Gönderen Konu: Fenerbahçe | Turkish Airlines Euroleague (2024-25 Sezonu)  (Okunma sayısı 82051 defa)

cansipor17 ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
Ynt: Fenerbahçe | Turkish Airlines Euroleague (2024-25 Sezonu)
« Yanıtla #1980 : 01 Mayıs 2025, 15:29:00 »
Önce bir şampiyon olalım, sonra kovarız Saras'ı. Olamazsak da şampiyon edene kadar kalsın.

Bu arada Fenerbahçe tarihi, bir anlamda şampiyon teknik adam ve koçların kovulma tarihidir. Didi'yi bile yemiş bir camia söz konusu.

Kişisel yazmıyorum. Amacım sadece biraz düşündürmek. En mutlu anlarımızda ve günlerimizde dahi sevinmek ve tadını çıkarmak yerine birbirimizi yediğimizin farkında mısınız?
« Son Düzenleme: 01 Mayıs 2025, 15:29:26 Gönderen: Ertan Ürkmez »

Çevrimdışı kenz

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #1981 : 01 Mayıs 2025, 15:31:13 »
Ben Saras ile ilgili düşüncelerimi çok çok önce yazmıştım zâten, aylar evvelden yazdıklarım ortada. Adamın oynattığı oyun tamâmen kumar üzerine. Bunu belirtmeme rağmen, doğru düzgün yorum girmeyen birisi gelip de sâdece bana lâf atmak için yorum yazıyorsa, kusura bakma cevabını alır. Durduk yerde sataşmadım herhâlde adama. Yaklaşık olarak 8 yıldır şuraya yazıyorum, herkes Tom Abi'ye saldırırken bile ona bir şey demedim, kızmadım, tek lâf etmedim. Geçmişte yazdıklarım duruyor. Çünkü adamın fikirlerine saygı duyuyordum.

Fikirlere saygı duymayıp dalga geçebileceğini sanan birisine karşılığını veririm tabii ki. Anasını satayım sanki GS'liyiz, sanki biz şampiyon olmak istemiyoruz, yok karşılığını alır yok gününü görür minvalinde tonlamalar. Bana yazan eleman galibiyetimize mi sevindi yoksa bana lâf sokmak için mi sevindi bi onu sorsan keşke ona.

Lâfı söyleyene değil, haftalar sonra buraya gelip söyletene bakmalısın biraz da.
Adam sana hakaret etmemiş sonuçta, ufaktan  takılmış sadece, birbirimize karşı biraz hoşgörülü olabiliriz. Bana da kadın basketbol cahili dendi mesela:)

Çevrimdışı Civa

• Üye
  • Yer: Turkiye
  • Arif
    • twitter.com/arifcakir13
« Yanıtla #1982 : 01 Mayıs 2025, 15:36:38 »
Birçoğumuzun burun kıvırdığı kadro ile Türkiye ligini lider bitirmiş, Avrupa'da liderliği kıl payı kaçırarak 2.olmuş, play off'da 3-0 yaparak en erken Finar four'u garantilemiş ve belki de şampiyon olacak bir koçun şu günlerde eleştirilmesi biraz tuhaf. Her sezon sezon varsın bu yılki performansı göstersin de ne oynatırsa oynatsın.

Zaman zaman belki benim de Saras'ı eleştirdiğim yönleri olmuştur ama an itibariyle başımın tacıdır.

eleştiren falan yok hocam bir kaç çatlak ses çıkması gayet normal tüm maçları kazansa da olur böyle

Çevrimiçi sinanyucel

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya/Alanya
    • sinanycl
« Yanıtla #1983 : 01 Mayıs 2025, 17:08:48 »
Ben Saras ile ilgili düşüncelerimi çok çok önce yazmıştım zâten, aylar evvelden yazdıklarım ortada. Adamın oynattığı oyun tamâmen kumar üzerine. Bunu belirtmeme rağmen, doğru düzgün yorum girmeyen birisi gelip de sâdece bana lâf atmak için yorum yazıyorsa, kusura bakma cevabını alır. Durduk yerde sataşmadım herhâlde adama. Yaklaşık olarak 8 yıldır şuraya yazıyorum, herkes Tom Abi'ye saldırırken bile ona bir şey demedim, kızmadım, tek lâf etmedim. Geçmişte yazdıklarım duruyor. Çünkü adamın fikirlerine saygı duyuyordum.

Fikirlere saygı duymayıp dalga geçebileceğini sanan birisine karşılığını veririm tabii ki. Anasını satayım sanki GS'liyiz, sanki biz şampiyon olmak istemiyoruz, yok karşılığını alır yok gününü görür minvalinde tonlamalar. Bana yazan eleman galibiyetimize mi sevindi yoksa bana lâf sokmak için mi sevindi bi onu sorsan keşke ona.

