Gönderen Konu: 2017 Euroleague Şampiyonu Fenerbahçe (I)  (Okunma sayısı 207016 defa)

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
Ynt: Ynt: AVRUPA ŞAMPİYONU FENERBAHÇE - Euroleague 2016-17 Sezonu
« Yanıtla #3495 : 02 Nisan 2017, 00:58:52 »
Önceki senelerde, son 3-4 sn de topu kullanıp maçı alıyorduk ama bu sene bu özelliğimiz kayboldu, son topu ne savunabilir nede kullanabilir hale geldik. Sakatlıklar mı, konsantrasyon eksikliğimi bilmiyorum. Form durumumuz da ayrı bir sıkıntı. Hiç aynı anda 3-4 formda oyuncumuz olmadı, sebebi de ayrı bir soru işareti.
Potansiyelimize bakarak neden olmasın diyorum ama hem form durumumuza, hem son dakikalardaki beceriksizleşmemize, hem sakatlara ve dönerlerse nasıl döneceklerine bakarak fazla da iyimser olamıyorum. Bu maçtaki savunmamız da umut vericiydi ama ciddi sıkıntılar da göz önüne çıktı, serbest atış problemi (%70 falan atsak kazanmıştık belkide ki 70 de çok iddialı bir oran değil), kısaların içeriye girme sıkıntısı, kritik dakikalarda yanlış karar vermemiz...
F8 maçlarının Nisanda olacağı söylenmişti diye hatırlıyorum, 2,5 - 3 hafta var. Çok beklemek gerekmeyecek ama f4 yapamazsak yazık olacak bu seneye...
Daçka, Maccabi ve Baskonia yı hiç yenememiş olmak üzücü, en azından 3 galibiyet çıkartabilmeliydik ki 4-5 bile normal olurdu. Ekstra galibiyet olarak da sadece bir Cska maçı sayılabilir.
Gelecek sene nba e gidenler, sözleşmesi bitenler, yerlilerin durumu, 1 yaş daha yaşlananlar.. Takımda beklenmediğimiz değişiklikler olabilir. Bu sene koçun ilk kez sıfırdan takım kurmadığı yıldı ama beklediğimiz gibi gitmiyor şimdiye kadar.

Değerlendirmelere aynen katılıyorum. Benim de hislerime tercüman olan bir yazı olmuş.

Çevrimdışı friday

• Üye
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #3496 : 02 Nisan 2017, 01:17:45 »
Bu sezon ilk kez bir el maçımızı 3:58 kala fark 9'a çıktığında kapattım:( Maçta denemediğim totem kalmadı, maçtan sonra dalga geçen gs li bjk li arkadaşlarla kavga ettim hala konuşmuyoruz, sinirlerimiz çok bozuldu.

Sakatlıkların, formsuzlukların da etkisiyle son 3 sezondur belki de en kötü ve şansız dönemimizi geçirdik (misal baskonia en kötü üçlük atan 3. takımken bizim maçta yüzde 43 le atması, maccabi maçı misal adam çok dengesiz attı son saniyede sekti sekti dalga geçer gibi girdi, efes maçı sonda çok iyi gelmişken kötü hakem kararları ve dixon ın gözü kapalı atacağı son üçlüğü kaçırması, kendi evinde rezalet bir oyun oynayan real'i yakalayıp deviremememiz aklıma geliverenler). Mis gibi 4. lüğü kendi ellerimizle vermiş olduk ona yanarım ama buna yapacak birşey yok artık. Her takımın başına gelebilirdi ve iyi ki playoff'tan önce oldu böyle bir dönem, biz üstüste 4 maç kaybetmedik bu sezon ve inanıyorum kaybetmeyeceğiz de, playoff'tan önce yaşanıp bitti artık.

Deplasmanda o maçı çalacaz artık başka yolu yok. Bu takımdan, koçtan, taraftardan hala umudum var mı hem de çok var, o kupa bizde.
Dünyanın En Güzel Takımı

Çevrimdışı Erdem

• Üye
  • Yer: Adana
« Yanıtla #3497 : 02 Nisan 2017, 03:21:41 »
Lamonica emekli oluyormuş  8) 8) 8)

Çevrimdışı onee

• Üye
  • Yer: İzmit-Denizli
    • orhanyet
« Yanıtla #3498 : 02 Nisan 2017, 10:58:53 »
Lamonica emekli oluyormuş  8) 8) 8)
eurohoopsun 1 nisan sakasiymis o.😀

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
« Yanıtla #3499 : 02 Nisan 2017, 12:12:49 »
Takim bir turlu ritme giremedi bu sene.  Acikcasi, gecen seneki gibi maclari takip etmek icimden gelmiyor.  Az yazmamin sebeplerinden biri de bu.  Obradovic'in ikinci senesinde de cok iyi degildik ama o zamanlar beklentiler cok yuksek olmadigi icin, oynanan oyun heyecan veriyordu.  Gecen sene ise takim gercekten makine duzeninde isledigi icin citayi yukseltmemize ragmen, cok keyif aldik.  Bu sene?  Cita daha da yuksek ama takim makine duzeninden cok uzak.  Arkadaslarin da degindigi gibi sakatliklar ve sene basinda yapilan eksik/yanlis transferlerin bunda payi buyuk.  Ayrica, belirli oyuncular ciddi anlamda gercek performanslarindan uzak oynuyorlar.

