Gönderen Konu: Fenerbahçe | Kadın Basketbol Transfer Dosyası  (Okunma sayısı 2307685 defa)

0 Üye ve 15 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı TitoSantana

• Üye
  • Yer: Adana
Ynt: Fenerbahçe Kadın Basketbol Transfer Dosyası
« Yanıtla #2580 : 05 Haziran 2014, 00:22:00 »
Teşekkür ederim abi,sağolasın,Sen de Angel kaldığından baya mutlu gibisin :)

Elbette canım kardeşim, bu kızın hayat hikayesini okudum ve hayranı oldum.

Ha son zamanlarda neydi o şarkıcı, Miley Cyrus gibi seksi klipler çektiğini gördüm ki benim gibi Mutaassıplar için çok kalp kırıcı:

- Ya şarkıcı ol
- Ya da basketine bak

Bu sene ona son bir şans veriyorum..

Last chance bar  :(

« Son Düzenleme: 18 Haziran 2014, 23:14:23 Gönderen: TitoSantana »

fbkolik

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2581 : 05 Haziran 2014, 00:49:17 »
Gard hem oynayan hem oynatan olsaydı daha makbule geçerdi.İçerde uzunlar baskı altındayken onun şut tehditine ihtiyacımız olabilir.Bojovic serbest atışlarda da sıkıntılı ve İstikrarsız.Yönetim ve koç bu transferi gerçekleştirmişse bir bildikleri var deyip beklemeliyiz.
Tabiki daha iyi olurdu ama aslında hem iyi asist yapan hem iyi şutör olan guard sayısı avrupayı geçtim dünyada da  pek yok.Dumerc,Palau gibi oyuncular,rüya takım dediğimiz Ummc'nin oyun kurucusu olan Dominguez de  iyi şutör değiller aslında ,hatta çok istediğimiz Whalen bile iyi bir şutör değil.

Bojovic şut olarak bu isimlerden de 1-2 tık geride ama onlardan da asist yönü daha iyi  ki bizim asist yönü kuvvetli bir guarda çok daha fazla ihtiyacımız vardı,çünkü Ndour-Tina-Angel-Biba gibi isimleri fazlasıyla beslemek lazım.Özellikle Tina ve Ndour sürekli topu kendilerine isteyen,sürekli oyun kurucuların beslemek zorunda olduğu oyuncular.Bu yüzden Bojovic zekice bir hamle bence çünkü asist yönü en iyilerden biri avrupada.

Tabi Bojovic hamlesini Petrovic tarzı bir transfer çok daha anlamlı hale getirir.Bir tane Petrovic tarzı dış oyuncuya ihtiyacımız var.Keşke Petrovic olabilse bu isim.

« Son Düzenleme: 05 Haziran 2014, 00:52:38 Gönderen: fbkolik »

Çevrimdışı Del Piero

• Üye
  • Yer: Milano
« Yanıtla #2582 : 05 Haziran 2014, 01:08:12 »
bu şubeye dair hiç de konuşasım yok ama bence fena değil kurulan kadro,

devam eden süreçte iyi bir 2 numara bulabilirsek geçen seneden çok daha iyi bir takım olacağız bence.

Çevrimdışı akarship

• Üye
  • Yer: Mersin-İskenderun
« Yanıtla #2583 : 05 Haziran 2014, 07:34:07 »
Final sınavlarından dolayı 2-3 gündür pek yazamıyordum,Bojovic'in genel olarak beğenilmemesini görünce şaşırdım,çünkü bence çok zekice bir transfer.Şöyle söyleyim Ndour ve Tina'nın ikisi de kendilerine topu sürekli isteyen oyuncular,direk potayı düşünen oyuncular ,Angel da öyle sayılabilir,eğer Bojovic yerine Eldebrink alınsaydı takım içinde büyük karmaşa olabilirdi,çünkü Eldebrink de top kullanmayı oldukça seven bir oyuncu,10 defa kaçırsın yine kaldırır atar,asisti olmasına rağmen bu özelliğini çok fazla kullanmayan bir oyuncu,çünkü şut kullanmada aşırıya kaçtığı günler oluyor,çok seviyor şut atmayı,o tarz bir oyuncu ama Bojovic çok farklı bir oyuncu.Belki de avrupada en iyi pr oynayan,boş oyuncuları çok rahat görebilen oyuncusudur.Takımda eğer Tina-Ndour-Angel ve Biba gibi bir şutör varsa alınabilecek en doğru oyunculardan biri alındı,çünkü bu isimlere gerektiğinden fazla bile pozisyon hazırlayacak,onları besleyebilecek bir isim Bojovic.Savunmada da tuttuğu oyuncuyu bunaltır,topa müdahale etmeye çalışır,agresif savunma yapar ve boyunun 1.81 olmasından dolayı da 2 numarada da oynayabilir.

