Gönderen Konu: Fenerbahçe | Kadın Basketbol Transfer Dosyası  (Okunma sayısı 2466530 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı SARI KANARYA

• Üye
  • Yer: İZMİR
Ynt: Fenerbahçe Kadın Basketbol Transfer Dosyası
« Yanıtla #1110 : 09 Mayıs 2014, 16:23:13 »
TAURASİ ile Angel kıyaslanırmı...

Taurasi kendi atan ama takımada katkı sağlayan bir oyuncu...7 asist yapıyor maçlarda..çok zaman...

Yani hala lafımın arkasındayım..Ver atsın skor yukunu çeksin olayı bize uymuyor artık...

Çoğumuz 98 yılını hatırlamayız...Bir NAGY vardı...

Skor atmadan maç kazandırırdı..Neden mi akıllıydı..Oynatırdı..O zaman şampiyon olduk zaten..Clarissa 4 numara gibi oynuyordu dışarıda atıyordu..

Bize mutlaka Organizatör lazım..Yoksa patlarız..Kendimizi Gs ile Ummc ile kıyaslamayalım...

Mesela Ummc de Birde Nolan var..O batırdığı için Gs ye yenildiler...Onun etkisi ile bizi yenmişlerdi 2 sene önce...

Taurasi yi alacaksak istemem Whealenı..O zaman tamam..Ama Bir kenara Taurasi yazıp Karşısına zEllios ve Angel yazıyorsak yanılıyoruz demektir.

Organizatör lazım.Bu konuda hemfikiriz.Organizatörün whalen olması da problem değil.Tek problem whalen amerikalı olması ve kıta dışı oyuncu hakkımızın 1 tanesini onda kullanmamız.Savunma yapmaktan ziyade yüksek skor yapan bir takım başarıyı getirecektir.Bu savunma yapmamalıyız anlamına gelmez.

Hücüm opsiyonlarımız ne kadar fazla olursa o kadar başarılı oluruz.İçerden yıkamıyorsak dışardan,dışardan yıkamıyorsak içeriden yıkmalıyız.Whalenin yapacaklarını avrupalı organizatör de yapamaz mı?

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
  • Yer: EDREMİT-BALIKESİR
  • Deniz ve Sevgi Nehirin Babası
« Yanıtla #1111 : 09 Mayıs 2014, 16:25:50 »
Tamam SARI KANARYA sizden 2 isim istiyorum Avrupalı Organizatör olarak...

Ayrıca Whealen belkide Avrupanın en iyi tOPA baskı yapan ve delici guardlarından birisi..Ben anlamıyorum..Bu sene 2 TANE hucumcu kısamız..Matoviç ve yAkubu vardı hucum takımı neden olamadık?

Guardımız yoktu...
HaBaBaM GüM GüM GüM

Çevrimdışı ertugrul_solomon

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #1112 : 09 Mayıs 2014, 16:31:31 »
Whalen hamlesi çok mantıklı olur bence.Skor da yapar oyun da kurar.Tina Charles'da diğer kıtadışı olabilir.Yanına keşke Gruda'yı getirebilsek.2 ve 3 numaralara da Prince-Petroviç ikilisi alınır umarım.

Çevrimdışı manyak fenerli

• Üye
« Yanıtla #1113 : 09 Mayıs 2014, 16:34:03 »
bu arada ortalıkda dolaşan yücel platin ismini BENCE boşverin gitsin
« Son Düzenleme: 09 Mayıs 2014, 16:43:24 Gönderen: manyak fenerli »

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
  • Yer: EDREMİT-BALIKESİR
  • Deniz ve Sevgi Nehirin Babası
« Yanıtla #1114 : 09 Mayıs 2014, 16:35:55 »
bu arada ortalıkda dolaşan yücel ildiz ismini BENCE boşverin gitsin

Yücel İldiz?

Platin olmasın o...

