Gönderen Konu: Fenerbahçe | Türkiye Süper Ligi (2024-25 Sezonu)  (Okunma sayısı 13056 defa)

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
Ynt: Fenerbahçe | Türkiye Süper Ligi (2024-25 Sezonu)
« Yanıtla #450 : 20 Aralık 2024, 22:37:59 »
İşin acı tarafı ne biliyor musunuz? Oldu ya gs 10 puan kaybetti, bizim onu değerlendirebilecek ne becerimiz var ne de motivasyonumuz...

Bazıları diyor ki şu an kongre kararı alınsa bu seneye mal olur. Ben de diyorum ki öyle bir karar alınsa şampiyonluk hasası oluşur. En azından insanlar umut eder...

Çevrimdışı Kubilay Can

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #451 : 20 Aralık 2024, 23:44:03 »
Rakibe çıkmayan en az 2 kırmızı kart, verilmeyen 2 penaltı. Rakibin de golü verilmedi. Totalde zararlı çıkan yine biz.

İlk yarı oyun berbat, 2.yarı bir sürü pozisyon ve beceriksizlik. Oyuncu performansları için hangi oyuncudan başlasam bilemedim, kimin ne yaptığı belli değil.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
« Yanıtla #452 : 21 Aralık 2024, 01:07:52 »
Rakibe çıkmayan en az 2 kırmızı kart, verilmeyen 2 penaltı. Rakibin de golü verilmedi. Totalde zararlı çıkan yine biz.

İlk yarı oyun berbat, 2.yarı bir sürü pozisyon ve beceriksizlik. Oyuncu performansları için hangi oyuncudan başlasam bilemedim, kimin ne yaptığı belli değil.

YAPI  var - yok tartışması bağlamında yazmıyorum, Maldonado okuyacaksa bu minvalde algılamasın.

Oturdum, erinmedim Fırat Aydınus ve Murat Kosova'nın pozisyonları tek tek konuştukları 40 küsür dakikalık programı izledim. Aşağıdaki yazacaklarım kendi görüşlerim değil, onların tespitlerini paylaşıyorum:

Ahmet Kutucu, 2 sarı kart görmesi lazım, bir tane gösterilmiş.

İrfan Can Kahveci, 2 sarı kart görmesi lazım, hiç gösterilmemiş.

Fenerbahçe'nin golü öncesi faul var ama kısa süreliğine de olsa top Ahmet Kutucu'nun kontrolüne geçtiği için VAR müdahale edemezmiş.

EN FECAAT HUSUS BU, Melih Kabasakal'ın maç içerisinde BEŞ DEFA SARI KART GÖRMESİ LAZIM, tek bir sarı kart dahi gösterilmemiş.

Tadic'in ortas pozisyonunda elle müdahale var, penaltı verilmemiş. Fırat Aydınus bu noktada bir hususun altını çizdi ki, cidden dikkate değer, "VAR'ın başındakiler futbolcular itiraz etmezlerse pozisyonları tekrar izlemiyorlar demek ki" dedi. Bu penaltının verilmemesinden daha büyük skandal dedi.

Eyüp'ün verilmeyen golünde faul yok diyor.

Yine Eyüp'ün penaltı beklediği pozisyonda bir şey yok dedi.

Osayi-Caner pozisyonuna da temiz dedi.

Bizim kırmızı kart beklediğimiz bir diğer pozisyona da (Szymanski) sadece faul dedi.

Hülasa Türkiye'deki futbol bu. Şu hengamede cidden başarılı olsan ne olmasan ne. Yahu 5 tane sarı kart görmesi gereken adamın tek bir sarı kart dahi görmemesi ne demek! Bu 5 pozisyonun 4'ü Fred'e karşı. Fred yediği tekmeler yüzünden götünün üzerinden kalkamadı ki top oynasın.