Hücumda da 3lük yüzdesinin düşük olduğu doğrudur da %18 biraz yanıltıcı,çünkü maç başına bazen hiç 3lük denemeyen taş çatlasa da 1-2 üçlük deneyen bir oyuncu,yani çok çok az denemiştir,top kayıplarının da çok fazla asist kovalamaktan olduğunu düşünüyorum çünkü gerçekten asisti fazla kovalayan bir oyuncu,öyle olunca da top kayıpları olabiliyor.

Şu ana kadar yapılan transferleri de geçen seneki takımla kıyasladığımızda Tina Yacoubou'dan her yönden çok daha iyi oyuncu,Ndour hücumda Vera'dan çok daha iyi oyuncu,pota altında çok daha güçlendik,dış oyuncularda da Petrovic tarzı bir isim  alınırsa gecen seneki dış oyuncu kadrosundan da daha iyi oluruz çünkü Cappie dışında kayıp yok ( geçen seneki performansıyla kayıp da sayılmaz aslında) ama acilen 1 tane dış oyuncuya ihtiyaç var.

Eline sağlık kardeşim :)

Çevrimdışı akarship

• Üye
« Yanıtla #2584 : 05 Haziran 2014, 07:35:49 »
Uzun zamandır ılk defa olumlu bır yorum gorunce sasırdım acıkcası :) ben bugun isfender beye tweet attım ona şaziye yada begumu alabılırmıyız dedım oda sezon baslayınca bakacagız dedı ama bencede bır sutor almalıyız şaziye hem deneyımlı hemde  iyi sutor bence vakıt kaybetmeden almalıyız.bojovıc konusunda hem fıkırım uzunları en ıyı beslıyecek oyunculardan bırı bırsel bu sene iyi atarsa gecen seneden cok daha ıyı takım olacagız

Şaziye de Begüm de olur bence :)

Çevrimdışı akarship

• Üye
« Yanıtla #2585 : 05 Haziran 2014, 07:37:55 »
Tabiki daha iyi olurdu ama aslında hem iyi asist yapan hem iyi şutör olan guard sayısı avrupayı geçtim dünyada da  pek yok.Dumerc,Palau gibi oyuncular,rüya takım dediğimiz Ummc'nin oyun kurucusu olan Dominguez de  iyi şutör değiller aslında ,hatta çok istediğimiz Whalen bile iyi bir şutör değil.

Bojovic şut olarak bu isimlerden de 1-2 tık geride ama onlardan da asist yönü daha iyi  ki bizim asist yönü kuvvetli bir guarda çok daha fazla ihtiyacımız vardı,çünkü Ndour-Tina-Angel-Biba gibi isimleri fazlasıyla beslemek lazım.Özellikle Tina ve Ndour sürekli topu kendilerine isteyen,sürekli oyun kurucuların beslemek zorunda olduğu oyuncular.Bu yüzden Bojovic zekice bir hamle bence çünkü asist yönü en iyilerden biri avrupada.

Tabi Bojovic hamlesini Petrovic tarzı bir transfer çok daha anlamlı hale getirir.Bir tane Petrovic tarzı dış oyuncuya ihtiyacımız var.Keşke Petrovic olabilse bu isim.

