Gönderen Konu: Fenerbahçe | Turkish Airlines Euroleague (2024-25 Sezonu)  (Okunma sayısı 65643 defa)

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
Ynt: Fenerbahçe Beko - Partizan | Euroleague 7. Hafta Maçı
« Yanıtla #420 : 01 Kasım 2024, 22:36:38 »
bu şekilde bakarsak, benim de okul takımında ciddi bir tarihim var hocam. :)

Ağbi Aliço'yu, Baba Necdet'i, İbo'yu, Turner-Comegys ikilisini, Aydın Hocayı görmezden gelemiyorum. Ben yetişmedim ama Can Bartu gerçeği var. Baturalpler var. Çoğaltılabilir örnekler. Hülasa her şey yerinde ağır. Öte yandan uluslararası arenada varım deme bağlamında tartışma götürmez mevzu...

Çevrimdışı Kubilay Can

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #421 : 01 Kasım 2024, 22:39:03 »
Hücum süresinin sonunda top elinde olan kim varsa bombayı Tarık'a bırakıyor. At Fink'e gibi bir durum oluştu.

Çevrimiçi Ertan Ürkmez

• Üye
« Yanıtla #422 : 01 Kasım 2024, 22:41:46 »
Devon Hall harika bir hafta geçirdi. Mays'in gelmesi onu kendine getirdi galiba.
Baldwin'in Ntilikina karşısında çaresiz kalması beni şaşırttı. Gerçi Baldwin bu sezon o kadar garip oynuyor ki takımın en iyi 5. oyuncusu bile diyemem kendisine.

Tıkır tıkır işleyen bir çarkın içinde işlevsel olan bir dişliyi alıyoruz ve aynı performansı burada göstermesini bekliyoruz. Ulanovas, Barthell, Westermann, Green... Say say bitmez. Baldwin de aynı mı olacal? Zaman gösterecek.

Çevrimdışı efeovic

• Üye
    • @efeerolus
« Yanıtla #423 : 01 Kasım 2024, 22:43:45 »
hall gerçekten çok iyi 2 maç oynadı. bugün takımdan da oldukça pozitif bi performans gördüm ben. umarım gelişerek devam ederiz.

Çevrimiçi iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
Ynt: Fenerbahçe Beko:89 - Partizan:72 | Euroleague 7. Hafta Maçı
« Yanıtla #424 : 01 Kasım 2024, 22:49:54 »
Şut idmanı yaptığımız maci rahat bir tempoda kazandik. Partizan hakikaten çok kötü bir durumda. Yalnız ne zaman cembere gitseler ya sayi ya faul oldu. Çember alti savunmamız bas bas uzun lazım diye bağırıyor.

Çevrimdışı bothersome man

• Üye
« Yanıtla #425 : 01 Kasım 2024, 22:56:32 »
Hall, Tarık ve Hayes bugünün yıldızları. Hall çok gösterişsiz, ama tertemiz oynadı son 2 maçta. Tarık'taki potansiyeli hep görüyorduk(ki hiç vazgeçilmedi kendisinden) bu sene patlama senesi oldu sonunda.

Baldwin bu maç biraz daha olumlu, ama hala bildiğimiz Baldwin bu değil. Asiste ve top yönlendirici rolüne fazla odaklı olduğundan mıdır nedir, skorerlik açısından sanki çok zorlanan bir oyuncuymuş gibi izlenim yaratıyor halen. Bulduğu sayıların çoğu faul çizgisinden sanırım. Neyse takımın ahengine tam anlamıyla uyum sağlasın, skor işini de zaman içinde çözecektir diye düşünüyorum.

