Gönderen Konu: Fenerbahçe / Süper Lig (2020-21 Sezonu)  (Okunma sayısı 372419 defa)

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı furkan

• Üye
  • Yer: istanbul
Ynt: Fenerbahçe / Süper Lig (2020-21 Sezonu)
« Yanıtla #2580 : 18 Mart 2021, 12:33:03 »
2009-2010 sezonuna bakalım:
29.hafta sonunda
Bursa 65
Fenerbahçe 64
Galatasaray 60

30.hafta biz Kasımpaşa 1-0 yendik, arkasından Galatasaray kendi sahasında Bursaspor ile 0-0 kaldı ve liderliğe yükseldik, Trabzon maçı saçmalığı yaşanmasaydı şampiyon olacaktık.
Kemal (kusura bakma tanışıklığımız yok ama yaşlarımızdan dolayı isminle hitap ediyorum), senin mantığına göre Galatasaray'ın o maçı Bursaspor'a kaybetmesi gerekirdi.

2003-2004 sezonunda Denizli'de o gün şampiyon olma nedenimiz hiç bir iddiası olmayan Galatasaray'ın gidip Trabzonspor'u deplasmanda 4-2 yenmesiydi, yoksa bir sonraki haftayı bekleyecektik. Bu örnek 1999-2000 sezonuyla bire bir olarak aynı. Galatasaray güzellemesi yapacak değilim ama benzeri durumlar oluyor işte.

Oyunu falan boş verelim, 2009-2010 sezonunu çok iyi hatırlıyorum, Bursaspor'un 6-8 puan gerisinde olduğumuz haftalarda da leş gibi futbol vardı, ama bir Galatasaray deplasman galibiyetiyle bütün ibre bize dönmüştü, şampiyonluğun çok zayıf ihtimal olduğunu kabul ediyorum ama yine de denemeye değer.

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
« Yanıtla #2581 : 18 Mart 2021, 12:35:06 »
Bunun veya en azından sonuna kadar gitmek için ivedi t. direktör değişikliğini takiben BJK galibiyeti gerekli yazmıştım. Erol Bulut'la bu ihtimalin kuvvetli olduğunu herhalde ki düşünmüyorum ama matematik diye bir şey var. BJK maçını kazanırsak, -Erol Bulut kalsa bile- matematik olarak halen potadayız demektir. Bu, işin matematik kısmı. Teknik-taktik olarak -büyük çoğunluğu t. direktörden kaynaklı- sıkıntılar yaşadığımız belli. BJK'nin moral, puan ve oyun avantajı olduğu ortada. Onlar şampiyonluğa daha yakın görünüyor ama spor bu, daha oynanmamış 11-12 maç var başka faktörler de var.

Beşiktaş maçına kadar TD değişikliği olmayacağı zaten aşikar artık. Kazanırsa da TD'yi değiştirmeyeceği de başka bir gerçek. Bizim tek rakibimiz Beşiktaş olsa, güzel hatrına tamam diyeyim. Ama arada bir rakibin daha var ve senin önünde yer alıyor. Psikolojik olarak dağılmışsın, şu an Ali Koç dahil kulüpteki hiç kimsenin şampiyonluk inancı olduğuna da inanmıyorum.

Çevrimdışı Avanta

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #2582 : 18 Mart 2021, 12:37:51 »
GS sandığınız kadar iyi olsa, 3-4 maç önceki şampiyonluk favorisi konumunu bu hafataya 3 puan önde gelerek kuvvetlendirmişti.

• Yönetici
  • Üye
  • Winner
    • KE_Billz
« Yanıtla #2583 : 18 Mart 2021, 12:40:30 »
2009-2010 sezonuna bakalım:
29.hafta sonunda
Bursa 65
Fenerbahçe 64
Galatasaray 60

30.hafta biz Kasımpaşa 1-0 yendik, arkasından Galatasaray kendi sahasında Bursaspor ile 0-0 kaldı ve liderliğe yükseldik, Trabzon maçı saçmalığı yaşanmasaydı şampiyon olacaktık.
Kemal (kusura bakma tanışıklığımız yok ama yaşlarımızdan dolayı isminle hitap ediyorum), senin mantığına göre Galatasaray'ın o maçı Bursaspor'a kaybetmesi gerekirdi.

