liste çıkartmalarına gerek yok hocam, hepimizden daha iyi biliyorlar. biz nasıl belli ön yargılara sahipsek kuzey ülkelerinden sağlam stoper olur, brezilyadan forvet vs gibi, bütün avrupa da Türkiyede yetişen oyuncudan adam olmaz diye biliyor işte.
Cengiz Ünder ve diğer saydığım 1-2 genç ismin şöyle bir farkı var, onlar genç yaşta gittiler yurt dışına ve bir çok eğitimi oralarda aldılar. Bizdekiler gibi ne genç yaşta parayı görüp şımardılar ne de başka şekillerde bozuldular. Gittiler yabancı ülkelere genç yaşta, oradakiler gibi çalışıp iş disiplini kazandılar. 2 maçta hemen oldum havasına girmediler. Yani iş milliyet ile değil, iş etiğini, ahlakını nerede aldığınla da ilgili.
Berke değil, bir sağ açık mı sol açık mı vardı, onunla beraber aldığımız, onu merak ettim ben.
Abi, oradaki tespitin doğru olabilir ama Altay transferiyle doğrudan bir bağlantısı yok. Gidip iyi oynayan da var, kötü oynayan da. Diğerleri ne yapmış diye değil, bu adam bize ne verir diye düşünüyorlar. Cengiz, Çağlar falan 19-20 yaşında gitti, Altay şu an 22 yaşında. Kaleci olduğu için onların yaşına eşit bile denilebilir.
cengiz gibi yeteneği bile 14,25 e gidiyor.italyan olsaydı 50den aşağı gitmezdi.üstelik altay kaleci.elif ve muriqi'in sahip olduğu balkan pasaportu italya gibi ülkelerde fiyatlarını en az 10 dan başlatıyor zaten.
Muriç, TSL'deki ve Euro 2020 elemelerindeki -bilhassa İngiltere maçlarındaki- performansı sayesinde piyasasını yükseltti. Eljif de genç yaşta Süper Lig, milli takım ve Avrupa Ligin'de oynamaya başlaması sebebiyle ön plana çıktı ve geleceğe yatırım için transfer ettiler. Yani pasaportları yüzünden değil, yazdığın hususlar sayesinde değerleri o seviyeye çıktı.
Ayrıca, Cengiz için üst düzey bi hücum oyuncusu cümlesini okuyan da, 32 maçta 13 gol + 17 asist falan yaparak gitti sanır. Cengiz 20 yaşındayken 32 maçta 6 gol + 4 asistlik peformansla piyasa değerinin + €9,75M fazlasına satılması normal ama 22 yaşındaki kaleci Altay'ı €13,5M iken €10-12M'ye -yani çıkıştaki ve iyi bir sezon geçirken oyuncumuzu- zararına satmak ideal diyorsun he?
Ne diyeyim...Kafan güzelmiş kardeşim, güle güle kullan.

----
Konuyla alakalı not: Çağlar, PTT bilmem ne liginde oynarken ve piyasa değeri €1M iken, €8M'ye Bundesliga'ya transfer olmuştu.