Gönderen Konu: Fenerbahçe | Turkish Airlines Euroleague / 2020-21 Sezonu  (Okunma sayısı 445304 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Jason Bourne

• Üye
  • Yer: istanbul
    • okanc14
Ynt: Fenerbahçe Beko:71 Bayern Münih:75 | Euroleague 4. Hafta
« Yanıtla #270 : 17 Ekim 2020, 00:31:05 »
Önceki takım oyuncuları ile şimdiki oyuncuları kıyaslamak haksızlık olur. Obradoviç tedrisatından geçti o takım. Bu takım, oynamalarla f4 bile yapabilir, karamsar olacak  bir durum yok.Kimse şampiyonluk beklemiyor zaten.
1 transferi yapar mı, yaparsa kim olur. Leo ne olacak. 4 numara sorunu nasıl çözülecek. Bu forumda hep yazıldı, planlamada sorun var diye.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #271 : 17 Ekim 2020, 00:42:25 »
Iste bir macta eddiyi euroleguein en iyi sutoru ilan edersen, iki maçta  lorenzoya gözler sloukas sonrası guard gördü dersen, ulanovasi kalinicten cok.daha iyi görüp, 5 dk zor sure alan hamiltoni göklere çıkarırsan pierre gibi mücadelesine bisiy diyemem ama yeteneğine garip bir şekilde baktığım bir adami bu kadar çok oversen once sağ sonra sol kroseyi yer oturursun yerine.

Ben bazi konularda hep dedim sene başı, siktiredin yensek de yenilsek de keyfine varın beklentiye girmeyin bu sene diye. Daha 4.mac oyunculari siktir etmeler baslar böyle. 20 sayidan bir devrede Bayerne evimizde yenildik. Olacak şey mi bu? Evet olacak şey. Bu takim bunu yapar. Yarin obur gun 20 fark da yer. Bunların hepsine hazır olmak lazım. Araya bir play off sıkıştırsak inanilmaz basari sayarım bu seneyi ben.

Güzel bir "sonuç odaklı taraftar" eleştirisi olmuş. Cümlelerinizin birçoğuna katılıyorum. Bolt yazı ile vurgu yaptığım cümlenize ayrıca katılıyorum. Resmen eşek muamelesi çektiler çocuğa. Basın da medya da başladı pompalamaya Kokoşkov Fenerbahçesi mi Obra Fenerbahçesi diye? Önce bir final oynarsın, hadi onu geçtim final foura yaklaşırsın, bu türden bir kıyas söz konusu olabilir, lafı açılabilir. Hemen goygoyculuk hemen şişirme, bu takım üzerinden emek vermiş oyuncuları boklama... Koç ve oyuncuları geçtim, taraftarın gözünün önündeki perdenin kalkması açısından güzel bir abdest oldu bu akşam. Özellikle kaybediliş şekli ve laubalilikler çok can sıkıcı ama gerekliydi. Bir hayır vardır, erken olması iyidir diyelim. Umutla...

Çevrimdışı Avanta

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #272 : 17 Ekim 2020, 01:03:15 »
Kaybetme şekli ve Bayern'in ilk 8 mücadelesi için doğrudan rakibimiz olması sebebiyle şüphesiz ağır bir mağlubiyet oldu. Alba'ya yenilsek bu kadar koymazdı. Yine de, enseyi karartmaya gerek yok, uzun bir sürecin henüz başındayız. Kasım'ın sonunda vaziyetimiz berraklaşır.

Güzel bir "sonuç odaklı taraftar" eleştirisi olmuş. Cümlelerinizin birçoğuna katılıyorum. Bolt yazı ile vurgu yaptığım cümlenize ayrıca katılıyorum. Resmen eşek muamelesi çektiler çocuğa. Basın da medya da başladı pompalamaya Kokoşkov Fenerbahçesi mi Obra Fenerbahçesi diye? Önce bir final oynarsın, hadi onu geçtim final foura yaklaşırsın, bu türden bir kıyas söz konusu olabilir, lafı açılabilir. Hemen goygoyculuk hemen şişirme, bu takım üzerinden emek vermiş oyuncuları boklama... Koç ve oyuncuları geçtim, taraftarın gözünün önündeki perdenin kalkması açısından güzel bir abdest oldu bu akşam. Özellikle kaybediliş şekli ve laubalilikler çok can sıkıcı ama gerekliydi. Bir hayır vardır, erken olması iyidir diyelim. Umutla...

