Gönderen Konu: Igor Kokoskov  (Okunma sayısı 55453 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Sapere

• Üye
  • Yer: Bostancı
Ynt: Igor Kokoskov
« Yanıtla #195 : 08 Haziran 2021, 21:38:11 »
Obradoviç gönderildiğinde salgın nedeniyle tribün boş olduğu için tepki olmadı. Ancak bu sefer çok tepki yer Başkan. Kaçacak yer arar salonda.

İstifa etsin. Çok beğendiği Sertaç Bey’i de alıp gitsin. Hiç bir şey olmamış gibi tekrar aday oluyor bir de.

Yazık.

Çevrimdışı Kevin Rankin

• Üye
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #196 : 08 Haziran 2021, 21:40:47 »
Hocaya efes serisinden oturu asiri kizginim ama bu kulubun basketbol akli olmasi gereken kisi Gerardini. Sadece oyuncu transferi icin tutuluyorsa yada kendisini bu sekilde goruyorsa cok yazik

Çevrimdışı bahadircevlik

• Üye
  • Yer: adana
« Yanıtla #197 : 08 Haziran 2021, 22:30:44 »
Igor Kokoskov giderse kesinlikle üzülürüm. Koçun uzun süredir yönetimle sıkıntılar yaşadığını ve mutsuz olduğunu düşünüyorum. Koç ayrıldıktan sonra umarım koçun ağzından sıkıntıların aslını duyma fırsatımız olur.
Koça özel bir sevgi besliyorsanız tabiki birşey diyemem. Ben de şahsen özel bir sevgisizlik duymuyorum. Ancak kokoskov giderse neden üzülürüz? Bu kadronun başında kim olsa bundan daha kötü bir sezon geçiririz? Kusura bakmayın ben üzülmem hatta hiç umrumda olmaz. Playoff dışında kalan bizden daha iyi kadrosu olan takım var mıydı Euroleague de? Playoff a giren hangi takım bizden daha başarısız olurdu? ( süpürüldüğümüz için o ihtimal yok) türkiye liginde bizim kadronun başında hiç koç olmasa bile bu yıl yaptığımızı yapamazdık diyen var mı? Hangi oyuncumuz bir gelişim sağladı? Yani sezona başladığından daha iyi basketbolcu haline gelen var mı? Yani bunun gibi sorular devam edip gider. E ben 18 yaşında değilim ki zaman bütçe kadro yıllar verip deneyelim diyebileyim:))) benim görüşüm Avrupa için gelecek yapılanması olacaksa bunun kokoskov ekseninde olmaması yönünde
Harcamayacağım günleri, onları uzatmaya çalışarak.
Kullanacağım her anını zamanın.

Çevrimiçi Av.Asım

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #198 : 08 Haziran 2021, 22:59:07 »
Koça veda ediyorken bazı şeylerin altını çizmek istiyorum. Herkes kendi bakış açısından yorumlayabilir.

1) Yönetim koça şu tabloyu devretti.

Gidenler: Derrick Williams (Valencia), Nikola Kalinic (Valencia), Joffrey Lauvergne (Zalgiris Kaunas), James Nunnally (serbest), Malcolm Thomas (Bayern Munich), Egehan Arna (Beşiktaş), Gigi Datome (Olimpia Milano), Kostas Sloukas (Olympiakos), Efe Ergi Tırpancı (Ormanspor), Ekrem Sancaklı (HDI Afyon Belediyespor), İsmail Karabilen (HDI Sigorta Afyon)

Gelenler: Dyshawn Pierre (Sassari), Edgaras Ulanovas (Zalgiris Kaunas), Johnny Hamilton (Darüşşafaka Tekfen), Danilo Barthel (FC Bayern Munich), Lorenzo Brown (Kızıl Yıldız), Jarell Eddie (UCAM Murcia), Kenan Sipahi (Real Betis)

2) Euroleague normal sezonunda kaybedilen 8, 9, 10, 11. hafta maçlarına De Colo'dan yoksun çıktık.

