Gönderen Konu: Fenerbahçe / Süper Lig (2020-21 Sezonu)  (Okunma sayısı 391401 defa)

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
Ynt: Fenerbahçe / Süper Lig (2020-21 Sezonu)
« Yanıtla #2550 : 17 Mart 2021, 16:47:01 »
Avrupali takimlar için büyük para olmayabilir de biz de tam tersi ne kadar kolay telefon ediyoruz 20ye gider 25e gider diye. Turk futbol tarihinde kac isim yerli yabancı dahil o paralara gitmis bu ülkeden.

Çevrimdışı ayhan

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @ab_1907
« Yanıtla #2551 : 17 Mart 2021, 18:20:07 »
Avrupali takimlar için büyük para olmayabilir de biz de tam tersi ne kadar kolay telefon ediyoruz 20ye gider 25e gider diye. Turk futbol tarihinde kac isim yerli yabancı dahil o paralara gitmis bu ülkeden.
Aynı şeyi ben söyleyecektim. Türkiye liginden gidip de bekleneni veren kaç oyuncu var ? Tugay ve Nihat dışında kimseyi hatırlamıyorum ben, ama gidip de geri dönen o kadar çok ki... Hakan Şükür, Ünsal, Okan, Emre, Fatih, Arif, Tayfun, Rüştü, Arda, Tuncay, Serhat, Alpay, Oktay, Cenk. Son 3-4 yıldır da minimum takip ettiğim için (Gs-Bjk-Ts kadrolarından ilk 11 oynayan 11 oyuncu sayamam..) eskilerden hep örneklerim.
Çağlar, Cengiz, Melih, Ozan gibi isimler de burada neredeyse hiç oynamadan ya da çok az oynayarak gittiler. Bence Belçikadaki kalecimiz bile Altay dan daha fazla bonservis getirebilir.
bu arada bizde genç bir çocuk vardı, Barış Alıcı mıydı, o ne oldu ?

Çevrimdışı Avanta

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #2552 : 17 Mart 2021, 18:22:44 »
Size kalsa Eljif'i €10M'ken €16M + bonuslara, Muriqi'yi €12M'ken €17,5M bonuslara mümkünatı yok, satamazdık...

Çevrimdışı efeovic

• Üye
    • @efeerolus
« Yanıtla #2553 : 17 Mart 2021, 18:37:32 »
Size kalsa Eljif'i €10M'ken €16M + bonuslara, Muriqi'yi €12M'ken €17,5M bonuslara mümkünatı yok, satamazdık...
ikisi de türk değil işte fark o maalesef.

Çevrimdışı Avanta

• Üye
« Yanıtla #2554 : 17 Mart 2021, 18:42:39 »

Bu cümlede kendinle çelişmişsin, €20M'ye biz adam almayacağımıza göre bizim telafuz etmemiz niye yanlış olsun? Halihazırda zaten €17-18M'ye satarken €20M niye yüksekmiş? Gerçi, sana kalsa 3-5'e bakmadan hemen satmak gerekir :D

Aynı şeyi ben söyleyecektim. Türkiye liginden gidip de bekleneni veren kaç oyuncu var ? Tugay ve Nihat dışında kimseyi hatırlamıyorum ben, ama gidip de geri dönen o kadar çok ki... Hakan Şükür, Ünsal, Okan, Emre, Fatih, Arif, Tayfun, Rüştü, Arda, Tuncay, Serhat, Alpay, Oktay, Cenk. Son 3-4 yıldır da minimum takip ettiğim için (Gs-Bjk-Ts kadrolarından ilk 11 oynayan 11 oyuncu sayamam..) eskilerden hep örneklerim.
Çağlar, Cengiz, Melih, Ozan gibi isimler de burada neredeyse hiç oynamadan ya da çok az oynayarak gittiler. Bence Belçikadaki kalecimiz bile Altay dan daha fazla bonservis getirebilir.
bu arada bizde genç bir çocuk vardı, Barış Alıcı mıydı, o ne oldu ?

