"Fenerbahçe'de şampiyonluk dışında hiçbir derece başarı değildir" mavalına son vermek gerekiyor artık. Böyle bir dünya kalmadı artık. Bu söylem artık ne spor dünyasındaki gerçeklerle uyuşuyor ne de ülkemizdeki siyaset merkezli spor atmosferi ile. Bir milletin başına gelebilecek en kötü şey otosansürün içselleştirilmesi, bir camianın başına gelebilecek en kötü şey ise loser ibaresinin içselleştirilmesidir. Biz loser falan değiliz, sabaha kadar tartışırım. Bunca badireyi atlatıp hala ayakta duran kulübe loser demek hakarettir. Ülkenin ekonomik durumu ortadayken yok şu kadar harcayalım, kulübün başına gelenler ortadayken yorulmayalım falan gibi yorumlar kolaycılık. Biraz da Aziz Yıldırım'ın (hem kulüp genelindeki başarı anlamında pozitif hem de taraftarı müşteri profiline çevirdiği bağlamda negatif) getirdiği nokta ile ilgili seyirci beklentisi. Ben erkek takımı Caferağa'da ilk yerel şampiyonluğunu kazandığında hüngür hüngür ağlamıştım. Taraftar yorulur, müşteri zihniyeti yorulmak istemez. Bizim dönem gibi maçlara 5-6 saat önce girsinler falan demiyorum ama hiçbir şeyi beğenmemeyi de kabul edemiyorum. Oturup elinde telefonla twitter dan ahkam kesmek ne kadar taraftarlık tartışırım. İnsanlar sadece kendi egolarını okşuyorlar. Yorulmadan, gerektiğinde ağlamadan üzülmeden taraftarlık mı olur. Yahu Real Madrid taraftarı bile acı çekti bu dünyada Barcelona'nın dominant olduğu yıllarda, biz mi çekmiycez. Verem psikolojisine karşıyım ama müşteri profilindeki taraftar psikolojisini de kabul edemiyorum. 3 temmuz operasyonundan önce her branşta şampiyon olmuştuk. Uzun yıllar da böyle gidecekti. Olmadı. Bunlar çok çabuk unutuluyor. Tekrar o seviyelere gelmek için uzun soluklu ve sabır gerektiren organizasyonlara ihtiyacımız var. Şampiyon ol ya da olama sürekli kafaya oynamak ne zamandan beri loserlık oldu anlamadım gitti. Bize loser diyen kulüplerin şubeleri yerde sürünüyor, biz bu adamların söylemlerine çanak tutuyoruz...
Dostum cefa çekmek istemiyor taraftar anladığım kadarıyla. 90’lı yılların başında BJK’den her maç üç-dört yiyeceğimiz garantiyken bile maçı izleyebilmek için her türlü fedakarlığı gösterirdik. Benim de bakış açım bu. Yaklaşımım bu… Naiflik olarak değerlendirilecekse canı sağolsun onu diyenlerin.
Kulüp ile yöneticileri birbirine karıştırmamak lazım. Çok kötü yönetiliyoruz. Bu yönetimden kurtulmak asıl olan…
Diğer yandan da Manchester United’ın kaç yıldır şampiyon olamıyoruz diye futbolda küçülelim demesi gibi bir şey bu söylenenler. Biz onlar gibi değiliz mazeretine de katılmıyorum. Ol işte… Neyin eksik

Olamıyorsan da kendi rasyonel düzenini yarat. İflah olmaz bir irrasyonalite…
Neyse çok uzadı bu konu, meram anlaşılmıştır sanırım…
Tüm Fener’li dostlara selam olsun…