Saçmalığa bak.
Misal finaller orada olsa yine bu saçmalık olacak mı, diyelim ki kadromda 3 tane Rus oyuncu var. Ne olacak o zaman!
Haklısın abi bunun için Almanya üzerinden uçuşla bunu çözüyorlardı onuda becerememiş bizimkiler yani bizim erken aksiyon almamız lazımdı onuda becerememişiz
Zeliha Işık Erdoğan (Voleybolun Sesi):
Bu olayda biraz organizasyon ve planlama hatası var. Fenerbahçe açıklamasında da belirtiyor Almanya'ya başvurduğunu. Bu başvuru, geç kalınmış bir başvuru. Vize almak için son güne, son anlara kadar beklemezsiniz. Çok daha önce bu işlemlere başvurup bütün prosedürleri yerine getirmeniz lazım.
Sporcu kafilesi öncelikli grup diyebileceğimiz çok daha planlı ve programlı ilerleyip sonuca ulaşılması gereken bir durum. Ne yazık ki geç yapılan bir işlem. O yüzden sonucun son anlarda, son günlerde belli olduğu bir durum oldu.
Sporcu kafileleri için başvururken öncelikli grup yani turistik vize gibi değil de sportif ve kültürel vize grubunun içinde ayrı bir başvuruda bulunup bununla ilgili de gerekli bütün dokümanları, argümanları toplamanız lazım. Birçok evrakın toparlanarak hazırlanıp bu vize adı altında başvurulması lazım.
Fenerbahçe turistik vize başvurusunda bulunuyor ve bunu da son ana kadar bekliyor ve zaten ret cevabı alıyor, açıklamasına göre de. Bu noktada büyük bir ihmal ve planlama hatası ortaya çıkıyor. Böyle kulüplerde bu durumların olması sarsıcı oluyor. Çok önemli bir oyuncunuz o maça gidemedi. Bu önemli bir organizasyon ya da turnuva da olabilirdi.
Bu noktada bir de başvurduktan sonra bu iletişimi kesmemeniz lazım. Çok önemli konular olduğunda nasıl hani birçok yer devreye sokulur, ekstra çaba sarf edilir. Ben bunun da olmadığını düşünüyorum Fenerbahçe'de, büyük bir ihmal olduğunu düşünüyorum.
Böyle bir noktada bu tarz kurumlara çok çok önceden bu işlemler için başvurmanız gerekir. Noel ve yılbaşı tatillerinde çalışılmadığı bilinir. Bu arada Fenerbahçe daha önce sonuçta bu şekilde Polonya'ya gitti, geçen yıl da aynısı yaşandı, Almanya üzerinden kara yoluyla gitti. Bunları yaşadı Fenerbahçe, örnekleri var, bunlar yapılmış işlemler aslında. İlk defa karşılaştıkları bir durum değil.