Ajax, Tottenham veya hangi takımsa, Altay'ı transfer ederken "Türkiye liginden gidip de kaç oyuncu beklentiyi karşılamış?" diye liste çıkarıp buna göre mi transfer yapacak yani? :D

Kiralık olarak giden kalecimiz Berke Özer.  Başarılı performans gösterdiği söyleniyor ama takımı 2. ligde mücadele ettiği için haliyle pek göz önünde değil.

ikisi de türk değil işte fark o maalesef.

Cengiz Ünder'in piyasa değeri €5M iken, €14,25M'ye transfer olduğunda İtalyan mıydı?
« Son Düzenleme: 17 Mart 2021, 18:45:10 Gönderen: Avanta »

Çevrimdışı efeovic

• Üye
    • @efeerolus
« Yanıtla #2555 : 17 Mart 2021, 18:46:33 »

Cengiz Ünder'in piyasa değeri €5M'iken, €14,25M'ye transfer olduğunda İtalyan mıydı?
cengiz gibi yeteneği üst düzey bi hücum oyuncusu bile 14,25 e gidiyor.italyan olsaydı 50den aşağı gitmezdi.üstelik altay kaleci.elif ve muriqi'in sahip olduğu balkan pasaportu italya gibi ülkelerde fiyatlarını en az 10 dan başlatıyor zaten.

Çevrimdışı ayhan

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @ab_1907
« Yanıtla #2556 : 17 Mart 2021, 18:49:33 »

Ajax, Tottenham veya hangi takımsa, Altay'ı transfer ederken "Türkiye liginden gidip de kaç oyuncu beklentiyi karşılamış?" diye liste çıkarıp buna göre mi transfer yapacak yani? :D

Kiralık olarak giden kalecimiz Berke Özer.  Başarılı performans gösterdiği söyleniyor ama takımı 2. ligde mücadele ettiği için haliyle pek göz önünde değil.

Cengiz Ünder'in piyasa değeri €5M'iken, €14,25M'ye transfer olduğunda İtalyan mıydı?

liste çıkartmalarına gerek yok hocam, hepimizden daha iyi biliyorlar. biz nasıl belli ön yargılara sahipsek kuzey ülkelerinden sağlam stoper olur, brezilyadan forvet vs gibi, bütün avrupa da Türkiyede yetişen oyuncudan adam olmaz diye biliyor işte.
Cengiz Ünder ve diğer saydığım 1-2 genç ismin şöyle bir farkı var, onlar genç yaşta gittiler yurt dışına ve bir çok eğitimi oralarda aldılar. Bizdekiler gibi ne genç yaşta parayı görüp şımardılar ne de başka şekillerde bozuldular. Gittiler yabancı ülkelere genç yaşta, oradakiler gibi çalışıp iş disiplini kazandılar. 2 maçta hemen oldum havasına girmediler. Yani iş milliyet ile değil, iş etiğini, ahlakını nerede aldığınla da ilgili.

Berke değil, bir sağ açık mı sol açık mı vardı, onunla beraber aldığımız, onu merak ettim ben.

Çevrimdışı efeovic

• Üye
    • @efeerolus
« Yanıtla #2557 : 17 Mart 2021, 18:55:03 »
barış alıcı da westerlo da kiralık berkeyle beraber.sezon sonunda dönecek ikisi de.bu sezon 5 maçta 11 oynamış gol ya da asist katkısı yok.

Çevrimdışı iloturo

• Üye
« Yanıtla #2558 : 17 Mart 2021, 19:55:29 »
Bu cümlede kendinle çelişmişsin, €20M'ye biz adam almayacağımıza göre bizim telafuz etmemiz niye yanlış olsun? Halihazırda zaten €17-18M'ye satarken €20M niye yüksekmiş? Gerçi, sana kalsa 3-5'e bakmadan hemen satmak gerekir :D

Cengiz Ünder'in piyasa değeri €5M iken, €14,25M'ye transfer olduğunda İtalyan mıydı?

