Yabancı tercihlerini görünce, Orman'ın da son transflerinden sonra kaybetme olasılığımızın çok yüksek olduğu maçtı ve kaybettik. Olabilecek en önemsiz maçı kaybettik ama sene başından beri var olan uyarıların tamamen zirve yaptığı son 2 maç oynadık. Birinde Emma Sabally vardı, biri hücumda diğeri savunmada kurtardı Prag maçını kazandın, 2'si de olmayınca bugün Orman'a dahi kaybettin.
Atkins her penetre ettiğinde, her pas vermeye çalıştığında bir basketbolsever basketbolu izlemeyi bırakıyor, Naismith bir yerlerden görüyorsa "Ben bu kadın oynasın diye icat etmedim bu oyunu" diyordur. Durum ciddi anlamda inanılmaz bir boyuta geldi, Manolya ve Duygu Özen bile kadına büyük üstünlük kuruyorlar. Tek yapabildiği şuttu, onu da atamıyor, sürekli serbest atış bile kaçırıp duruyor. Savunmada baskılı savunma yapıyor da perdelere de takılıyor, felaket bir oyun zekası, aklını hiç kullanmadan tamamen içgüdüleriyle oynuyor. Sabally alınıp çok iyi durumda olduğu görüldükten sonra, en önemli rakiplerle olan maçta da Tina büyük zaaf yaratınca acaba bir kısa alıp Tina'yı mı El listesinden çıkaracaklar diye düşünmeye başlamıştım ama aman aman Tina en azından denk getirir gününde olur hücumda, Atkins'in parkede durduğu her saniye büyük zarar. Tamam penetre edemiyorsun, pas veremiyorsun, oyun zekan kuş kadar yok da bari Esra Ural'a hücum ederken bir şey yap. Top eline geldiğinde eğer şut pozisyonunda değilse Atkins kadar ne yapacağını bilmeyen, doğaçlama lan şuraya gideyim belki bir şeyler çıkar diyen bir kadın basketbolcu izlemedim ben. Sonrası da zaten ya top kaybıyla bitiyor ya da potaya değmeyen zorlama şutla.
Milic ve Badienne'in 2'sinin de oyun zekası çok düşük. 2'si arasındaki fark şu. Milic biraz daha kendini biliyor, ben malım zaten diyor, pas versem veremem, oyunu okumaya çalışsam okuyamam, onun için aldığı her topu potaya atmaya çalışıyor, ne zaman pas vermeye çalışsa zaten felaket fpaslar atıyor hep, savunması da felaket. Badienne ise Milic'ten çok daha iyi savunmacı ama hücumda öyle saçma sapan işlere kalkışıyor, yapamayacağı şeyleri yapmaya çalışıyor ki büyük sıkıntı yaşatıyor. Tilbe'nin de yersiz bir özgüveni vardı, o da gitmiş, artık bu kadın için tüketilen her cümle, yazılan her yazı israf.
Artık 2. grubun bitmesine de az kaldı, bir an önce yapılması gerekiyor hamlenin. Emma'nın her maç destan yazmasını bekleyerek şampiyonluk hayal edilmez.