Çevrimdışı MotorCade

• Üye
« Yanıtla #426 : 01 Kasım 2024, 22:58:13 »
Tıkır tıkır işleyen bir çarkın içinde işlevsel olan bir dişliyi alıyoruz ve aynı performansı burada göstermesini bekliyoruz. Ulanovas, Barthell, Westermann, Green... Say say bitmez. Baldwin de aynı mı olacal? Zaman gösterecek.
Bence bana daha çok Bo McCalebb görüntüsü veriyor. Nedense EL'de sistem takımında işleyen bir oyuncuyu, özellikle delici bir Amerikalı kısayı bir şekilde takıma entegre etmeyi başaramadık yıllardır. Aklıma gelen diğer örnekte Wilbekin, evet belki beklenen katkıyı verdi sayılır ama bence kaybettirdiği toplardan ötürü daha çok hayal kırıklığı gibiydi. Skylar Mays bana umut veriyor, ki Ibo'da sürekli yeni bir uzun gelmesi gerektiğinden bahsettiğine göre yeni bir uzun hamlesi yapacağız gibi.
Boban bugün süre alamadı, aslında çok şaşırmadım. Boban günümüz basketbolunda sadece eski kafalı ve takıntılı Bartzokas tipi hocalara karşı süre alabilir, modern basketbol aletlerine sahip herhangi bir hoca Boban'ı sahada gördüğünde cezalandırır.
Nigel Hayes çok iyiydi, Baldwin Ntilikina savunması dışında ilk kez organizator olarak katkı vermeyi başardı. Melli hücumda neredeyse 0 ama oyun aklı bizi bir takım olmamızı sağlıyor. Tarık harikaydı, Bonzie ise çok çok kötü durumda. Yani formsuzluktan ziyade şut tercihleri cidden sıkıntılı, mismatch bulduktan sonra garip fadeaway şutlar falan denemesi oyun zekasının çok kötü olduğunu gösteriyor. Pierre ise bence birazcık basketbol oynamaya niyetlenirse formayı kapar Bonzie'den.

Çok iyi üçlük attık, hatta geçen sezon Saras sonrası yükselişe geçen takım formu vardı bugün. Fakat umutlanmak için erken, takımda pota altı savunmacısı olmadığı sürece ben geleceğe pek umutla bakamıyorum.

Partizan'a gelecek olursak... Obradoviç beni çok şaşırttı. Eski halinden eser yok, oyun setleri falan onun eski tarzını hiç yansıtmıyor. Sanki biraz emeklilik moduna girmiş gibi, takım dizaynı da ona hiç uymuyor. Obra'nın ben bu kadar düşük basketbol IQ'lu oyuncularla bir arada çalışacağını hayal bile edemezdim. Kaldı ki 3 yıldır falan da Partizan'da ve herhangi bir takım iskeleti de oluşturamamış. Bazen yatırım bile tek başına yetmiyor demek ki, Obra takımında bu kadar alt düzey EuroCup topçusu görmek ve bu kadar dağınık şekilde onları izlemekte beni çok şaşırttı. Belki de Obra için emeklilik zamanı geldi.

Ben özellikle de taraftarlardan son 1 dakika kala Obradoviç tezahüratı beklerdim. Sonuçta Fenerbahçe basketbolunu günümüzdeki haline çıkarmış ve Avrupa'daki saygınlığımızı kazandığımız kişi kendisi. Tamam yönetim bazında biraz kırgınlık olabilir ama bu yönetiminde çok fazla ömrü olduğunu sanmıyorum.

Çevrimdışı efeovic

• Üye
    • @efeerolus
« Yanıtla #427 : 01 Kasım 2024, 23:03:34 »
🎙 Nigel Hayes-Davis, Partizan galibiyetinin ardından:

"En başından itibaren agresif oynamak istedim. Koç bize daha tempolu oynamamızı ve 'topu koşturmamızı' söyledi, biz de bugün bunu yapmaya çalıştık.

Yine de savunmada daha iyi olmamız lazım, en başta da benim daha iyi olmam lazım. Partizan bugün savunmada beni hedefledi, bu hissi sevmiyorum.