Kim vermiş 17-18. Ben altaydan bahsediyorum. Baska örnekleri altaya referans vererek düşüncene dayanak arıyorsun :). Muriq kosovali ve forvet oyuncusu. Altay yerli bir kaleci. Kaldi ki ust duzey bir kaleci olup olmadığı dahi tartışılır. Çuvalla gol yedi ve cok eksiği var. Bu devirde bu altaya 25 falan veren olursa mucize olur.
« Son Düzenleme: 17 Mart 2021, 19:55:41 Gönderen: iloturo »

Çevrimdışı Avanta

• Üye
« Yanıtla #2559 : 17 Mart 2021, 21:05:03 »
liste çıkartmalarına gerek yok hocam, hepimizden daha iyi biliyorlar. biz nasıl belli ön yargılara sahipsek kuzey ülkelerinden sağlam stoper olur, brezilyadan forvet vs gibi, bütün avrupa da Türkiyede yetişen oyuncudan adam olmaz diye biliyor işte.
Cengiz Ünder ve diğer saydığım 1-2 genç ismin şöyle bir farkı var, onlar genç yaşta gittiler yurt dışına ve bir çok eğitimi oralarda aldılar. Bizdekiler gibi ne genç yaşta parayı görüp şımardılar ne de başka şekillerde bozuldular. Gittiler yabancı ülkelere genç yaşta, oradakiler gibi çalışıp iş disiplini kazandılar. 2 maçta hemen oldum havasına girmediler. Yani iş milliyet ile değil, iş etiğini, ahlakını nerede aldığınla da ilgili.

Berke değil, bir sağ açık mı sol açık mı vardı, onunla beraber aldığımız, onu merak ettim ben.

Abi, oradaki tespitin doğru olabilir ama Altay transferiyle doğrudan bir bağlantısı yok. Gidip iyi oynayan da var, kötü oynayan da. Diğerleri ne yapmış diye değil, bu adam bize ne verir diye düşünüyorlar. Cengiz, Çağlar falan 19-20 yaşında gitti, Altay şu an 22 yaşında. Kaleci olduğu için onların yaşına eşit bile denilebilir.

cengiz gibi yeteneği  bile 14,25 e gidiyor.italyan olsaydı 50den aşağı gitmezdi.üstelik altay kaleci.elif ve muriqi'in sahip olduğu balkan pasaportu italya gibi ülkelerde fiyatlarını en az 10 dan başlatıyor zaten.

Muriç, TSL'deki ve Euro 2020 elemelerindeki -bilhassa İngiltere maçlarındaki- performansı sayesinde piyasasını yükseltti. Eljif de genç yaşta Süper Lig, milli takım ve Avrupa Ligin'de oynamaya başlaması sebebiyle ön plana çıktı ve geleceğe yatırım için transfer ettiler. Yani pasaportları yüzünden değil, yazdığın hususlar sayesinde değerleri o seviyeye çıktı.

Ayrıca, Cengiz için üst düzey bi hücum oyuncusu cümlesini okuyan da, 32 maçta 13 gol + 17 asist falan yaparak gitti sanır. Cengiz 20 yaşındayken 32 maçta 6 gol + 4 asistlik peformansla piyasa değerinin + €9,75M fazlasına satılması normal ama 22 yaşındaki kaleci Altay'ı €13,5M iken €10-12M'ye -yani çıkıştaki ve iyi bir sezon geçirken oyuncumuzu- zararına satmak ideal diyorsun he? 

Ne diyeyim...Kafan güzelmiş kardeşim, güle güle kullan.  :D

----

Konuyla alakalı not: Çağlar, PTT bilmem ne liginde oynarken ve piyasa değeri €1M iken, €8M'ye Bundesliga'ya transfer olmuştu.

Çevrimdışı Avanta

• Üye
« Yanıtla #2560 : 17 Mart 2021, 21:12:39 »
Kim vermiş 17-18. Ben altaydan bahsediyorum. Baska örnekleri altaya referans vererek düşüncene dayanak arıyorsun :). Muriq kosovali ve forvet oyuncusu. Altay yerli bir kaleci. Kaldi ki ust duzey bir kaleci olup olmadığı dahi tartışılır. Çuvalla gol yedi ve cok eksiği var. Bu devirde bu altaya 25 falan veren olursa mucize olur.