2003-2004 sezonunda Denizli'de o gün şampiyon olma nedenimiz hiç bir iddiası olmayan Galatasaray'ın gidip Trabzonspor'u deplasmanda 4-2 yenmesiydi, yoksa bir sonraki haftayı bekleyecektik. Bu örnek 1999-2000 sezonuyla bire bir olarak aynı. Galatasaray güzellemesi yapacak değilim ama benzeri durumlar oluyor işte.

Oyunu falan boş verelim, 2009-2010 sezonunu çok iyi hatırlıyorum, Bursaspor'un 6-8 puan gerisinde olduğumuz haftalarda da leş gibi futbol vardı, ama bir Galatasaray deplasman galibiyetiyle bütün ibre bize dönmüştü, şampiyonluğun çok zayıf ihtimal olduğunu kabul ediyorum ama yine de denemeye değer.

Temel fark, siz halen şampiyonluk konusunda umutlusunuz. %10 da olsa deneyelim diyorsunuz. Bu yüzde (bana göre yani) BJK %50, GS %40 ve biz %10 derim, o da sırf matematiksel olarak devam etmenin hatrına. Ama gerçekçi bakarsak bizim şampiyon olma ihtimalimiz %0.

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #2584 : 18 Mart 2021, 12:42:22 »
Bir seneyi daha gözden cikardik. Ne kadar vahim. Ali koc geldiğinden beri iddiamizi soyle son haftalara kadar bile tasıyamadık.

Ilk sene geçiş senesi dendi, kümede kalmamaya oynadik, daha sezonun basindan itibaren kayıp bir seneydi, gecen sene ikinci yari baslar baslamaz havlu attik, bu sene de 8 puan gerideyken yenilelim zaten bizden bir bok olmaz diyoruz.

Adam geldiğinden beri bayan basket ve erkek voleybol haric tek bir başarı kupa yok. Yazik.
« Son Düzenleme: 18 Mart 2021, 12:42:46 Gönderen: iloturo »

• Yönetici
  • Üye
  • Winner
    • KE_Billz
« Yanıtla #2585 : 18 Mart 2021, 12:47:37 »
GS sandığınız kadar iyi olsa, 3-4 maç önceki şampiyonluk favorisi konumunu bu hafataya 3 puan önde gelerek kuvvetlendirmişti.

Benim şahsen GS'yi çok iyi gördüğüm yok ama futbol olarak en azından bir şey oynamaya çalışıyorlar. Kaos futbolu mu dersin, gaz mı dersin ne dersen de ama bir hareketlilik var oyunlarında. Geriye düştüklerinde yaptıkları baskı ve hamleleri bizden daha önde. Beşiktaş genel olarak hem Fenerbahçe'den hem GS'den daha iyi top oynuyor. Hoş zaten bizi yenmemeleri futbol mucizesi olur o da ayrı konu.

11 hafta var daha eyvallah, gram umut verici bir şey görsem Fenerbahçe çıksın kaybetsin demem. Her şeyi geçtim evinde Gençlerbirliği'ne maç kaybeden takıma umut bağlamak cidden gerçeklikten uzak. Ki şu forumun yeri geldiğinde en sıvacısı, en dolu tarafından bakma meraklısı ve bazen gerçeklere bile sırt çevireni benimdir.

Ancak bu takım beni bile bu hale getirdiyse, geçmiş olsun.

Çevrimdışı efeovic

• Üye
    • @efeerolus
« Yanıtla #2586 : 18 Mart 2021, 12:59:12 »
2011-12’den bu yana şampiyon olduğumuz yıl dahil sadece 1 kez son haftaya şampiyonluk iddiasıyla girdik o da gsnin 3 puan gerisinde 2017-18 sezonu.