Takımın en iyi oyuncusunun ve liderinin üzerinden turnike atılması iyi bir görüntü değil."

bugün geçen sezona oyun olarak çok yaklaşmamızın nedeni ilk paragraf. ben bizim oyunumuza çok yüksek tempo demeyi tercih etmiyorum, bence onu hak eden takımlar baskonia gibileri. bizimki daha çok hızlı oyuna giriyor. hızımız arttıkça hem yarı sahada hem tam sahada daha rahat şut bulduğumuz aşikar. bugün bunda en önemli etken de zaman zaman yine topu öldürse de baldwin’in performansıydı.

nigel’ın son cümlesini de size bırakıyorum :D
« Son Düzenleme: 01 Kasım 2024, 23:04:47 Gönderen: efeovic »

Çevrimdışı MotorCade

• Üye
« Yanıtla #428 : 01 Kasım 2024, 23:17:37 »

"En başından itibaren agresif oynamak istedim. Koç bize daha tempolu oynamamızı ve 'topu koşturmamızı' söyledi, biz de bugün bunu yapmaya çalıştık.

Yine de savunmada daha iyi olmamız lazım, en başta da benim daha iyi olmam lazım. Partizan bugün savunmada beni hedefledi, bu hissi sevmiyorum.

Takımın en iyi oyuncusunun ve liderinin üzerinden turnike atılması iyi bir görüntü değil."

bugün geçen sezona oyun olarak çok yaklaşmamızın nedeni ilk paragraf. ben bizim oyunumuza çok yüksek tempo demeyi tercih etmiyorum, bence onu hak eden takımlar baskonia gibileri. bizimki daha çok hızlı oyuna giriyor. hızımız arttıkça hem yarı sahada hem tam sahada daha rahat şut bulduğumuz aşikar. bugün bunda en önemli etken de zaman zaman yine topu öldürse de baldwin’in performansıydı.

Haklı :D Bu takımın en iyi oyuncusu Nigel.

Çevrimdışı bothersome man

• Üye
« Yanıtla #429 : 01 Kasım 2024, 23:24:07 »

Baldwin'in, Ntilikina'nın savunmasında iken yedirdiği turnikelere selam çakıyor manası bile çıkar bu cümleden  :D Acayip bir adam bu Nigel ;D

Çevrimdışı Murat

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #430 : 01 Kasım 2024, 23:28:11 »
Böyle tevazuya şapka çıkartılır 😊

Çevrimiçi Ertan Ürkmez

• Üye
« Yanıtla #431 : 01 Kasım 2024, 23:36:56 »
Bence bana daha çok Bo McCalebb görüntüsü veriyor. Nedense EL'de sistem takımında işleyen bir oyuncuyu, özellikle delici bir Amerikalı kısayı bir şekilde takıma entegre etmeyi başaramadık yıllardır. Aklıma gelen diğer örnekte Wilbekin, evet belki beklenen katkıyı verdi sayılır ama bence kaybettirdiği toplardan ötürü daha çok hayal kırıklığı gibiydi. Skylar Mays bana umut veriyor, ki Ibo'da sürekli yeni bir uzun gelmesi gerektiğinden bahsettiğine göre yeni bir uzun hamlesi yapacağız gibi.
Boban bugün süre alamadı, aslında çok şaşırmadım. Boban günümüz basketbolunda sadece eski kafalı ve takıntılı Bartzokas tipi hocalara karşı süre alabilir, modern basketbol aletlerine sahip herhangi bir hoca Boban'ı sahada gördüğünde cezalandırır.
Nigel Hayes çok iyiydi, Baldwin Ntilikina savunması dışında ilk kez organizator olarak katkı vermeyi başardı. Melli hücumda neredeyse 0 ama oyun aklı bizi bir takım olmamızı sağlıyor. Tarık harikaydı, Bonzie ise çok çok kötü durumda. Yani formsuzluktan ziyade şut tercihleri cidden sıkıntılı, mismatch bulduktan sonra garip fadeaway şutlar falan denemesi oyun zekasının çok kötü olduğunu gösteriyor. Pierre ise bence birazcık basketbol oynamaya niyetlenirse formayı kapar Bonzie'den.

Çok iyi üçlük attık, hatta geçen sezon Saras sonrası yükselişe geçen takım formu vardı bugün. Fakat umutlanmak için erken, takımda pota altı savunmacısı olmadığı sürece ben geleceğe pek umutla bakamıyorum.