Abi bu Sloukas'la olan duygusal bağının kökenini merak etmeye başladım. :D Muhtemelen Sloukas'un en büyük fanısın, mesajlarının çoğunluğu Sloukas'ı savunmakla alakalı. 7/24 Sloukas formasıyla gezdiğini ve sadece yıkanması için çıkardığını falan düşünüyorum. Bu arada, o sanki Lorenzo'dan çok iyi oynuyor. Oly ile EL'deki 4 maçın 1'inde çok iyi, diğer 3 maçta vasatın altında kaldı.
« Son Düzenleme: 17 Ekim 2020, 01:42:11 Gönderen: Avanta »

Çevrimdışı Avanta

• Üye
« Yanıtla #273 : 17 Ekim 2020, 01:12:29 »
Futbol forumunda Rodrigues için "kalmalı, en iyi açığımız" vb. yazılmasından sonra Sloukas için de bir başka "kör ölür badem gözlü olur, kel ölür sırma saçlı olur" vakası ortaya çıkacak galiba.

Çevrimdışı smith jr

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • gfburakkk
« Yanıtla #274 : 17 Ekim 2020, 02:13:58 »
Sloukas konusu ölüm sıtma olayı gibi

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
« Yanıtla #275 : 17 Ekim 2020, 02:22:22 »
Kaybetme şekli ve Bayern'in ilk 8 mücadelesi için doğrudan rakibimiz olması sebebiyle şüphesiz ağır bir mağlubiyet oldu. Alba'ya yenilsek bu kadar koymazdı. Yine de, enseyi karartmaya gerek yok, uzun bir sürecin henüz başındayız. Kasım'ın sonunda vaziyetimiz berraklaşır.

Abi bu Sloukas'la olan duygusal bağının kökenini merak etmeye başladım. :D Muhtemelen Sloukas'un en büyük fanısın, mesajlarının çoğunluğu Sloukas'ı savunmakla alakalı. 7/24 Sloukas formasıyla gezdiğini ve sadece yıkanması için çıkardığını falan düşünüyorum. Bu arada, o sanki Lorenzo'dan çok iyi oynuyor. Oly ile EL'deki 4 maçın 1'inde çok iyi, diğer 3 maçta vasatın altında kaldı.

Dostum formadan başlayayım, Sloukas formam yok. Sloukas'ı savunmam ile ilgili olarak devam edeyim. Öncelikle Sloukas'ın süper bir yıldız falan olduğunu düşünen bir insan değilim, onu belirteyim. Öte yandan 5 yıl boyunca -yetenekleri doğrultusunda- elinden geleni vermeye çalışmış bir oyuncuya bu takımdan ayrıldıktan sonra oynanan her maçta  bir şekilde sallamak ne kadar absürtse benim savunmaya yeltenmem de o kadar absürt diye düşünüyorum. Sonuçta oynanan her maçtan sonra Sloukas olsaydı bu olmazdı veya şu olmazdı benzeri şeyler yazan ben değilim. Birileri sürekli ona gömüyor, ben de buna istinaden yazıyorum. Bu çocuk babasını defnettikten 2 gün sonra İstanbul'a gelip maça çıktı. Bir Yunan takımına, hatta formasıyla 2 kez Avrupa şampiyonluğu yaşadığı takıma karşı çıktı final oynadı, takımdaki rolü bağlamında elinden geleni yaptı. Sloukas'tan hazzedilmemesi konusundaki düşüncelerimi daha açık yazayım. -Bunu ispat edemem ama bu şekilde hissediyorum- bu çocuğa bu kadar gömülmesinin sebebinin ardında etnik kökeni yatıyor gibi geliyor bana. Yunan olmasa bu kadar gömülmezdi kanaatimce. Duygusal bağıma gelince. Mevzu sade Sloukas değil; başta Obradovic olmak üzere 25 yıllık hayalimi gerçekleştiren tüm oyunculara minnettarım. Pero'dan Kalinic'e, Datome'den Udoh'a, Bobby'den Vesely'e, hülasa 5 yıl final foura kalınan 3 final oynanan süreçte kimin emeği varsa, EVET onlara karşı bir duygusal bağım var. Son olarak şunun altını tekrar çizmek isterim; oynanan her maçtan sonra vay Sloukas olsaydı şöyle olurdu böyle olurdu diye yazan ben değilim. Birileri sürekli olarak -onun sahada olmadığı hatta kadroda ve hatta Türkiye'de olmadığı- dönemde dahi ona gömme ihtiyacı duyuyor. Ben de bunu mantıklı bulmuyorum ve cevap mahiyetinde bir şeyler yazıyorum. Sloukas'a aşık değilim, onun profesyonel avukatı falan da değilim. Güzel günler yaşatan diğer oyuncuların yeri neyse onunki de o. Saygılar

