Gönderen Konu: Fenerbahçe | Kadın Basketbol Transfer Dosyası  (Okunma sayısı 2311077 defa)

0 Üye ve 14 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ertugrul_solomon

• Üye
  • Yer: İstanbul
Ynt: Fenerbahçe Kadın Basketbol Transfer Dosyası
« Yanıtla #3990 : 11 Haziran 2015, 23:12:51 »
Çubuklu formayla dünyanın en iyi oyuncularını izledik, şu Gruda'yı alamadık gitti.

Çevrimdışı shata_fb

• Üye
  • Yer: Giresun
    • @shata_fb
« Yanıtla #3991 : 11 Haziran 2015, 23:14:19 »
Bu arada vera da 4 sayı 5 reb 6 asist yapmış ..tecrübe konusturmus.ısınma turlarında..
Leuchenka 25 sayı 14 reb ....yaptı... Eu alternatif yokluktan olabilir..
Kobryn 24 sayı 7 reb..
Gruda 18 sayı 15 reb..

Benim iagupova denen kiz 19 atmış..ama zaten braine e gitti..
Dabovic 8 sayı atmış..

Yukarıdaki pivotlara ajdukovic ve meeseman eklenebilir iste...

Leuchenka ve kobryn kariyer sonlarına geliyorlar..yokluktan alirmiyiz bilmem..ama doğru kullanılırlarsa belli miktar is görürler...

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Abi Şelale'nin sağlık durumu nedir bilmiyorum ama yeni sezona yetişebilecekse Melis ve Şelale'den oluşan  yerli rotasyonu 3 için yeterli olmaz mı
Ayrıca Ndour'un yanına Meesseman'i almalıyız.O olmazsa Iagupova kesinlikle olmalı.

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #3992 : 11 Haziran 2015, 23:49:39 »
Şelale seneye zor oynar abi..caprazlar koptu..
İagupova 2-3 oyuncusu..meeseman ise pivot..
Ben iagupivayi özellikle ileride ne ilcak merak ettiğinden takip ediyorum..bir gün umarım gelir..ama başka 2-3 bulunur elbwrt...
Meeseman burada arkadaşın hatırlattığı genç pivot Belçikalı..umarım alınır..
Ondan başka ajdukovic; bence meeseman varken alınması saçma..

Yada tecrübe diyorsak leuchenka yada kobryn..zaten gruda yi alamadık cidden..keşke alabilmek ..yıllardır çaktı kazığı ummc ye çıkmadı oradan..

Bu arada Sancho bu sene gs de olmayabilir lafları var..keşke öyle olsa..

Vera gelirse+ndour+Tuğçe+hatta basak 4 numarasının yaninda quanitra ve hulya 5 numaralar oluyor..bir bir tane daha 5 lazim...

Bizim koç kisalarda mi 2 kitadisi yabancı kullanacak yoksa bir uzun bir kısa mi bilemiyorum.

Eğer 1 kitadisi yabancı uzun olacaksa zaten bu isim el mahkum fowles e gidiyor...ust duzeylerden griner ummc de; tina cine gitti; erika aski de; lavender galiba yerinde kaldı...geriye de başka kalmıyor zaten pek kitadisi..
Parker zaten olmaz vera gelirse..

Ama su var...ndour dan 5 numara yaratacağı dersek o zaman olur..yada vera ara ara 5 oynarsa...ama muhtemelen ndour 5 olursa ve bu isi kotarirsa Parker neden olmasın.

Çevrimdışı ilkerz

• Üye
  • Yer: istanbul
    • ilkerzzz
« Yanıtla #3993 : 12 Haziran 2015, 16:21:27 »
vera geri dönmüş.
En son umutlar ölür !

hustle

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3994 : 12 Haziran 2015, 16:30:48 »
Leuchenka Çin'den bir takımla anlaştı.
Kobryn ise yaşı fazla olmasına rağmen halen iş yapabilecek bir oyuncu ama bana kalsa Meesseman derim.Dikeoulakos'ın Fenerbahçe'ye ilk geldiği sezonu hala hatırlarım.Bir kadın basketbol takımının oynayabileceği en akıcı hücumu oynatmıştı bize.Çoğu maç 20 asistlerin üzerinde bitiriyorduk maçları.Tabiki bunda Penny Taylor'ın çok büyük katkısı var ama önemli bir katkıda Nevriye Matovic gibi pasör ve orta mesafe şutu olan uzunlardan geliyordu.Meesseman tam bu tanıma uyan bir oyuncu.Hücumda point pivot görevini rahatlıkla yerine getirebilecek çok akıllı bir oyuncu.Bu seneki wnba maçlarını seyredince bu konudaki fikrim daha da pekişti.