Yücel İldiz bildiğin futbol koçu...
HaBaBaM GüM GüM GüM

• Üye
« Yanıtla #1115 : 09 Mayıs 2014, 16:42:58 »
nerden nereye yücel ildiz yazdım :) yücel platin yazacaktım koç yabancı olacak bence

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
« Yanıtla #1116 : 09 Mayıs 2014, 16:47:13 »
nerden nereye yücel ildiz yazdım :) yücel platin yazacaktım koç yabancı olacak bence

Wisla'nın koçunun adı geçiyor...Yani bana söylenen o

Çevrimdışı sonkale1907

• Üye
  • Yer: MERSİN
« Yanıtla #1117 : 09 Mayıs 2014, 16:50:43 »
Anete Birsel
Prince Olcay
Petroviç Begüm Cansu
Della done Sancho (bu ikili ne yapıp ne edip alınmalı)
tina Q Bahar

Olur mu?
FENERBAHÇE

• Üye
« Yanıtla #1118 : 09 Mayıs 2014, 16:53:55 »
yönetim kurulu toplantıda belki karar verirler toplantıda ama sanmıyorum bitince kokusu çıkar

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
« Yanıtla #1119 : 09 Mayıs 2014, 16:54:37 »
Anete Birsel
Prince Olcay
Petroviç Begüm Cansu
Della done Sancho (bu ikili ne yapıp ne edip alınmalı)
tina Q Bahar

Delle Done kabul etmemiş maalesef...Sancho ise ancak yeni yılda katılırım demiş takıma G.Saray'a...Muhtemelen tutacaklar takımda
« Son Düzenleme: 09 Mayıs 2014, 16:54:56 Gönderen: tafmann »

Çevrimdışı tecessus

• Üye
« Yanıtla #1120 : 09 Mayıs 2014, 16:56:15 »
O gün Fowles yoktu..Alba Torens sakattı ve ilk defa süreler alıyordu..O maçta biz son saniyede kaybettik lakin o gün İLK YARI 16 sayıdan çevirdik maçı...

Birde unutmamak lazım..Nevriye yoktu...Gs ile kıyas yapmayalım kendimizi..Bir kıyas olacaksa bu sene olmalı...

Ben Gs yi geçtim önümüzde BİR ATLANTA DREAM örneği var..Angel-Sancho-de souza..Daha ne olsun..Ama neden se sağlam bir guardları olmadıkları için hep süpürülüyorlar..

Kim ne derse desin..Yapılacak en büyük Hata Angel ın kalmasıdır...Çok büyük yıldız çok büyük oyuncu ama Guardı olmayan takımların harcı değil.

Angel illa PG ile oynamak zorunda değil, 2 numaran oyunu kontrol edebilen biri olursa, Birsel de PG olarak destek verir (keza yedek yabancı pg de)

Angel konusunda şurda fikir ayrılığına düşüyoruz, ya da aynı fikirdeyiz (ikisi birden :) )

Angel, bu seneki gibi Cappy ile oynarsa, Taurasi ile oynarsa, Tina ile oynarsa; yani takımı yönetecek bir diğer süper star ile oynamazsa her zaman finalde kaybeden olur. Angel'ın meziyetleri düzen içinde kalınarak kullanılmalı. Angel kendini kaybettiğinde (lost temper), hem onu hem oyunu düzene sokup, takımı kontrol eden biri olmalı. Bu Birsel olamaz, zira bu oyuncu skor da üretmeli.
Cappy bu sene ne yaptı, sakin kalacağı yerde üzerine gitti, bir odun da o attı ateşe. Taurasi de böyle bir oyuncu
« Son Düzenleme: 09 Mayıs 2014, 17:03:25 Gönderen: tecessus »
Fenerbahçe

Çevrimdışı SARI KANARYA

• Üye
  • Yer: İZMİR
« Yanıtla #1121 : 09 Mayıs 2014, 17:00:43 »
Burada en iyi kadro için fikir jimnastiği yapıyoruz.Bilsek ki whalen bize başarıyı getirecek o gelsin deriz.

1-)Whalen lı tina charles li ve diğer transferler le takım ne yapabilir?

2-)Avrupalı gard dumerc veya Epifaniya Printsi düşünüp kıta dışı hakkını diğer bölgelerde kullanıp oluşturulan takım ne yapabilir?

Asıl amaç hangi kadrodan en iyi verimi alıp başarıyı yakalamaktır?