Sokayım bu tür futbol ortamına. Şu hale gelmesinde kimin emeği geçtiyse Allah belasını versin...
« Son Düzenleme: 21 Aralık 2024, 01:09:52 Gönderen: Ertan Ürkmez »

Çevrimdışı Kubilay Can

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #453 : 21 Aralık 2024, 01:19:59 »
Yönetim istifa etmiyorsa boşuna hocayı göndermesin. Sorunun kaynağı kendileri çünkü.

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #454 : 21 Aralık 2024, 02:02:20 »
Bugün ilk defa Fenerbahçe'yi tuttuğuma pişman oldum.

3 kızım var. 3'ü birden geldi ''baba akşam yemeğe götür bizi'' dediler. Eşim de geldi, ''kızlar çok istiyor dışarıda yiyelim'' diye onlara katıldı. 4'üne de sorulsa Fenerbahçeliyim der, benim sayemde tabii ama 4'ü de ne futboldan anlar ne de basketboldan. Tek bildikleri futbolcumuz Alex de Souza, basketbolcu ise Bogdan Bogdanovic. Hayatlarında benimle oturup maç izlemişlikleri de yok. Taraftar profillikleri bu kadar yâni.

Baktım yüzlerine ve olmaz dedim. En küçük atladı ''kesin Fener'in maçı var. Basket mi futbol mu'' dedi. Futbol cevabı verince, ''baba yapma Allah aşkına ya, nasıl olsa kazanamıcaz'' dedi. Bi daha yüzüme baktılar ve yine ''olmaz'' dedim. Üzülerek mutfağa gittiler.

Arkalarından baktım baktım baktım ve maçı izlemeyi seçtim. ''içimde bi his var, kolay kazanıcaz'' dedim. Aslında telefondan da izleyebilirdim ama sevmediğim için evde oturup Fener'in maçını izlemeyi kızlarımın üzülmesine tercih ettim.

Maç esnasında golü atamadıkça kızlarımın üzülmesi geldi aklıma, sinirden daha da deliye döndüm. Onlar da benim delirmeme üzülüyorlar hâliyle. Kısacası Fenerbahçe bugün âilemin üzülmesine ve pişmanlığıma sebep oldun sen.

Maç sonrası eşime dedim ''söyle kızlara hazırlansınlar dışarı çıkıyoruz.'' gönüllerini almaya çalıştım şaklabanlık yaparak.

Yüzlerini güldürsem de pazar günü için ne isterlerse yapmayı kabûl ettim. Tabii tek bir şartla, ''bana ileride sakın ha galatasaraylı damat bulmayın, asla izin vermem.''

Bu akşamdan itibaren ne basketbol ne de futbol, bu sene izlemek gibi bir önceliğim olmayacak. Senin yüzünden âilemi daha fazla üzemicem Fenerbahçe.

Hepimize geçmiş olsun kadersiz renktaşlarım.

Çevrimdışı Maldonado

• Üye
« Yanıtla #455 : 21 Aralık 2024, 11:20:11 »
Müneccim olmaya gerek mi vardı şimdi şunların yaşanacağını anlamak için? Şahısçılık, şımarıklık bu kulübü mahvetti.

Çoğumuzun ömrü yetmez 5. yıldıza, adamlar bu sene takacak.

Çevrimdışı Maldonado

• Üye
« Yanıtla #456 : 21 Aralık 2024, 11:20:38 »
YAPI  var - yok tartışması bağlamında yazmıyorum, Maldonado okuyacaksa bu minvalde algılamasın.

Oturdum, erinmedim Fırat Aydınus ve Murat Kosova'nın pozisyonları tek tek konuştukları 40 küsür dakikalık programı izledim. Aşağıdaki yazacaklarım kendi görüşlerim değil, onların tespitlerini paylaşıyorum:

Ahmet Kutucu, 2 sarı kart görmesi lazım, bir tane gösterilmiş.

İrfan Can Kahveci, 2 sarı kart görmesi lazım, hiç gösterilmemiş.

Fenerbahçe'nin golü öncesi faul var ama kısa süreliğine de olsa top Ahmet Kutucu'nun kontrolüne geçtiği için VAR müdahale edemezmiş.