3) Euroleague normal sezonunda kaybedilen  10, 14, 15, 33, 34. hafta maçlarına Vesely'den yoksun çıktık.

4) 10-0 ile kulüp Euroleague tarihinin en uzun ikinci galibiyet serisine imza attık ve 15-2 gibi kuvvetli bir seri geçirdik.

Fenerbahçe 84 -77 Olympiacos BC
Fenerbahçe 81 -59 Asvel
KK Crvena Zvezda 71 - 73 Fenerbahçe   
Fenerbahçe 96 - 76 CD Saski Baskonia
Fenerbahçe 100 -74 Panathinaikos BC Superfoods
PBK CSKA Moskva 83 - 89 Fenerbahçe   
Fenerbahçe 82 -75 M. Tel Aviv
BC Khimki 76 - 107 Fenerbahçe
Fenerbahçe 92 - 84 BK Zenit Saint Petersburg
Fenerbahçe 89 - 84 ALBA Berlin   
Fenerbahçe 74 - 106 Anadolu Efes Spor Kulübü   
Olimpia Milano 92 - 100 Fenerbahçe   
Asvel 86 - 90 Fenerbahçe
Valencia 66 - 52 Fenerbahçe
Fenerbahçe 84 -61 BC Žalgiris Kaunas
Olympiacos BC 71 - 76 Fenerbahçe
FC Bayern München 68 - 77 Fenerbahçe   

Çevrimdışı Civa

• Üye
  • Yer: Turkiye
  • Arif
    • twitter.com/arifcakir13
« Yanıtla #199 : 08 Haziran 2021, 23:28:17 »
Koça özel bir sevgi besliyorsanız tabiki birşey diyemem. Ben de şahsen özel bir sevgisizlik duymuyorum. Ancak kokoskov giderse neden üzülürüz? Bu kadronun başında kim olsa bundan daha kötü bir sezon geçiririz? Kusura bakmayın ben üzülmem hatta hiç umrumda olmaz. Playoff dışında kalan bizden daha iyi kadrosu olan takım var mıydı Euroleague de? Playoff a giren hangi takım bizden daha başarısız olurdu? ( süpürüldüğümüz için o ihtimal yok) türkiye liginde bizim kadronun başında hiç koç olmasa bile bu yıl yaptığımızı yapamazdık diyen var mı? Hangi oyuncumuz bir gelişim sağladı? Yani sezona başladığından daha iyi basketbolcu haline gelen var mı? Yani bunun gibi sorular devam edip gider. E ben 18 yaşında değilim ki zaman bütçe kadro yıllar verip deneyelim diyebileyim:))) benim görüşüm Avrupa için gelecek yapılanması olacaksa bunun kokoskov ekseninde olmaması yönünde
o kötü başlangıç ve vesely nando sakatlıklarıdan sonra katılmıyorum, khimki o kadar rezalet oalcak bir kadrosu mu vardı? Hayır ama takım olamazsan bütçe ve kadronun bir anlamı kalmıyor, seoznun son döneminde bunu gördük zaten, takımda başka bir problem vardı son dönem paralrı mı ödenmiyordu, koç ve oyuncuar arasında iletişim mi kopmuştu bilemiyorum ama sezon başına döndü takım zaten sıkıntı da burda başladı, bu sebeple yönetime ve sertaç komşuoğlu'na güvenmiyorum iyi gidecek her işi berbat etme potansiyelleri var.

Çevrimdışı bahadircevlik

• Üye
« Yanıtla #200 : 08 Haziran 2021, 23:30:36 »
Sanki bu gidenler koçun elinden alınmış gibi bir algı oluyor ama o adamlar kalsaydı da koç için yeni bir kadro yeni bir lig yeni bir kıta olacaktı.
   Ben koçun elindeki kadro önceki yıllardan daha iyi demiyorum. Bu kadroyla aldığı sonuç başarılı mı değil mi onu sorguluyorum
   Kendisine kötü koç demiyorum sadece bizim kulübe ve bu lige uygun olmadığını düşünüyorum
   Kalırsa yönetimin tercihidir giderse de sorun olmaz diyorum. Mesela obranın gidişinin bu şube için bu Avrupa piyasasında çok ama çok kötü bir yöneticilik olduğunu düşünüyorum.
    Sonuç olarakta gönderilecekse yaşattığı bu sezon için teşekkür edip hem kendisinin hem kulübümüzün imajını daha fazla yıpratmadan fazla sürüncemede bırakılmadan gönderilmesini bekliyorum.