Çevrimdışı tecessus

• Üye
« Yanıtla #1122 : 09 Mayıs 2014, 17:02:20 »
TAURASİ ile Angel kıyaslanırmı...

Taurasi kendi atan ama takımada katkı sağlayan bir oyuncu...7 asist yapıyor maçlarda..çok zaman...

Yani hala lafımın arkasındayım..Ver atsın skor yukunu çeksin olayı bize uymuyor artık...

Çoğumuz 98 yılını hatırlamayız...Bir NAGY vardı...

Skor atmadan maç kazandırırdı..Neden mi akıllıydı..Oynatırdı..O zaman şampiyon olduk zaten..Clarissa 4 numara gibi oynuyordu dışarıda atıyordu..

Bize mutlaka Organizatör lazım..Yoksa patlarız..Kendimizi Gs ile Ummc ile kıyaslamayalım...

Mesela Ummc de Birde Nolan var..O batırdığı için Gs ye yenildiler...Onun etkisi ile bizi yenmişlerdi 2 sene önce...

Taurasi yi alacaksak istemem Whealenı..O zaman tamam..Ama Bir kenara Taurasi yazıp Karşısına zEllios ve Angel yazıyorsak yanılıyoruz demektir.

Taurasi mi Angel mi, çok net Angel derim. Çünkü Taurasi bence aslında zannedildiği oyuncu değil. Taurasi Cappy gibi bir oyuncu, Cappy'nin iyisi.
Maç gerginleştiği ve strese girdiğinde ilk kontrolü kaybeden Taurasi oluyor. Şöyle bir geçmişe ve Taurasi'nin başarılı ve başarısız olduğu sezonlara bakın. Takım süperse Taurasi şaha kalkıyor.
Taurasi Cappy kadar kötü karar verir ama daha yetenekli olduğu için daha az sırıtır.
Yoksa Taurasi basketbol meziyetleri olarak hemen hemen herşeyle donatılmış biri

Mesela Penny + Taurasi mi Penny + Angel mi sorusu zor bir soru. Benim oyum yine Penny + Angel'den yana :)
Taurasi hakkında düşüncelerimin bizi bırakıp gitmesi ile ilgisi yok
Fenerbahçe

Çevrimdışı tecessus

• Üye
« Yanıtla #1123 : 09 Mayıs 2014, 17:15:35 »
Aslında bizim yıllar içinde adım adım geliştirdiğimiz ve meyvelerini bir dördüncülük, iki ikincilik (bu sene ayrıca tartışılır) ile aldığımız bir sistemimiz vardı.
2 etkili kıta dışı, şutör uzunlar ve guard pozisyonunda yerli katkı.
Tamam bu sene travma oldu ama bir anda bu sistemi dağıtıp yepyeni bir sistem kurmaya gerek var mı sizce?
Taraftarın da alışıp benimsediği bir sistem vardı

Bu sene sistem namına hiç bir şey yapmadığımız için bu kadar kötü göründük ama aslında yine avrupa'da finaldeydik.
Yakubu'nun bu kadar kötü görünmesinin sebebi de bu seneki düzensizlikti.

Öncelikle Cappy'nin kötü performansı ile (sadece şut değil) akıcılığımız sekteye uğradı. Nevriye'nin gitmesi, Nevlin'in oynamaması ve Matovic'in durumu nedeni ile fark yaratan özelliklerimizden olan orta mesafe uzun oyunumuz sekteye uğradı.
Geriye sadece Angel ve Cappy'nin birebir zorlamaları, ve Yakubu'nun aslında olmayan pivot skorerliği kaldı.

Uzun oyunculardan skor yapmamız gerektiğini düşünüyoruz ama bunu yapacak oyuncu olmayınca Yakubu'yu birebire bırakıyoruz. Yakubu çaprazdan potaya (çembere değil) 180 derecelik doğrultu ile şut atan biri, yani skor opsiyonu değil, tamamlayıcı şekilde skor üretmeli. Ki iyi bir düzende Yakubu ciddi katkı verir.

