Gönderen Konu: Fenerbahçe / Süper Lig (2020-21 Sezonu)  (Okunma sayısı 340711 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
Ynt: Fenerbahçe / Süper Lig (2020-21 Sezonu)
« Yanıtla #3420 : 13 Mayıs 2021, 03:37:31 »
Sonuca bakıp değerlendirme yaptım ama halen ısrarla o mesajdan bir cümleyi çekip varsayım vaysayım diye sayıklıyorsun. Basit Türkiye Kupası maçları dahil Erol Bulut'un puan ortalaması 2,00, Emre Belözoğlu'nun puan ortalaması 2,22. Öznel tespitlerle aynı kefeye koymaya çalışsan da, Emre Belözoğlu > Erol Bulut, bunu ben değil veriler söylüyor. Ayrıca, Emre'nin iyi iç çıkardığını söyleyenleri "yıkayıp yağlama" yapmakla ihtam etmen saçma olmuş. Sanki Emre'den bir çıkarımız var. Kaldı ki, dün zaten kaliteli yabancı t. direktör getirilmeli yazdım.

Benim Erol, Emre'den iyidir diye bir iddiam yok. Erol'a da istediğini de, umrumda değil dedim zaten. Adamın başarısız olduğu ortada diyorum hala bana SAYIKLIYORSUN diyorsun. Hayatımda kimsenin yalakası olmadım, o yüzden Erol'a söylediğin laflar benim bir kulağımdan girer, diğerinden çıkar. Ama yalakalık hastalık gibidir, farkında olmazsın öyle önüne gelene SAYIKLAMA hikayesi anlatırsın. Ha bana da bir daha böyle SAYIKLAMA tarzı gelirsen karşılığını da ağır alırsın. Adam gibi yazıyorum, adam gibi cevap vereceksen ver.

Çevrimdışı Avanta

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #3421 : 13 Mayıs 2021, 03:44:07 »
Benim Erol, Emre'den iyidir diye bir iddiam yok. Erol'a da istediğini de, umrumda değil dedim zaten. Adamın başarısız olduğu ortada diyorum hala bana SAYIKLIYORSUN diyorsun. Hayatımda kimsenin yalakası olmadım, o yüzden Erol'a söylediğin laflar benim bir kulağımdan girer, diğerinden çıkar. Ama yalakalık hastalık gibidir, farkında olmazsın öyle önüne gelene SAYIKLAMA hikayesi anlatırsın. Ha bana da bir daha böyle SAYIKLAMA tarzı gelirsen karşılığını da ağır alırsın. Adam gibi yazıyorum, adam gibi cevap vereceksen ver.

Adam gibi yazdığın için mi durduk yere üst perdeden yazmaya başlayıp "yıkama yağlama" ithamlarına girdin?

• Yönetici
  • Üye
  • Winner
    • KE_Billz
« Yanıtla #3422 : 13 Mayıs 2021, 03:51:45 »
Adam gibi yazdığın için mi durduk yere üst perdeden yazmaya başlayıp "yıkama yağlama" ithamlarına girdin?

Geç bu 'üst perde' edebiyatını. Beni tanımaz etmezsin, üst perdeymiş. Hayatımda kimseye üst perdeden bakmadım, bakanın da karşısında oldum. Beni yakından tanıyanlar, iyi bilir. Bilmeyen de atar tutar böyle. Sana adam gibi bir şey yazıyorum tutup bana 'sayıklama' tarzıyla geliyorsun. Yıkama yağlama da herkesin kullandığı bir deyimdir. Rahatsız olduysan söylersin olur biter. Ama öyle 'sayıklama' lafının nereye gittiği çok belli.

Adam olmadığını düşündüğün birinin maddi manevi emek yerdiği bir yerde delikanlılık yapmak da ne kadar adamlık orası da ayrı.

