Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2013 - 2014)  (Okunma sayısı 520513 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Solamnus

• Üye
  • Yer: istanbul
  • in zeljko we trust!
    • cemturk
Maçtan önce şansa da olsa bilet bulup gidebildim Cem abiyle tanışabildik :D

Maça dönecek olursak Kleiza ve Bo maça damgalarını vurdular, maça 9-0'lık seri ile başladık ama TV molasına geldiğimizde skor 11-8 idi yani 8-2 lik bir seri yedik 9-0'ın üstüne hala iyi oynamıyoruz ilk periyotları zaten geride kapadık ilk periyotu.

Bunun dışında bence maçı kazanmamızda en önemli etkenlerden biri yüksek yüzdeyle faul atmamız oldu 22/27 %82,5 isabetimiz var faul çizgisinden. Tabi burda 7/7 atan Kleiza ve 10/12 atan Bo yine aslan payına sahipler.

Pivot olarak Sekulic bence Zoric'den etkiliydi, özellikle Zoric'in savunması çok kötüydü bence koç Oğuz'u da denedi ama farkı açtığımız bölümler pivotsuz oynadığımız bölümlerdi :D Özellikle 2. yarı takım ve taraftar iyi toparlandı, 3. periyot çok iyiydik. Maalesef maçın sonlarında yaptığımız kötü hücum tercihleriyle farkın erimesine izin verdik.

Burada bence hocanın istemediği tarz hücum etmemizin de etkisi oldu hatırladığım kadarıyla bir pozisyonda koç topu Kleiza'nın kullanmasını istedi fakat Kleiza köşede bekliyordu, top Bjelica'ya geldi ve Bjelica üçlük kullanıp kaçırdı koç sonrasında çıldırdı. Bir de yaptığımız basit top kayıpları var, Bo'nun Bojan'a pasında topu kaptırdığımızda koç öyle bir fırça attı ki suratını hiç bu kadar kırmızı görmemiştim.

Sonuç olarak önemli bir galibiyet almış olduk, bu performansımızı transferlerin de katkılarıyla arttırırsak F8 için şanslı olduğumuzu düşünüyorum.

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
  • Yer: EDREMİT-BALIKESİR
  • Deniz ve Sevgi Nehirin Babası
Maç içinde 2 adet atar yaptımda..Düşünüyorum saygıdeğer bir takımımız var...Tamam eksikler yanlışlar var.Maç içinde bir reflex yazıyoruz da nereden nereye..Belki o Barca maçını alabilirdik.Ki alsaydık bence çok şey farklı olurdu ama olsun...

Bu arada dediğim gibi..Bojana verilen rolü Bo ve Linasa aktarsa koç yeminlen çatırdatırız ortalığı
HaBaBaM GüM GüM GüM

Çevrimdışı fb_balkay

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • twitter.com/paulgeorge__13
haftaya barca maçında takımın göstereceği reaksiyon çok önemli kazanmak değil 5 sayının altında alıncak mağlubiyet bile bence bu sene için gayet önemli bi adı olur bu dönemde.
Aşkınla olduk derbeder
Senin sevgin bir ömre bedel
Fenerbahçeli olmanın
Gururu bizlere yeter

Çevrimdışı phenom_07

• Üye
Oly çok pislik bir takım cidden öyle. Ne zaman farkı açıyor gibi olsak sinir bozan bir 3'lük attılar asıl deli olduğumsa bunu Top 16 boyunca sadece bize atmış olmaları.

Takım için konuşacak olursam maç sonunda ribaundlar canımızı çok yaktı, o hücum ribaundlarını vermesek bence 15 sayı üstünde kazanabilirdik ve tabi Bojan'ın o gereksiz topla oynamalarını da çıkarmamız gerekebilirdi. Gerçekten artık can sıkıcı bir hal aldı Bojan'ın üstünden oynamak istediğimiz 1'e 1'ler. Arada bir atıyor ama atamadıkları direk potamıza sayı olarak dönüyor.

Emir hücum anlamında kötü bir günündeydi ama ben savunma azmini çok beğendim, bugün çok iyi mücadele etti. Kleiza çok büyük oyuncu, şut atmaktan hiç çekinmiyor bir takımda böyle bir oyuncunun olması çok önemli gerçekten, Allah nazardan saklasın her geçen maç daha iyiye gidiyor. Maçın yıldızı ise benim için tartışmasız Bo McCalebb'tir. Boyundan büyük yüreği var bu adamın buna eminim ben.