Çevrimdışı bahadircevlik

• Üye
« Yanıtla #201 : 08 Haziran 2021, 23:36:41 »
o kötü başlangıç ve vesely nando sakatlıklarıdan sonra katılmıyorum, khimki o kadar rezalet oalcak bir kadrosu mu vardı? Hayır ama takım olamazsan bütçe ve kadronun bir anlamı kalmıyor, seoznun son döneminde bunu gördük zaten, takımda başka bir problem vardı son dönem paralrı mı ödenmiyordu, koç ve oyuncuar arasında iletişim mi kopmuştu bilemiyorum ama sezon başına döndü takım zaten sıkıntı da burda başladı, bu sebeple yönetime ve sertaç komşuoğlu'na güvenmiyorum iyi gidecek her işi berbat etme potansiyelleri var.
Bu konu uzar gider renkdaş. Bu söylediklerine cevap verilebilir. Sadece bir tanesi olarak obra olsaydı bu söylediğin sezon sonu krizi yaşanmazdı mesela. Obra ya o parayı ödetirdi ya da oyuncuyu parasız oynamaya razı ederdi. ( tabi böyle bir durum varsa) ve evet khimki kadro değeri pozisyonuyla orantılı değil ama bir sürü değişik parametre var onunla ilgili. Rusya, bol para, shved, çok kötü planlama vs vs . Bunlar benim görüşüm tabi. Ben şahsen daha dinamik, daha mücadeleci ve detaycı bir koç görmeyi isterim

Çevrimiçi Av.Asım

• Üye
« Yanıtla #202 : 08 Haziran 2021, 23:45:48 »

Farklı başlıkta bu sezon nezdinde istatistikleri, sonuçları vs. etkisiz kılacak birçok değişken, şanssızlık, handikap vs. adına ne dersek artık hepsini saydım. Madem bunların bir değeri yok illaki sizin tercih ettiğiniz gibi değerlendirme kıstaslarımızı basite indirgeyeceğiz o zaman 2019-2020 sezonuna da bu soruları yöneltelim. Hemen 2019-2020 sezonunu hatırlıyoruz. 13 galibiyet 15 mağlubiyet ile 8. sırada tamamladık. Üzerimizdeki 7 takıma karşı 1 maç bile kazanamadık. 13. sıradaki Baskonia ile aramızda tek galibiyet vardı. Kalan 6 maçın üstümüzdeki 3 takım ile 2 si ise 8. lik maçıydı. Takımın başında Obradovic bile olsa küçümsediğiniz ligde Galatasaray'a her iki maçta kaybettik. Karşıyaka ve Efes'e galip gelemedik. Muhtemelen ligin liderini son hafta Karşıyaka-Efes maçının sonucunu belirleyecekti. Yarı finalde Karşıyaka dahi gelse favori değildik. Yani Karşıyaka'yı geçip finale kalmak bile gösterdiğiniz kadar basit bir olay değil. Geçtiğimiz sezonun ardından bu forumda siz de bu sezona geçiş sezonu dediniz. Son 8 beklemiyorum gelirse başarıdır yazdınız. Koç sezon içinde Vesely, De Colo, Pierre'den aldığı verimi yukarı taşıdı. Bu oyuncu grubunun şampiyon bile olabileceğini sizi inandırdığı için şimdi playoff dışında kalıp daha iyi kadrosu olan var mıydı diye sorabiliyorsunuz. Playoff dışı kalan kadrolarla bizim kadroyu kıyaslarken oyuncuların kariyer tepe noktalarını kıstas kabul etmek yerine geçtiğimiz sezonu kıstas almak daha makul olmaz mı?

