Gönderen Konu: 2017 Euroleague Şampiyonu Fenerbahçe (I)  (Okunma sayısı 215799 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Başar Bükücü

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Samsun
    • basarbukucu
Ynt: Ynt: AVRUPA ŞAMPİYONU FENERBAHÇE - Euroleague 2016-17 Sezonu
« Yanıtla #2235 : 27 Ocak 2017, 00:53:27 »
Abilerim, kardeşlerim sizden bir ricam olacak. Fenerbahçe maçı haricindeki Euroleague maçlarını aşağıda linkini verdiğim genel Euroleague başlığından konuşalım. Diğer türlü karışıklık oluyor. Teşekkür ederim. :)

İlgili mesajları taşıdım.

http://parkedefener.com/forum/index.php?topic=1255.345
"Bu insanların bizden beklentisi savaşmaktır. Çünkü hayat bir savaştır. Buraya neden geldiğimin cevabı budur." Zeljko Obradovic

Çevrimdışı emindesouza

• Üye
  • Yer: Azerbaycan , Bakü
« Yanıtla #2236 : 27 Ocak 2017, 00:54:20 »
rıdvan dilmene yapılanlar ayıp.

o resimleri ellerinde tutan insanların toplamı rıdvan dilmen kadar katkı vermişmidir Fenerbahce'ye ?

şike sürecinde yaptıkları yavaş yavaş ortaya çıkıyor, başkası olsa her platformda söylerdi şunu yaptım vs diye.

https://m.youtube.com/watch?v=yrfNsvSdM2E izleyin bunu.

herkes aleyhimize konuştuğu zamanlarda tekbaşına savunuyordu bu adam.

nolmuş evet demiş, sen de hayır de , o resimler ne oluyor..

Çevrimdışı emindesouza

• Üye
« Yanıtla #2237 : 27 Ocak 2017, 01:00:41 »
http://media-cdn.t24.com.tr/media/stories/2017/01/page_referandumda-evet-diyecegini-aciklayan-ridvan-dilmene-protesto-aniyoruz-1962-2017_245371804.jpg

bu nedir amk ya , adamın zaten zor bir hastalığı var, allah muhafaza yarın obür gün vefat etse 2017 yazanlar sevinecek mi.. neyse siyasetin amk , Fenerbahce herşeyden üstündür.

Çevrimdışı Tuğberk

• Üye
  • Yer: Berlin
« Yanıtla #2238 : 27 Ocak 2017, 01:21:34 »
Rakibi kucumsemek denen sey tv basinda oturan bir taraftar olarak benim hakkim. Kucumserim, eglenirim, dalga gecerim... Oyunun kendisine duydugum tutkunun yani sira bir de bu yan eglenceleri beni bu spora bagliyor. Ne var ki bu kucumseme isini  profesyoneller yaptigi zaman hos olmuyor. O arenaya haftada bir giden insanlar oldugu gibi canli izledigi o mac hayatinin ilk ve belki de tek maci olacak olan taraftarlar da var. Abartmiyorum. Gelir yetersizligi, istanbul disinda yasamak, isten gucten vakit bulamamak vb bir suru sebep var buna. Gittikce orta sinif mabedlerine donusen o spor salonlarina dusuk gelir grubuna mensup insanlar fedakarliklar yapip gidiyor. Fenerbahce'nin bir macini canli izlemenin opportunity costu benim icin iki bira az icmekken bir baskasi icin o haftayi simit ayranla gecirmek olabiliyor. Duygusal yönüne deginmedim bile olayin. Stada, salona gidip görme engelli kizina maci ani anina nakleden anneye ne denecekti bu mac kaybedilse? Bu kayip Fenerbahce'li sporcular tüm is ahlaklariyla, üstlerine düseni fazlasiyla yaptiklari halde rakibe galebe calamamalarindan ötürü mü olacakti? Öyle olsa laf eden arsizdir, doyumsuzdur, vefasizdir... Taraftar oldugumdan daha fazla hakkaniyet arayan bir insanim. Tutku duyarak yaptigin meslek karsiliginda milyon dolarlar alacaksin ama olaya kendini vermeyeceksin! Bu kanima dokunuyor. Yapamamak, becerememek ayri mental olarak hazir olmamak ayri...
Evet Real de Cska da Nba takimlari da yer yer bu hallere bürünüyor. Bu kücümseme denen olgunun spordaki yerini bir nebze aciklar ama asla mesru kilmaz. Sporcuyu baska sporcu ile mukayese edip arada kucuk simarikliklar yapar diyerek bu tavri normalize etmek bana gore degil. Benim hayat gorusume gore bu "ayricalikli" insanlarin is ahlaklarinin kaytarmaya, lakayitliga, simarikliga hakki olmayan tum dunya emekcilerinden yuzerce kat fazla olmasi gerekiyor. Dünyanin en güzel takimi bugun fena halde simarikti. Yakismadi.