Bojoviçin avrupanın belki de en hızlı guardı olduğunu da kenara not etmek lazım bence de çok iyi transfer :)

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #2586 : 05 Haziran 2014, 08:41:36 »
2 numaradaki eksik yerli ile giderilebilir bir nebze ocak ayina kadar. ..ama bu isim Begüm olmaz malum.şaziye olabilir..bence burcu cigil denenebilir...ama suna katiliyorum petrovic tarzi bir oyuncu değişik özellikleri ile takima cesitlilil katar..her ne kadar 3 oyuncusu olsa da kisa 5 te 4 oynayabilir..kendine has sut yaratma stili ve içeri penetreleri faydali olur...biba 2 oynar angel yokken..petrovic 3...
Ama bu kizi simdi alirsak aliriz..yoksa ocakta zor....ocakta ancak maltsi gibi oyuncular buluruz..

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
« Son Düzenleme: 05 Haziran 2014, 08:43:09 Gönderen: Vanguards of FB »

• Üye
« Yanıtla #2587 : 05 Haziran 2014, 09:26:03 »
ekrem memnun 3 yıl daha gs'de imis..anlasmıslar...

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2588 : 05 Haziran 2014, 09:45:21 »
Cem, sinirlendin yine :)  Gitti mi derken, istifa, kendi istegi vs. hepsini kastetmistim. 
Senin gibi hayatını tamamen gerçek olgulara , somut kanıtlara adamış bir hukukçu beyefendiden gerçekten çok uzak hatta hayal denilecek seviyede bir beklenti görmek beni şaşırttı.  (Senin gibi komplike yazayım dedim içine ettim :).:) )

Hem niye istifa etsin abicim. Senin benim gibi 100 200 tane haddini bilmez tataftar istiyor diye onlar niye EKMEK PARASINDAN olsun ki. 8) 8)

Somut veriler ve gerçekçi beklentilee ile gel bana !!!
Overruled !!!! ;)

Çevrimdışı sonkale1907

• Üye
  • Yer: MERSİN
« Yanıtla #2589 : 05 Haziran 2014, 12:50:56 »

Forumdan fazla uzak kalma kardeşim :)
FENERBAHÇE

Çevrimdışı SARI KANARYA

• Üye
  • Yer: İZMİR
« Yanıtla #2590 : 05 Haziran 2014, 14:52:47 »
Lig serüveni açısından,
İlk beş:Birsel,biba,angel,ndour,tina charles
Bench oyuncuları:Tuğba,olcay,Qunaitra,tuğçe.
Gençler yine pek süre alamayacaklardır.
Şimdi kadro mühendisiliği açısından ilk beş ve bench oyuncuları bizleri başarıya ulaştırabilir mi?

Odeabank sezon boyunca dar kadro diye ağlaya ağlaya ligi ve avrupayı aldı.

Başarı için dar rotasyon ile oynayıp oyuncuların birbirleriyle kaynaşıp nerede ne yapacağını ezberleyerek oynaması mı daha etkili yoksa geniş rotasyon ile oynayıp oyuncuları dinlendirip daha zinde kalmaları mı daha etkilidir?

Bayan basketbol oyuncuları 40 dakikayı kaldırabilecek enerjiye sahipmidirler?
Obradoviç korkusuzca berk ve metecana süre vererek takımdan maksimum yararlanıyor.
İnuguez ise euroleage final maçında ne olcaya nede tuğçeye süre dahi vermedi.

Bu kadro hakkında taraftarlar eksiklikler var görüşünde fikirler beyan ediyorlar.Peki bu eksiklikler yönetim ve koç tarafından görülmüyor mu?

• Üye
« Yanıtla #2591 : 05 Haziran 2014, 15:18:47 »
Lig serüveni açısından,
İlk beş:Birsel,biba,angel,ndour,tina charles
Bench oyuncuları:Tuğba,olcay,Qunaitra,tuğçe.
Gençler yine pek süre alamayacaklardır.
Şimdi kadro mühendisiliği açısından ilk beş ve bench oyuncuları bizleri başarıya ulaştırabilir mi?

Odeabank sezon boyunca dar kadro diye ağlaya ağlaya ligi ve avrupayı aldı.

Başarı için dar rotasyon ile oynayıp oyuncuların birbirleriyle kaynaşıp nerede ne yapacağını ezberleyerek oynaması mı daha etkili yoksa geniş rotasyon ile oynayıp oyuncuları dinlendirip daha zinde kalmaları mı daha etkilidir?