Çevrimdışı bahadircevlik

• Üye
« Yanıtla #203 : 09 Haziran 2021, 00:01:46 »
O çok başarısız olacağı öngörülen ( yarım kalan) sezon sayesinde koskoca obradoviçin gidişine yeterince mukavemet gösterilmedi zaten. Ayrıca burda koçu Orbay’la karşılaştırmak doğru bir yaklaşım olmaz. Çünkü çok farklı iki profil.
 Evet ben geçtiğimiz sezonu bir geçiş sezonu olarak gördüm, evet koça 15-2 lik seri içinde teşekkür ediyorum. Bu fikirlerimde değişme yok. Ancak sezon ortasında bir seri içinde ( olumlu ya da olumsuz bir seri) dönemsel yorumlarda bulunulabilir. Ancak sezon bittikten sonra yeni sezon veya sezonlar için takkeyi önümüze koyup bir bütün olarak değerlendirme yapmak yanlış mı? Bana şunu söyler misiniz, sizce İgor kokoskov doğru koç mudur? Mesela ( sadece adı geçtiği için söylüyorum) trinciereye karşı neyi üstün?

Çevrimdışı Kubilay Can

• Üye
« Yanıtla #204 : 09 Haziran 2021, 09:58:33 »
Kokoşkov-Trinchieri değişikliği yapabilirsek çok sevinirim.
« Son Düzenleme: 09 Haziran 2021, 09:58:44 Gönderen: Zoltan Gera »

Çevrimdışı Gigidatome70

• Üye
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #205 : 09 Haziran 2021, 10:37:25 »
Özünde bu takımın kadro kalitesine bakıldığında (özellikle Guduriç hamlesiyle) F8 ve lig finali makul ve beklenen sonuctur. O yüzden başarısız diyemem.

Takım bir dönem bence Euroleague’in en iyi oyununu oynuyordu. Koç eldeki oyuncularla stratejiyi oturtarak güzel sonuçlar aldı. Bu açıdan başarılı buluyorum.

Ama kaybedilen maçların önemli kısmında fark yememiz soru işaretleri yarattı. Keşke CSKA maçlarına sağlıklı bir şekilde çıksaydık. Hem Koç hem de takımın seviyesini daha iyi anlardık

Çevrimdışı Sapere

• Üye
« Yanıtla #206 : 09 Haziran 2021, 11:29:20 »
Takım bir dönem bence Euroleague’in en iyi oyununu oynuyordu.
Katılıyorum. Boyalı alan savunmamız üst düzeye çıkmıştı özellikle.

Az sayıda istikrarlı oyuncuya sahibiz

12 kişilik kadroda sürekli aynı performansı aldığımız kaç kişi var. Sakatlıklar ve Corona vakaları yüzünden zaten belimiz büküldü.

Neyse sorun bu değil zaten. Önce (olması mümkün olmayan) Obradoviç haberleri çıkacak. Daha on beş gün önce Koç’la devam edeceğiz diye mesajlar verilecek... Transferler adamın (en azından) bilgisi dahilinde yapılacak...  Sonra cart diye Trinchieri haberi çıkacak.

Sertaç Bey’e sordum sosyal medy hesaplarından böyle haberler var açıklama yapın yalansa da doğrusunu öğrenelim diye.

Diyelim ki Tirinchieri de olmadı. Kokoşkov ile önümüzdeki sene hangi samimiyetle devam edeceksin?

Nerden baksan tutarsızlık, nerden baksan ahmakça...

Çevrimdışı Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
« Yanıtla #207 : 09 Haziran 2021, 13:57:11 »
Ben Kokoskov'dan memnun değilim.  Bana göre çok çabuk pes ediyor ve oyuncularına yeteri kadar motivasyon katamıyor. Özellikle bu düşüncemi son 3 CSKA ve Efes maçlarında daha fazla gördüm.  İkisi de bizim için hayati maç ve Kokoskos'un seriyi geçeceğimize dair hiçbir inancının olmadığını çok net gördüm. İstediğiniz kadar kadro yetersiz olsun, son oynadığımız maçlardaki görüntümüzü hatırlarsanız ne demek istediğimi anlarsınız. Kokoskov'un takım üzerinde hiçbir otoritesi ve mental motivasyonu yok. Şayet öyle olmasaydı Vesely ve Melih o hareketleri yapıp elini kolunu sallayarak oyundan çıkamazdı.

