Serinin başında, iş monacoya dönerse seriyi kaybedeceğimizi söylemiştim. Hala %51'e %49 kaybederiz diye düşünüyorum. Bununla birlikte şunları da gördük;
1- Calathes, 3 günde bir maç oynayacak durumda değil. Bu nedenle son maçta da çok yıprattılar, araya 4-5 gün girmesi, Calathes'in hem mental hem de fiziksel olarak maça hazır hale gelebileceği ihtimalini kuvvetlendiriyor.
2- Tarık, Wilbekin, Hayes kritik anlarda kritik topların bazılarını kaçırdı. Zorlama atışlara gittikleri de oldu. Son maça kadar mental hazırlık yapmaları gerekli. Bunun için yeterli zaman var. Tek handikap, son maça X faktör kim olacak sorusuna Monaco tarafı da çalışıyor. Bizi bu seride daha da yakından tanıdılar...
3-Bu kadar çok dış atışa gidiyor olmamızın yegane sebebi tabiki Motley nin olmaması. Onlar da biliyorlar, bugüne kadar çözümü dış şutlarda aradık. Son maç, Motley ne kadar takıma yardım edebilir, büyük soru işareti... Noua yerine Motley'nin 12 kişilik kadroya girmesi bile Monaco nun kafasını karıştırmaya yeterli olabilir. Özellikle, oyuna girip bir kaç pozisyonu bitirebilse, Monaco mecburen yardım getirecek. Bu da, dış atıcılarımız için boş şut şansları demek.
4- Keşke 7-8 kişilik rotasyonla oynasak. Calathes-Wilbekin-Guduric-Pierre-Hayes-Papa-Motley-(Tarık) ile bu iş olabilir. Rotasyonun 10 kişilik olmasını anlıyorum. Rakip o kadar atlet ve fizikli ki, bizimkiler yetemiyor. Bu konuda belki faul+mola+itiraz haklarımızı en iyi şekilde 40 dk ya yayabilirsek, dinlenebilmek için fırsat yaratabilir koç, rotasyon da bu şekilde ayarlanabilir.
5- Bence X faktör için elimizde çok bir alternatif kalmadı.
6- Bir başka alternatif de şu; Eğer EL deki son maçımız olursa, büyük ihtimalle TBL de 5 yabancı => Calathes+Wilbekin+Guduric+Hayes+Motley ile oynarız. Bu durumda, belki Dorsey yerine Madar ile başlayıp kısaya baskı ve direnç anlamında farklı bir şey deneyebiliriz. Ama anladığım kadarıyla koç Madar'a güvenmiyor. Güvenirse, son maç ilk beş başlayacaktır.
7-Sadece Motley nin sakatlığı ile bu seriyi veriyorsak bile, bize çok güzel özetliyor ki sene başı yapılanmamız yanlışmış. Bir maç ile yenilmek neyse de seriyi kaybediyorsak, Papa ve Sertaç'ın aynı anda olduğu rotasyon için en az Motley kadar bir pivotunun daha olması elzem. Seneye bunu Saras hocam net olarak düzeltecektir.
8- Bu takımın, bu armanın her efsanesini çok severim, İbrahim Kutluay da dahil olmak üzere... Ama son maç şunu da gösterdi ki, Tevazu da büyük bir erdemdir.