Bayan basketbol oyuncuları 40 dakikayı kaldırabilecek enerjiye sahipmidirler?
Obradoviç korkusuzca berk ve metecana süre vererek takımdan maksimum yararlanıyor.
İnuguez ise euroleage final maçında ne olcaya nede tuğçeye süre dahi vermedi.

Bu kadro hakkında taraftarlar eksiklikler var görüşünde fikirler beyan ediyorlar.Peki bu eksiklikler yönetim ve koç tarafından görülmüyor mu?

surada hatan var...ilk 5..
birsel-biba-angel-charles-quanitra
olacak...
yedekler:
olcay-tugba-cansu-tugce-ndour
olcay,cansu ve tugce'nin artık sorumluluk alacagı belli...yani 10 kisi oynayacagız...en kotu 8-9 diyelim...
lig icin cok rahat yeter bu kadro gs bu kadar zayıflamısken...ama kaski tehlike yaratabilir..

avrupa'da sıkıntı cıkacaktır ama sutor oyuncu bulamazsak..tek bojovic yetmez..

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
  • Yer: EDREMİT-BALIKESİR
  • Deniz ve Sevgi Nehirin Babası
« Yanıtla #2592 : 05 Haziran 2014, 15:22:01 »
Herşey koça bağlı..Koç uzunlara dayalı bolca sert bir savunmalı oyun oynatırsa Pick n rollleri ön plana alırsa şutöre de gerek kalmaz..Bana kalırsa Ndour-Q VE Tina 3 lüsü her maç 35-40 sayı atarlar.
HaBaBaM GüM GüM GüM

• Üye
« Yanıtla #2593 : 05 Haziran 2014, 15:52:11 »
Herşey koça bağlı..Koç uzunlara dayalı bolca sert bir savunmalı oyun oynatırsa Pick n rollleri ön plana alırsa şutöre de gerek kalmaz..Bana kalırsa Ndour-Q VE Tina 3 lüsü her maç 35-40 sayı atarlar.

abi adamın kurdugu kadro 2 sene onceki polkowice gibi..yani:

palau=bojovic/birsel
musina=angel (farklılar ama eslesme iste)
snell=biba
ognuwike=ndour/tugce
leciejewska=charles

skorek=tugba/olcay
majewska=quanitra

zaten polko kadrosuna gore bu kadro hem genis hem daha kaliteli..benzer oyuncular var sayılır...

o kadro 66 sayı ortalama ile oynarken yarı sayısı uzunlardan geliyordu..32-33 sayı..
15 sayı snell...
10 sayı musina-skorek'ten geliyordu...
8 sayı palau

yani dediginde cok haklısın..eger bu takım ikili oyun oynamayı ogrenirse bu 38-40 sayıyı uzunlardan haylı haylı alır...ve istikrarlı alır...bu da bizi inanılmaz rahatlatır..ortalamaları ile oynasalar sadece charles 18-20, ndour 10-12 ve quanitra+tugce 8-10 sayı civarı atacaktır...

bojovic+birsel:palau'dan fazla ortalama tutturur...en az 10 sayı...
angel+olcay+tugba; musina+skorek'ten hayli haylı fazla...atacaktır...en az 18-20 sayı..
biba ise  set iyi kurulursa snell'e yakın skor katkısı verir...en az 10 sayı..

bu takım eger ikili oyun oynamayı becerirse mac bası ortalama 75 sayı uzerine cıkar..80'e dayanır...

ama bunlar kagıt ustunde...yani dikeloukas donemindeki sayı potansiyelimize ulasabiliriz...

bakalım gorecegiz...

uzunlarından %50 katkı alan takım skorda korkmasın derim..bir yerlere gelir..

biz gecen sene uzunlarımızdan katkı alamadıgımızdan patladık...kısalar iyi kotu hep katkı verdi cappy haric...(istikrarsızdı cok)
« Son Düzenleme: 05 Haziran 2014, 15:53:25 Gönderen: Vanguards of FB »

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2594 : 05 Haziran 2014, 16:37:32 »
Hahaha!  Herhalde uyurgezer iken yazmisim bu beklentileri :)

inceyi gördün dimi ? :)