Çevrimdışı Avanta

• Üye
« Yanıtla #3423 : 13 Mayıs 2021, 04:04:30 »
Geç bu 'üst perde' edebiyatını. Beni tanımaz etmezsin, üst perdeymiş. Hayatımda kimseye üst perdeden bakmadım, bakanın da karşısında oldum. Beni yakından tanıyanlar, iyi bilir. Bilmeyen de atar tutar böyle. Sana adam gibi bir şey yazıyorum tutup bana 'sayıklama' tarzıyla geliyorsun. Yıkama yağlama da herkesin kullandığı bir deyimdir. Rahatsız olduysan söylersin olur biter. Ama öyle 'sayıklama' lafının nereye gittiği çok belli.

Adam olmadığını düşündüğün birinin maddi manevi emek yerdiği bir yerde delikanlılık yapmak da ne kadar adamlık orası da ayrı.

Bu mesajında da bir çok yanlış var ama uzatmaya niyetim yok. En baştan okuyup tekrar muhasebe yapmanı salık veririm. Yazılanlar ortada, okuyanların taktirine bırakıyorum.

• Yönetici
  • Üye
  • Winner
    • KE_Billz
« Yanıtla #3424 : 13 Mayıs 2021, 04:13:55 »
Üst perde şöyle oluyor;

Adamın kast etmediği şeyi 'alaycı' tavırla cevaplamak:

Böyle giderse, "Bence Erol Bulut daha başarılıydı" cümlesine şaşırmayacacağım.  :D

Niyet okuyup, insanları duygusal davranmakla suçlamak:

Emre Belözoğlu hususunda elmayla armudu karıştırma durumu olduğunu düşünüyorum. Oyunculuğu döneminden kalma antipati, oyunculuktan sonraki kariyerine olan bakış açısını etkiliyor.

Bu da o kadar mütevazı bir mesaj ki, duvarıma asacağım:

varsayım vaysayım diye sayıklıyorsun.

Aynen, okuyan neyin ne olduğunu anlar. Ancak adamdan saymadığın birinin kuruluşundaki bir yerde olduğu gerçeğini değiştirmiyor bu. Üst perde olmuyor bu. Ben şahsen adam olarak görmediğim birinin kuruluşuna emek verdiği, vermeye devam ettiği bir yerde ahkam kesmem. Kesiyorsan da bir yerde yanlışlık vardır. Üst perdeden bakılan bir yerde de herkese ayar vermene izin vermezler.
« Son Düzenleme: 13 Mayıs 2021, 04:14:41 Gönderen: Bogdan Bogdanovic »

Çevrimdışı Avanta

• Üye
« Yanıtla #3425 : 13 Mayıs 2021, 04:30:45 »
"En baştan okuyup tekrar muhasebe yapmanı salık veririm." yazarken, kendi yazdıklarını da okumanı kastetmiştim. "Anlamamakta ısrar ediyorsun" (mankafasın demenin yumuşatılmış hali) ve "Emre'yi yıkama yağlama yapmaya devam et" gibi üslup olarak sıkıntılı lafları ben değil, sen yazdın. Altını çizeytim; o mesajına kadar gayet seviyeli tartışma vardı. Son olarak; adam değilsin gibi bir lafım da olmadı. Yukarıdaki tırnak içindeki lafların "adam gibi yazıyorum, adam gibi cevap ver" cümlesiyle çelişmesine vurgu yaptım.

• Yönetici
  • Üye
  • Winner
    • KE_Billz
« Yanıtla #3426 : 13 Mayıs 2021, 04:43:02 »
Öncelikle, ''anlatamadım ya da anlamamakta ısrar ediyorsun.'' dedim. Cümlenin başını kırpmaya gerek yok, duruyor orada. Mankafalısın gibi bir niyetle de yazmadım. İnanıp inanmamak senin elinde. Aksine oradaki vurgu 'inat ediyorsun' anlamındaydı.

Diğerini de söyledim, herkesin kullandığı bir deyim. Rahatsız olduysan bunu söylersin, ben özür dilemekten gocunan bir adam değilim. Kırdıysam da kusura bakma der, cümleyi düzeltirim. Onu orada hakaret amaçlı kullanmadım.

Gayet adam gibi yazıyordum, ortaya karşı tez sunuyorum ama beni hiç savunmadığım bir adamı savunmakla suçluyorsun. Gerçekten yazdıklarımdan Erol'u savunduğum gibi bir şey çıkartıyorsan, tekrar okumanı tavsiye ederim.