Bu arada salonun atmosferi de gayet iyiydi bunu atlamamak lazım, inşallah hep bu agresiflikte olur tribünler.
« Son Düzenleme: 01 Mart 2014, 02:54:41 Gönderen: phenom_07 »
BAK YİNE HASRETİN DÜŞTÜ İÇİMİZE
SADECE FENERBAHÇE ...

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
Oly çok pislik bir takım cidden öyle. Ne zaman farkı açıyor gibi olsak sinir bozan bir 3'lük attılar asıl deli olduğumsa bunu Top 16 boyunca sadece bize atmış olmaları.

Takım için konuşacak olursam maç sonunda ribaundlar canımızı çok yaktı, o hücum ribaundlarını vermesek bence 15 sayı üstünde kazanabilirdik ve tabi Bojan'ın o gereksiz topla oynamalarını da çıkarmamız gerekebilirdi. Gerçekten artık can sıkıcı bir hal aldı Bojan'ın üstünden oynamak istediğimiz 1'e 1'ler. Arada bir atıyor ama atamadıkları direk potamıza sayı olarak dönüyor.

Emir hücum anlamında kötü bir günündeydi ama ben savunma azmini çok beğendim, bugün çok iyi mücadele etti. Kleiza çok büyük oyuncu, şut atmaktan hiç çekinmiyor bir takımda böyle bir oyuncunun olması çok önemli gerçekten, Allah nazardan saklasın her geçen maç daha iyiye gidiyor. Maçın yıldızı ise benim için tartışmasız Bo McCalebb'tir. Boyundan büyük yüreği var bu adamın buna eminim ben.

Biz sanırım çok fazla Match-up sorunu yaşıyoruz..Ondan çok dış şut yedik
HaBaBaM GüM GüM GüM

Çevrimdışı phenom_07

• Üye
Biz sanırım çok fazla Match-up sorunu yaşıyoruz..Ondan çok dış şut yedik

dış alan savunmamızın iyi olduğu kimse iddia edemez, zaten attıkları boş 3'lüklerde de değilim ama ben bu Oly'nin Top 16'ıda bir çok maçını izledim abi, bize el üstü 3'lük atan Sloukas neleri kaçırdı, Spanoulis'in bize gösterdiği performanstan sonra oynadığı maçları saymıyorum bile.
BAK YİNE HASRETİN DÜŞTÜ İÇİMİZE
SADECE FENERBAHÇE ...

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
dış alan savunmamızın iyi olduğu kimse iddia edemez, zaten attıkları boş 3'lüklerde de değilim ama ben bu Oly'nin Top 16'ıda bir çok maçını izledim abi, bize el üstü 3'lük atan Sloukas neleri kaçırdı, Spanoulis'in bize gösterdiği performanstan sonra oynadığı maçları saymıyorum bile.

Şans da tutuyor canım o kesin
HaBaBaM GüM GüM GüM

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Eve gidince yazarim dedim yorgunluktan uyuya kalmışım 8)

Çevrimdışı Okan Y.

• Üye
    • KendoKamae
Bir kez daha izlemek isteyenler için maç saat 10:00 da FBtvde

Tabiiki FBtv sözünü tutmadı:)
« Son Düzenleme: 01 Mart 2014, 10:07:48 Gönderen: Okan Y. »
Bizler bir gün daha Fenerbahçeli olarak yaşamak için hayata bağlanırız ve gerekirse o bir gün için bütün bir ömürü gözden çıkartırız.
A.Y.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Maç öncesi Spanoulis oynamayacağı için sevindim ama rakibi çantada keklik görmedim , Navarro suz Barcelona örneğinde olduğu gibi bir kaza olabilir diye temkinli yaklaşım.
Ne olursa olsun rakibi küçümseme gibi bir hastalık sahibiyiz
Son 2 senenin şampiyonu ve bi kültür takımına karşı oynadık galibiyet her türlü çok güzel ve çok keyifli.

