Gönderen Konu: Voleyboldaki gerileyiş  (Okunma sayısı 134 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ethem koç

• Üye
  • Yer: Kocaeli
Voleyboldaki gerileyiş
« : 24 Mart 2026, 22:12:11 »
Sadettin Saran başkan olduğundan bu yana sık sık “Ben çok şanslıyım, takımımız hep kazanıyor” tarzında açıklamalar yapıyordu. Ancak gelinen noktada özellikle kadın voleybol takımında ciddi bir gerileme söz konusu. Geçtiğimiz sezon, sadece Galatasaray’a elenmemek adına oldukça vasat bir teknik direktör göreve getirildi. Oysa sezon sonunda yolların ayrılması gerekirken bu yapılmadı, aksine sözleşmesi uzatıldı.
Bu hatalı kararın sonuçlarını bu sezon net şekilde görüyoruz. Yıllardır turnuvalarda kaybetmeyen takım, Eczacıbaşı Dynavit karşısında son derece kötü bir oyunla mağlup oldu. Takımın en önemli oyuncularında bile gözle görülür bir performans düşüşü var. Mevcut teknik ekip, Fenerbahçe gibi bir kulübü, rekabet gücü açısından Galatasaray seviyesinde, vasat bir noktaya çekmiş durumda.
Amatör branşlardaki bu gerileme sadece voleybolla sınırlı değil. Bu tablo değişmeden, özellikle teknik ekip görevde kaldığı sürece Fenerbahçe’nin toparlanması zor görünüyor. Ancak asıl sorun yönetim anlayışında. Sadettin Saran’ın adaylık sürecinde dile getirdiği, amatör branş bütçesini kısmaya yönelik söylemler zaten ciddi soru işaretleri yaratmıştı. Fenerbahçe’nin yıllardır oluşturduğu başarı kültürüyle bu yaklaşımın örtüşmediği açık.Bugün gelinen noktada, yönetimin istikrarsız ve yetersiz kararları yalnızca futbolda değil, tüm branşlarda gerilemeye neden oluyor. Fenerbahçe’nin uzun yıllardır dominant olduğu alanlarda bile şampiyonluk ihtimali tartışılır hale gelmiş durumda. Kadın futbol, kadın basketbol ve hatta erkek basketbolda dahi bu risk hissediliyor. Kadın voleyboldaki tablo ise zaten ortada.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
Ynt: Voleyboldaki gerileyiş
« Yanıtla #1 : 24 Mart 2026, 22:17:50 »
Tedavi için doğru teşhis gerek. Bunu konuşup tartışmak şart. Neden?

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #2 : 24 Mart 2026, 22:37:48 »
Gecen yonetim sene ortasi biri orta, digeri smacor 2 cinli katilacak takima demisti. Yuan ve li. Bu da demek oluyor ki takimin bir orta bir de smacor ihtiyaci vardi ama 2'si de yapilmadi. Hadi bu isimler sakatti da gelemedi. Peki yerlerine neden kimse dusunulmedi. Ortada korneluk geldi dedik, kiz voleybolu unuttu. Kaldik asli ve edaya ki bu iki ismin son 5 senedeki kader maclarinda yaptigi toplam blok 2-3 mertebesinde kaldi hep. Bloksuz mac kazanilmaz. Korneluk-yuan ikilisi hayal ederken asli ve eda basli basina bir kabus zaten. Ote yandan ben hep soyluyorum bu takimin kangreni vargas. Bu kiz gitmedigi muddetce her kritik sayi, her kritik top, her kritik mac hayal kirikligi olacak.
« Son Düzenleme: 24 Mart 2026, 22:38:39 Gönderen: iloturo »

Çevrimdışı Samet_GFB

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #3 : 24 Mart 2026, 22:44:19 »
Gerileyiş olması için yükseliş olması lazım maa sonra ne zaman doğru düzgün kadro kuruldu ki hep bir eksik vardı çapraz polen oynadı smaçör olmasına rağmen natalia oynadı hoca olarak 2. Jan de brant dönemi çöküştü. Aziz yıldırım gitmeden önce terzic hamlesi yaptı yönetim değişikliği oldu simla hanım voleybolu öğrenene kadar menajerlere teslim etti kulübü hala devam ediyor simla hanım gitti belgü geldi aynı haltları yemeye devam etti dediği hiç bir şeyi yapmadı

Saran konusuna gelirsek futbolun içinden geçti ama amatörlerde küçülme olsa voleybol özelinde seneye ne mathew anderson gelirdi nede bedirhan bülbül birde kreling var brezilyalı
kadınlar tarafına bakarsak gizem varken castillo alınmazdı yani küçülme iddiaları nerede var bilmiyorum ama gözüken doğru değil