Çevrimdışı selimiyeli

• Üye
« Yanıtla #2239 : 27 Ocak 2017, 01:34:40 »
rıdvan dilmene yapılanlar ayıp.

o resimleri ellerinde tutan insanların toplamı rıdvan dilmen kadar katkı vermişmidir Fenerbahce'ye ?

şike sürecinde yaptıkları yavaş yavaş ortaya çıkıyor, başkası olsa her platformda söylerdi şunu yaptım vs diye.

https://m.youtube.com/watch?v=yrfNsvSdM2E izleyin bunu.

herkes aleyhimize konuştuğu zamanlarda tekbaşına savunuyordu bu adam.

nolmuş evet demiş, sen de hayır de , o resimler ne oluyor..

Ayıp filan değil kardeşim az bile..biz rıdvanı futbolculuğuyla yorumculuğuyla sevdik..binlerce kişi o yıllarda maç saatini iple çekerdi..ben küçücük yaşımda maç kaçırmadım..ama gelip şimdi para için federasyon başkanlığı için yalakalık yapıyor..sporcu adam siyaset yapmaz..dediğin gibi siyasetin aq..neyse gereksiz muhabbet iyi geceler

Çevrimdışı Avanta

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #2240 : 27 Ocak 2017, 01:37:18 »
@emindesouza

Duyan da taraftarlar ağır küfürler içeren pankartlar açmış sanacak :D Rıdvan bizim için bitmiştir demeye getirmişler, ne var yani bunda...

Fenerbahçe bir 'kale'dir ve kırmızı çizgileri vardır, o çizgiyi ihlal eden birisinin -kim olduğu fark etmeksizin- cevabını alması kadar doğal bir şey olamaz.

Taraftarı asıl kızdıran da basit bir "evet" deme olayı değil zaten, işin içinde çirkin bir fırsatçılık olmasıdır.

Bu tür şeylerden etkilenecek kadar hassas sağlık durumu varsa bir zahmet böyle işlere girmesin.

Her neyse, bu topic'e ait bir husus olmadığı için burada konuşmaya/tartışmaya gerek yok.

Çevrimdışı FeNeRiM669

• Üye
  • Yer: Almanya
« Yanıtla #2241 : 27 Ocak 2017, 01:44:04 »
ne demek az bile herkes senin gibi mi düsünmeli? herkesin düsüncesine saygili olmalisiniz
abi bu nedir ya. birakin bu isleri

Çevrimdışı emindesouza

• Üye
« Yanıtla #2242 : 27 Ocak 2017, 01:45:39 »
selimyeli ve avanta hocam.

ikinizin de ne demek istediğini çok iyi anlıyorum, lakin unuttuğunuz birşey var.

rıdvan dilmen zaten istese federasyon başkanı olur, rte'nin rıdvan hocayla arasının iyi olduğunu bilmeyen yok.

yani bu "evet" olayı çirkin fırsatçılık falan değildir, hocanın tff başkanlığı olayı zaten bu olaydan çok daha önce belliydi, kendisi bile açık açık yaparım bu işi demişti.

benim dediğim , zaten düşman çok, medyada hakkımızı savunan 2-3 adam varsa biri de rıdvan hoca.

iyi geceler.

Çevrimdışı Başar Bükücü

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Samsun
    • basarbukucu
« Yanıtla #2243 : 27 Ocak 2017, 02:09:48 »
Udoh'suz 3'te 3... Emeği geçenlere teşekkürler.

İlk yarıda yenen 54 sayı maçı çok hafife aldığımız içindi, Galatasaray çok iyi hücum ettiği için değil. Tokadı ilk yarıda yememiz hayırlı oldu. Maç boyu 15 sayılarda önde götürüp son 3-4 dakika geri düşmemiz durumunda maç da gidebilirdi. İlk yarıda olması devre arası kendimizi toparlamamızı sağladı.

