Her işte bir hayır vardır. Benim öngörüm:
- Biz muhtemelen 4. olacağız, nisbeten düşük bir ihtimal 3.lük de olabilir. Dolayısıyla muhtemelen 5. ile eşleşeceğiz (az bir ihtimal ise 6. ile eşleşme)
- Pana, Crvena, Baskonia, Efes (ve hatta belki Daçka) 5. ve 6. sıraların adayları.
- Bu 5 takımdan tercih edeceğim iki takım sırasıyla Crvena ve Pana. Kalan 3 takım Baskonia, Efes, Daçka ise özellikle forvetteki atletik kadro yapılarıyla ve transition oyunlarına yatkınlıklarıyla bize ters gelen rakipler ve playoff'ta bize sıkıntı yaratabilecek takımlar.
- Dolayısıyla Pana'nın yukarıda kalması için Unics galibiyeti çok kritikti. Ben bunun bize hayırlı bir sonuç olduğuna inanıyorum. Pana ilk 4 için bize rakip değil, zira toplam 16 takım içinde kalan 7 maçtaki en zorlu fikstür Pana'nın ve aşağılara inme ihtimali oldukça yüksek. Mümkün olduğunca fazla galibiyet almaları 5-6 sıralarında tutunmaları için önemli.
- Bizim ilk 4'teki pozisyonumuza en büyük risk Crvena olacaktır, her gün üzerine koyarak ilerliyorlar ve kalan fikstürleri oldukça avantajlı. Biz ekstra bir düşüş yaşamazsak sıkıntı olmayacaktır, ancak önümüzdeki 4 maçın en kritik olanı haftaya oynayacağımız Zalgiris deplasmanı. Zalgiris bugün Brose'yi deplasmanda yenince yarışın içine iyice girdi maalesef. Haftaya Zalgiris'i kazasız geçersek (ki formda da olsalar bize ters gelen bir kadro yapısı yok), gerisi daha kolay olacak.
Özetle ben Pana'nın son saniye 3'lüğüne fazla üzülmedim

Umarım 5 ve 6 Crvena ve Pana olur (hayırlıysa tabi