EN FECAAT HUSUS BU, Melih Kabasakal'ın maç içerisinde BEŞ DEFA SARI KART GÖRMESİ LAZIM, tek bir sarı kart dahi gösterilmemiş.

Tadic'in ortas pozisyonunda elle müdahale var, penaltı verilmemiş. Fırat Aydınus bu noktada bir hususun altını çizdi ki, cidden dikkate değer, "VAR'ın başındakiler futbolcular itiraz etmezlerse pozisyonları tekrar izlemiyorlar demek ki" dedi. Bu penaltının verilmemesinden daha büyük skandal dedi.

Eyüp'ün verilmeyen golünde faul yok diyor.

Yine Eyüp'ün penaltı beklediği pozisyonda bir şey yok dedi.

Osayi-Caner pozisyonuna da temiz dedi.

Bizim kırmızı kart beklediğimiz bir diğer pozisyona da (Szymanski) sadece faul dedi.

Hülasa Türkiye'deki futbol bu. Şu hengamede cidden başarılı olsan ne olmasan ne. Yahu 5 tane sarı kart görmesi gereken adamın tek bir sarı kart dahi görmemesi ne demek! Bu 5 pozisyonun 4'ü Fred'e karşı. Fred yediği tekmeler yüzünden götünün üzerinden kalkamadı ki top oynasın.

Sokayım bu tür futbol ortamına. Şu hale gelmesinde kimin emeği geçtiyse Allah belasını versin...

Hakemler bu kadar işte.

Çevrimdışı emrebbr

• Üye
  • Yer: bursa
« Yanıtla #457 : 22 Aralık 2024, 17:52:28 »
Adamlarin turk oyuncularindaki formuna bak bi de bizimkilere, sorsan hepsi en fenerbahceli ama senede kac mac adam gibi oynadiklari mechul, bizim artik bu fenerliyim diten topculardan da kurtulmamiz lazim, baskan ve hocadan bunlara sira gelmiyor ama en az yonetim kadar zarar veriyorlar

Çevrimdışı Maldonado

• Üye
« Yanıtla #458 : 22 Aralık 2024, 18:20:25 »
Adamlarin turk oyuncularindaki formuna bak bi de bizimkilere, sorsan hepsi en fenerbahceli ama senede kac mac adam gibi oynadiklari mechul, bizim artik bu fenerliyim diten topculardan da kurtulmamiz lazim, baskan ve hocadan bunlara sira gelmiyor ama en az yonetim kadar zarar veriyorlar

Yabancı hocalar oldukça yerliler top oynamaz.

Çevrimdışı efeovic

• Üye
    • @efeerolus
« Yanıtla #459 : 22 Aralık 2024, 18:33:21 »
bizim kulübün futbol kültürü çok zayıf. ne altyapısından futbolcu çıkar, ne eski topçularından hoca. şu an devrim yapacak biri lazım. benim bu kulüp için aklıma gelen bir çözüm yok.

Çevrimdışı Samet_GFB

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #460 : 22 Aralık 2024, 18:41:32 »
Ali Koç ve ekibi devam eder bu sene futbol aklı Acundu seneye bildiğini okur muhtemelen. Hoca değişirse Ali Montella, Avcı, İsmail ister Acun Emre gelsin der gibi gözüküyor değişmeme ihtimali de yüksek gene acı çeken biz oluruz

Çevrimdışı Maldonado

• Üye
« Yanıtla #461 : 22 Aralık 2024, 20:26:06 »
Ali Koç ve ekibi devam eder bu sene futbol aklı Acundu seneye bildiğini okur muhtemelen. Hoca değişirse Ali Montella, Avcı, İsmail ister Acun Emre gelsin der gibi gözüküyor değişmeme ihtimali de yüksek gene acı çeken biz oluruz

Emre, Aykut, Alex veya İsmail. Ya da Volkan. Bunlardan kime iki sene verilirse, ertesi sene şampiyon olur. Boş boş Mourinho, Conte filan uğraşıyoruz. Erol bile kalsa ikinci sene şampiyon olurdu.

