Sakin olunması gerektiği kısmına katılmakla beraber,aslında çoğu şeyi ne kadar yanlış yaptığımızı da görmemiz gerektiğini düşünüyorum.
3 tane kaliteli ve üst düzey oyuncuya bağlı oynamak ayıp değil,hatta çoğu takımda aynı durum söz konusu.Efes'i dahil etmemekle birlikte,Euroleague'de her takımın 3-4 tane demirbaş oyuncusu var ve onlar olmadığında ya da formlarında büyük düşüş olduğunda neler olduğunu haftalardır tecrübe ediyoruz.En basitinden CSKA'da Clyburn,Milutinov ve James karmaşası sonrası oluşan düşüş az çok bize bilgi verebilir.
Fakat bu takımın sıkıntısı bambaşka.Kötü oynayabilirsin,şutörlerin kötü gün geçirmiş olabilir ama sahada bazı oyuncuların tavırları ile ilgili sorunları kabul edemezsin.Bobby Dixon'ın kenarda Juvan Howard,Udonis Haslem rolüne soyunmasına mı üzelelim yoksa Ulanovas,Barthel,Eddie gibi takım kötü olduğunda,tepki koyamayacak kadar yeteneksiz oyunculara sahip olduğumuza mı üzelelim?
Elbette her maçı kazanacağız diye bir şey yok,hatta yakaladığımız form grafiği gerçekten gurur verici ama mentaliten senin büyük değil ise ya da vizyonun dar ise,ne kadar iyi koç olursan ol hiçbir şey seni affettirmez.
Efes-Zalgris maçını izledim ve Zalgris'te Efes'in sıradışı performansına boyun eğdi,ama fark 20 olmasına rağmen savaşmayı bırakmadılar.Ana parçalarını maçın sonunda oynatmakta ısrar ettiler ve bir şekilde daha büyük bir rezilliği önlediler.Fakat o maçta benim dikkatimi bundan daha çok Ergin'in tavırları çekti.Muhtemelen yedek kadro bile oynasa Zalgris farkı kapatamaz ve fark korunurdu ancak adam maçın sonunda bile Larkin ve Micic'i oynatmaya devam ediyor.Belki bize itici gelebilir ama adam net bir mesaj veriyor:''Karşıma çıkan olursa,sonu aynen bunun gibi olacak''.
Tamam şutların girmez,Hermannsonlar Prepelicler el üstü şutlar sokar,senin boş turniken girmez ama senin koçun NBA'de drafta yatmış takımı çalıştırır gibi takıma davranırsa,işte o takımdan hiçbir şey olmaz.
Benim bugün gördüğüm şey ise Kokoskov'un bizi EL'de şampiyonluk adayı bir takım değil de,son 8'e kalayım ve NBA'deki Indiana misali çeyrek finalde elenirim ve başarı sayarım düşündüğüdür.Rotasyonları ise tamamen NBA'deki ezberlerinden kaynaklanan ve sanki hedefsiz bir takımı çalıştırıyormuş gibi yapıyor.
Eddie,Barthel,Ulanovas,Dixon,Ahmet,Kenan,Perez gibi oyuncularla bile buralara gelmek başarı ama sen bu adamlara NBA'deki gibi süre vereyim de kazanayım dersen takıma ihanet edersin.