Şu kesin oyuncular fark için oynadı ama o arada stress olduk ve 2 3 basit pozisyonda fark 4 e kadar düştü. Buralarda maç oynamak böyle birşey. Takım olarak bu seviyeleri yaşamak lazım..
Salonda atmosfer iyiydi. Şu. Doğumgünü saçmalıklarından vazgeçerseler daha da iyi olacaktır. Molalarda bu sefer güzel işler yaptılar. Seyirciyi hep canlı tuttular.
Abdi ipekcide ki olamaz ama benim en çok keyif aldığım sesimin en çok zarar gördüğü maç bu oldu..
Oyuncular normal olarak bu atmosfer ile daha da iyi oynuyorlar gaza geliyorlar yetkililer umarım görür bunları. İlker sesimizi duyuyor ve oraları yavaş yavaş işliyordur 8)

Takimda roller değişeli çok oldu zaten arkadaşlar.
Emir ve bojan tabiki şut kullanacaklar insiyatif alacaklar fazla takıyoruz bu duruma. Ama adları çıktı 9 a inmez 8 e durumu var .
Kleiza için içerideki "korktuğu" Barcelona maçı harici hep iyi şeyler düşündüm, hem fiziken hemde mental olarak güçlenmesi kendisini belli ediyor. Kleiza 29 dakika süre aldı ama mücadele etmekten kaçmadı , 8 ribaund alması çok ama çok önemli. Savunma gayreti iyiydi. Hücum konusunda konuşmaya gerek yok zaten adam cidden bu konuda yetenekli .bilekten top çıkarken basket olacağını hissediyoruz. Kleiza nin takıma adaptasyon süreci zor ve sancılı oldu ama 2 aydır iyi oynuyor ve katkı alıyoruz. Aman Allah nazarlardan saklasın.

Bo için Ercan çok güzel demiş "boyundan fazla kalbi var ". Bo'yu çok ayrı seviyorum. Çok uzun zamandır muazzam oynuyor Obradoviç ile arası çok iyi , , hocanın ona bakış acısını çok rahat görebiliyoruz maç sırasında.  Bo niye 40 dakika oynamadi diyenler gördüm twitterda.  Bo yoruldu çünkü savunma da çok gayreti hücum da ve ribaundlarda çok özverili oldu ve yoruldu kendisi hocaya çıkar beni dedi ..
Ömer oyunda kaldığı sürede iyi savunma yaptı hakkını vermek lazım takımı ve taraftarı ateşledi dersek yalan olmaz.
Bjelica görünmez kahramanlardan di. 3uncu periyot maçı kopardigimiz süre zarfında 5 kisa oynarken rakibin iri 5 numaralari ile ciddi bir şekilde mücadele verdi.

Melih'e iki güzel laf edeyim. Yürekli ve çalışkan bu kardeşimizi de çok seviyor ve takdir ediyorum .köşeden attığı. 3 lük potaya değmedi ama hemen bir sonraki hücum diğer köşeden ve kritik anda 3 sayılık atışı kullanmaktan korkmadan attı ve başarılı oldu..

Oyuncular ve taraftarlar mutlu ayrıldı salondan.
Hep diyorum zor ve karışık bir grup . Maç maç düşünmek lazım. Bu maçı kazasız atlattık sırada Barcelona deplasmanı var.
Yenmek için gidiyoruz.  Zor maç alırsak çok güzel günler yakın. Yenilirsek normal güzel günler yine yakın :)

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Berat;
daha seninle telefonda dün konuştuk Perperoğlu hakkında adam iyi oynadı zaten bu sene belirli bir çizgide oynuyor,
ama dediğim gibi bize yabancı olarak alsak adama denilmedik laf kalmaz adım gibi eminim 8)

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Böyle taraftarın ben ta a......Ulan herkes yaşa fenerbahçeeee diye bağırıyor beyefendiler canları sıkkın bir şekilde etrafa bakıyorlar.Yeter lan.

