İlk 5 dk hariç olağanüstü bir 35 dk oynadık hem savunma hem hücumda, bu kadronun normal şartlarda oynamaması gereken kadar iyi oynadık. Kadronun kalitesi ve rakibi de baz alırsak Fenerbahçe bayan basketbol tarihine geçecek kadar özel maçlardan biriydi bile denebilir. Özellikle savunmada kaymaları, yardımları öyle iyi getirdik ki bugün izlerken inanılmaz keyif aldım, daha gelmeden Fiebich'e bile çalışmışız, eline aldığı her topta çok güzel ve tam zamanında yardımlar getirdik. Kusursuza yakın bir 35 dkydı, tebrik etmek lazım emeği geçenleri.
Sabally en doğru anda katılmış takıma. Bir oyuncu ilk maçında ancak bu kadar etki ederdi oyuna. Her ne kadar 36 sayılık bir maç gibi görünse de ilk 5 dk Tina'nın savunma zaafları üzerinden mahvettiler onu. Ne zaman Sabally oyuna girdi, hem hücumda hem savunmada öyle büyük fark yarattı ki Sabally'den sonra bir daha da kendine gelemedi Valencia. Topsuz savunmada zaman zaman pozisyon hataları yapacaktır ama o takım Valencia değil, bir tek Prag belki. Hücumda da toplu, topsuz oyunu ve devrilmeleriyle acayip fark yarattı, perdeleme kalitesinin ne kadar önemli olduğunu tekrar gösterdi. Erkek takımında Sabally'nin yarısı kadar perdeleme yapabilen bir uzun olsaydı belki 2-3 fazla galibiyetimiz vardı. Olcay'a bile perdelemesiyle 2 basket attırdı. Şutu pek güvenilir değildir, onu da geliştirirse zaten tutulamıcak kolay kolay.
Valencia iyi kadro, kötü takım ve daha da önemlisi takımdaki oyuncular nerdeyse full aptallardan oluşuyor. Takımın 2 oyun kurucusu Turner ve Iagupova iken zaten iyi basketbol oynayabilme ihtimali yok, 2 aptal ve verimsiz, küçük maçların büyük oyuncusu. Gabby yine paramparça etti Iagupova'yı. Takımda oyun zekası yüksek, doğru basketbol oynayan 2 basketbolcuları var zaten, birisi bir ayağı çukurda olan Torrens, öbürü de takıma daha yeni katılan Fiebich. Mavunga'yı baya beğenirim ben ama oyun zekası onun da çok düşüktür, pozisyon seçmeden oynar.
Bizse tam tersi doğru basketbol oynayan, basketbolu gerçekten bilen ve verimli oynayan oyunculara sahibiz her ne kadar kadro kalitemiz geçmiş senelere göre çok düşük kalsa da. O açıdan Prag bize benzer, doğru basketbol oynayan takım sadece şu an Avrupa'da bizle beraber. Prag yıllardır çok doğru basketbol oynuyor ama final 4'da hep hüsran yaşıyorlar çünkü doğru basketbol, alışkanlıklar bir yere kadar taşır ama oralarda fazlası lazım ve ona sahip değillerdi yıllardır. Şu an bizim Prag'tan farkımız Emma'ya sahip olmamız ekstra olarak ama Emma'ya da olası bir final 4'da ters gelebilcek bir Magbegor var, o biraz korkutuyor beni. Allah'tan Sabally alındı, hakkaten takımın yapabildikleri ve yapamadıkları itibariyle nokta atışı hamle. Umarım en büyük favorilerden gösterilen Valencia'ya fark attık diye 2 numara hamlesi es geçilmez, doğru isimle daha rahat konuşuruz bazı şeyleri. Valencia çok iyi kadro ama kötü basketbol oynayan kötü bir takım, şu an beni korkutmuyorlar ama Fiebich'i takıma tamamen adapte ederlerse o zaman belki Valencia endişe yaratabilir bende çünkü ne olursa olsun tek maç için ters takımlar.