Gönderen Konu: Fenerbahçe | Euroleague (2025-26 Sezonu)  (Okunma sayısı 91887 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
Üst üste 3. kez, toplamda 8. kez Final Four!!!
« Yanıtla #1590 : 07 Mayıs 2026, 08:28:04 »
8 Mayıs 2026 cuma günü saat 20:00 de Zalgirio Arenaya play off serisinin "son"! maçına çıkıyoruz. Maçı SSport yayınlayacak.
« Son Düzenleme: 08 Mayıs 2026, 22:34:01 Gönderen: kenz »
PG Baldwin / SG Hall / SG Tucker / SF Tarık / PF-C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

Çevrimiçi friend-chip

• Yönetici
  • Üye
    • i_dnmz
Saras'ın istediği oldu. 2 gün daha doğduğu memleketinde bulunma fırsatını elbette ki geri çeviremezdi. 2-0 ile geldiği seride 2 maç oynamak istemesi benim nazarımda kabul edilebilir bir gerekçe. Bu maçta elimizde Zalgirise ait tüm doneler var, "kuş taş'a çarpmazsa" F4 biletiyle döneceğiz...

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
  • Yer: İstanbul/Kadıköy
    • Güzel Sok, Ark Apt Daire 2
Cidden ben bizim taraftarlarımızdaki bu rahatlığı anlamıyorum.Tamam kötümserim ben ama sizlerde fazla iyimsersiniz.Maç sonu çok sinirliydi koç hızla soyunma odasına gitti.Maçı seriyi sahaya bitirmek için çıktığımız için çok barizdi.Çekişmeli maç şeklinde geçse kabul ama elimizdeki maç kaydı gitti ki çok basit top kaybı bir elin parmağı kadar yaptık.

Hayırlısı artık.Maçların kazanılış kaybediş biçimleri özellikle playofflarda çok önemlidir.

Adaşıım Aşık isimli sözde renkdaş.Tam playoff öncesi hiç utanmıyormusun takımın moralini bozmaya.İlk geldiği senede Sn Ali koç basket takımını Fener ol kampanyasına götürmüştü ve istediğimiz neticeyi alamamıştık hadi o iyi niyetliydi.
« Son Düzenleme: 07 Mayıs 2026, 09:58:26 Gönderen: Tom Hanks »

Çevrimiçi friend-chip

• Yönetici
  • Üye
    • i_dnmz
Cidden ben bizim taraftarlarımızdaki bu rahatlığı anlamıyorum...
Eminim çoğu basketbol sever bütün bir yıl boyunca kendi takımının maçlarını %90 ve üzeri seviyede takip eder. Rakiplerden de vakit buldukça üç-beş maç izleyenler vardır.

Bu ortalamalar sende mevcuttur hatta fazlası bile vardır belki de, bilgilendirsen seviniriz. Ancak bu ortalamalarla bile kendi takımından bu kadar şüphe eden taraftar da nadir görülür. Tıpkı senin gibi Tom!

Totem yapma vs bir tarafa da, Play off maçı oynuyorsun rakibin can havliyle her topun kıymetini bildiği ve son şansının olduğu ortamda hatta bizim psikolojik olarak rahat olduğunuz ortamda kaybediş şeklimiz senin gibi bazı arkadaşları neden bu kadar rahatsız ediyor anlamıyorum. Normal sezonun savunma rate leri en yükseklerdeki iki takım oynuyor.

Özetle : Zalgirisin bizden çok istemesi normal bu kadar enseyi karartmaya gerek yok. Ayrıca Saras'a 2 gün daha lazımmış memleketinde özlem gidersin biraz  ::)

Çevrimdışı Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
Dünkü yenildiğimiz maçın istatistiklerine baktım da aslına iyi olan yine bizmişiz.  İlk iki maçta % 20 civarında üçlük attırırken dün de %31 üçlük atmalarına izin vermişiz ki % 40 civarında üçlük attıklarını düşünürsek yine iyi iş yapmışız. Bu arada bizim üçlük yüzdemiz %37 ile yine onlardan çok iyi. İkilik şut yüzdelerinde onlar %43 ile atarken biz %49 ile yine onlardan üstünüz. Tek olumsuz taraf serbest atış sayıları ki maçı izleyen herkesin gördüğü gibi hakemler düdük konusunda maalesef Zalgiris'e daha cömertti.

