Öncelikle Euroleague'i dışarıda bırakarak tamamen BSL açısından değerlendirdiğimi baştan söyleyeyim;
Bu akşam işi bitirip şampiyon olacağımızı düşünüyorum. Bunu bir kenara koyayım. Üçüncü maçın Anadolu Efes açısından tamamen 'onur savaşına' döneceği belliydi. Mücadele bakımından limitlerin üzerine çıktılar ve buna rağmen biz kendimiz hediye ettik maçı. Alacağımız maçı verdik, üstelik sezonun hikayesi biraz da bizim için. Bir türlü kafa kafaya giden maçları lehimize çeviremiyoruz.
Gelelim kadro meselesine...
Yukarıda dediğim gibi tamamen BSL için konuşuyorum, Anadolu Efes'ten en az 2 seviye üstün bir kadro. Saras'ı Fenerbahçe'de genel olarak başarılı buluyorum ama sırf onu korumak için de kadroya bu kadar gömmeye gerek yok. Anadolu Efes'in hali ortada, Erdem Can bombok bir kadro mühendisliği yapıp, şehir lokali gibi olan takımı tuttu köy kahvesine çevirdi. Larkin dışında tutup Fener'e alalım diyeceğim bir tane oyuncuları yok. Bizim eksiklerimiz var ama Anadolu Efes'in defosu bizden fazla.
Onun için İlhan abinin belirttiği gibi eğer 2-0'dan şampiyonluk verirsen sabaha kadar en sert eleştiriyi alırsın, gitsin diyenlere de 'abartma' diyemezsiniz. Ben, gitsin demiyorum yanlış anlaşılma olmasın ama böyle düşünen insanlara da bir şey demem, saygı duyarım.
BSL şampiyonluğu için favori değilmişiz gibi konuşmanın anlamı yok. Serinin favorisi biziz, olur da kaybedersek bu fiyasko olur, kazanırsak beklentiler yerine getirilmiş demektir. Ne ara bu kadar vasata alışıp, öyle düşünüp, buna göre değerlendirme yapar olduk anlamadım.