Gönderen Konu: Fenerbahçe | Kadın Basketbol Genel Haberler  (Okunma sayısı 36463 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Fbkolik

• Üye
  • Yer: Ankara
Ynt: Fenerbahçe | Kadın Basketbol Genel Haberler
« Yanıtla #375 : 14 Kasım 2024, 21:37:46 »

Tüm tespitlerinize katılıyorum. Foruma hoşgeldiniz, harika bir yazı yazmışsınız.

Ne yazık ki bizim gibi sıradan basketbol gözlemcileri bunları görüyorken, son iki senenin Avrupa şampiyonu olmuş takımın yöneticileri bu kadar kötü bir kadro planlaması yapabiliyor.
Emma'nın olduğu her takım rekabetçi olur, hatta şunu söyleyebilirim ki Emma bence dünyadaki en iyi oyuncu şu anda.Fakat Emma'yı hücumda rahatlatacak opsiyonlar sunmazsak onun da verimi elbette düşecek. Kayla konusundaki gözleminiz çok başarılı, o perde çıkışlarını o kadar iyi oynuyordu ki takım arkadaşlarına boş şut imkanları veriyordu. İşte böyle oyuncuların olduğu takımda Badiana, Milic falan sırıtmaz. Ancak böyle bir megastar'ın yerine iyi bir rol oyuncusunu aldığınız zaman takım inanılmaz aksıyor.

Atkins kötü bir oyuncu değil ama Avrupa'ya uygun bir oyuncu değil. En azından bizim gibi hedefleri yüksek olan bir takım için Atkins felaket bir tercih oldu.
Tina konusunda ise haftalardır yazmış olduğum şeyleri tarihsel anekdotlarla birleştirerek çok güzel özetlemişsiniz. Tina Charles gittiği her takımı geriye çeken bir oyuncu ve Natasha Howard'ın daha yetenekli ama daha isteksiz versiyonudur.

Flebich'i kaçırdık, McCowan'ı ,ki ben çok beğenmiyorum, kaçırdık ama bari iyi bir şutör ve Caitlin Clark'ı alarak aradaki makasa biraz daha açalım. Kadın basketbolunda iyi savunma her zaman şampiyon yapıyor derler ancak şu anda iyi üçlük atan takımlar her zaman bir adım önde. Kadın basketbolunda fark yaratan şeyler her zaman üç sayılık atışlar oldu ve bizim 2 yıl önceki Mersin'i ezdiğimiz kadrodaki oyuncuların hücum potansiyellerine baktığımız neden o farkın olduğunu anlıyoruz. Kadın basketbolunda savunma yapmak çok zor değil, eğer McCowan gibi fiziksel olarak dezavantajların yoksa cidden savunmayı yapmak zor değil ama skor üretmek çok zor. Bunun temel sebebi de kadın basketbolunda fundementalı ve atletizmi ile fark yaratan oyuncu sayısı çok az.

Umarım erkenden hamleleri yapıp three peat yaparız.

Teşekkür ederim, hoşbulduk. Caitlin Clark'a çok uğraşılıyor unrivaled'te yer alması için yoksa kimse hayır demez heralde gelmesine :)

Aslında Tina Charles hamlesi dışında çok kötü bir yabancı hamlesi yapılmadı bu sene ama maalesef giden oyuncular inanılmaz değerli 2 oyuncuydu. Zaten Wnba'de final oynadı Minnesota bu 2'li sayesinde ve hakem faktörüyle kaybetti. Hele de Collier insanlık sınırlarını zorlayan verimlilikte bir performans gösterdi, Collier kadar sahanın boşluklarını iyi görüp, tam o noktalarda doğru pozisyon alan bir kadın basketbolcu hiç izlemedim ben. Atkins'in oyun tarzının ve şutörlüğünün normalde bu takıma uygun olduğunu düşündüler, gerçekten de 1'de Allemand, 3'te de topu yönlendirebilen Gabby Williams varken kağıt üstünde bu tarz birine ihtiyacımız daha fazlaydı ama kaçırdıkları ya da hesap edemedikleri nokta Atkins'in hiç yapamadığı şeylerin Avrupa'da çok elzem şeyler olduğu hele de kıtadışı isen. Collier - Mcbride'tan Tina - Atkins'e düşmek direk 3-4 seviye aşağı çekiyor takımı ama neyse ki Gabby Williams'ı aldılar ve Emma gibi acayip bir oyuncuya sahibiz. Umarım eksikler de Ocak'a kadar tamamlanır ve three peat yaparız

Çevrimdışı Fbkolik

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #376 : 14 Kasım 2024, 21:39:03 »
@Fbkolik Hasan üstadım tekrardan hoş geldiniz, özlemişiz uzun analiz yazılarınızı tekrardan okumayı fazla mahrum bırakmayın bizi, iyi forumlar :)

Hoşbulduk Mustafa, teşekkür ederim :)

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #377 : 15 Kasım 2024, 00:21:47 »
Kadın basketbolunu tâkip etmem, kim kimdir bilmem, tanımam, bizim maçları yıllardır izlemeye çalışırım denk geldikçe hepsi bu.

Kaç yaşıma geldim, katkı yapamayan, skor üretemeyen ABD'li kısa kadın oyuncu ilk defa görüyorum. Türkiye Kadınlar Ligi'nde hemen her takımda 20 sayı ortalamalı ABD'li kısa oyuncu bulunur bir şekilde. İlk defa böyle bir oyuncu görüyorum ve bu kadın bizim kadromuzda, inanılır gibi değil. Epoupa'ya falan zamanında lâf etmiştim, kendisinden özür diliyorum.