Çevrimdışı Avanta

• Üye
« Yanıtla #276 : 17 Ekim 2020, 02:54:47 »
Dostum formadan başlayayım, Sloukas formam yok. Sloukas'ı savunmam ile ilgili olarak devam edeyim. Öncelikle Sloukas'ın süper bir yıldız falan olduğunu düşünen bir insan değilim, onu belirteyim. Öte yandan 5 yıl boyunca -yetenekleri doğrultusunda- elinden geleni vermeye çalışmış bir oyuncuya bu takımdan ayrıldıktan sonra oynanan her maçta  bir şekilde sallamak ne kadar absürtse benim savunmaya yeltenmem de o kadar absürt diye düşünüyorum. Sonuçta oynanan her maçtan sonra Sloukas olsaydı bu olmazdı veya şu olmazdı benzeri şeyler yazan ben değilim. Birileri sürekli ona gömüyor, ben de buna istinaden yazıyorum. Bu çocuk babasını defnettikten 2 gün sonra İstanbul'a gelip maça çıktı. Bir Yunan takımına, hatta formasıyla 2 kez Avrupa şampiyonluğu yaşadığı takıma karşı çıktı final oynadı, takımdaki rolü bağlamında elinden geleni yaptı. Sloukas'tan hazzedilmemesi konusundaki düşüncelerimi daha açık yazayım. -Bunu ispat edemem ama bu şekilde hissediyorum- bu çocuğa bu kadar gömülmesinin sebebinin ardında etnik kökeni yatıyor gibi geliyor bana. Yunan olmasa bu kadar gömülmezdi kanaatimce. Duygusal bağıma gelince. Mevzu sade Sloukas değil; başta Obradovic olmak üzere 25 yıllık hayalimi gerçekleştiren tüm oyunculara minnettarım. Pero'dan Kalinic'e, Datome'den Udoh'a, Bobby'den Vesely'e, hülasa 5 yıl final foura kalınan 3 final oynanan süreçte kimin emeği varsa, EVET onlara karşı bir duygusal bağım var. Son olarak şunun altını tekrar çizmek isterim; oynanan her maçtan sonra vay Sloukas olsaydı şöyle olurdu böyle olurdu diye yazan ben değilim. Birileri sürekli olarak -onun sahada olmadığı hatta kadroda ve hatta Türkiye'de olmadığı- dönemde dahi ona gömme ihtiyacı duyuyor. Ben de bunu mantıklı bulmuyorum ve cevap mahiyetinde bir şeyler yazıyorum. Sloukas'a aşık değilim, onun profesyonel avukatı falan da değilim. Güzel günler yaşatan diğer oyuncuların yeri neyse onunki de o. Saygılar

Abi boş ver, olur böyle şeyler. İlk ve tek eleştirilen oyuncu değil nihayetinde, bazen aşırıya kaçtığı da olmuştur/oluyor ama bu işin doğasında var. Çok iyi oynadığı dönemler de oldu ama eleştirilerde haklılık payı var sonuçta. Bilhassa kontrat yenilendikten sonra aldığı para da öyle eften püften bir rakam değildi. E haliyle f/p düşük kaldığında eleştiri dozu da artıyor böyle durumlarda. Öne sürdüğün sebep için şunun söyleyebilirim; eğer öyle bir durumun varlığı Sloukas'ta intiba uyandırsaydı, zaten o kadar uzun süre buralarda durmazdı bence.

Çevrimdışı smith jr

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • gfburakkk
« Yanıtla #277 : 17 Ekim 2020, 12:36:49 »
Şahsen benim için Yunan olması ile hiç alakası yok.. İnsanda kendi ülkesine milletine karşı aidiyet mi bıraktılar ki gidip birine cephe alalım etnik kökenden dolayı.. Ki bu devirde hala bunu yapanlar da varsa yaşamasın yani..benim yurtdışında olduğum dönemde en iyi arkadaşlarım Yunandı zaten ve çok da severdim kendilerini.. Sloukas'a  karşı insanların takıntılı olma nedeni bana göre; bi diğer takımın Yunan guardlarına bak bir de bizimkine demeleri oynadığı süre boyunca.. Yunan Guard söyleminin karşılığını verememesi.. Maddi olarak aldığının da karşılığını verememesi.. Özellikle işin savunma kısmında başta Efes maçları olmak üzere tüm kısalara yenilmesi vs vs