Altyapıdaki oyunculara bence o oyunculara hiç ümit bağlamayın.2 senedir yakınen takip ediyorum bu oyuncuları ama o kadar eksikler ki anlatamam.Çoğunun şutu facia ve şutu olan da istikrarsız.Kadın basketbolunun içine henüz girmemişken Türkiye'deki ümitler şampiyonasını netten canlı izlemiştim.Bizim büyük yıldız olacak gözüyle baktığımız Olcay'ı bütün takımlar faul çizgisinin altında savunuyordu.Buna rağmen Olcay inatla üzerlerine gidip top kaybı veya saçma sapan bir atış kullanıyordu.Turnuvayı sanırsam 5 civarı top kaybı ortalamasıyla bitirmişti.Kadınlar altyapıdaki en büyük sorun bu bence. Oyuncuların oyun zekası yerlerde.Büyük takımlar fizik güçleriyle kazanıyor çoğu maçı.Hücum ribaundu top çalma sayıların çoğunu oluşturuyor.Oysaki aynı turnuvada İtalya'da Dotto kardeşleri seyrettim ve kadın basketbolu için çok önemli bir özellik olan dribling üstü pull up atış fundamentalini ne kadar iyi aldıklarını gördüm.Zaten aynı yıl İtalya A milli takımında da kadroya girdi ve baya da süre aldı.Olcay ise aradan 3 yıl geçti daha yeni a milli oldu Pelin sakatlanmasa büyük ihtimal bu senede kadroda olmayacaktı.Şu an altyapıdaki oyuncularımızın kalitesi ise malesef olcay seviyesinde bile değil.Aynı şeyi Cansu için de söyleyebilirim(Gs'ye giti diye değil 2 senedir aynı düşüncedeyim)Oyun zekası hiç yok.Tek avantajı boyu ki bu sayede kendini hiç geliştirmeden senelerce Türkiye'de para kazanacak malesef.

Çevrimdışı shata_fb

• Üye
    • @shata_fb
« Yanıtla #3995 : 12 Haziran 2015, 19:11:47 »
Coach Dikeoulakos Kobryn'in transfer edilmesini istiyormuş.
Olcay konusunda 2013deki turnuvanın en iyi 5 ine seçilmişti.O tarihten bu yana kızı gelen coachlar nerdeyse bitirdi.Olcay'ın asıl yeri 2 numaradır, 1 oynadıgında top çok fazla elinde kalabiliyor ama 2 oynadıgında çok daha faydalı fark yaratan bir isim olabilir.
FB Kolejinde ise Melis ile Şelale iyi bir sezon geçirdiklerini düşünüyorum.Dönem dönem sakatlıklar yasadılar ve bu sakatlıklarda sertliğin çok fazla oldugu 2. ligde bu oyuncuların bazen ritim bulmasını engelledi.

• Üye
« Yanıtla #3996 : 12 Haziran 2015, 20:53:20 »
Vallaha kobryn yaşı itibariyle bence alınmamalı..ama koç kobryn e guveniyorsa problem yok..çok tecrübeli ve skorer pivot kobryn..20 dakika oynadığı hicbir maçı 10 sayıdan aşağı bitirmez..
Ama ben alınırsa messemani isterim...

Kobryn gelirse eğer kitadislari 1-2-3 numara olacaktır...
Çünkü...
Vera-ndour-tugce
Kobryn(meeseman)-quanitra
Bize her nerde yeter.

Bu durumda Diggins+dabovic+moore(hatta olmuyorsa augustus yada angel) paketi super olur...
Bir tane de yerli 3 numara..

hmetin

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3997 : 12 Haziran 2015, 23:18:44 »
Vallaha kobryn yaşı itibariyle bence alınmamalı..ama koç kobryn e guveniyorsa problem yok..çok tecrübeli ve skorer pivot kobryn..20 dakika oynadığı hicbir maçı 10 sayıdan aşağı bitirmez..
Ama ben alınırsa messemani isterim...

Kobryn gelirse eğer kitadislari 1-2-3 numara olacaktır...
Çünkü...
Vera-ndour-tugce
Kobryn(meeseman)-quanitra
Bize her nerde yeter.

Bu durumda Diggins+dabovic+moore(hatta olmuyorsa augustus yada angel) paketi super olur...
Bir tane de yerli 3 numara..

