Linki de bırakayım: https://twitter.com/TichaPenicheiro/status/1513571732669485063
Hiç normal değil de ben şaşırmadım (!) Basketbol şubesinden beklenen hareketler.
Geçen sezon Çeska serisinden önce nasıl covidden kırıldı erkek takımı? Diğer 7 takım sağlıklı girdi oysa F8’e… Vakaların, staf’ın bulaştırmasıyla ortaya çıktığı anlaşıldı sonra. Takım otobüsünün şöförünü bile karantinada tutman gerekirdi o dönemde oysa. Bunu ve zehirlenme olayını düşünemeyen/önlemini alamayan bir profesyonel organizasyonun bu seviyelerde işi olmaz zaten.
Bu arada besin zehirlenmesi adamı öldürür bile. Durumun ağırlığını bilmiyorum ama kızların maça çıkması zor olmuştur muhtemelen.
Taraftar da şube kapansın/kapanmasın diye birbirine girsin. Profesyonel bir organizasyon kesinlikle rutinin dışına çıkmazdı böyle önemli bir maçtan önce… Bırak yediklerini yürüdükleri yolu bile rutin alışkanlıklarına göre ayarlarlardı.
Yazıklar olsun ne diyim…
Normalde şu iki olayın arkasından da tüm sorumluların istifa etmeleri gerekirdi. Ama ülke ve tüm kurumları öyle bir hal aldı ki sorumluluk duygusu diye bir şey kalmadı.
Zehirlenme olayı gerçekten büyük bir skandal…