Çevrimdışı Cem Ağrak

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İstanbul-İzmit
« Yanıtla #278 : 17 Ekim 2020, 13:18:47 »
Sezon başı fikstüre bakınca
2 w 2 L yaparız demiştim.4 maç sonunda öyle oldu ama maçlar yet değiştirdi.
Benim beklentim çok daha kötüydü beklentimin çok üzerinde başladık Top8'e kalma umutlarım çok yüksek. Bir şekilde kendimizi 8r atarız diyorum ama henüz erken olmak ile beraber efes real gibi 2 baba takım çok kötü başladılar  hatta cska 2 2 ile başladı. Favoriler kopup gitmez ise ilk8 mücadelesi 15 takımla filan olur. Yani normal şartlarda top8e girmek görece daha basitken böyle süpriz takımlar çoğalır ise çok değişik bir sene olur her anlamda
Ben seni kalbimde en derinlere sakladım
Ben seni tertemiz duygularla pakladım
Kanaryam, sayıklamaktan ismini
Bir kere bıkmadım

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
« Yanıtla #279 : 17 Ekim 2020, 13:27:38 »
Şahsen benim için Yunan olması ile hiç alakası yok.. İnsanda kendi ülkesine milletine karşı aidiyet mi bıraktılar ki gidip birine cephe alalım etnik kökenden dolayı.. Ki bu devirde hala bunu yapanlar da varsa yaşamasın yani..benim yurtdışında olduğum dönemde en iyi arkadaşlarım Yunandı zaten ve çok da severdim kendilerini.. Sloukas'a  karşı insanların takıntılı olma nedeni bana göre; bi diğer takımın Yunan guardlarına bak bir de bizimkine demeleri oynadığı süre boyunca.. Yunan Guard söyleminin karşılığını verememesi.. Maddi olarak aldığının da karşılığını verememesi.. Özellikle işin savunma kısmında başta Efes maçları olmak üzere tüm kısalara yenilmesi vs vs

Yanıtınıza sevindim. En azından 1 kişi işaret ettiğim kafada değilmiş. Sloukas ın kapasitesine gelince, - öyle düşünmüyorum ama- belki yetersizdir yetenekleri sınırlıdır eyvallah. Ben orda değilim. Sadece bu adam gitti artık, bu formayı gitmiyor. Buna dikkat çektim. Yeni günah keçisi ya da keçileri lazım. Mesela ben de günah keçisine ihtiyacı olan bir zihniyette olsam en büyük adayım De Colo olurdu şu anki vaziyet dahilinde. Fakat De Colo ne yapsın. Adam önceden de buydu şimdi de bu. Doğru takım kimyası dahilinde müdhiş verim alırsın (cska da olduğu gibi) Takım bünyesine ters konumda olursa geçen seneki gibi olur. Yani burda de colo nun bir suçu yoktur. Adam bu zaten. Sloukas da öyleydi. Kesinlikle yıldız falan değildi, iyi bir rol oyuncusu idi. Doğru takım kimyasında iyi işler yaptı. Takım kimyası uyuşmadığında ise sırıttı. Daha fazla süre aldı, ilk dönemlerdeki uzunlar olmadığı için defolu gözüktü. Yorgunluğu ve sakatlıkları da göz ardı etmemek lazım. Hadi ben anlamıyorum basketboldan diyelim - ki teknik anlamda çok da anlamam - ama işin psikolojisine vakıf olduğumu düşünüyorum, Sloukas ı Obradovic istedi, sözleşmesinin uzatılmasını da Obradovic istedi. Sloukas konusunda bir eleştiri getirilecekse müsebbibi Obradovic tir, onun da basketboldan anladığını düşünüyorum. Doğru takım kimyan yoksa istediğin kadar yıldızın olsun. Nba de Harden'ın durumu ortada, kariyerini yüzüksüz tamamlama ihtimali var. Bilmiyorum izlediniz mi The Last Dance belgeselini. Michael Jordan gibi süper hatta ultra bir yıldız boşuna gitmiyor Dennis Rodman gibi bir manyağın yatağına kadar. Kalk idmana gel sana ihtiyacımız var diye. Son olarak şunu yazayım. Yazdığım perspektiften yani takım kimyası bağlamında yaklaşacak olursak Obradovic in ne kadar büyük işler başardığı çok daha iyi anlaşılacaktır. Herkes pozisyonunun yıldızı idi o takımda... Saygılar...
« Son Düzenleme: 17 Ekim 2020, 13:29:45 Gönderen: Ertan Ürkmez »

Çevrimdışı efeovic

• Üye
    • @efeerolus
« Yanıtla #280 : 17 Ekim 2020, 14:18:43 »
Sloukas ilk 2 sezonunda rolünü çok iyi yapan bir yan parçayken son 2.5 sezonunda gereksiz bir bencilliğe büründü bence.Top paylaşımı manasında söylemiyorum en kritik anlarda 23 saniye topla oynamaları,verdiği maçlar vs ama en önemlisi Sloukas’ın lider olduğu takımda Final Four yapabilirsin ama şampiyonluk zora girer.De Colo bunu ne kadar yapabilir bir fikrim yok ama Brown ile karşılaştırılması bana yanlış geliyor çünkü Brown De Colo’yu tamamlaması beklenen kişi ve bence Sloukas’taki topla oynama takıntısına sahip değil.Kalite-tecrübeden bağımsız böyle düşünüyorum ben.

