Her an yiyecekmisiz gibi giden karın ağrısı bir oyun daha. Bakalım nasıl getirecez macin sonunu.
Bu maç özelinde buna katılmıyorum. Bu maçta takımın kurgusu ve savunma anlayışı çok daha sağlamdı Göztepe maçına göre, çünkü çift santraforlu abuk bir düzenle oynamadık ve Fred orta sahayı bayağı bir toparladı. Zamanla umarım daha iyi olacaktır. Dün takım sağlamdı oldukça.
Ben bu takımda iki sıkıntı görüyorum, birincisi baskı altında çıkış. Geçen sene baskıdan genelde Ferdi'nin driplingleriyle çıkardık, topu taşırdı adam tek başına. Şimdi Ferdi gitti. Ne Osayi ne Mert ne Levent ne de bir başkası böyle bir oyuncu değil. Yani ya pasla çıkacaksın ya da uzun vuracaksın. Dzeko oynayacaksa uzun vurmanın çok bir anlamı yok, üst düzey herhangi bir stoper nefes aldırmaz ona hava toplarında. Neysri belki... Ama açıkçası bir numarasını da göremedim şu vakte kadar onun da, şaşkın şaşkın koşturuyor sahada.
Demek ki pasla çıkacağız. Mourinho da bence bu yüzden Becao'yu oynatmıyor. Ama İsmail ile pasla çıkmak çok riskli bir şey. Topu rakibe verip presle kazanmak da başka bir seçenek.
Bu yüzden bize birincisi, çok tempolu ve yırtıcı, agresif bir 8 lazım. İkincisi de regista bir 6 lazım. Topu alacak, dönecek, verecek, tekrar alacak. Oyunu kontrol etmemiz diğer türlü çok zor.
İrfan'ın filan da bu takıma acilen girmesi lazım. Nasıl olur bilmiyorum ama Tadic'in her maç oynamasına gerek yok, kötü oynuyor diye de demiyorum ama İrfan geçen sene ligin en iyi futbolcusuydu.