Hocam normalde Kobryn'i ben de istemem.Ama surası da var.Oncelikle kıtadısı hakkın uzun icin harcanmayacak.Sonra Taylor 81,Kobryn 82,Taurasi 82,Sancho 83,Whalen 82 hepsi yaslı genc olanı yok.Dikolukas da 1 yıllık geliyor.Ayrıca Nevriye ve Sancho sırtında rakip gitmeye calısıyor.Ama Messeman iyi diyorsanız ben de isterdim.Ben Begum ile Eldebrink'i de isterdim.Ama kacırdılar.

Normalde kariyer olarak Birsel'in ayakkabısını baglayamayacak Isıl 2 yıldır onun onundeyken,2 yıldır takımı tasıması gereken ve ondan 4 yas buyuk Nevriye ortada iken Birsel'deki bu dusus butun takımı etkiliyor.Birsel Birsel gibi oynarsa, Diggins-Dabovic-Moore yazdıgın gibi duzgun oyuncular alınırsa bu takım is yapar.Ben kendi mantıgımla EM 2 yıldır basarılı gozukmesinin nedenini onun istedigi tempoya uyulması olarak goruyorum.Cunku 2 ay once elimizde hicbirsey yok diyordu.TK,EL,Cumhurbaskanlıgı hepsi kaybedilmisti.Eger ribauntlara saldıran,agresif ve aldıktan sonra kosan bir takımın rakibi parcalayacagını dusunuyorum.Ayrıca Ndour gibi oyuncuyu harcadı Winnicki denen sahıs bu sene kullanılsın.

Çevrimdışı myildirim

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #3998 : 12 Haziran 2015, 23:55:55 »
Yahu cidden inanamıyorum Eldebrink gibi oyuncuyu gözümüzün önünden nasıl kaptırdık Kursk'e aklım almıyor vallahi. Bugün gene 28 atarak ülkesine tek başına maçı getirmiş, Dabovic'den falan daha iyi oyuncuydu Frida. George falan geldi ama hala umudum yok bu şubeden. Belki Moore-Whalen kankiler bir araya gelirse bir ihtimal ama çok zor o işte...

• Üye
« Yanıtla #3999 : 13 Haziran 2015, 00:08:34 »
Vallaha eldebrink nasıl elden kaçtı bende anlamadım..
Ama dabovic te bize olur..önemli olan sutu kuvvetli penetreci bir PG almak amerikalı...yani esasen whalen yerine diggins daha mantıklı su aşamada hızlı oyun düşünürsek.

Zaten elle tutulur 2-3 numaraların hepsinin ya sözleşmesi uzatıldı yada vardı...arada kaçanlar elbet oldu ama onların bazıları bize uyarmiydi muamma...

Şahsen ben iagupova yi çok istedim...tahminim bu oyuncular eğer elden kaçtıysa hala transfer yapmayan dabovic le anlaşmış olabiliriz...

Tabii birde zellous un durumu herhalde karıştırdı isleri.

Dabovic+vera+ndour+kobryn EU olarak is yapar...
Bunların yanina eğer diggins+moore/augustus eklersek bence birsel+quanitra+Tuğçe+Olcay+gokce+yerli 3 numara ile bence iyi bir kadro olur...

Artik ligde kalan 2 pozisyonu melis+hulya dolduracak ki...melisa+şelale+basak var...
Kiradan dönecek özge ve fahriye var...

Avrupa da problem çıkmaz kadro derinliği açısından ama ligde eğer 2 EU oynamayacaksa tercihler önemli olur...

O yüzden 1 uzun + 1 kısa ust duzey yerli oyuncu mutlaka yetistirmeliyiz 1-2 yıl içinde.