Çevrimdışı Kubilay Can

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #2587 : 18 Mart 2021, 13:05:52 »
Gs'nin başında FT olduğu sürece kırılma yaşamazlar. Keza Sergen'de de böyle bir hava var. Zaten benzer davranışları sıkça görüyoruz ikisinden.

Gs-Bjk maçı şampiyonu belirler.

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
« Yanıtla #2588 : 18 Mart 2021, 13:30:34 »
Bizim zaten Beşiktaş'ı yenmemizin tam olarak bize ne faydası var da bu kadar istiyoruz kazanmayı anlamadım. Bazen stratejik düşünmek zorundasın, ki sen çok güzel açıklamışsın mevzuyu. Bu saatten sonra bizim şampiyon olma ihtimaliz yok denecek kadar az. Görünen köy kılavuz istemiyor. Beşiktaş'ı yenmek sadece GS'nin önünü açar, bunu da yaparsak zaten art niyet ararım o da başka.

Turhan Sofuoğlu dönemini özellikle yaşı yeten herkes hatırlar. Johnson'ın attığı golle 1-0 kazandığımız meşhur sezon. Saçma sapan bir sezon geçiriyorduk ve gidip o sezon yanılmıyorsam 2 maçta da Beşiktaş'ı yendik ve GS'nin önünü açtık. Beşiktaş, o sezon GS'yle çekişiyordu ve biz o maçları almasaydık muhtemelen Beşiktaş şampiyon olacaktı ve GS'nin üst üste 4. şampiyonluğu gerçekleşmeyecekti.

Hatta net hatırlıyorum son haftalara girilirken, Fenerbahçe'nin Beşiktaş'a maçı vereceği ve GS'nin şampiyonluğunu engelleyeceği mevzusu dönüyordu medyada. Yine başta Hıncal olmak üzere kaşıyorlardı olayı. Gittin Beşiktaş'ı yendin de ne oldu aq? Bir derbi galibiyeti ekleyince tarihine tatmin mi oldun? En nihayetinde GS'nin önünü açtın ve adamlara bir şampiyonluk daha kazandırdın.

Aynen öyle. Şu ''Fenerbahçe hesap kitap yapmaz'' romantizmini bir kenara bırakmak lazım. Hesap kitap yapmadan, rasyonel olmadan rekabetçi sporlarda başarılı olabilirsin ama bunun için ciddi bir rakibinin olmaması gerekir. Bizim ise, tam olarak kendimiz gibi, hatta giderek aradaki farkı açan bir rakibimiz var. Beşiktaş gerek demografik, gerekse de finansal olarak bize çok uzun zaman rakip olamaz. Bu dönemde ancak günü kurtarıp geleceği garanti altına alabiliriz. 

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
« Yanıtla #2589 : 18 Mart 2021, 13:41:10 »
Temel fark, siz halen şampiyonluk konusunda umutlusunuz. %10 da olsa deneyelim diyorsunuz. Bu yüzde (bana göre yani) BJK %50, GS %40 ve biz %10 derim, o da sırf matematiksel olarak devam etmenin hatrına. Ama gerçekçi bakarsak bizim şampiyon olma ihtimalimiz %0.

Burada bahsettiğin oranlar önemli.

Ben de afaki oranlarla şöyle bir ekleme yapayım.

1- Bizim yenerek devam etme ve şampiyon olma şansımızı yüzde 15'dan 20'ye, GS'ninkini de yüzde 35'ten 45'e çıkıyorsa;

2- Bizim Beşiktaş'a yenilmemiz ile şampiyon olma şansımız yüzde 15'ten yüzde 5'e GS'ninki de de yüzde 35'ten 30'a veya 25'e düşüyorsa;

Orada 1. olasılıktaki yüzde 20'lik şansımız pek bana cazip gelmiyor. Kazanıp kazanıp ertesi hafta takıldığımız bir sürü maç oldu. Oyun namına ortada bir şey yok. Kısacası o yüzde 20 bana da Kemal'in dediği gibi yüzde 0 gibi geliyor. 