Zaten güçlü kadro ve düzensizlik sebebi ile, son maç hariç, avrupa ve lig bütün maçları istisnasız başa baş oynadık. Güçlü kadromuz olduğu için geriden gelmeyi de bildik, hep maç içinde de kaldık; düzenimiz olmadığı için zayıf rakiplere bile vurup geçemedik.

Benzer sistemimizi devam ettirmeyi deneyebiliriz.

Mesela Ceyhun Yıldızoğlu gelirse ikiz kule projesine başlar ve geçmiş olsun deriz
« Son Düzenleme: 09 Mayıs 2014, 17:16:13 Gönderen: tecessus »
Fenerbahçe

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
« Yanıtla #1124 : 09 Mayıs 2014, 17:27:16 »
Aslında bizim yıllar içinde adım adım geliştirdiğimiz ve meyvelerini bir dördüncülük, iki ikincilik (bu sene ayrıca tartışılır) ile aldığımız bir sistemimiz vardı.
2 etkili kıta dışı, şutör uzunlar ve guard pozisyonunda yerli katkı.
Tamam bu sene travma oldu ama bir anda bu sistemi dağıtıp yepyeni bir sistem kurmaya gerek var mı sizce?
Taraftarın da alışıp benimsediği bir sistem vardı

Bu sene sistem namına hiç bir şey yapmadığımız için bu kadar kötü göründük ama aslında yine avrupa'da finaldeydik.
Yakubu'nun bu kadar kötü görünmesinin sebebi de bu seneki düzensizlikti.

Öncelikle Cappy'nin kötü performansı ile (sadece şut değil) akıcılığımız sekteye uğradı. Nevriye'nin gitmesi, Nevlin'in oynamaması ve Matovic'in durumu nedeni ile fark yaratan özelliklerimizden olan orta mesafe uzun oyunumuz sekteye uğradı.
Geriye sadece Angel ve Cappy'nin birebir zorlamaları, ve Yakubu'nun aslında olmayan pivot skorerliği kaldı.

Uzun oyunculardan skor yapmamız gerektiğini düşünüyoruz ama bunu yapacak oyuncu olmayınca Yakubu'yu birebire bırakıyoruz. Yakubu çaprazdan potaya (çembere değil) 180 derecelik doğrultu ile şut atan biri, yani skor opsiyonu değil, tamamlayıcı şekilde skor üretmeli. Ki iyi bir düzende Yakubu ciddi katkı verir.

Zaten güçlü kadro ve düzensizlik sebebi ile, son maç hariç, avrupa ve lig bütün maçları istisnasız başa baş oynadık. Güçlü kadromuz olduğu için geriden gelmeyi de bildik, hep maç içinde de kaldık; düzenimiz olmadığı için zayıf rakiplere bile vurup geçemedik.

Benzer sistemimizi devam ettirmeyi deneyebiliriz.

Mesela Ceyhun Yıldızoğlu gelirse ikiz kule projesine başlar ve geçmiş olsun deriz

sistem öyleydi ama zamanında gerekli değişiklikleri yapamadığımız için makina durdu...Birsel en iyisi dediğimiz kadrolarda, oyun kurma görevini her zaman paylaşıyordu, ilk dönemdeki Cappie. taurasi, Penny, Horakova, Esmeral..O zaman ondan skor da beklenmiyordu, attığı kardı...Ama iş omuzlarına kalınca o da tıkandı...Cappie de basketbolu ikinci plana atınca o pozisyonda iyice tıkandık..Esmeral 2 veya 3 sezon önce Abdi İpekçi'de kaçırdığı faul atışlarından sonra bir daha eskisi gibi olmadı...
Uzunlarda Nev gitti, Mato'nun dizleri iflas etti, yetmezmiş gibi bir de hamilemiz çıktı...Yani sistem de kalmadı elde kadroda...zaten bu sistemi artık götürecek oyuncumuz da yok..maalesef Türkiye dışında meyvasını yiyemedik bu çalışmanın...Gs öyleböyle diyoruz avrupa'nın hem 1 hem de 2 numaralı kupasını aldılar biz iki final oynarken.
Yani artık yeni bir yapılanma zamanı...Ama bunun için çekirdek türk oyuncuları bulmalıyız veya alt yapıyı değerlendirmeliyiz