Düzeltme: Her ne kadar CSKA maçında Covid nedeni ile takımın başında olmasa da düşüncem aynı.
« Son Düzenleme: 09 Haziran 2021, 13:58:35 Gönderen: Semazen »
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Çevrimdışı Sapere

• Üye
« Yanıtla #208 : 09 Haziran 2021, 15:21:03 »
Ben Kokoskov'dan memnun değilim.  Bana göre çok çabuk pes ediyor ve oyuncularına yeteri kadar motivasyon katamıyor. Özellikle bu düşüncemi son 3 CSKA ve Efes maçlarında daha fazla gördüm.  İkisi de bizim için hayati maç ve Kokoskos'un seriyi geçeceğimize dair hiçbir inancının olmadığını çok net gördüm. İstediğiniz kadar kadro yetersiz olsun, son oynadığımız maçlardaki görüntümüzü hatırlarsanız ne demek istediğimi anlarsınız. Kokoskov'un takım üzerinde hiçbir otoritesi ve mental motivasyonu yok. Şayet öyle olmasaydı Vesely ve Melih o hareketleri yapıp elini kolunu sallayarak oyundan çıkamazdı.

Düzeltme: Her ne kadar CSKA maçında Covid nedeni ile takımın başında olmasa da düşüncem aynı.
Ben Kokoşkov ile ilgili eleştirilere katılıyorum. Ancak beğendiğim bir çok yönü de var. Bazı renktaşlar yazmış yukarıda zaten.

Kulüp kendisi ile ilgili bir karar da verebilir, buna da eyvallah. Ancak sürecin bu şekilde yürütülmesi takımımıza zarar verecek. Umarım yanılırım ama şu anda alınan/alınacak kararın (hatta sadece bu haberlerin çıkıyor olmasının bile) bize yansıması hem kısa, hem de uzun vadede başarısızlık ve başka bir takım kaotik meseleler şeklinde olacak.

Obradoviç’in gönderilmesiyle zaten bu dejeneratif sürece girmiştik... Şimdi daha kötü günler geliyor. Şube yönetim tarzından anladığım bu.
« Son Düzenleme: 09 Haziran 2021, 15:28:16 Gönderen: Sapere »

Çevrimdışı Cem Ağrak

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İstanbul-İzmit
« Yanıtla #209 : 10 Haziran 2021, 12:20:28 »
hocaları takımlar üzerinden kıyaslamak bence doğru değil..
Trinchieri üzerinden gidersek
İgor şu kardoyla 7. sıradan top9 yaptı vs inanılmaz diyip Trhciheri itin götüne sokanlar var. dünyanın en saçma işi.
mevzuya bu kadar basit bakarsak bu sene Trinchieri Avrupğa'nın en iyi koçu demek lazım.
sezon başı itibariyuel
fenerbahçe
bayern
kadrolarını koy yan yana her bölgede çok daha iyiydik .. isimler özelinden gidiyorum
adamlar seeley , gist radoseviç , webb fi,lan sisko bunlar ile f4ün ucundan döndü ..
adamların elinden top class tek bir oyuncu yoktu. görev adamı lucuci parlattı.
sorunlu baldwin ile raynoldstan verim aldı vs vs ..

igor ile devam edelim 3 seneyi tamamlayalım .
eksik gördüklerimizi de ciddi eleştrelim bunlar ayrı ama kadro özelinden totale gitmek sağlıklı değil..

Ben seni kalbimde en derinlere sakladım
Ben seni tertemiz duygularla pakladım
Kanaryam, sayıklamaktan ismini
Bir kere bıkmadım