Ama bu 'sayıklama' ve hele ki 'üst perde' olayını asla kabul edemem. Üst perdeden kasıt belli ve benim yaşam tarzımla uzaktan yakından alakası yok.

Çevrimdışı Avanta

• Üye
« Yanıtla #3427 : 13 Mayıs 2021, 05:09:18 »
"Maddi manevi emek verdiğim", "emek verdiğim, vermeye devam ettiğim bir yerde" gibi cümleler doğu ülkelerindeki tipik yöneticilerin kendini diğerlerinden üstün görme zihniyetiyle benzerlikler taşıyor. Her ne kadar aksini söylesen de, insanoğlu bazen farkında olmadan da yaptığı şeyler olabiliyor. Para vermsem de, mesaj olarak ben de bu foruma mesaj olarak katkı yaptım ve şimdiye kadar kimseyle takışmadım. Normal bir şekilde karşılık vermek varken, durduk yere çatıp sonucunda da forumun eski bir üyesini kovmayı yakıştıramadım şahsen.

Dipnot: yıkama yağlama yapmak, yani  yalakalık yapmak deyiminin argo lügatındaki anlamı:

https://tureni.com/tr/turkce-ingilizce/yıkama%20yağlama
« Son Düzenleme: 13 Mayıs 2021, 05:41:51 Gönderen: Avanta »

• Yönetici
  • Üye
  • Winner
    • KE_Billz
« Yanıtla #3428 : 13 Mayıs 2021, 05:23:40 »
İnsan gibi yaklaşıyorum hala diretiyorsun. Hatam varsa, yanlış anladıysan özür de dilerim diyorum hala üste çıkmaya çalışıyorsun.

Doğu kafasındaki yöneticiler gibi yazacağım şimdi. Çünkü sen bu tarzdan anlıyorsun. Seni buradan kovmak istesem sabahtan beri derdimi anlatmakla uğraşmam, doğrudan üyeliğini silerim zaten. Lakin doğu kafasında bir yönetici olarak forum kuruluğundan beri sadece 3 üyeye ceza yetkimi kullandım. 2013'de kuruldu bu forum, 8 yılda sadece 3 kişiye yetkimi kullanmışım. İlk yetkimi önüne gelene ana avrat söven birine kullandım. İkinci yetkimi Obradovic'le alakalı olur olmaz şeyler söyleyen birine. Üçüncü yetkimi Fenerbahçe'yle alakalı bir konuda Fenerbahçe düşmanı şahısları savunmaya kalkan birine kullandım.

Bunun dışında şahsıma yönelik (aha tam doğu kafası oldu şahsım dedim) herhangi bir mesajda kimseye seni kovarım, ederim demedim. Kimseyi de böyle tehdit etmedim.

Maddi manevi emek verdiğim bir yerde kusura bakma şu an yaptığın gibi asılsız suçlamalar ve iftiralara maruz kalmak istemiyorum. Çünkü iftira atıyorsun. Ve bu iftiraların karşısında yüzün kızaracaksa diğer yönetici arkadaşlardan rica ediyorum, benim özel yönetim konuşmalarındaki üyelere bakış açımı ve cezalar konusunda geçmişten günümüze tavrımı özetlesinler sana. Ayıp be kardeşim, gram bir şey bilmeden doğu kafası, üstün görme diyorsun. Şu forumda ÖZEL YÖNETİM KONULARINDA en ceza karşıtı adamların başında geliyorum. Kimsenin arkasından ne salladım, ne birine ayrıcalık istedim, ne de birine karşı toplu linç girişimi başlattım.

