Yazdıklarının çoğuna katılmakla beraber abi şunlara katılmıyorum jantunen’in cumhurbaşkanlığı maçı performansı eurobasketten 2-3 gün sonra dönüp fit olmasından kaynaklıydı playoffta genede 1-2 maç katkı verse yeter özellikle şu dış şut sorunumuza katkı sağlaması önemli.
hall konusuna gelirsek geçen sene hall normal sezonu çok parlak oynamadı evet ama işin hücum kısmında güvendiğimiz yada istikrarlı belli isimler vardı özellikle nigel tarık guduric mccolum gibi hall final fourda öne çıkınca hall ana rolde daha fazla katkı verir diye daha değişik planlama oldu ve gelen isimler istikrarlı katkı veremedi, yani ana rolde beklentimizin yüksek olduğu bir hall vardı sezon başı geçen sene ile en büyük fark bu bana göre. benim genede kendisinden beklentim yüksek bakalım toparlayacaktır
Yazdıkların çok kıymetli. Yanıt olarak değil de, ilave düşüncelerimi aktarmak istiyorum.
Unutulmaması gereken bir konu da şu; biz Jantuneni 8-12 dk NHD nin arkasında oynasın, girdiğinde o sürelerde şut katkısı versin, pas istasyonu olsun diye aldık. Aslında onun oyuna girdiği sekanslar muhtemelen rakiple şut yarışına girdiğimiz anlar olacaktı.
Belki biraz alakasız bulanlarınız olacaktır ama ismi lazım değil rakiplerden birinin t.direktörü demişti bir zamanlar; "Ben hücumcu adamlar seçiyorum, savunma öğretiyorum" diye. Savunma öğretilebilir, fiziki defoları olsa bile bunları örterek savunma yapabilirsin. Ama yeteneğin yoksa şansın yok! Jantunen hücum yetenekleri olağan üstü mü, değil tabiki... Ancak eli düzgün ve takım oyuncusu olarak bence kötü değil. Melli de öyle aman aman bir savunmacı değildi, hiç bir zaman ayakları hızlı olmadı. Ancak kendi defosunu pozisyon bilgisiyle öyle güzel kapatıyor ki, onu savunması olmayan biri olarak asla niteleyemeyiz. Bu sene Jantunen yorgunluk üstü, sakatlıklar yaşadı. Maalesef ritme giremedi. Ben Play off lar ile birlikte o ritmi yakalayacağına inanıyorum. Savunma konusunda ise kim ne derse haklıdır. O konuda çalışmaya ve gelişmeye devam etmesi gerekiyor. Bunu geliştirebileceği en iyi takımda, en iyi koçla çalışıyor.
Hall konusunda geçen senenin aynısı olacak bence. Sene boyu asist ortalamamız 17.1 iken, hatta play offta da 15 (Parise karşı ilk iki maç 17-18 iken, son maç 12 de kalmışız) iken F4 de yarı finalde 17, finalde 7 olmuş. Yani iş birebire kaldığında tek maç üstünden düşününce geçen sene şutlar girmiş. Bu sene de girmesi için eli düzgün adamların ritme girmesi gerekiyor. Hall bunlardan biri, bir diğeri de Jantunen.
Baldwin, Tarık, Bonzie, Melli, THT, Hall, Jantunen, De Colo, Boston, Zagars, Onuralp bunlardan hangisi şutu riske edilebilir oyuncu statüsündedir. Bence hiçbiri. Elit şutör var mı? Sadece Tarık diyebiliriz. Geçen sene ne NHD ne de Guduric ne de Mccollum elit şutörler miydi, değillerdi.
Sonuç olarak, ilk yazdığım satırlara atıfta bulunmam gerekiyor. Mükemmel değiliz ama eksiklerini en iyi kapatan takım olabiliriz...