Ribaundlarda 36-31 onların üstünlüğü bulunurken top çalmada da 6 ya 2 onların üstünlüğü bulunuyor ki maçı kaybettiren etkenlerin başında da bu geliyor.  4.maçta canlı top kayıplarımız en fazla dikkat etmemiz gereken konuların başında gelmeli. Zalgiris gibi evinde ayrı bir coşku ve enerji ile oynayan takımlara bu fırsatı vermemek lazım.

Toparlamak gerekirse bana göre yine Zalgiris'in favori olduğu bir maç oynayacağız. Zira ilk üç maçta onların en büyük silahı sayılabilecek üçlük yüzdelerini düşük tutarken biz ise aksine çok yüzdeli üçlükler attık. Bunun bu şekilde devam edeceğine pek ihtimal vermiyorum. Bir yerde onların yüzdeleri de yükselecek ve biz aynı yüzdeyi bulamayacağız. Ayrıca şunu da unutmamak lazım ilk 3 maçta çok iyi başlangıçlar yaparak  20 li sayılar civarında üstünlükler kurduk. Bu sefer böyle bir üstünlük beklemiyorum. Hatta bu kez Zalgiris'in öne fırlayacağı, bizim de takipte olacağımız bir maç bekliyorum. Umarım korkumun aksine yine güzel başlayıp güzel bitiririz ama olası bir 5.maç ihtimali ortaya çıktığında da rotasyonu doğru kullanarak son maç için bazı oyuncuları diri tutmayı ihmal etmemeliyiz.
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
  • Yer: İstanbul/Kadıköy
    • Güzel Sok, Ark Apt Daire 2
Sayın değerli admin takım geçen yıla göre çok daha zayıf başta forvetler pivotlar hal böyle olunca endişelenmek anormal mi?.Zalgiris bitikti havlu atmış şekilde girdiler maça.Bizde öyle hava vardı ki bu iş bitiyor.Bakalım umarım haklı çıkarsıınız mecazi kapağı yeriz.Bu arada takımı şubeyi ikisinide çok seviyorum üzüntü ondan.Bizi çok mutlu ettiler devam edeceklerdir bu sene olsun olmasın.
« Son Düzenleme: 07 Mayıs 2026, 11:49:10 Gönderen: Tom Hanks »

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
Dünkü maçı hakemler ortaya getirdi, biz de ikram ettik ama bi benzerinin tekrar olacağını zannetmiyorum.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimiçi Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
Sakin kafayla iki cümle de ben yazayım. Saras dün akşam bir F4 maçında ne yapmamalıyız onu test etti kanaatimce. Yapılmaması gereken şey ipleri, direksiyonu tamamen ThT ve Baldwin'e bırakmamak. Her iki isim de oyunun kendilerine gelmesini beklemek zorunda. Aksi takdirde 2 ucu keskin bıçak gibiler. F4'ün Atina'da olması ve bu lobisizlikle işimiz zaten çok zor da, orada bir şey olacaksa Nando ve Hall ile olacak.

Bu arada yanlış anlaşılmasın, Tht ve Baldwin gönderilsin falan demek istemiyorum. İlki zaten Euroleague çaylağı, 15 yıl böyle oynamış adamdan bir anda Calathes oyun aklı bekleyemezsin. Baldwin'in doğru kullanıldığı zaman neler yapabildiğini zaten gördük. Nando ve Hall seneye bizimle olmayacak. Milona çıkmak isterse Guduric'i kaçırmamak lazım.

