Tıkır tıkır işleyen bir çarkın içinde işlevsel olan bir dişliyi alıyoruz ve aynı performansı burada göstermesini bekliyoruz. Ulanovas, Barthell, Westermann, Green... Say say bitmez. Baldwin de aynı mı olacal? Zaman gösterecek.
Bence bana daha çok Bo McCalebb görüntüsü veriyor. Nedense EL'de sistem takımında işleyen bir oyuncuyu, özellikle delici bir Amerikalı kısayı bir şekilde takıma entegre etmeyi başaramadık yıllardır. Aklıma gelen diğer örnekte Wilbekin, evet belki beklenen katkıyı verdi sayılır ama bence kaybettirdiği toplardan ötürü daha çok hayal kırıklığı gibiydi. Skylar Mays bana umut veriyor, ki Ibo'da sürekli yeni bir uzun gelmesi gerektiğinden bahsettiğine göre yeni bir uzun hamlesi yapacağız gibi.
Boban bugün süre alamadı, aslında çok şaşırmadım. Boban günümüz basketbolunda sadece eski kafalı ve takıntılı Bartzokas tipi hocalara karşı süre alabilir, modern basketbol aletlerine sahip herhangi bir hoca Boban'ı sahada gördüğünde cezalandırır.
Nigel Hayes çok iyiydi, Baldwin Ntilikina savunması dışında ilk kez organizator olarak katkı vermeyi başardı. Melli hücumda neredeyse 0 ama oyun aklı bizi bir takım olmamızı sağlıyor. Tarık harikaydı, Bonzie ise çok çok kötü durumda. Yani formsuzluktan ziyade şut tercihleri cidden sıkıntılı, mismatch bulduktan sonra garip fadeaway şutlar falan denemesi oyun zekasının çok kötü olduğunu gösteriyor. Pierre ise bence birazcık basketbol oynamaya niyetlenirse formayı kapar Bonzie'den.
Çok iyi üçlük attık, hatta geçen sezon Saras sonrası yükselişe geçen takım formu vardı bugün. Fakat umutlanmak için erken, takımda pota altı savunmacısı olmadığı sürece ben geleceğe pek umutla bakamıyorum.
Partizan'a gelecek olursak... Obradoviç beni çok şaşırttı. Eski halinden eser yok, oyun setleri falan onun eski tarzını hiç yansıtmıyor. Sanki biraz emeklilik moduna girmiş gibi, takım dizaynı da ona hiç uymuyor. Obra'nın ben bu kadar düşük basketbol IQ'lu oyuncularla bir arada çalışacağını hayal bile edemezdim. Kaldı ki 3 yıldır falan da Partizan'da ve herhangi bir takım iskeleti de oluşturamamış. Bazen yatırım bile tek başına yetmiyor demek ki, Obra takımında bu kadar alt düzey EuroCup topçusu görmek ve bu kadar dağınık şekilde onları izlemekte beni çok şaşırttı. Belki de Obra için emeklilik zamanı geldi.
Ben özellikle de taraftarlardan son 1 dakika kala Obradoviç tezahüratı beklerdim. Sonuçta Fenerbahçe basketbolunu günümüzdeki haline çıkarmış ve Avrupa'daki saygınlığımızı kazandığımız kişi kendisi. Tamam yönetim bazında biraz kırgınlık olabilir ama bu yönetiminde çok fazla ömrü olduğunu sanmıyorum.