Lâfı söyleyene değil, haftalar sonra buraya gelip söyletene bakmalısın biraz da.

İstediğiniz gibi atışın tartışın ama gidip de adama maymun şempanze diyip hakaret edemezsiniz. Ki takım ve hoca hakkındaki düşünceleriniz tepki çekecek cinsten kimse size küfür veya hakarette bulunmadı yazdığınız aykırı şeylerin gerçekleşmemesi sonucu buna yanıtınızı görmek istedi insanlar
« Son Düzenleme: 01 Mayıs 2025, 17:10:24 Gönderen: sinanyucel »
Yıkılmayan son kale Fenerbahçe...

Çevrimdışı ertuğrul

• Üye
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #1984 : 01 Mayıs 2025, 17:14:14 »
Basketbol gibi bir oyunda sürekli kumar oynayıp toplamda başarılı olmak mümkün mü? Zar atıyorsun neredeyse hep 6/6 geliyor.
Bir takım oyununda hocanın oyuncuları doğru kullanması, eksiklerin yerini çeşitli taktiklerle doldurması, onlarla güzel iletişim kurması falan olmadan tesadüflerle tepede olmak mümkün mü!
Emeğe saygı diye bir şey var.

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #1985 : 01 Mayıs 2025, 21:27:07 »
İstediğiniz gibi atışın tartışın ama gidip de adama maymun şempanze diyip hakaret edemezsiniz. Ki takım ve hoca hakkındaki düşünceleriniz tepki çekecek cinsten kimse size küfür veya hakarette bulunmadı yazdığınız aykırı şeylerin gerçekleşmemesi sonucu buna yanıtınızı görmek istedi insanlar

Esâsen konu ne biliyor musun, anlatayım.

Ben bu vatandaşı 3'tür görmezden geliyorum. Saras ile ilgili ne zaman olumsuz bir şey yazsam bu eleman ânında zıplayıp bana cevap yetiştiriyor. Cevap verebilir sorun değil de, bakıyorum yazdıklarına sâdece bana yazmak için geliyor foruma. Başka başlıklarda doğru düzgün hiçbir yazısı yok. Son yazdığından akabi, bakıyorum yine hiç yazmayan ve hatta yıllarca yazmayan bir hesap daha cevap veriyor. Normal gelmiyor bunlar bana, neye benziyor biliyor musun? Ekşi sözlükte esas hesabından yazmayıp yan hesabından mesaj atan hesaplara benzetiyorum ben bunları. Her gün 5-6 galatasaraylı çaylak hesaptan mesaj atar orda bana yazdıklarım hasebiyle. Söyleyeyim sana, aha bunların da farkı yok.

Şu an Mourinho gibiyim. ''Maymun demedim şempanzeden hâllice beyinleri var'' dedim.

Yazayım herkes okusun. Saras'a kızma nedenim hücum setlerinin son derece kıt olması. Bu takım şut sokamazsa Merkezefendi'ye karşı bile zorlanır. Bak son Paris galibiyetimizde 3 defa kısadan uzuna asistler gördük. Birisini Bango hucumun son saniyesinde sayı yaptı, diğerini de Pierre bitirdi. 3.yü hatırlamıyorum şimdi. İşte benim görmek istediğim bunlar, buna benzer hücum setlerini çizsin oynatsın, temenna edip başımıza tac edelim ama yok. Sezon boyu 80 maç yapıyorsak, bunun en az 60 maçında kullandığımız üçlük sayısı ikilik sayısından fazlaysa burda bir anormallik vardır ve bu coach hatâsıdır. Sezon içinde de yazdım, Euroleague'in en iyi üçlük yüzdesine sâhip 3 oyuncusundan 2'si bizde diye her hücumda üçlük denemeyi ben yutamiyorum, kabûl etmiyorum, kolaycılığa kaçmak görüyorum zira bu şutlar girmediginde neler olduğunu Monaco gibi maçlarda gördük. Takım başka türlüsünü oynamayı bilmediği için üçlükler girmeyince savunmada da düşüyoruz ve farklı kaybediyoruz.

Errick kumarı tutmadan önce herkes bu kadar memnun muydu, hayır. Errick transferinden kaç kişi mutlu ve umutluydu, çok çok az. Errick'in getirdiği enerji ile oluşan sinerji Saras'a değil, direkt Errick'in kendisine yazar.

Bir de bu takımın temeli konusuna takılanlar olmuş. Kaç tânesi direkt Saras'ın oyuncusu? Yahu adam ilk geldiğinde becerebilseydi Nigel'ı kopartacaktı, ne çabuk balık hafızalı olduk?

Takım inşallah şampiyon olur ve Saras da peşinden şutlanır.

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
« Yanıtla #1986 : 01 Mayıs 2025, 21:33:35 »
Esâsen konu ne biliyor musun, anlatayım.