2. olasılık işte bu yüzden çok daha cazip. Biz yenilirsek, hemen Beşiktaş şampiyon olur tabii ki demiyoruz. Ama diğer tarafta eline geçen bir şey yoksa, neden onun yoluna taş koyalım ki?

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #2590 : 18 Mart 2021, 13:54:51 »
Besiktas bizi yenerse gsnin sansi nasil 25e düşüyor ki. Ikisi arasında mac yapacak ve yüzde 1 milyon gs evire çevire döve döve yener besiktasi. Yani arada 2 puan fark var diyelim. 2 puan fark varken bu takimin adi da gs iken nasıl şansı dusuk olur.

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
  • Yer: İstanbul/Kadıköy
    • Güzel Sok, Ark Apt Daire 2
« Yanıtla #2591 : 18 Mart 2021, 15:22:33 »
Faik Genç:Fenerbahçe için sezon  Galatasaraya yenilerek  bitti dedi.Ama şu duygusallığı atmak gerekiyor henüz ikinci yarının başıydı harekete geçilmeliydi ama sırf hoca gitmedi diye bu hale gelinmez.Artık Galatasaray yenilgilerinin hele sezon sonu değilse kırılma yaratmaması gerekiyor bizi hiç yenemeden çok kere şampiyon oldular.Buna çözüm bulunmalı.

2f 1b youtube başladı çok iyi futbol bilgisi müthiş ama bu görüş hatalı.
« Son Düzenleme: 18 Mart 2021, 15:23:19 Gönderen: Tom Hanks »

Çevrimdışı Kubilay Can

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #2592 : 18 Mart 2021, 15:30:35 »
Gençlerbirliği maçında 1-1 olana kadar iyi kötü bir oyun vardı,çok üretken olmasakta 1-2 net pozisyon vardı ve takım kompakt bir görüntü veriyordu, maç tek kaleydi.

Ne olduysa 1-1 den sonra oldu. Maçın bitimine uzatmalarla birlikte en az 60 dakika vardı ve takım golü yedikten sonra inanılmaz bir kırılma yaşadı, oyuncular birbirinden uzaklaştı. Hele Serdar Aziz koptu maçtan tamamiyle. Şampiyon olacağım diyen bir takım daha maçın bitmesine çok uzun süre varken neden psikolojik olarak kırılır? Demekki konsantrasyon eksikliği var ve inanmıyorlar. Zaten inanmayan adamlardan konsantrasyon beklemek hayal.
« Son Düzenleme: 18 Mart 2021, 15:31:19 Gönderen: Zoltan Gera »

Çevrimdışı efeovic

• Üye
    • @efeerolus
« Yanıtla #2593 : 18 Mart 2021, 16:09:11 »
Faik Genç:Fenerbahçe için sezon  Galatasaraya yenilerek  bitti dedi.Ama şu duygusallığı atmak gerekiyor henüz ikinci yarının başıydı harekete geçilmeliydi ama sırf hoca gitmedi diye bu hale gelinmez.Artık Galatasaray yenilgilerinin hele sezon sonu değilse kırılma yaratmaması gerekiyor bizi hiç yenemeden çok kere şampiyon oldular.Buna çözüm bulunmalı.

2f 1b youtube başladı çok iyi futbol bilgisi müthiş ama bu görüş hatalı.
galatasaray’ı yenmeyi veya onlara yenilmeyi çok abartıyoruz biz.

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
  • Yer: İstanbul/Kadıköy
    • Güzel Sok, Ark Apt Daire 2
« Yanıtla #2594 : 18 Mart 2021, 16:16:45 »
Evet genç renkdaşım aynen öyle.Tabi onları yenip şampiyon olsak katmerli olur ama yenilgiler hatta beraberlikler bizi çok etkiliyor.