Başantrenörümüz Aleksandar Djordjevic ve oyuncularımız Galatasaray Nef galibiyetini değerlendirdi
Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, derbi maçını 86-76’lık skorla kazanırken, karşılaşma sonrası Başantrenörümüz Aleksandar Djordjevic, Takım Kaptanımız Melih Mahmutoğlu ve başarılı oyuncumuz Dyshawn Pierre’in yayıncı kuruluş ve FB TV’ye yaptıkları açıklamalardan derlediklerimiz şöyle:
Başantrenörümüz Aleksandar Djordjevic: “Bizim için çok önemli bir galibiyet. Şampiyonluk uzun bir yol ama bu bir derbi ve Fenerbahçe camiası için çok önemli. Burada kazandığımız için gurur duyuyoruz. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Savunmada ve hücumda yakın oyunu kazanmayı ve bunu yönetmeyi başardık. Belki birkaç dakika atmosferle onlar sayı buldu ama Fenerbahçe Beko bu maçı bu atmosferde kazandı. Bizim için müthiş bir geceydi. Maçtan önce Başkanımız Ali Koç ve Yöneticimiz Sertaç Komsuoğlu’ndan telefon aldım. Bize inanılmaz motivasyon ve güç verdiler.”
Kaptan Melih Mahmutoğlu: “Çok önemli Zenit deplasmanından galibiyetiyle döndük. Bu maça hazırlanmak için çok da vaktimiz olmadı. Bir idman yaptık. Her derbi maçı çok özeldir. Biz de bunu biliyorduk, ona göre oynadık. Maçı kazandık, mutluyuz. Önümüzde çok önemli iki EuroLegue maçı var. Lig de lideriz, EuroLeage’de de çıkışa geçtik. Bugün de derbi maçını kazandık. Çok mutluyuz. Tüm takım arkadaşlarımın eline, yüreğine sağlık. Bu maçın keyfini bu akşam çıkartıp, yarın itibariyle Maccabi maçına çalışmaya başlayacağız. EuroLeague’e iyi başlamadık ama işler yolunda gidecektir. Daha da iyi olacağız. Galibiyeti taraftarlara armağan ediyorum ve Maccabi ile Baskonia maçlarımıza taraftarlarımızı davet ediyorum. Zenit ve Monaco maçlarını kazandık. Taraftarımızla beraber Maccabi ve Baskonia maçlarını da inşallah kazanırız. Bu haftayı güzel bitirdik, inşallah önümüzdeki haftayı da güzel bitiririz. Ben her zaman derbi maçlarına farklı hazırlanıyorum, farklı bakıyorum. Tabi ki her maç öyle ama derbi maçında tuttuğunuz takımda oynuyorsanız, kaptanıysanız...Böyle atmosferde oynamayı seviyorum da. Derbi maçlarının atmosferini özlemiştik. Hem kazandık, hem güzel performans sergiledim. Takım arkadaşlarımın eline, koluna, yüreğine sağlık. Aynı şekilde Galatasaray takımına da bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum."
Oyuncumuz Dyshawn Pierre: “Çok iyi maç oldu. Bu atmosferde üzerimizde çok büyük baskı vardı. İyi performans gösterdik. Taraftarlarımız için ne kadar önemli bir maç olduğunu biliyoruz. İleriki adımlarımıza da bu şekilde devam etmek istiyoruz. Bu tür ortamlarda olabiliyor. Ben (sahaya atılan yabancı maddeler) alıp, ortamı kurtarmak istedim. Bu ortamda bizim de oynamamız gerekiyor."