Bu sezonun tuhaf bir sezon olacağı ilk 4 maçlar sonrası biraz belli oldu (Asvel’in 2, Kyıldız ve Pananın 1er maçı eksik).
Turnuvanın favori takımlarından:
Barça (3W/1L) 7.
CSKA (2W/2L) 9.
Efes (1W/3L) 14.
Real (1W/3L) 15.
sıralarda şu an için. Lig böyle bitse üçü playoff dışıydı, Barça da saha avantajını alamamıştı. Buna karşılık, tepede Zalgiris 4 te 4 ile lider durumda. İlk 4; Zalgiris, Baskonia, Valencia, Bayern şeklinde sıralanıyor. Bir anlamda tersine EL dünyasıyla karşı karşıyayız

Bu tabloya bakınca, bizim yepyeni bir takımımız ve koçumuz olmasına rağmen 2W/2L ile 8. durumda olmamız hiç fena değil gibi görünüyor. Önümüzdeki 6 maçlık (5 i deplasman) zor seriden 3W çıkartabilirsek ve bu galibiyetlerden biri deplasmanda Barça ya da Real’e karşı olursa tadından yenmez bence. Pana, Khimki ve Real’i gözüme kestirdim şahsen, yanına bir de Baskonia’yı yazıp 4W yapabilirsek nefis olur.
Her zaman EL’in 2. yarısı daha belirleyici olmuştur ama bu sezon şu tabloya bakınca 2.yarı her zamankinden daha çok belirleyici olacak gibi hissediyorum. İlk yarı daha çok sürprizler göreceğiz böyle giderse. Bu durum da yeni bir takım olarak en çok bize yarar diye umuyorum, hele bir de taraftara izin çıkarsa. Bakalım zaman ne gösterecek.