Ki bence Mourinho gitmeyecek. Gitmezse ikinci sene o da bambaşka olabilir. Ama olmaya da bilir, çünkü yabancı. Yani takıntılı.
« Son Düzenleme: 22 Aralık 2024, 20:26:49 Gönderen: Maldonado »

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
« Yanıtla #462 : 22 Aralık 2024, 22:49:43 »
Emre, Aykut, Alex veya İsmail. Ya da Volkan. Bunlardan kime iki sene verilirse, ertesi sene şampiyon olur. Boş boş Mourinho, Conte filan uğraşıyoruz. Erol bile kalsa ikinci sene şampiyon olurdu.

Ki bence Mourinho gitmeyecek. Gitmezse ikinci sene o da bambaşka olabilir. Ama olmaya da bilir, çünkü yabancı. Yani takıntılı.

Yazdıklarından yaptığım şu çıkarım doğru mudur?

Yabancı = Takıntılı

19 lig şampiyonluğunun 16'sını yabancı teknik adamla kazanmışız. Muhtemelen dünya değişti, Türkiye değişti gibi şeyler yazacaksın da ben peşinen yazayım cevabımı;

iyi hoca vardır - kötü hoca vardır

ya da

takıntılı hoca vardı - takıntısız hoca vardır.

Uyruğu - milliyeti etkili değil  bu hususta zannımca. Yerli ya da yabancı futbolcu olsun, malzemecisinden tercümanına Zico hakkında tek bir kötü söz konuşan adam yok. Bu tek örnekten yola çıkıp bütün yabancı hocalar iyidir diyebilir miyiz mesela?

Mesela bizim jenerasyonun canı ciğeridir Aykut Kocaman. Duruşu da ortadadır. Yaptıkları, ettikleri belli. Her zaman + taraftadır benim nazarımda. Öte yandan Alex konusunda o da takıntılı bir tutum göstermedi mi? Süreci el birliğiyle yönetemediler. Başkanı da hocası da futbolcusu da el birliğiyle sıvadılar. Malum süreçte tek yumruk olan camiada başladı Aykutçuluk, Alexcilik, Azizcilik vesaire...

Şimdi tek bir örnekten, yani Aykut örneğinden yola çıkıp indirgemeci bir biçimde yerli hocalar yabancılara takıntılı mı diyeceğiz? İstikrar olmadığı müddetçe yerli-yabancı, sonuç aynı olacaktır.

Çevrimdışı efeovic

• Üye
    • @efeerolus
« Yanıtla #463 : 22 Aralık 2024, 22:53:02 »
bizim kulüp olarak en büyük sorunumuz 19 şampiyonluğun 16’sının yabancı hocalarla gelmiş olması. 2010’lu yıllardan beri de bunun bedelini ağır ödüyoruz.

Çevrimdışı Samet_GFB

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #464 : 22 Aralık 2024, 23:08:21 »

Emre'yi futbolcuyken severdim ama teknik direktörlük kariyeri çok kötü maalesef kısa sürede bizde yaşadıkları özellikle Sivas ve Malatya maçları diğer takımlara bakıyorum Başakşehirle iyi başlayıp çöküşe geçti Çağdaş zor toparladı takımı Agücü ile geçen sene küme düştü sanki şuan yetersiz.

Aykut Kocaman işi de zor bence Ali Koç ile baya sıkıntılı araları basından gördüğümüz kadarıyla bir de oynattığı oyun gerçeği var oda pek hoş değil doğrusu şuan her ne kadar hedef sadece şampiyonluk olsa da bazı gerçekler var.

Ali Koç başarısız olan Jesus'u tutmak istedi ikna edemedi ben bundan yola çıkarak  Mourinho'nun devam edeceğini düşünüyorum ligin 2.yarısında derbilerde falan fark yemediği sürece ama oynanan oyun, oyuncu seçimi gibi konularda anlaşma sağlanması lazım yoksa önümüzdeki sezon başı erken ayrılığa gider bu iş
« Son Düzenleme: 22 Aralık 2024, 23:09:03 Gönderen: Samet_GFB »