyargilisiniz. 

Daha sezon basi, sabirli olalim tabii ki.  Acip bakin tum mesajlarima.  Elestirirken bile hepsinde sabirli olalim demisim.  Hatta alta ozellikle aciklama koyup diyorum ki, "bu olumsuz hali adamda performans artisi yasanmayacagina delalet etmez".  Kalinic ornegi var daha yakin gecmiste. 

Peki neden sessiz kalamiyorum?  Yahu goz var nizam var.  Adam su anda yetersiz.  Siz basketboldan anlayan adamlarsaniz.  Kalkmissiniz, bana 2-3 ribaundun muhabbetini yapiyorsunuz.  Su anda top eline geldiginde en az guven veren adam.  Bu gayet acik iken, ne yalan soyleyeyim, adamin aldigi iki tane ribaunda bakarak yapilan ovguleri ben anlamiyorum.   Bana GSBasket'te yapilan asiri iyimser yorumlar gibi geliyor. 

Kosulsuz elestiri gibi kosulsuz ovgunun de anlamsiz oldugunu savunuyorum.
Abi, önyargı sözcüğünü şunun için kullandım; adamın şut performansı dışında her alanda iyi olduğu bir maçı veri olarak almadığını düşündüm. Genel bir izlenim değil bu maçlık bir yorumdu ama kırdıysam kusura bakma. Bence Nunnally'nin şu anda genelde kötü bazen de bu maç gibi iyi maçları oldu, ama kötü oynadı denecek maçlarında bile gördüğümüz hareketleri beni umutsuzluğa itmeyecek yeterlilikteydi. Kadronun gerisi oldukça iyi olduğu için ve bu yeni bir oyuncu olduğu için top eline gelince rahat edememen de normal olabilir, belki de zamanla o da değişir, belki de değişmez.

Kendi adıma konuşayım, körü körüne savunmaktan çok, daha önceki yıllarda oyuncuların sezon başından sezon sonuna performans değişimini gördükçe Nunnally'nin ve tüm oyuncuların as-is halinden çok to-be haline odaklanıyorum. Benim sınırlı basketbol bilgine göre de bu adamda bize ciddi katkı verecek potansiyel var. Umarım öyle olur, olmazsa da çaresine bakılır.
Burası Fenerbahçe. Burada "2010'da şampiyon olalım, 5 yıl sonra başarılı olalım." diye hedef belirlenemez. - Willie Solomon

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #511 : 31 Ekim 2016, 17:20:54 »
3 gun onceye kadar yoktu...demek ki bogdanın sakatlık sonrası imzaladılar...bence ıyı yapmıslar...
2-3 oynayacak biri daha oldu takımda...esasen hoca minchev'den 4 numara bile yaratabilir...ama keske 2-3 cm daha uzun olsaydı..
Uzar daha o abi. 4 olur bence kendisinden. Hoca da ümitli olduğuna göre bekleyelim bakalım.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı Tolga Gümüş

• Üye
    • tolgagumus_
« Yanıtla #512 : 31 Ekim 2016, 18:02:50 »
Dün akşam oynanan Unics Kazan – Tsmoki Minsk maçında Keith Langford 42 sayı, 6 asist ve 5 ribaunt ile oynamış. 42 sayı VTB Ligi'nde bir oyuncunun bir maçta attığı en yüksek sayı olmuş.
"Ben Fenerbahçe'ye ikinci olmak için gelmedim." - Zeljko Obradovic

Çevrimdışı sonkale1907

• Üye
  • Yer: MERSİN
« Yanıtla #513 : 31 Ekim 2016, 18:14:17 »
Langford'ın burada o skorlara çıkması çok zor. İnşallah işi bireyselliğe vurup bir an önce takım olarak maçtan koparlar..
FENERBAHÇE

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
« Yanıtla #514 : 31 Ekim 2016, 19:11:29 »
Kazan çok düşük tempolu oynayan bir takım..muhtemel maç 60-70 arası skorlarda bitecek. aslında bizim için daha iyi koşan takım bizi yorardı..Kritik adam Langford olacak hem CSKA maçında hem son lig maçında çok iyiydi...onu durdurmak önemli ama yine de sert bir maç bekliyor bizi

Çevrimdışı sonkale1907

• Üye
  • Yer: MERSİN
« Yanıtla #515 : 31 Ekim 2016, 19:55:02 »
Normal şartlarda geçtiğimiz pazar saatlerin geri alınması gerekiyordu.
Şimdi bu durumdan kaynaklı maçın başlama saatiyle ilgili farklılık söz konusu olacak mı? Yoksa yazıldığı gibi saat 20:00'de mi başlayacak?
FENERBAHÇE

Çevrimdışı franz392

• Üye
« Yanıtla #516 : 31 Ekim 2016, 20:58:06 »
Normal şartlarda geçtiğimiz pazar saatlerin geri alınması gerekiyordu.
Şimdi bu durumdan kaynaklı maçın başlama saatiyle ilgili farklılık söz konusu olacak mı? Yoksa yazıldığı gibi saat 20:00'de mi başlayacak?