Bu devirde? Bir adam için €150M gibi meblağlar verilen, Kepa gibi bir kaleci için €80M verilen devirden bahsettiğinin fark değilsin.  :)

Ayrıca, he, toplam değerleri €100M olan Merih, Çağlar, Ozan falan yerli değil zaten.
« Son Düzenleme: 17 Mart 2021, 21:13:30 Gönderen: Avanta »

Çevrimdışı iloturo

• Üye
« Yanıtla #2561 : 17 Mart 2021, 21:17:08 »
Bu devirde? Bir adam için €150M gibi meblağlar verilen, Kepa gibi bir kaleci için €80M verilen devirden bahsettiğinin fark değilsin.  :)

Ayrıca, he, toplam değerleri €100M olan Merih, Çağlar, Ozan falan yerli değil zaten.
Tamam sevgili dostum. Altayi satarız 25e falan. Umut etmek güzel :)

Çevrimdışı Avanta

• Üye
« Yanıtla #2562 : 17 Mart 2021, 21:23:19 »
Tamam sevgili dostum. Altayi satarız 25e falan. Umut etmek güzel :)

Ben €25M demedim, €20M'luk bir transfer beklentim var yazdım. En azından bonuslu olarak, yani €18,5M + €1,5M bonus gibi.

Çevrimdışı efeovic

• Üye
    • @efeerolus
« Yanıtla #2563 : 17 Mart 2021, 21:29:09 »
inşallah o dediğiniz bedellerde satarız da biz de bayram ederiz.

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
« Yanıtla #2564 : 18 Mart 2021, 04:53:38 »
Beşiktaş'ı yenersen GS'yi şampiyon yaparsın. Bu kadar basit. 6 haftadır aynı şeyleri konuşuyoruz dikkat edersen, değişen bir şey olmadı. Trabzon maçı da güya silkinme maçıydı. Ben aksini iddia etmiştim. Çünkü takımla ilgili eğişen bir dinamik yoktu.

Beşiktaş şampiyon olmalı bu sene. Bizim tek rakibimiz Galatasaray'dır. Hem mali hem de sportif açıdan. Her kulübü bir şekilde sürklase ederiz ama kopup giden bir Galatasaray'a yetişmek giderek zorlaşır. Zaten finansal sıkıntıya girdikleri bir dönemde şampiyonluklar kaçtıkça batağa saplanacaklardır.

Bizim zaten Beşiktaş'ı yenmemizin tam olarak bize ne faydası var da bu kadar istiyoruz kazanmayı anlamadım. Bazen stratejik düşünmek zorundasın, ki sen çok güzel açıklamışsın mevzuyu. Bu saatten sonra bizim şampiyon olma ihtimaliz yok denecek kadar az. Görünen köy kılavuz istemiyor. Beşiktaş'ı yenmek sadece GS'nin önünü açar, bunu da yaparsak zaten art niyet ararım o da başka.

Turhan Sofuoğlu dönemini özellikle yaşı yeten herkes hatırlar. Johnson'ın attığı golle 1-0 kazandığımız meşhur sezon. Saçma sapan bir sezon geçiriyorduk ve gidip o sezon yanılmıyorsam 2 maçta da Beşiktaş'ı yendik ve GS'nin önünü açtık. Beşiktaş, o sezon GS'yle çekişiyordu ve biz o maçları almasaydık muhtemelen Beşiktaş şampiyon olacaktı ve GS'nin üst üste 4. şampiyonluğu gerçekleşmeyecekti.

Hatta net hatırlıyorum son haftalara girilirken, Fenerbahçe'nin Beşiktaş'a maçı vereceği ve GS'nin şampiyonluğunu engelleyeceği mevzusu dönüyordu medyada. Yine başta Hıncal olmak üzere kaşıyorlardı olayı. Gittin Beşiktaş'ı yendin de ne oldu aq? Bir derbi galibiyeti ekleyince tarihine tatmin mi oldun? En nihayetinde GS'nin önünü açtın ve adamlara bir şampiyonluk daha kazandırdın.
« Son Düzenleme: 18 Mart 2021, 04:56:03 Gönderen: Bogdan Bogdanovic »