Çevrimdışı Samet_GFB

• Genel Moderatör
  • Üye
« Yanıtla #4 : 24 Mart 2026, 22:46:43 »
Gecen yonetim sene ortasi biri orta, digeri smacor 2 cinli katilacak takima demisti. Yuan ve li. Bu da demek oluyor ki takimin bir orta bir de smacor ihtiyaci vardi ama 2'si de yapilmadi. Hadi bu isimler sakatti da gelemedi. Peki yerlerine neden kimse dusunulmedi. Ortada korneluk geldi dedik, kiz voleybolu unuttu. Kaldik asli ve edaya ki bu iki ismin son 5 senedeki kader maclarinda yaptigi toplam blok 2-3 mertebesinde kaldi hep. Bloksuz mac kazanilmaz. Korneluk-yuan ikilisi hayal ederken asli ve eda basli basina bir kabus zaten. Ote yandan ben hep soyluyorum bu takimin kangreni vargas. Bu kiz gitmedigi muddetce her kritik sayi, her kritik top, her kritik mac hayal kirikligi olacak.
Vargas gidince yabancı kontenjanı nasıl olacak ligde orro-çapraz-arina yerli smaçör yokki ligde yada devşirme smaçör olsa hadi haklısın diyim sözleşmesi bitsin vargas bizden gitsin vakıf yada eczacı kapar birde loser damgası yedi forumda ben sizi anlayamıyorum vargasın kupa sayısı boskodan çoktur ikiside milli takımlarda mvp o zaman boskoda mı loser kulüp başarısı yok diye yapmayın abi
« Son Düzenleme: 24 Mart 2026, 23:13:40 Gönderen: Samet_GFB »

Çevrimdışı iloturo

• Üye
« Yanıtla #5 : 24 Mart 2026, 23:30:16 »
Vargas gidince yabancı kontenjanı nasıl olacak ligde orro-çapraz-arina yerli smaçör yokki ligde yada devşirme smaçör olsa hadi haklısın diyim sözleşmesi bitsin vargas bizden gitsin vakıf yada eczacı kapar birde loser damgası yedi forumda ben sizi anlayamıyorum vargasın kupa sayısı boskodan çoktur ikiside milli takımlarda mvp o zaman boskoda mı loser kulüp başarısı yok diye yapmayın abi
Vakifta vargas mi var yillardir. 5 yildir deniyoruz olmuyor iste. Neyin israri bu. Mac sayisinda yedi blogu yine. 1 degil, 2 degil, 10 degil. Kim kaparsa kapsin. Takimdan ilk.gidecek kisidir. Yerli olmasa zaten hic tahammul etmem. Bir kac yil once egonu direkten donmustu. Keske gelse. Vargasla basari falan gelmez.

Çevrimdışı Samet_GFB

• Genel Moderatör
  • Üye
« Yanıtla #6 : 24 Mart 2026, 23:42:46 »
Vakifta vargas mi var yillardir. 5 yildir deniyoruz olmuyor iste. Neyin israri bu. Mac sayisinda yedi blogu yine. 1 degil, 2 degil, 10 degil. Kim kaparsa kapsin. Takimdan ilk.gidecek kisidir. Yerli olmasa zaten hic tahammul etmem. Bir kac yil once egonu direkten donmustu. Keske gelse. Vargasla basari falan gelmez.
Valla abi vakıfta avrupada başarısız son yıllarda egonu ile cl aldılar biliyorsun ondada yolunu biz açtık öyle aldılar ligde sıvadılar o sene egonu ile gio uyuşmadı yolladılar çapraz bulamadılar bu yıla kadar malum. Vakıfın lüksü zehra-cansu köşeleri rahatça yabancı koyuyorlar bizim öyle lüksümüz yok maalesef

Çevrimdışı iloturo

• Üye
« Yanıtla #7 : 24 Mart 2026, 23:49:28 »
Valla abi vakıfta avrupada başarısız son yıllarda egonu ile cl aldılar biliyorsun ondada yolunu biz açtık öyle aldılar ligde sıvadılar o sene egonu ile gio uyuşmadı yolladılar çapraz bulamadılar bu yıla kadar malum. Vakıfın lüksü zehra-cansu köşeleri rahatça yabancı koyuyorlar bizim öyle lüksümüz yok maalesef
Egonuyu tekrar almak istediler, milano birakmadi. Son yillarda caprazi egonu ve haak olan kazandi kupayi. Vargasi olan da 5 yildir altin sette eleniyor. Antrenorlerden  pasore, smacorlerden ortalara, liberolardan yerlilere kadar herkes elestirildi ama vargas hanima kimse dokunmadi. Vargas ile olmuyor sevgili kardesim. Denendi, olmuyor. Lig icin dedigin dogru, avrupada oyle bir derdin yok.

Çevrimiçi Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #8 : Bugün, 00:59:49 »
Önce bir Koç ile anlaşmak ve ardından da onun istekleri doğrultusunda bir kadro kurmak gerekiyor. Bunu söylemek için de voleyboldan ya da herhangi bir branştan anlamak gerekmiyor. Dört yıldır tam tersini yapıyoruz. Tabirimi mazur görün, tam anlamıyla rüzgara karşı işiyoruz. Anlaştığın Koç isimlerden bağımsız, X - Y - Z kimse artık, istemiyorsa neşteri vuracaksın.

4 yıl önceki Imoco serisi 7'den 70'e hepimizin gözünü boyadı. Golden Trio dedikleri şey olmadı, patladı, bunu kabul edelim artık.

Vakıf'ın kupasız kapadığı sezon Guidetti, Zehra ve Cansu'yu çekip alacaktık. Tren kaçtı.

Şu Koç getirip gönderme işi aynen devam ederse futbol şubesine döner...