Ağbi sıkıntılı ve yanlış anlaşılmaya müsait bir konu. Naçizane bu mevzularda indirgemecilikten kaçınmak lazım diye düşünüyorum. Yazdığınız şeylerin benzerlerini bizler için düşünen milletler var. Bunun ucu bucağı yok. Mesela çubuklu analizde yorum yapan Jacko Namet var. Yılların Fenerbahçelisi ve Türk vatandaşı. Bu yazdıklarınızı görse ne düşünür? Bir örnek vereyim. 90'lı yılların başında Srebrenica'da yaşanılanların temeli 1988 yılında atıldı. Slobadan Milosevic ve Radovan Karajic önderliğindeki Sırp sosyalist(?) hareketi fake bir iskeleti 1389 yılında Kosava Savaşında Sultan Murad'ı öldürdükten sonra öldürülen Sırp prensin kemikleri olarak lanse ettiler ve tek tek bütün Sırp köylerine götürdüler. Şu propaganda yapıldı: Önümüzdeki yıl, yani 1989, Kosava Savaşının 600. yıl dönümü. Önlem almazsak Türkler ve onların buradaki Müslüman tohumları Boşnaklar yeniden bizi köle yapacaklar ve devşirecekler. Sonuç malum. Beyni yıkanan geniş halk kitleleri çatır çatır adam kesti. En bilineni Srebrenica. (Kaynak: Vamık Volkan, Körü Körüne İnanç) Hülasa dünya siyasetinde tek bir milleti işaret eden yorumları sıkıntılı buluyorum. Bu arada İsrail DEVLETİNİ aklamak falan gibi bir derdim yok ama bu müessese dünyanın her yerinde başlı başına sıkıntı zaten...
Ertan Bey kardeşim, her türlü önerine açığım. Bir gruba karşı kinim falan yok, tasallut amacıyla da yazmadım. Yanlış anlaşıldıysa düzeltme şansı verdiğin için de sağol.
Bahsettiğin kişiyi tanımıyorum ama benim de tanıdıklarım var. Onlar da dünya düzeninden şikayetçi… Whatsapp grubunda sabahtan akşama kadar aynı eleştirileri yapıyoruz.
Tarihsel bir şey de değil söylediklerim şu an yaşanıyor, reel bir olgu. Dünya bombok bir yer olma noktasında hızla ilerliyor.
İyi insan her yerde iyi insandır. Benim eleştirdiğim dünyanın düzeni ve bu düzenin müsebbipleri.
Yine de dediğim gibi yanlış anlaşılabiliyorum demek ki. Girmeyeyim bu konulara en iyisi

Başı kıçı belli olmayan konularda amacı aşabiliyormuşum. Onu anladım.