Şunları bana yazdırdın ben utanıyorum, daha da sana cevap dahi vermeyeceğim. Hakkımı da helal etmiyorum, çünkü hakkıma girdin. Yazıklar olsun ya.
« Son Düzenleme: 13 Mayıs 2021, 05:28:03 Gönderen: Bogdan Bogdanovic »

Çevrimdışı ayhan

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @ab_1907
« Yanıtla #3429 : 13 Mayıs 2021, 07:53:41 »
Böyle giderse, "Bence Erol Bulut daha başarılıydı" cümlesine şaşırmayacacağım.  :D
Sapla samanı karıştırmayalım. Bana göre bu konuda Emre daha başarılıydı demekte çok abes. Biri 10 üzerinden 3 ise diğeri de 5, ve ikisi de başarısız.

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #3430 : 13 Mayıs 2021, 07:56:51 »
yani oyun olarak bariz fark varken olaya pelkas üzerinden yaklaşıp değerlendirmek mantıklı mı sence abi? bence gayet olumlu bi top vardı emre döneminde doğal olarak övüldü medyada.buna emreyi pohpohladılar erolu eleştirdiler diye bakmak sahada gördüklerimize ihanet olur.senin hep erol eleştiriliyor,baskette melih eleştiriliyor yorumlarına hiç katılmıyorum.bu sahada farklılık yaratıp bi şeyleri değiştirmeye çalışanlara ayıp olur bence.

Ya iyi de hepsi kolay maçlardı ve elinde takımın kalitesini ciddi arttıran 2 isim vardı. Erol da aynı maçlarda iyi oynatmıştı. Ben Emre’nin ciddi bir katkısı olduğunu düşünmüyorum.

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #3431 : 13 Mayıs 2021, 08:08:27 »
Sonuca bakıp değerlendirme yaptım ama halen ısrarla o mesajdan bir cümleyi çekip varsayım vaysayım diye sayıklıyorsun. Basit Türkiye Kupası maçları dahil Erol Bulut'un puan ortalaması 2,00, Emre Belözoğlu'nun puan ortalaması 2,22. Öznel tespitlerle aynı kefeye koymaya çalışsan da, Emre Belözoğlu > Erol Bulut, bunu ben değil veriler söylüyor. Ayrıca, Emre'nin iyi iç çıkardığını söyleyenleri "yıkayıp yağlama" yapmakla ihtam etmen saçma olmuş. Sanki Emre'den bir çıkarımız var. Kaldı ki, dün zaten kaliteli yabancı t. direktör getirilmeli yazdım.

Öncelikle herkes çok özgün ve doğal olarak da sinirli. Kimse üstüne alınmasın herhangi bir söyleneni, zira buradaki kimse suçlu değil..
bu maçlar için cımbızla çekilip ortaya konuyor diyorsun ama elimizde sadece bu maçlar var kıyaslama yapılabilecek. Emre’nin kıyaslanan dönemdeki oyununda görünen tek artı biraz daha mücadele ediyor olmamız (ki bun Szalai ve İrfanın da katkısı var).
Benim demek istediğim, elimizdeki veriler Emre, Erol’dan daha iyi demek için yeterli değil. Bu takım zaten lig ortalamasının üstünde ve bu rakamları yenmesi büyük başarı değil. Emre’nin 9 maçlık serideki etkisini çok da abartmamak lazım. Doğruları bugünden görmezsek gene yanlış teşhislerle 1 seneyi daha kaybederiz.
Ha, kadro iyi kısmına da şöyle bir ekleme yapayım, elimizde Bekir-Deniz Barış-Selçuk-Mehmet Topuz-Baroni-Ümit Özay-Guiza gibi oynadıkları dönemin çok eleştirilen isimleri olsaydı bence hepsi doğrudan ilk 11 e girerdi ve tankıma sınıf atlatırdı, bu gerçeği de atlamayalım.

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #3432 : 13 Mayıs 2021, 08:14:08 »
İnsan gibi yaklaşıyorum hala diretiyorsun. Hatam varsa, yanlış anladıysan özür de dilerim diyorum hala üste çıkmaya çalışıyorsun.