Çevrimiçi friend-chip

• Yönetici
  • Üye
    • i_dnmz
...endişelenmek anormal mi?....
Çok öznel bir kaç yüzde yazacağım ama beni tarif etmesi açısından önemli buluyorum; Dün gece potansiyelimizin %60 ını ancak gördüm. Sezon içinde %90 ve üzerini de görmüşlüğüm olduğu için içim rahat. Hatta bir adım öteye götüreyim, 2-2 olsa bile F4 e gideceğimizi düşünüyorum. Geçen yıl Paris maçlarını çabuk unuttuk. Daha önce de yazmıştım, hala aynı fikirdeyim. Paris serisi benim nazarıma göre daha zordu. Sevmediğimiz ve bize ters gelen Paris ekolü ile bu yıl neredeyse bizimle replika oyun düzenine sahip Zalgiris ekolünü karşılaştırınca; Paris serisinden çekindiğimizin yarısı bile değil endişem. Zalgirisi geçemeyeceğimiz düşüncesi hiç yok. Bilmediği ve zorlanacağını hissetiğin düzende motivasyonunu yükseltirsin hani...

Ya da şöyle bir örnek vereyim, yolun karşısına geçiyorsun, bir araba üstüne üstüne geliyor, sen de kaçamıyorsun. Sana çarpması kaçınılmaz. Son anda araba sana çarpmadan önce kendini sıkar-gardını alırsın. Başını gözünü korumaya çalışırsın. Çarpmanın etkisini düşürmek için, zararı hafifletmek için vücudun adrenalin pompalar, hayatta kalma içgüdüsü tüm benliğini sarar... Paris serisi işte böyleydi. Gardımızı almıştık...

Zalgiris serisi tamamen, bu araba bana çarpmaz ki ben nasıl olsa kaçar kurtulurum edasında geçiyor. Bu hissi veren aslında Saras'ın ta kendisi. Biz tam olarak bir "Koç" takımıyız. Liderimiz de, koç'un ta kendisi. Lider nasıl isterse öyle oluyor. O yüzden hep söylüyorum, Saras bizde olduğu sürece oyuncu gelmiş, gitmiş bence önemi yok! Saras bizde olsun, bir yolunu buluruz...

Endişelenmen anormal mi bilmiyorum ama kendi adıma çok rahatım. Başarabiliyorsan sen de rahat ol diye yazıyorum, selamlar.

Çevrimdışı constructor

• Üye
  • Yer: muğla
görünen şu ki, iki takımın arasında ciddi kalite farkı var. ancak yeterli enerjiyi ortaya koymadığında enerjiyi ortaya koyan taraf her zaman kazanır. enerjimizi yükseltip savunmamızı toparlayıp kazanalım gelelim.

dün real ile hapoel serisinde üstün görünen taraf belliydi sonuçta o şekilde bitti. sadece enerji ile de kaliteyi yenemezsin üstün olan taraf senin kadar enerji koyarsa maçı alıp gidiyor. yani kısaca bu seri bir şekilde biizm lehimize sonuçlanacaktır diye düşünüyorum. haydi hayırlsı.

Çevrimiçi Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
Ynt: Fenerbahçe | Euroleague (2025-26 Sezonu)
« Yanıtla #1600 : 08 Mayıs 2026, 18:40:06 »
Olaylı partizan real serisinde real olaylar sonrası 2-0 geride gittiği deplasmanda seriyi eşitlemiş, evinde de yenerek f4 e kalmıştı, ilk olmaz yani.

İnşallah yazıcam da Mehdi'yi atamışlar...

Çevrimdışı Kubilay Can

• Üye
  • Yer: İstanbul
Sleva'dan da yardıma gelmezsin hocam yapmayın.

Guardlar kötü başladı potaya gidemiyorlar.
« Son Düzenleme: 08 Mayıs 2026, 20:38:07 Gönderen: Kubilay Can »

Çevrimdışı Kubilay Can

• Üye
  • Yer: İstanbul
THT dozer gibi ezmeni özledik uzun zamandır çok verimsizsin. Al şu maçı bize be

Çevrimdışı Samet_GFB

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Ankara
Çok rahat potaya gitti kısaları benchten oyuna girenlerde çok katkı veremedi ne hücum ne savunma tarafında özellikle de colo jantunen bonzie
« Son Düzenleme: 08 Mayıs 2026, 21:04:32 Gönderen: Samet_GFB »

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
İlk çeyrek:
20-25
İkinci çeyrek:
22-22

Maç sonunda serbest atışlar çok değerli olacak. Bir de skorer sayımız artmalı. Colson mu olur, Jantunen mi olur, iki ekstra baskete ihtiyacımız var.