Ben bu vatandaşı 3'tür görmezden geliyorum. Saras ile ilgili ne zaman olumsuz bir şey yazsam bu eleman ânında zıplayıp bana cevap yetiştiriyor. Cevap verebilir sorun değil de, bakıyorum yazdıklarına sâdece bana yazmak için geliyor foruma. Başka başlıklarda doğru düzgün hiçbir yazısı yok. Son yazdığından akabi, bakıyorum yine hiç yazmayan ve hatta yıllarca yazmayan bir hesap daha cevap veriyor. Normal gelmiyor bunlar bana, neye benziyor biliyor musun? Ekşi sözlükte esas hesabından yazmayıp yan hesabından mesaj atan hesaplara benzetiyorum ben bunları. Her gün 5-6 galatasaraylı çaylak hesaptan mesaj atar orda bana yazdıklarım hasebiyle. Söyleyeyim sana, aha bunların da farkı yok.

Şu an Mourinho gibiyim. ''Maymun demedim şempanzeden hâllice beyinleri var'' dedim.

Yazayım herkes okusun. Saras'a kızma nedenim hücum setlerinin son derece kıt olması. Bu takım şut sokamazsa Merkezefendi'ye karşı bile zorlanır. Bak son Paris galibiyetimizde 3 defa kısadan uzuna asistler gördük. Birisini Bango hucumun son saniyesinde sayı yaptı, diğerini de Pierre bitirdi. 3.yü hatırlamıyorum şimdi. İşte benim görmek istediğim bunlar, buna benzer hücum setlerini çizsin oynatsın, temenna edip başımıza tac edelim ama yok. Sezon boyu 80 maç yapıyorsak, bunun en az 60 maçında kullandığımız üçlük sayısı ikilik sayısından fazlaysa burda bir anormallik vardır ve bu coach hatâsıdır. Sezon içinde de yazdım, Euroleague'in en iyi üçlük yüzdesine sâhip 3 oyuncusundan 2'si bizde diye her hücumda üçlük denemeyi ben yutamiyorum, kabûl etmiyorum, kolaycılığa kaçmak görüyorum zira bu şutlar girmediginde neler olduğunu Monaco gibi maçlarda gördük. Takım başka türlüsünü oynamayı bilmediği için üçlükler girmeyince savunmada da düşüyoruz ve farklı kaybediyoruz.

Errick kumarı tutmadan önce herkes bu kadar memnun muydu, hayır. Errick transferinden kaç kişi mutlu ve umutluydu, çok çok az. Errick'in getirdiği enerji ile oluşan sinerji Saras'a değil, direkt Errick'in kendisine yazar.

Bir de bu takımın temeli konusuna takılanlar olmuş. Kaç tânesi direkt Saras'ın oyuncusu? Yahu adam ilk geldiğinde becerebilseydi Nigel'ı kopartacaktı, ne çabuk balık hafızalı olduk?

Takım inşallah şampiyon olur ve Saras da peşinden şutlanır.
Kestirmeden yazayım, kişiselleştirdiğin kadar ben kişisel olarak bakmayacağım. Gayet kibar ve uygun bir dille yöneticiler tarafında bir kaç kez uyarıldın. Bu hal ve tavırların devam ettiği takdirde, Saras dan önce kim şutlanır hep birlikte görürüz!
PG Baldwin / SG Guduric / SF Colson / PF Hayes / C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

Çevrimdışı efeovic

• Üye
    • @efeerolus
« Yanıtla #1987 : 01 Mayıs 2025, 21:41:06 »
mccollum 37 yaşına kadar hiçbir euroleague takımında dikiş tutturamamış bir oyuncu. geldiği gün çoğunluğun burda veya sosyal medyada neler yazdığı ortada. böyle bir oyuncunun bu performansı vermesi, bu kadar iyi monte edilmesi koça nasıl yazmıyor? elbette kendisinin de tecrübesinden kaynaklanan avantajı var, bu nedenle daha hızlı bi adaptasyon süreci geçirdi ama sahadaki performans bununla açıklanamaz.

saras’a zalgiris ve barça’da da kabız basketbol oynatıyor deniyordu. şimdi de setleri yetersiz, az deniyor. adam öyle de böyle de yüksek bütçeyle de düşük bütçeyle de final four yapıyor. final four’larda bugüne kadar fark yaratamadı, e baldwin, mccollum da bu yüzden gelmedi mi zaten? böyle iki oyuncuyu aynı anda takımda barındırmasını ben hiç görmedim saras’ın.

ergin ataman da topu kısalara verip ne yaparsanız yapın diyor. ben de böyle koçluk olmaz diyorum. ama adam 5-6 senedir başarılı mı başarılı. yani biz tarihte 15-20 tane euroleague kazanmış bi takım değiliz ki oyun tarzını beğenmiyoruz diye adamı yolluyoruz.