Çevrimdışı shata_fb

• Üye
    • @shata_fb
« Yanıtla #4000 : 13 Haziran 2015, 01:34:42 »
En büyük sıkıntı gelen coachların gelecek planlaması yapamaması.Her gelen zaten seneye yokum bu yıl ne başarı elde edesem kardır mantığıyla hareket ediyor, ayrıca buna müsade eden de bir yönetim biçimimz var maalesef.
6 yabancılı bir kadro yapılacağını varsayarsak
4-5 rotasyonu için
Vera-Ndour-Tuğçe
Kobryn(Meeseman)-Quanitra-Tilbe
Meeseman'ın alınmasını tercih ederim ama coachun Kobryn'i istediği yazılıyor ki şampiyonayada gayet güzel başladı.tecrübesi ile takıma faydalı olacaktır.Vera ile ilgili kafamda soru işaretleri vardı.Eski ritminde ve çabukluğunda değil ama yavas yavas toparlamaya basladığını düşünüyorum.
1-2-3 rotasyonu
Diggins-Birsel-Pelin
iagupova(Dabovic)-Olcay-Melis
Moore(Augustus)-Gökçe
Takıma şutu olan bir pg gerekiyor.Daha öncede yazdığım gibi bu isim kesinlikle Diggins olmalı.Birselin sezon içerisinde çok fazla düşüş yaşadığıda göz önüne alınırsa pg pozisyonu Pelin ilede desteklenmeli.
iagupova'yı fazla izlemedim ama forumda onu takip eden ve övenler var. iagupova ve Dabovic arasında bir tercih yapılabilir.Olcay artık 2 numara oynamalı,oynadıgındada fark yaratan bir yerli oyuncu olacaktır.Şahsen Moore'u 2 oynatıp 3 e petroviçin alınmasını isterdim ama gec kaldık kız kulübünde kaldı.3 için şartlar zoorlanmalı Moore kesinlikle alınmalı,Olmaz ise tek alternatifi Augustustur.(Elenayı  kıta dışına çıkarmak imkansıza yakın gibi )
6 yabancının 4 tanesini ligde oynatacagımızdan bir kısa (iagupova/Dabovic) ve bir uzun (Vera ) dışarıda kalıyor.
Birsel-Pelin
Diggins-Olcay-Melis
Moore-Gökçe
Ndour-Tugçe
Meeseman-Q-Tilbe rotasyonu ligde kullanılabilir.
Kısacası geçmiş yıllarda ligi domine ettiğimiz zamanlarda katiteli yabancıların yanı sıra takıma bariz destek veren Birsel,Meral ve Nevriye 3 lüsü vardı.En kısa sürede yeni 3 lümüzü bulmamız gerekiyor.Pelin ve Olcayın bu rolleri alacağını düşünüyorum ama üst düzey bir uzun adayı şuanda bizde yok gibi.Dışarıya bakarsak istanbul ü.deki Ilayda Güner bir kac yıla kalmaz fark yaratan 1. sınıf bir pivot olacaktır...

hmetin

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4001 : 13 Haziran 2015, 04:29:45 »
shata-Fb hersey disiplinle baslıyor.Disiplin olmayınca sonucu pahalı oluyor.Bu sube simdi tepki olsa da klubun amiral gemisi ve 30 yıldır hedef olan EL de final macına en onemli,en kritik yabancın 4 aydır hamile oldugu icin cıkmıyor.Klubun kurulusundan beri en onemli macında macın gidisatını etkileycek sorumsuzluga bak.Ivana Matovic ruya kadrolu,ABD Milli Takımı GS yi denize dokuyordu.Fowles'ı bitirmisti.26s10r,20s3b vb isttatistikler yapıyordu.Ama geek Matovic gerekse Cappy'nin disiplinsizlikleri sonucu bence ayrılma kacınılmazdı.Bildigim Prag'a gitii.Ben tek mac oynarken gormedim.Viteckovasız Prag'ın EL alması ise bence tam komedidir.Cok buyuk fırsat kacırdık.Acaba Omer Buharalı bu isimleri altyapıdan yetistiren hocalardan biri onla 2-3 yıldır kocluk verseydik 10-15 sene bizi goturur muydu?Aklıma takılıyor.
Disiplin olursa hersey olur.Takımda menejer var.Kadın taraftar soru sorar diye Sosyal Medyadan hesabı kilitliyor.Takımda neler donuyor,menejer ne is yapıyor bilen yok.

• Üye
« Yanıtla #4002 : 13 Haziran 2015, 10:43:24 »
Ömer buharalinin gidişi iniguezin bize rn son kazıklarından..

İagupova yi unutun castorsnbraine e gitmiş sezon başı...
« Son Düzenleme: 13 Haziran 2015, 10:45:12 Gönderen: Vanguards of FB »

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #4003 : 13 Haziran 2015, 12:36:09 »
Işıl gs'ye döndükten sonra Antonija Misura'yı istiyorlarmış. Bu durumda Martinez boşa çıkabilir. Öyle olursa havada kapmak lazım Martinez'i.
Geçen sene boşta iken çok söyledik ama Bojoviç'i tercih etti bizim süper ekibimiz.

• Üye
« Yanıtla #4004 : 13 Haziran 2015, 12:54:06 »
Ben dubljevic ve Martinez kaldı biliyorum gs de..
Eger misura alınacaksa Martinez le anlasmadilar demektir..
İsil-aysegul-misura ve Martinez ayni anda olmaz..
Bu arada Martinez bence mısura dan iyi oyuncu...misura sadece güzel.