O değişmez artık ancak bu sonraki maçlar geç olacak. Baktım da CSKA deplasmanı dışında 21:30'dan önce maç gözükmüyor. Mesela önümüzdeki iki hafta gideceğimiz Maccabi ve Baskonia deplasmanlarında maçlar 22:45 ve 23:00'de başlayacakmış. Saatlerin geri alınmaması saçmalığı yüzünden hafta içi maç izlememiz çok zor olacak.

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #517 : 31 Ekim 2016, 21:50:41 »
O değişmez artık ancak bu sonraki maçlar geç olacak. Baktım da CSKA deplasmanı dışında 21:30'dan önce maç gözükmüyor. Mesela önümüzdeki iki hafta gideceğimiz Maccabi ve Baskonia deplasmanlarında maçlar 22:45 ve 23:00'de başlayacakmış. Saatlerin geri alınmaması saçmalığı yüzünden hafta içi maç izlememiz çok zor olacak.
Beni düşünün birde...

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
« Yanıtla #518 : 01 Kasım 2016, 01:50:58 »
Abi, önyargı sözcüğünü şunun için kullandım; adamın şut performansı dışında her alanda iyi olduğu bir maçı veri olarak almadığını düşündüm. Genel bir izlenim değil bu maçlık bir yorumdu ama kırdıysam kusura bakma. Bence Nunnally'nin şu anda genelde kötü bazen de bu maç gibi iyi maçları oldu, ama kötü oynadı denecek maçlarında bile gördüğümüz hareketleri beni umutsuzluğa itmeyecek yeterlilikteydi. Kadronun gerisi oldukça iyi olduğu için ve bu yeni bir oyuncu olduğu için top eline gelince rahat edememen de normal olabilir, belki de zamanla o da değişir, belki de değişmez.

Kendi adıma konuşayım, körü körüne savunmaktan çok, daha önceki yıllarda oyuncuların sezon başından sezon sonuna performans değişimini gördükçe Nunnally'nin ve tüm oyuncuların as-is halinden çok to-be haline odaklanıyorum. Benim sınırlı basketbol bilgine göre de bu adamda bize ciddi katkı verecek potansiyel var. Umarım öyle olur, olmazsa da çaresine bakılır.

Aslinda, tamamen bir yaklasim farki bu.  Dedigin gibi, tercih mevcut performansa odaklanmak ile potansiyele odaklanmak arasinda.  Ben kendimi bu ikisi arasinda konumlandirmak istiyorum.  "Sabirli olmak lazim ama su anki goruntu itibari ile Fenerbahce oyuncusu gibi oynamiyor" dememin sebebi bu.  Her ne kadar basarisiz transferler de olsa, Kalinic orneginden sonra zaten akli basinda kimsenin salt mevcut duruma bakip kiyasiya elestiride bulunabilecegini dusunmuyorum.

Çevrimdışı kenz

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #519 : 01 Kasım 2016, 07:18:18 »
Son 7 resmi maçımızı kazandık.

Kazan ile 2012'de karşılaşmıştık. Deplasmanda 76-71 yenilirken, sahamızda ikili averajda üstünlük kurabilmek için Ukic'in basketiyle uzatmaya götürüp 94-87 kazanmıştık.

Sahamızda 21'i lig, 15'i EL olmak üzere 36 resmi maçtır kazanıyoruz.

Sadece EL'yi baz alırsak 23 maçlık bir iç saha galibiyet serimiz var(EL'de tüm zamanların en uzun 4. serisi).Bu alanda rekor 2005-2007 arası 30 maçla Baskonia'ya ait.

Çevrimdışı Kutay

• Üye
    • kutay_erkan
« Yanıtla #520 : 01 Kasım 2016, 16:51:07 »
Son 7 resmi maçımızı kazandık.

Kazan ile 2012'de karşılaşmıştık. Deplasmanda 76-71 yenilirken, sahamızda ikili averajda üstünlük kurabilmek için Ukic'in basketiyle uzatmaya götürüp 94-87 kazanmıştık.

Sahamızda 21'i lig, 15'i EL olmak üzere 36 resmi maçtır kazanıyoruz.

