Garip!
Igor Kokoškov taktik bir deha, kötü bir yönetici, harika bir insan vs.vs...
Kaç maç oldu sayamadım ama değil clutch time da, işler biraz sıkıştığında hatta biraz guard'a baskı yapıldığında bile topu bir türlü getiremedik. Bunun yanında alternatif olarak o kadar çok deneme yaptı ki zat-ı şahane, hiç birinde muvaffak olamadık. Topun Eddie' nin elinde kaldığı zmanlar oldu, Lorenzo-De Colo ikilisi ile denendi, teker teker De Colo ve Lorenzo denendi, Melih denendi, Bobby ile farklı varyasyonlar denendi, Westermann ile her b*ku denedik yine olmadı... Dün Oly maçında her varyasyonu denediğine kanaat ettim. O kadar ki, maç sonunu guard sız oynamayı deneyecek kadar çılgındı.
Bu çılgınlık, çaresizlik ya da arayış sonunda Igoru her ne kadar anlasam da, anlaşılır olmayan bir nokta var ki, o nokta da Efsane Koçumuz Željko Obradović'den geliyor; Željko demişti ki, "Ben antrenmanda çalıştırmadığım hiç bir şeyi oyuncularımdan istemem"!
Elindeki malzeme belli, antrenmanda her şeyi denedikten sonra (hatta BSL yi de bu pakete dahil edebiliriz), kötünün iyisini seçip bunda ısrar etmek ve oyunun gelişmesi için sürekli tekrar tekrar çalışmak gerekmez mi? Hangi antrenmanda, clutch time da guardsız oyunu kurabildiğini gördün de asıl maçta oyuncundan bunu bekliyorsun!
Bence Igorun başarılı olabilmesi için savunma ve asist özelliklerine bakılmaksızın, Mike James - Shane Larkin tarzı patlayıcı ve atletik özellikleri yukarıda oyun kurucu bulması lazım. Bulamadığı sürece başarılı olmasının mümkün olduğunu düşünmüyorum. Yoksa böyle mehter takımı gibi "2 ileri - 1 geri" gider dururuz...