Partizan'a gelecek olursak... Obradoviç beni çok şaşırttı. Eski halinden eser yok, oyun setleri falan onun eski tarzını hiç yansıtmıyor. Sanki biraz emeklilik moduna girmiş gibi, takım dizaynı da ona hiç uymuyor. Obra'nın ben bu kadar düşük basketbol IQ'lu oyuncularla bir arada çalışacağını hayal bile edemezdim. Kaldı ki 3 yıldır falan da Partizan'da ve herhangi bir takım iskeleti de oluşturamamış. Bazen yatırım bile tek başına yetmiyor demek ki, Obra takımında bu kadar alt düzey EuroCup topçusu görmek ve bu kadar dağınık şekilde onları izlemekte beni çok şaşırttı. Belki de Obra için emeklilik zamanı geldi.

Ben özellikle de taraftarlardan son 1 dakika kala Obradoviç tezahüratı beklerdim. Sonuçta Fenerbahçe basketbolunu günümüzdeki haline çıkarmış ve Avrupa'daki saygınlığımızı kazandığımız kişi kendisi. Tamam yönetim bazında biraz kırgınlık olabilir ama bu yönetiminde çok fazla ömrü olduğunu sanmıyorum.

Partizan'ın geçtiğimiz yıldan kalan ağır bir vergi borcu varmış. Onu ödeyip temizledikleri için  bu türden bir kadro kurabilmişler ancak. Çok fazla bir beklentisi yok gibi görünüyor Koçun da...

Ataşehir'deki kitleyi taraftardan ziyade seyirci olarak nitelendirmek lazım. Zaten taraftar olsaydı o dediğiniz olurdu her türlü.
« Son Düzenleme: 01 Kasım 2024, 23:37:53 Gönderen: Ertan Ürkmez »

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #432 : 02 Kasım 2024, 00:07:20 »
Nigel takımın 1 numaralı skor opsiyonu, bu açıdan bakarsak haklı.

Ama bana kalsa takımın 12 kişilik kadrosuna yazacağım ilk isim Melli olur. Çok çok özel bir isim. Kaldı ki bugün sıfır sayıyla oynadı. Herkes yağmur gibi şut skorken o da bu havaya uymak istedi ama işte o zaman gelmiyor üçlükler. Gerek yok Mellicim, sen bir şey kanıtlamak zorunda değilsin.

Maccabi ve Partizan. İkisi de bu sezonun yetersiz takımları arasında. Birini kıl payı yendik, diğerini de üçlük yüzdemiz günündeydi öyle yendik. İyi miyiz biz şimdi? Asvel'i deplasmanda bir şekilde yeneriz inşallah, ondan sonra içeride Bayern ve deplasmanda Zalgiris var. O 2 maçta ne seviyede olduğumuzu göreceğiz.

Çevrimdışı eu_kobe

• Üye
  • Yer: antalya
« Yanıtla #433 : 02 Kasım 2024, 01:44:46 »
Mays hiç oyun kurucu gibi kullanılmıyor. Baldwin ile yan yana da oynatılmıyor biraz bu ikiliyi görmemiz lazım oyunun sıkıştığı günler için.

Çevrimdışı BenFener46

• Üye
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #434 : 02 Kasım 2024, 01:55:34 »
Pierre, Colson'dan formayı çok rahat alabilecek kalitede bir oyuncu. Şu adama gereken değeri göstermeli koç. Niye bu kadar erkenden vazgecilir bir oyuncudan şu an Motley geri dönse herkes memnuniyetle karsilayacak.  Başka takıma gitse dövünüp duracağımız performans gosterecek o kadar eminim ki. Elimizdeki oyuncularin kıymetini bilmek lazim. Her oyuncunun karşısında durabilecek, ribaund konusunda elimizi çok rahatlatan, şutu olan, sırtı dönük hucumlarindan büyük verim alabileceğimiz mis gibi oyuncu
 Pazarda şu özelliklerin olduğu kaç isim sayabilirsin ki. Saras umarım adami kazanma yolunda adimlar atar.