Sadece EL'yi baz alırsak 23 maçlık bir iç saha galibiyet serimiz var(EL'de tüm zamanların en uzun 4. serisi).Bu alanda rekor 2005-2007 arası 30 maçla Baskonia'ya ait.
İkinci maçta salondaydım. Averaj yapmamız gerekiyordu. İkinci yarıda üst kattan alt kata inmiştik tıklım tıklım olmuştu alt katlar. Maç sonunda herkesin umudu kaybolmaktayken bir anda uzatmaya götürebilme opsiyonumuz olduğu akıllara gelmişti. Son top bir şekilde Ukic'te kalmıştı. Ben son toplarda Ukic'e güvenmediğim için LAAAN diye bağırırken o saçma sapan, 5-6 metreden bir gözyaşı damlası bırakarak maçı uzatmaya götürmüştü. Daha sonra da kazanmıştık. Ukic'in Fenerbahçedeki en "clutch" anı olabilir, kazandığımız bir Galatasaray deplasmanında son saniye serbest atışlarını önce kaçırıp sonra atmıştı sanırım(emin değilim), onunla birlikte...
Burası Fenerbahçe. Burada "2010'da şampiyon olalım, 5 yıl sonra başarılı olalım." diye hedef belirlenemez. - Willie Solomon

Çevrimdışı Cengizao

• Üye
« Yanıtla #521 : 01 Kasım 2016, 21:38:06 »
D-League takımları 5 sene içinde birer NBA takımlarına bağlanacak. Dolayısı ile gerçekleştiğinde sert ve rekabetçi bir lig olacak. NBA takımları üzerinde oyuncu hakları oluşacak ve bu haklar kullanılabilecek. Oyuncu hakları nedeni ile NBA'ye geçiş kolaylaşacak ve NBA takımları tüm NBDL oyuncularını düzenli takip edecek.

Bu süre zarfında eksiklik olmaması için seneye kadroda izin verilen oyuncu sayısı arttırılacak. Zaten geçen sene arttığı için NBA'ye giden artmıştı. Seneye de yine NBA'ye giden çok olacak ve D-League'den kimse gelmeyecek.

D-League oyuncuları seri halde Avrupa'ya gelmeyecek. Boşuna beklemeyin. 1-2 tane kopartabilirlerse anca.

Hatta hatta 15M$ gibi her D-League takımının bağımsız bütçesi olacakmış. Bağlı olduğu NBA takımı yönetecek. Çaylaklar dışında ortalama 1.5M$ bir oyuncunun kazancı olacağı tahmin ediliyor.
« Son Düzenleme: 01 Kasım 2016, 21:41:27 Gönderen: Cengizao »

Çevrimdışı Solamnus

• Üye
  • Yer: istanbul
  • in zeljko we trust!
    • cemturk
« Yanıtla #522 : 01 Kasım 2016, 23:20:43 »
bence Langford'u dizgileriz bir nebze, yeterki diğer Kazan oyuncuları çok ekstra oynamasın :)

Çevrimdışı Cengizao

• Üye
« Yanıtla #523 : 02 Kasım 2016, 01:20:46 »
Skoru uzunlardan Parakhouski, kısalardan da Langford üzerinden alıyorlar.

Langford'un orta mesafesi sürekli ana silahı. Çünkü üçlükte bir ısrarı olmadığından (kaçırınca demorize oluyor), becerebildiği etkili driveları üzerinden orta mesafe kullanıyor sürekli. Nunnally ve Sloukas onu rahatlıkla etkisiz kılar bence. Kolay birebir vermediğimiz için zorlayıp sapıtacak.

Diğer konu Parakhouski. Türkiye'den tanıyorsunuzdur muhtemelen. Ayakları çabuk, sırtı dönük oyunu olan bir uzun. Çok meziyetli bir adam değildir. Tiplerden ekmeğini çıkarıyor. Reboundlara dikkat.

Colom, tam da Zizis tarzı guard. Etliye sütlüye karışmaz. Topu hızlı dolaştırır. Mesafe bulunca drive eder. Sadece boş kalınca şut atar. Savunma yapmaya çalışır. Saklana saklana skor yapar 8-10 sayı civarına. Boş bırakma, mesafe verme, switchleri atlama. Kendi savunmamızı oynadıkça en fazla 2-3 sayıda kalacak. Skor yapma becerisi olan bir guard değil. Onu durdurunca takımın temposu da duruyor zaten.

Coty Clarke ve Latavious Williams çok atletikler. Biri 3, diğeri 5. İkisi de bütün pis işleri yapıyorlar ve az şut kullanıyorlar. Pick&rollden onları kaçırmadığımız sürece ne kadar iyi oynarsa oynasınlar sıkıntı olmaz. Udoh ve Vesely'nin atletizmi yeterli olur. İkisinin toplamının skora katkısı ortalama 20 sayı.