Doğu kafasındaki yöneticiler gibi yazacağım şimdi. Çünkü sen bu tarzdan anlıyorsun. Seni buradan kovmak istesem sabahtan beri derdimi anlatmakla uğraşmam, doğrudan üyeliğini silerim zaten. Lakin doğu kafasında bir yönetici olarak forum kuruluğundan beri sadece 3 üyeye ceza yetkimi kullandım. 2013'de kuruldu bu forum, 8 yılda sadece 3 kişiye yetkimi kullanmışım. İlk yetkimi önüne gelene ana avrat söven birine kullandım. İkinci yetkimi Obradovic'le alakalı olur olmaz şeyler söyleyen birine. Üçüncü yetkimi Fenerbahçe'yle alakalı bir konuda Fenerbahçe düşmanı şahısları savunmaya kalkan birine kullandım.

Bunun dışında şahsıma yönelik (aha tam doğu kafası oldu şahsım dedim) herhangi bir mesajda kimseye seni kovarım, ederim demedim. Kimseyi de böyle tehdit etmedim.

Maddi manevi emek verdiğim bir yerde kusura bakma şu an yaptığın gibi asılsız suçlamalar ve iftiralara maruz kalmak istemiyorum. Çünkü iftira atıyorsun. Ve bu iftiraların karşısında yüzün kızaracaksa diğer yönetici arkadaşlardan rica ediyorum, benim özel yönetim konuşmalarındaki üyelere bakış açımı ve cezalar konusunda geçmişten günümüze tavrımı özetlesinler sana. Ayıp be kardeşim, gram bir şey bilmeden doğu kafası, üstün görme diyorsun. Şu forumda ÖZEL YÖNETİM KONULARINDA en ceza karşıtı adamların başında geliyorum. Kimsenin arkasından ne salladım, ne birine ayrıcalık istedim, ne de birine karşı toplu linç girişimi başlattım.

Şunları bana yazdırdın ben utanıyorum, daha da sana cevap dahi vermeyeceğim. Hakkımı da helal etmiyorum, çünkü hakkıma girdin. Yazıklar olsun ya.

Kemal hocam, içimizdeki en duygusal, en fanatik mesajları yazan arkadaş “tek büyük Galatasaray, ben buna inandım artık” diyip Fenerbahçe yi bıraktığını söyledi. Düşün insanların ruh halini.. İsmini bilmiyoru, avanta nın da art niyeti yoktur. İnsanlar bir süre sonra sakinleşip tekrar gözden geçirmeye başlayacak herşeyi.

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
  • Yer: İstanbul/Kadıköy
    • Güzel Sok, Ark Apt Daire 2
« Yanıtla #3433 : 13 Mayıs 2021, 09:21:40 »
Yapılacak şey küçülmek paf takımı ile maçlara çıkmak.Bu kadar figuranlık yetmedi mi.?

Siz sanıyormusunuz Sivasa öne geçsek Beşiktaş maçı öyle olacaktı.?

Bu lig Galatasarayın şampiyonluğu için kurulmuş bir lig artık.Umarım Beşiktaş sakin kalır alır şampiyonluğu.
« Son Düzenleme: 13 Mayıs 2021, 09:22:02 Gönderen: Tom Hanks »

Çevrimdışı smith jr

• Üye
    • gfburakkk
« Yanıtla #3434 : 13 Mayıs 2021, 11:37:41 »
her yönden boka batmış bir ülkedeki en temiz insanlar olduğunu derinden hissettiğim buradaki herkesi Çok seviyor, iyi Bayramlar diliyorum..
Şahsen artık umrumda bile değil ama Erol'un da Emre'nin de... Şu an yapılan tartışma hangisi daha mal ve başarısız, yeteneksiz karşılaştırması üzerine. Bu bile gereksizliğini ortaya koyuyor. Adeta Fatih Terim mi daha karaktersiz Ergin Ataman mı? Karşılaştırması yapmak gibi bir şey bu. FT EA için böyle karşılaştırma yapan olsa ikisi de ...... Deyin geçin derdim. Erol ile Emre için de öyle yapın bence. İkisi de Ligin en kötü hocalarıydı işte Fenerbahçe'de yardımcı antrenör olamayacak kalibrede insanlar.
Soyunma odasının kapı kolunun bile karaktersiz olduğu bir takımdaki iki yetersiz yüzünden birbirinizi kırmayın boşveriiiin