Atkins midir nedir, bu kadının transferinde kimler rol oynadıysa kulüple derhâl ilişkisi kesilmeli. Kadının geçmişini bilmem ama kaçtır denk gelip gördüğüm şu ki bu kadın hasbelkader basketbolcu olmuş. Yazık gerçekten, şampiyon kadro kimlere kaldı.
« Son Düzenleme: 15 Kasım 2024, 00:22:36 Gönderen: Erdal Soner »

Çevrimdışı Maldonado

• Üye
« Yanıtla #378 : 15 Kasım 2024, 09:05:26 »
Atkins'i zamanında Türkiye'ye getiren başkan çıkıp tweet atmıştı transfer edildiğinde, hücum gücü zayıf, penetresi filan pek yok, Avrupa'da fark yaratamıyor minvalinde şeyler söylemişti. Millet çıkıp küfür etti ama gerçekler ortada.

Çevrimdışı franz392

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #379 : 15 Kasım 2024, 09:46:30 »
Mersin 16 sayidan verdi maci gsye. Mac sonu ne kadar aptallık varsa yaptılar. Memnun'u tebrik etmek lazım. Bu gidişle 2 olup saha avantajı ile mersini eleyebilirler.

Lapena kritik maçları kaybetmeye devam ediyor. Ekrem de oyunculardan iyi verim alıyor. Li yi de alınca biraz daha güçlenirler. Mersin'in rotasyonu çok geniş ama hiç belli olmaz tabi. Q da çok iyi katkı veriyor, sezon başında vazgeçilmeseydi de işimize yarardı. Bizimkiler daha ne kadar bekleyecek acaba. Atkins böyle tuğla atmaya devam ettikçe hiçbir yerde en büyük favori olamayız.

Çevrimdışı Maldonado

• Üye
« Yanıtla #380 : 15 Kasım 2024, 10:09:21 »
Biz üst üste mağlubiyetler almadan, Cumhurbaşkanlığı ve Türkiye kupalarının birini Mersin'e öbürünü de Galatasaray'a bırakmadan transfer filan yapmayız. Ondan sonra alelacele bir şeyler yaparlar. Bu senaryo olmazsa yine transfer yapmazlar.

Meesseman dolayısıyla daima her kulvarda favori biziz ama kısaların dandikliği can sıkıyor.
« Son Düzenleme: 15 Kasım 2024, 10:09:50 Gönderen: Maldonado »

Çevrimiçi iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #381 : 15 Kasım 2024, 11:56:41 »
Lapena kritik maçları kaybetmeye devam ediyor. Ekrem de oyunculardan iyi verim alıyor. Li yi de alınca biraz daha güçlenirler. Mersin'in rotasyonu çok geniş ama hiç belli olmaz tabi. Q da çok iyi katkı veriyor, sezon başında vazgeçilmeseydi de işimize yarardı. Bizimkiler daha ne kadar bekleyecek acaba. Atkins böyle tuğla atmaya devam ettikçe hiçbir yerde en büyük favori olamayız.
Q ile anlaştık, sonra sakatlığı yuzunden vazgeçildiği söylendi ama görünen bir seyi yoktu kadının. Gerci bizde olsa belki sakat olurdu klup dinamikleri gereği ama yerli statüsünde almamak büyük aptallık. Atkins o kadar kotu oyuncu değil ama bizde dikiş tutmuyor bir türlü. Adaptasyon sorunu var gibi. Düne kadar itin gotune sokulan  mcbridein  şimdi dünyanın en iyi oyuncularından sayılması biraz komedi ama şu bir gerçek ki mcbridei çok arıyoruz. Milyon dolarları reddeden yada karar aşamasında olan Clark'i nasıl almayı düşündüğümüz  bir kenarda dursun takviye yapsak bile alacak oyuncu yok piyasada. O nedenle nogic yada winterburn gibi eu statüsüne donmeliyiz diyorum. Neyse buy out verip alalım. Fiebich'i göz göre göre kaçırdık. Kadromuz dar ve bazı oyuncularımız formsuz. Garnier de tercihleri bir yana güven vermeyen birisi. Belki garip gelebilir ama zanda bile is yapardı bizde ki gsnin de takviye yapacagi konuşuluyor. Umarım ekreme sene sonu madara olmayız
« Son Düzenleme: 15 Kasım 2024, 11:57:28 Gönderen: iloturo »

Çevrimdışı Maldonado

• Üye
« Yanıtla #382 : 15 Kasım 2024, 12:04:32 »
Sene sonu GS şampiyon olsa ne olacak ki? Bin tane kupa aldık burada zaten. 10 sene üst üste tüm kupaları toplasalar bize anca yetişirler. Önemli olan üst üste üçüncü defa Avrupa şampiyonluğu. Lig filan pek umurumda değil açıkçası. O yüzden yerli takviyesi filan pek gerekli değil. Upgrade edilebilecek yabancı varsa onu edip yine Avrupa şampiyonu olmak lazım.
« Son Düzenleme: 15 Kasım 2024, 12:05:08 Gönderen: Maldonado »

Çevrimiçi iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #383 : 15 Kasım 2024, 12:26:50 »
Son 2 yılın eurolaguea takimi gsye şampiyonluk verirse o şube yönetiminde kim var kim yoksa defolup gider. Antrenörü, oyuncusu da dahil.

Çevrimdışı Maldonado

• Üye
« Yanıtla #384 : 15 Kasım 2024, 13:36:02 »
Bence Avrupa şampiyonluğu gelmezse gitmeliler. Süt kupası diğer kupaların hepsi.

Bizim açımızdan bir kıymeti yok yani. Galatasaray için çok değerli olur 10 sene aradan sonra bir kupa kazanmak. Ama biz GS değiliz.
« Son Düzenleme: 15 Kasım 2024, 13:36:51 Gönderen: Maldonado »