Takımın kalanının skora katkısı yok denecek kadar az. Bizim gibi erken hücum etmeyen bir takım için bulunmaz nimet. Açık alanda oynayan bir takım çünkü Kuban. Bununla beraber zaman zaman ritmi yükseltmeye çalışıp oyunu tamamen rakibe verebiliyorlar. Öne geçtiğimiz seride fark 8-10 sayı baremindeyken, birden 20-25 sayı bareminde çıkabilir ve maçı kırabilir. Zaten Kuban'ın ana sorunu da bu. Yoksa her bir parçaya tek tek bakarsa yetenek olarak EL seviyesinde kalıcı bir takım olabilmelilerdi. Özellikle Kaimakoglou'nun berbat ötesi başlamasının da skor konusunda onları sıkıntıya düşürdüğü aşikar. Bunun dışında Antipov'un da fena olmayan bir şutu var ama şuta dayalı tek yönlü bir oyuncu olarak çok istikrarsız olması yüzünden tehlikeli göremeyiz. Takım tersine döndüğünde sorumluluk alabilecek swingman Ponkrashov'un olmaması da maçı çok rahat konuma getirdi.

Fenerbahçe kendi standardında oynarsa rahatlıkla kazanır. Hatta Kalinic oynasana da, oynamasa da fark etmez yani.
« Son Düzenleme: 02 Kasım 2016, 01:24:47 Gönderen: Cengizao »

Çevrimdışı Kutay

• Üye
    • kutay_erkan
« Yanıtla #524 : 02 Kasım 2016, 05:12:36 »
Skoru uzunlardan Parakhouski, kısalardan da Langford üzerinden alıyorlar.

Langford'un orta mesafesi sürekli ana silahı. Çünkü üçlükte bir ısrarı olmadığından (kaçırınca demorize oluyor), becerebildiği etkili driveları üzerinden orta mesafe kullanıyor sürekli. Nunnally ve Sloukas onu rahatlıkla etkisiz kılar bence. Kolay birebir vermediğimiz için zorlayıp sapıtacak.

Diğer konu Parakhouski. Türkiye'den tanıyorsunuzdur muhtemelen. Ayakları çabuk, sırtı dönük oyunu olan bir uzun. Çok meziyetli bir adam değildir. Tiplerden ekmeğini çıkarıyor. Reboundlara dikkat.

Colom, tam da Zizis tarzı guard. Etliye sütlüye karışmaz. Topu hızlı dolaştırır. Mesafe bulunca drive eder. Sadece boş kalınca şut atar. Savunma yapmaya çalışır. Saklana saklana skor yapar 8-10 sayı civarına. Boş bırakma, mesafe verme, switchleri atlama. Kendi savunmamızı oynadıkça en fazla 2-3 sayıda kalacak. Skor yapma becerisi olan bir guard değil. Onu durdurunca takımın temposu da duruyor zaten.

Coty Clarke ve Latavious Williams çok atletikler. Biri 3, diğeri 5. İkisi de bütün pis işleri yapıyorlar ve az şut kullanıyorlar. Pick&rollden onları kaçırmadığımız sürece ne kadar iyi oynarsa oynasınlar sıkıntı olmaz. Udoh ve Vesely'nin atletizmi yeterli olur. İkisinin toplamının skora katkısı ortalama 20 sayı.

Takımın kalanının skora katkısı yok denecek kadar az. Bizim gibi erken hücum etmeyen bir takım için bulunmaz nimet. Açık alanda oynayan bir takım çünkü Kuban. Bununla beraber zaman zaman ritmi yükseltmeye çalışıp oyunu tamamen rakibe verebiliyorlar. Öne geçtiğimiz seride fark 8-10 sayı baremindeyken, birden 20-25 sayı bareminde çıkabilir ve maçı kırabilir. Zaten Kuban'ın ana sorunu da bu. Yoksa her bir parçaya tek tek bakarsa yetenek olarak EL seviyesinde kalıcı bir takım olabilmelilerdi. Özellikle Kaimakoglou'nun berbat ötesi başlamasının da skor konusunda onları sıkıntıya düşürdüğü aşikar. Bunun dışında Antipov'un da fena olmayan bir şutu var ama şuta dayalı tek yönlü bir oyuncu olarak çok istikrarsız olması yüzünden tehlikeli göremeyiz. Takım tersine döndüğünde sorumluluk alabilecek swingman Ponkrashov'un olmaması da maçı çok rahat konuma getirdi.

Fenerbahçe kendi standardında oynarsa rahatlıkla kazanır. Hatta Kalinic oynasana da, oynamasa da fark etmez yani.
Güzel bir analiz olmuş. Yalnız Cory Clarke sakattı, iyileşti mi?