Fenerbahçe Dergisi röportajı;• Ana Dabovic: “Duyguların en güzelini yaşıyorum, çünkü Fenerbahçe’deyim”Aslında O’nu parkede farklı kılan şey, hem yeteneği hem de ailesi... Öyle ki, spor geçmişi olan bir aileye sahip bir basketbolcu; Ana Dabovic. Hem babası Milan Dabovic hem de annesi Nevenka Dabovic eski birer sporcu, hal böyleyken de O’nun parkeden uzak kaldığını düşünmek neredeyse imkânsız.
2005 yılında Herceg Novi takımında başladığı kariyerini şimdi Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımızda sürdürüyor. Üstelik ligimiz hakkında da oldukça tecrübeli, çünkü bir dönem Türkiye liginde birçok takımın formasını terletti. Açıkçası bizden biri; kültürümüze de basketbolumuza da yabancı olmayan; sempatikliğiyle, sıcakkanlılığıyla, mücadele azmi ve savaşçı ruhuyla bizleri etkileyen de bir isim;Ana Dabovic. Her maç canını dişine takan, elinden geleni fazlasıyla yapan ve savaşan bir isim olan Sırp yıldızın; skorer oyunu, lider karakteri ve deneyimi Fenerbahçemiz için aynı zamanda önemli bir silah. Öyle ki; hem EuroLeague’de hem de Türkiye Ligi’ndeki performansıyla göz dolduran Ana Dabovic ile basketbol hayatından günümüze uzanan bir söyleşi gerçekleştirdik.
Röportajdan derlediğimiz dipnotlar ve spotlar şöyle:
01: Büyük hedefleri olan bir camianın parçası olduğumun farkındayım. Daha önce Türkiye Ligi tecrübesi yaşadım ama şu an duyguların en güzelini yaşıyorum.
02: Fenerbahçe Doğuş’ta Sırp kökenli oyuncuların da bizler gibi programları çok yoğun, sürekli görüşüyoruz diyemem ancak koç Obradovic ile vakit buldukça yemek organizasyonlarımız oluyor.
03: Milli takımda oynamak benim için her zaman özel bir an olmuştur. Ülkemi temsil ettiğim için her zaman onur duyarım ve kendimi mutlu hissederim. Eleme gruplarından başlayıp Avrupa Şampiyonluğu ve ardından Rio Olimpiyatları’nda bronz madalyayla tamamlanan bir süreçti bu. Bu süreçte de kardeşim Milica ile beraber oynamış olmayı hayatım boyunca unutmayacağım.
04: Hem anneleri hem de babaları eski birer milli sporcu olan Dabovic kardeşlerin başarılı bir basketbolcu olmalarındaki en önemli faktör kuşkusuz sporcu bir aileden geliyor olmaları…