Çevrimdışı hangul

• Üye
Ynt: Fenerbahçe | Turkish Airlines Euroleague / 2020-21 Sezonu
« Yanıtla #281 : 17 Ekim 2020, 22:42:57 »
Gercekten de ilk iki mactan sonra Obra da basketbolculardan makina isleyisi yaratacam diye onlari torpuluyormus, o kadar abartmadan da isler yuruyebiliyormus  diye dusunmedim degil. Sloukas in iceriye penetre etmemesine oteden beri deliren biri olarak loranzo brown 'u da pek bir keyifle seyrediyordum. Anyayi konyayi gormus olduk.

Bu arada mac sonunda tercumanimizin performansi felaketti. Kendisinin daha once fenerbahce tv de, kotu sorulmus turkce sorulari basketbol bilgisini de ekleyerek anlamli sorular hale getirdigini gorup takdir etmistim. Ama dun felaketti. Sanki bir yere yetisecekmis gibiydi. Katı bir disiplin degil ama Etik basari icin șart. Tum takim icin gecerli bu, tercuman da dahil olmak uzere. Umarim istisnai bir durumdur ve ben fazla tepki gosteriyorumdur.

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #282 : 18 Ekim 2020, 10:32:31 »
at avrat yunan guard....

Bencillik vs yazilmis ama adam verilen gorevi yapti. Kendi adima elinden geleni yaptigina inaniyorum.

Her zaman iki oyuncu birlikte uyum saglayamaz, De Colo ile olmadi, yapacak brisey yok.. Olsaydi zaten baska seyler konusurduk.....
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Çevrimdışı friday

• Üye
  • Yer: Istanbul
Ynt: Fenerbahçe | Turkish Airlines Euroleague / 2020-21 Sezonu
« Yanıtla #283 : 18 Ekim 2020, 20:32:49 »
Bu sezonun tuhaf bir sezon olacağı ilk 4 maçlar sonrası biraz belli oldu (Asvel’in 2, Kyıldız ve Pananın 1er maçı eksik).

Turnuvanın favori takımlarından:

Barça (3W/1L) 7.
CSKA (2W/2L) 9.
Efes (1W/3L) 14.
Real (1W/3L) 15.

sıralarda şu an için. Lig böyle bitse üçü playoff dışıydı, Barça da saha avantajını alamamıştı. Buna karşılık, tepede Zalgiris 4 te 4 ile lider durumda. İlk 4; Zalgiris, Baskonia, Valencia, Bayern şeklinde sıralanıyor. Bir anlamda tersine EL dünyasıyla karşı karşıyayız :)

Bu tabloya bakınca, bizim yepyeni bir takımımız ve koçumuz olmasına rağmen 2W/2L ile 8. durumda olmamız hiç fena değil gibi görünüyor. Önümüzdeki 6 maçlık (5 i deplasman) zor seriden 3W çıkartabilirsek ve bu galibiyetlerden biri deplasmanda Barça ya da Real’e karşı olursa tadından yenmez bence. Pana, Khimki ve Real’i gözüme kestirdim şahsen, yanına bir de Baskonia’yı yazıp 4W yapabilirsek nefis olur.

Her zaman EL’in 2. yarısı daha belirleyici olmuştur ama bu sezon şu tabloya bakınca 2.yarı her zamankinden daha çok belirleyici olacak gibi hissediyorum. İlk yarı daha çok sürprizler göreceğiz böyle giderse. Bu durum da yeni bir takım olarak en çok bize yarar diye umuyorum, hele bir de taraftara izin çıkarsa. Bakalım zaman ne gösterecek.
Dünyanın En Güzel Takımı

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
Panathinaikos:82 Fenerbahçe Beko:68 | Euroleague 5. Hafta
« Yanıtla #284 : 19 Ekim 2020, 10:28:19 »
Pana deplasmanı...
« Son Düzenleme: 22 Ekim 2020, 22:46:51 Gönderen: Bogdan Bogdanovic »
PG Baldwin / SG Guduric / SF Colson / PF Hayes / C Melli