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Yanıtla #1988 : 01 Mayıs 2025, 22:29:25 »
3 yıl f4 görememiş takımı, dibe vurmuşken sezon ortası alıp f4 yaptıran ve ertesi yıl ligin en iyi takıma dönüştüren hocaya haksızlık etmemek lazım.

fenerbahçe hocasını, saras takımını buldu. bu birliktelik umarım çok çok uzun yıllar sürer, jasikevicius ve fenerbahçe hanedanını izleriz yıllarca.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
« Yanıtla #1989 : 02 Mayıs 2025, 00:11:54 »
Bu akşam anladığım kadarıyla Sergio Llull kocamış. Kaçırdığı boş turnikenin izahı yok ki soksa kaderi değişiyordu maçın. RM koçu üçüncü çeyrekte intihar etti resmen. 2-2 olsa geçebilirler miydi seriyi bilmiyorum ama en azından daha fazla yıpranırdı Olympiakos. Oldu ya finale kaldık, Olympiakos'u isterim, diğerlerine göre daha kırılganlar. RM'in son şut girse 15 sayıdan maçı veriyorlardı son 6 küsür dakika içerisinde ki lehlerine bir-iki tane de garip düdük var. Tavares'e çalınan beşinci faul çok komikti. Gerçi Allah belalarını versin, ayrı mesele...

Çevrimdışı aBouT

• Üye
  • Yer: İstanbul Gop
    • burakakkas
« Yanıtla #1990 : 02 Mayıs 2025, 07:25:07 »
Ben foruma sadece yorum atmıyorum. Takibim geçmiş senelerden beri sürüyor ama bu kadar başarılı olan piyasada koçun olmadığı bir yerde o kadar saçma sapan sallayıp duruyorsun ki Final Four'a kalıyoruz onda bile tebrik etmiyorsun sonra söylediğin lafları yememek için bu sefer ben aynı taraftayım bu koç falan değil diyorsun :). Kusura bakma geldiği günden beri başarı destanı yazan rezil koç İtoudis'in bıraktığı takımı yukarıya taşıyan ve geçen sene de Final Four'a kalan takımın koçunu her an yerden yere vuruyorsun :). Bunu açıkça dile getirirsen tepki de görürsün. Ben de tepki gösteririm.

Çevrimiçi sinanyucel

• Yönetici
  • Üye
    • sinanycl
« Yanıtla #1991 : 02 Mayıs 2025, 09:15:24 »
Çok iyi kadrolara sahipler ve f4 e kalmaları zaten sürpriz olmaz ama yunan takımlarını inanılmaz ittiriyo hakemler. Tüm sezon birçok kritik maçta, madrid oly serisinin tüm maçlarında acayip hakem kararları vardı. Sanki finali oly pao yapalım der gibilerdi tüm sezon. Ama bunu kırarsak biz kırıcaz

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
« Yanıtla #1992 : 02 Mayıs 2025, 10:59:16 »
Çok iyi kadrolara sahipler ve f4 e kalmaları zaten sürpriz olmaz ama yunan takımlarını inanılmaz ittiriyo hakemler. Tüm sezon birçok kritik maçta, madrid oly serisinin tüm maçlarında acayip hakem kararları vardı. Sanki finali oly pao yapalım der gibilerdi tüm sezon. Ama bunu kırarsak biz kırıcaz

Tek yolu var, vurup geçicen iş son çeyreğe kalmadan. Başka türlü çok zor. Dün gece Tavares'e çalınan beşinci faul komedi ötesi. He RM'in farkı var mı? Geçmişe baktığımızda daha da beterler.

Çevrimiçi sinanyucel

• Yönetici
  • Üye
    • sinanycl
« Yanıtla #1993 : 02 Mayıs 2025, 12:42:55 »
Tek yolu var, vurup geçicen iş son çeyreğe kalmadan. Başka türlü çok zor. Dün gece Tavares'e çalınan beşinci faul komedi ötesi. He RM'in farkı var mı? Geçmişe baktığımızda daha da beterler.

Yunanlar uğruna reali bile kuşbaşı gibi doğradılar ki real bi ligin ağır abisidir en çok belki itttirilen takımıdır yıllardır cska ile birlikte uzun yıllar

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #1994 : 02 Mayıs 2025, 13:20:59 »
Kestirmeden yazayım, kişiselleştirdiğin kadar ben kişisel olarak bakmayacağım. Gayet kibar ve uygun bir dille yöneticiler tarafında bir kaç kez uyarıldın. Bu hal ve tavırların devam ettiği takdirde, Saras dan önce kim şutlanır hep birlikte görürüz!

1-birkaç kez değil, ilk.

2-maymun demedim, doğru okuyalım ne yazdığımı.

3-tehdit etme, devam ederse yap.