Antic'in maalesef vücudu savunma yapmaya elvermiyor. Konsantrasyon problemi de yaşayınca hiç çekilmiyor. Geçen seneki gibi dış şut attığını da söyleyemeyiz. 2-3 ay öncesine kadar tersini düşünüyordum ancak sene sonunda gönderilmesi mantıklı olur. Hem 1,5 milyon dolara yakın bütçe takviyesi de olur. Kalinic'i ilk defa bu kadar kötü savunma yaparken gördüm. Yardımlara hep geç kaldı. Zaten koç daha sonra onu hiç düşünmedi.

Kostas çok sevdiğim bir oyuncu, hatta genel kanının aksine büyük maç performansı bence çok iyidir. Bugün iyi oynadığını düşünüyorum. Hatta yorulan, faul problemine girmiş Pleiss ve Fitipaldo'ya karşı sürekli potaya gitmesi doğru karardı ve bunu bugün yapan tek oyuncuydu. (1-2 kere Dixon ve Bogdan da yaptı ama sürekli değildi). O pozisyonlarda Vesely'e çok ekmek çıktı. Ancak son periyotta yaptığı top kayıpları yakışmadı. Top kaybı ortalaması yüksek olsa da genelde maç sonlarını iyi oynardı. Bu yüzden yakıştıramadım. Büyük oyuncu olmak istiyorsa top kaybı sayısı aşağı inmek zorunda o ayrı konu.

Nunnally'nin savunma katkısı gün geçtikçe artıyor. Hücumda da ceza atıcısı kimliğinin yanına kendi skorunu yaratmayı da eklerse tamamdır.

Vesely ve Dixon'ı sona bıraktım. Udoh'un sakatlığı hem kendisine hem de Vesely'e yaradı. Vesely kendi kimliğine kavuştu, Ekpe de birkaç hafta dinlenmiş oldu. Bu dinlenmeye ihtiyacı vardı; yoksa sezon sonunu zor getirirdi. :D Umarım Vesely, Udoh döndükten sonra da böyle oynamaya devam eder.

Dixon agresyon seviyesi yüksek maçlarda bunu hep yapıyor. Büyüdüğü ortamla bağlantılı olarak mental yapısı çok kuvvetli. Seviyor bu maçları. Bundandır ki Euroleague finalinde çok zor 2 üçlüğü eli titremeden atıyor, bundandır ki derbilerin yıldızı oluyor. Var olsun.
« Son Düzenleme: 27 Ocak 2017, 02:14:11 Gönderen: Başar Bükücü »
"Bu insanların bizden beklentisi savaşmaktır. Çünkü hayat bir savaştır. Buraya neden geldiğimin cevabı budur." Zeljko Obradovic

Çevrimdışı Avanta

• Üye
« Yanıtla #2244 : 27 Ocak 2017, 02:17:04 »
selimyeli ve avanta hocam.

ikinizin de ne demek istediğini çok iyi anlıyorum, lakin unuttuğunuz birşey var.

rıdvan dilmen zaten istese federasyon başkanı olur, rte'nin rıdvan hocayla arasının iyi olduğunu bilmeyen yok.

yani bu "evet" olayı çirkin fırsatçılık falan değildir, hocanın tff başkanlığı olayı zaten bu olaydan çok daha önce belliydi, kendisi bile açık açık yaparım bu işi demişti.

benim dediğim , zaten düşman çok, medyada hakkımızı savunan 2-3 adam varsa biri de rıdvan hoca.

iyi geceler.

Evet, dediğin gibi zaten araları iyi. Kendimden örnek vereyim; sırf o tarafla arası iyi diye herhangi bir negatif düşüncem yoktu (olabilir yani, niye aran kötü değil ulan diyecek halim yok), ta ki bu olaya değin. Maalesef, şahsi ihtiraslarına yenik düştüğünü düşünüyorum. Doğaldır, o mertebeye çıkmayı yıllar öncesinden kafasına koyup hedef seçmiş olabilir,(malum camiaların çakalları yerine) bu kulübün bir evladının oraya başkan olmasını herhalde ki biz de çok isteriz fakat Fenerbahçe taraftarının kendisine olan sevgisini zedeleyecek lüzumsuz çabalar içine girerek, o bağın zedelenmesine kendisi sebep oldu.