Acikcasi, emareler Top 8 icin hic ic acici degil.  Su ana kadar oynanan oyuna baktigimizda Top 8'den F4 bileti almamiz surpriz olur.  Yine de Obradovic'in oldugu yerde, umutsuz olmamak lazim.  O yuzden, bekleyip, destekleyip, gorecegiz. 

Not: Bu sene takimin makine duzeninden uzak oldugunu goz onune alirsak, aslinda tam Goudelock'in senesiymis.  Bundan daha kotu bir takima Euroleague'te onlarca maci tek basina denilecek bir performansla kazandirmisti.  Bu sene hucumda tikandigimiz anlarda, dugumu cozebilirdi.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #3500 : 02 Nisan 2017, 12:14:40 »
Beklenmedik mağlubiyetlerle şıklar elimizde patladı.
Katılımcılara teşekkürler. 

Çevrimdışı Del Piero

• Üye
  • Yer: Milano
« Yanıtla #3501 : 02 Nisan 2017, 21:24:33 »
Dogru oyuncu goudelock mı bilemiyorum ama takim tıkandığında şapkadan tavşan çıkartacak bir oyuncumuz olmadığı aşikâr.

Gecmis yillarda enterasan bir sekilde vesely yapiyordu bunu, bitmis pozisyonlarda rasgele potaya atilan topları smaclayarak vs...

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #3502 : 03 Nisan 2017, 08:56:40 »
gercekten biz ne kadar cska bize gelirse diye tedirgin isek, bence cska ve oly bizden daha tedirgin su an..adamlar saha avantajı aldık ama rakip fb olacak hay amk boyle isin derdindeler...

Çevrimdışı friday

• Üye
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #3503 : 03 Nisan 2017, 09:46:12 »
gercekten biz ne kadar cska bize gelirse diye tedirgin isek, bence cska ve oly bizden daha tedirgin su an..adamlar saha avantajı aldık ama rakip fb olacak hay amk boyle isin derdindeler...
Korksunlar zaten eleyecez çünkü. Kim gelirse gelsin, hangi sahada olursa olsun biz f4 yapacaz. %60 bileti biz aldığımıza göre en çok inanan taraftar da bizde zaten, tam desteğe devam sonuna kadar :)
Dünyanın En Güzel Takımı

• Üye
« Yanıtla #3504 : 03 Nisan 2017, 10:57:51 »
bunu ısrarla yazıyorum..

oly veya cska olacaksa rakip (4. ve 5. olma sansımız mucize oldugu icin diyorum..o zaman rakip pana cunku);

oly den deplasmanda galibiyet cıkarmak cska'ya gore daha kolay olsa da, seyirci baskısı oygun olacak top 8 de...bu durumu cska'dan bile zorlastırabilir...ama cska da en azından seyirci baskısı olmayacak..ve bence belli bir miktar taraftarımızda o amclard aolacaktır kesin...

ben.m tahminim su...hicbir takımın 15 gun icerisinde bizi kendi evinde 3 kez yenecek yurege sahip oldugunu sanmıyorum...bir hata yapacaklardır...obra buna zin vermeyecektir..ozellikle cska bile olsa seyirci destegi hat safhad aolmadan bunu basarmak zor bence...2 kez yenebilirsin ama 3 cok zor...zaten oyle olacaksa sansımız da olmaz demektir f4'de...ustuste cska-real oynayacakken...

ama biz burada 2 macı birden mutlaka almalıyız....orası kesin ...yani mumkunse seriyi istanbulda 3-1 bitirmeliyiz...

yani yolumuz...

oly 5 mac - cska- real
cska 5 mac - oly - real
yada mucize olursa
pana 5 mac - cska - real

eger saha avantajı gidecekse ve sanki cska'yi simdiden onumuzden cekeceksek f4'de oly gibi bir takıma karsı istanubl'da tek macı her turlu alırız ve final yolunu mutlaka acarız...

real belki bizi birbirimize sımdı kırdırtmak isteyebilir ama o zaman sunu unutmasın ki; cska yada fb finale cok kolay yuruyecek f4'de...oly nin bence sansı olmaz yarı finalde hem cska hem fb karsısında...hele efes elerse oly'i cok daha kolay gelir cska veya fb bence finale...

sonucta 1 tanesi gelecek finale real'in karsısında...onları f8 de mi carpıstırmak daha cok isine gelir, yoksa kendi maclarından 2 gun once f4 de mi..

bunu bile dusunebilirler...bilemiyorum...

• Üye
« Yanıtla #3505 : 03 Nisan 2017, 11:00:11 »
ben baskonia'nın galip gelecegini, efes'in ynilecegni dusunuyorum...
pana'da muhtemelen yenecek(gerci yenilse de farketmez eger baskonia yenerse)...yani icimden bir ses 6. olacagımız yonunde...oly'i alacagımız yonunde....

