Pa kartın ne kadar basit, çiğ, seviyesiz, saygısız vs olduğu konusunda aklı başında kimse itiraz etmez zaten.
Ama benim bu konuda aklıma gelen bir olay daha var, zamanın 90 dakika isimli programında kendi takımının bize istinaden açtığı “hepiniz orospu çocuğusunuz” pankartı dururken bu 2 ekmek pankartını Türk spor tarihinin en aşağılık pankartıdır diye haftalarca aleyhimize kullanması…
Dönüp dolaşıp aynı noktaya geliyor iş... Karşında manipülasyon hususunda uzmanlaşmış bir yapı var:
Burak Ceylan (2016), Türkiye'de Futbol, Siyaset ve Medya İlişkisi: 3 Temmuz 2011 Şike Operasyonu Haberlerine Eleştirel Bir Yaklaşım, Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Anabilim Dalı, Yüksek Lisans Tezi, Erzurum.
Tez erişime açık. PDF versiyonu Yök-Tez'den indirilebilir. Tez No: 459793
https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/tarama.jspBir diğer tez:
Mehmet Kamil Yücesan (2015) 3 TEMMUZ 2011 SÜRECİNDE KRİZ HABERCİLİĞİ VE FUTBOL KULÜPLERİNE ETKİSİ, MARMARA ÜNV. SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ GAZETECİLİK ANABİLĠM DALI GENEL GAZETECİLİK BİLİM DALI
Tez No: 381708
Bu ikinci tezin 128. sayfasında yer alan bir bölümü paylaşayım. Sayfanın ortasından bir cümle ama isteyenler işaret ettiğim sayfadan tamamını okuyabilirler. Aynen yazıyorum:
"Yüksek derecede yanlılık taşıyan sözcüklerin kullanım açısından bakıldığında cumhuriyet Gazetesi %61,27, Posta gazetesi %61,97 ve Zama gazetesi 55,48 olarak yer almıştır."
Cumhuriyet ve Zam an... Bu iki gazetede çalışanlar normalde aynı masada oturup sakin sakin bir şey konuşamazlar... Birbirine benzemezi bir araya getiriyor Fenerbahçe...