Çevrimdışı Avanta

• Üye
« Yanıtla #2245 : 27 Ocak 2017, 03:19:26 »
Kadrosu düz oyunculardan kurulu olsa da sistemini oturtmuş, takım oyununu çok iyi oynayarak bir şeyler başaran takımları çok seviyorum. Bunun Euroleague'deki en iyi örneği son 2 senedeki Kızılyıldız... Dejan Radonjic çok saygı duyulası şeyler başarıyor. Kadro kalitesi olarak bence Euroleague'in en kötü kadrosu Kızılyıldız. Bu konuda Zalgiris Kaunas'la yarışırlar.

Bu arada Zalgiris demişken, Saras hocam da orada güzel işler yapıyor. :)

Adamların imkanları ortada ve bu imkanlar ölçüsünde koçu, oyuncusu ve taraftarıyla muazzam şeyler yapmaktalar bu sezon. Ciddi ciddi ilk 4 için rakip haline geldiler şu ana kadarki performanslarıyla. Halen zor ama olur da ev sahibi avantajıyla çeyrek finale giderlerse, rüya sezon olur onlar için.

Çevrimdışı ELM

• Üye
  • Yer: Adana-Antalya
« Yanıtla #2246 : 27 Ocak 2017, 03:29:55 »
Bilmiyor muydu ki?

Sezon başındaki uyum süreciyse kastın o dönemde hücum etmesini de bilmiyordu. Buna bilmemek denirse tabii.
Valla Hakan abi bence bilmiyordu. Açıkçası Nunnally'i daha önce sadece bir maç Avellino-Milano maçında izlemiştim. Denk gelmişti oda. Oyuncuyu, kariyerini bilen birisi değilim. Burda oyuncuyu benden çok daha iyi bilen renkdaşlar vardır mutlaka onlar çok daha iyi yorumlarlar ama İlk defa bu seviyelerde oynayan bir oyuncunun hem hücumda hemde savunmada kim olursa olsun geçen seneden beri beraber oynayan birbirini çok iyi tamamlayan oyunculardan oluşan iyi bir takıma adapte olması çok kolay değil ki zaten sezon başında ürkek, kendine güvenmeyen, ne yapacağını bilemeyen bir oyuncu vardı sahada. Nunnally de ki en büyük değişim de bence takımı ve koçu daha iyi tanıyıp koçun ondan istediklerini anlamış olması ve bunlari kendisine biçilen rol dahilinde sahaya yansıtması ve bunu yaparkende keyif alıyor olması. Savunmadaki arzusuda bundan kaynaklanıyor bence. Ha sezon başında bu kadar istekli ve sürekli savunma yapmiyordu doğru, istese daha iyi yapabilirdi diyebilirsiniz ama savunmada hiç birşeyi doğru yapmiyordu, yapamiyordu bana göre. Ne toplu oyuncuyu savunmayı, ne topsuz savunmayı, ne yardım savunmasını yapabiliyordu. Rakibin karşısında kalamiyordu. Savunmada temel prensip bilirsiniz, top rakibe geldiğinde temel savunma pozisyonuna geçmek yani top rakip oyuncuya geldiğinde onu çok yakından savunmazsın. Biraz mesafe koyarsın, dibine girmezsin, bir kolu rakibin topu çıkardığı hizada tutarsın diğer koluda aşağıda tutarsın. Böylelikle rakibin seni hem rahat geçmesini önlersin. Hemde gelecek perdelere karşı önlem almaya çalışırsın. Nunnally bunu bile yapmiyordu. Hatta Maccabi maçında sırf bu yüzden koçu cok sinirlendirdiği bir pozisyon vardı bu şekilde. Üst üste savunmada hatalar yapmıştı.Ben bunun konsatrasyonla ilgili olduğunu düşünmüyorum şahsen. Obradovic nasıl Dixon'a daha iyi savunma yapmayı öğretti ise Nunnally'e de öğretti bence. Yoksa bu adamlar profesyonel baskebolcu tabii ki savunma yapmayı biliyorlardır. Ama bu seviyelerde oynayabilmen için doğru savunma yapabilmen şart. İtalya liginde yaptığın savunma ile oynarsın ama o savunma ile burada kolay kolay oynayamazsın. Hemen göze batarsın. Ufak detaylar bile çok önemli. İşte Obradovic'in de farkı burada çıkıyor ortaya. Bugün muazzam savunma yaptı. Kimi tuttuysa hep karşısında kaldı. Hücum konusunda ise, çok temiz bileği var maşallah. Bize gelmeden öncede iyiymiş zaten o konuda. Sadece o şutları hep tereddütle atıyordu. Şimdi çok daha net ve kendine güvenerek atıyor. Riabundlara katkisida net bir şekilde arttı. Savunmasini gelistirmeseydi şayet tabii Kalinic'in düşen formunuda hesaba kattığımızda bu süreleri bulabilecegini yinede düşünmüyorum zira birebir oynama özelliği hiç yok. Set oyununda yerleşik savunmaya karşı topu verip hadi yarat diyemezsin. Akan hücumda kaymalar esnasında savunmanın dengesi bozulduğu için  rakibi geçip ya potaya gidiyor yada boş adamı bulabildiği pozisyonlar oluyor. Fakat Ball-handlingi, fundamentali benimle aynı görüşte olmayanlar olabilir ama bu seviyeler için yeterli değil. Zaten bizde bu işi yapan başka oyuncular var. Bugünde mesela maçın ilk periyodunda organize olamadığımız  anlarda top elinde fazlaca kaldı ve bunları hiç iyi kullanamadı maalesef.
« Son Düzenleme: 27 Ocak 2017, 03:34:28 Gönderen: ELM »
~ Zeljko's Soldiers ~