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #3506 : 03 Nisan 2017, 11:09:15 »
Real yenilip iki büyük favoriyi kafa kafaya çakıştırmak isteyebilir. Real'in böyle hesap kitap işleri çoktur.  Fener Cska eşleşirse ve olası bir elenme durumunda İstanbul'da Fenerbahçe'nin olmayacağı bir F4 onların işine gelir. O nedenle çok asılacaklarını düşünmüyorum Efes maçına.

• Üye
« Yanıtla #3507 : 03 Nisan 2017, 11:24:14 »
Real yenilip iki büyük favoriyi kafa kafaya çakıştırmak isteyebilir. Real'in böyle hesap kitap işleri çoktur.  Fener Cska eşleşirse ve olası bir elenme durumunda İstanbul'da Fenerbahçe'nin olmayacağı bir F4 onların işine gelir. O nedenle çok asılacaklarını düşünmüyorum Efes maçına.

işte bilemiyoruz ne hesap yapacaklarını...bakalım gorecegiz...ama ben olsam real-efes macının saatini degisitirirdim buna engle olmak icin..ilk oynatırdım.

Çevrimdışı cansipor17

• Üye
  • Yer: Çanakkale
« Yanıtla #3508 : 03 Nisan 2017, 13:30:03 »
bunu ısrarla yazıyorum..

oly veya cska olacaksa rakip (4. ve 5. olma sansımız mucize oldugu icin diyorum..o zaman rakip pana cunku);

oly den deplasmanda galibiyet cıkarmak cska'ya gore daha kolay olsa da, seyirci baskısı oygun olacak top 8 de...bu durumu cska'dan bile zorlastırabilir...ama cska da en azından seyirci baskısı olmayacak..ve bence belli bir miktar taraftarımızda o amclard aolacaktır kesin...

ben.m tahminim su...hicbir takımın 15 gun icerisinde bizi kendi evinde 3 kez yenecek yurege sahip oldugunu sanmıyorum...bir hata yapacaklardır...obra buna zin vermeyecektir..ozellikle cska bile olsa seyirci destegi hat safhad aolmadan bunu basarmak zor bence...2 kez yenebilirsin ama 3 cok zor...zaten oyle olacaksa sansımız da olmaz demektir f4'de...ustuste cska-real oynayacakken...

ama biz burada 2 macı birden mutlaka almalıyız....orası kesin ...yani mumkunse seriyi istanbulda 3-1 bitirmeliyiz...

yani yolumuz...

oly 5 mac - cska- real
cska 5 mac - oly - real
yada mucize olursa
pana 5 mac - cska - real

eger saha avantajı gidecekse ve sanki cska'yi simdiden onumuzden cekeceksek f4'de oly gibi bir takıma karsı istanubl'da tek macı her turlu alırız ve final yolunu mutlaka acarız...

real belki bizi birbirimize sımdı kırdırtmak isteyebilir ama o zaman sunu unutmasın ki; cska yada fb finale cok kolay yuruyecek f4'de...oly nin bence sansı olmaz yarı finalde hem cska hem fb karsısında...hele efes elerse oly'i cok daha kolay gelir cska veya fb bence finale...

sonucta 1 tanesi gelecek finale real'in karsısında...onları f8 de mi carpıstırmak daha cok isine gelir, yoksa kendi maclarından 2 gun once f4 de mi..

bunu bile dusunebilirler...bilemiyorum...

Abi katılmakla birlikte şunu da sormak istiyorum. Oly yarı finalde yenmek o kadar kolay olabilir mi ? Bu adamlar kaç takımın başına bela oldular kaç favoriyi elediler. F4 konusunda da bizden daha tecrübeli oldukları aşikar geçen yıl Baskonia karşısında ölüp ölüp dirildik o makine gibi takımla bunu yaşadık üstelik..

Real çarpıştırır bizi efes de baya formda zaten kaçırmazlar bu fırsatı gibi(tabi bu bir tahmin)
 F4 başka bir macera oradaki seviye farklı üstelik takvimde boşlukta olduğu için takımların sakatlık ve form durumları daha değişkenlik gösterebiliyor.( seri 5 maça uzarsa 20 gün kalıyor diye biliyorum) F4  başladıktan sonra 2 gün içinde  yorgunluk vs çok önemli olduğunu düşünmüyorum Formsuz olan takımın F4 de işi ne zaten. tek sıkıntı olası bir sakatlık olabilir. Geri kalanlar motivasyonla kapatılır.

Çevrimdışı south

• Üye
« Yanıtla #3509 : 03 Nisan 2017, 15:07:50 »
Çoğunluk Oly yerine Cska'yı istiyor gibi taraftar baskısı olmayacağını düşünerek ama Cska'yı orda yenme ihtimalimiz olduğu gibi onlarında bizi İstanbulda yenme ihtimali fazla.Ama Spanoulis formsuzken,lojeski sakatken Oly'nin bizi İstanbul'da yenme ihtimalini çok düşük görüyorum ben.Deplasmanda da Oly'den bi galibiyet alamıyosan F4'e gitmenin pek bir anlamı yok bence.
« Son Düzenleme: 03 Nisan 2017, 15:08:18 Gönderen: south »