O taraf grubunun içinde bende varım o kadar çok koymak istiyorsan gel bana da koy. iş adresimi filan da verebilirim sorun değil ...
forumların amacı böyle abuk sabuk yorumlar yapmak değildir.
eski hesabın ile yazdığın!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! yorumlardan dolayı ne olduğunu biliyorsun , insanların içinde kimseyi uyarmaktan nefret ediyorum ama sen bunu hak ediyorsun..
yine nezaketi elden bırakmayacağım lütfen diyorum
adabın ile yaz , en azından benim ve birçok dostumun içinde olduğu bir gruba küfür edemezsin ,
 haa eleştirebilirsin ona saygı duyarım ama koymak fiilini yapmak senin haddine değil en azından burada değil

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
kleiza üzerindeki emeğim tartışılmaz sanırım. :)

evet emeğin az değil :)

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Cem abi Kleiza'yı düzelttik lafları parçam yaptı acaba Sekulić'e de mi bir el atsak? :D
Sekulic yeni geldi , ayrıca fırsat transferiydi ben mevcut şartlar altında memnunum , ilerleyen maçlarda katkı verecektir ama Zoriç ( kendisine çok güveniyordum ve seviyordum ) savunmada ki sıkıntılı hali beni üzüyor

Çevrimdışı Erdenay Güler

• Yönetici
  • Üye
    • ErdenayGuler
Sabah biraz yunan sitelerini dolaştım. Yunan gazetelerine göre (genelde) bu maç Fener-Oly maçı değil. Spanoulis-Obradovic maçı

Özelllikle Pana ve Yunan basketbolu uzmanı arkadaşlar (misal Erdenay) bize bu husumetin nedenini anlatır mı?

Abi Spanoulis'in PAO'dan ayrılışı olaylı oldu. Kontratının son dönemlerine doğru artık 1. adam olmak istiyordu ve bunu Diamantidis'in olduğu bir takımda yapabileceğini pek sanmıyordu. O sıralar Olympiakos da devasa paralar harcayıp kurduğu kadroyla hem Euroleague'de şampiyon olamadı hem Yunanistan'da şampiyonluğu kaptırdı. Mesela sırf Childress ve Kleiza'ya toplam 10 milyon civarı bir para ödüyorlardı. Hezimet gelince bu oyuncuları yolladılar, kenarıda kalan para ile zaten karakter olarak zayıf olan Spanoulis'in aklına girdiler. PAO'da 2 milyon kazanan adama 3.4 milyon yıllık önerdiler.

Haziran-Temmuz gibi Obradovic Spanoulis'i kulübe çağırıyor görüşmek için. Performansı iyi diye kontratta artış yapabileceklerini de söylüyor. O sırada Itoudis de orada. Bunlar belirli bir miktarda anlaşıyorlar ve Spanoulis eşi-çocuğuyla tatile çıkacağını, sakin kafayla düşündükten sonra net karar vereceğini ve 3-5 gün içerisinde telefonla döneceğini söylüyor. Aradan 3 gün geçiyor 5 gün geçiyor ses yok. Bir hafta sonunda Itoudis arıyor. Spanoulis "ben Olympiakos ile anlaştım" diyor. Itoudis de suratına kapatıyor.

İşte ikisinin arasındaki husumet buradan geliyor. Spanoulis'e ne zaman Obradovic ile ilgili bir soru sorsalar cevap vermez. Obradovic'e sorsalar o da cevap vermez ama şunu ekler: "adını bile duymak istemiyorum" 2 sene önce Yunan bir gazetenin F4 öncesi yaptığı bir röportaj vardı Obradovic-Itoudis ikilisiyle. Koça orada sordular, inanılmaz bir şekilde sinirlenerek "beni buraya bu soru için mi çağırdınız" diye tersledi soruyu soran elemanı. Sonra araya Itoudis girince yumuşadı. Anlatmasını istediler, "ben anlatmam" diyerek kenarı çekildi ve Itoudis bir kaç şey söyledi konu hakkında. Ardından da koç "yolda görsem suratına dahi bakmam" diyerek kesti konuşmayı.

Hani bizim Spanoulis hayali kuran taraftarlar var ya, Obradovic burada olduğu sürece o hayallerin hiç bir anlamı yok. Adam "verdiği sözü tutmayan, koçuna ve arkadaşlarına saygısı olmayan birisiyle çalışmam" diyor. Ben maçları sürekli takip ettiğim için bilirim, 2010-11'den bu yana Olympiakos ile oynadığı her maçtan sonra gidip rakip antrenörü ve oyuncuları tek tek tebrik etmiştir hem içerideki hem dışarıdaki maçlarda. Ama Spanoulis'e elini bile uzatmamıştır koç.