Çevrimdışı ayhan

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @ab_1907
« Yanıtla #2247 : 27 Ocak 2017, 06:05:34 »
Sloukas'ın hücumda bazı tercihleri ve elden denilecek top kayıpları -Allah korusun- bazen telafisi olmayan kayıplara yol açabilir. Şüphesiz koçun istediklerini yapmaya çalışıyordur ama öyle dakikalar oluyor ki, bu oyuncu bu sorumsuzca hatayı nasıl yapar demeden edemiyorum. Bugün de en kritik noktalarda o sorumsuzluk denilecek hatalardan hatırı sayılır miktarda yaptı. Neyse ki, karar hücumunda Dixon topu ona bırakmadı. Aynı hataları mesela Nunnaly yapsa forumda kurşuna dizilirdi.
Sloukas ın hala bir b planı yok. İçeriye asist yaparım diye giriyor ve önü boş da kalsa fikrini değiştirip sayıya gitmiyor, asiste kilitlenip topu saçma bir yerlere atabiliyor yada sayı diye girip boşta ve rahatça topu indirebileceği adamlar olmasına rağmen blok yiyebiliyor. Bu knuda biraz daha kendini geliştirebilmesi lazım yoksa hep böyle elit-vasat arasında gidip gelir, yapabilirse de Diamantidis, Saras seviyelerine çıkar.

Çevrimdışı Kutay

• Üye
    • kutay_erkan
« Yanıtla #2248 : 27 Ocak 2017, 06:58:07 »
İnsanın prensipleri, değerleri olur ve bunlar menfaatler için değişmez. Rıdvan değil Galatasaraylı biri böyle bir şeyi yapsa bu tepkiyi verecekseniz amenna. Katılmasam da sizin fikrinizdir. Kendi değerlerim çerçevesinde, böyle bir rezilliğe imza atan Rıdvan değil en yakın arkadaşım olsa tanımam, yüzüne de söylerim, onu görünce yolumu da değiştiririm. Fenerbahçe efsanesi diye tepki vermemi de kimse engelleyemez.
Burası Fenerbahçe. Burada "2010'da şampiyon olalım, 5 yıl sonra başarılı olalım." diye hedef belirlenemez. - Willie Solomon

Çevrimdışı Kutay

• Üye
    • kutay_erkan
« Yanıtla #2249 : 27 Ocak 2017, 06:59:57 »
Maçla ilgili de, ilk yarı yaptığımız savunma gerçekten rezaletti. Uzun zaman sonra ilk defa evimizde bunlara maç verme tehlikesini ciddi ciddi hissettik. Ama bir şekilde kazanmak gerekiyordu, bunun Vesely ile olması gelecek maçlar için ekstra iyi oldu. Dixon da inanılmazdı.
Burası Fenerbahçe. Burada "2010'da şampiyon olalım, 5 yıl sonra başarılı olalım." diye hedef belirlenemez. - Willie Solomon