Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2013 - 2014)  (Okunma sayısı 520510 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Okan Y.

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • KendoKamae
Aslında bu maçı sezon başından oynadığımız CSKA, Barcelona, Panathinaikos ve ilk Olympiakos  maçlarıyla beraber değerlendirmek lazım.

Bu takımlardan CSKAyı vurup geçebildik. Diğerlerine karşı dönem dönem 9-10 sayıya çıkarsak da farkı bilhassa son çeyrek de oyunu tutamadık. Tabii basketbolda bu oyunu tutma tabiri biraz yanlış anlaşılıyor, futbol falan gibi düşünülüyor. Öyle bir şey mümkün değil tabii ki. Oyuncu bazında eksikler, gedikler ayrı mesele ama takım olarak bence en büyük eksiklik şu an için burada

Yoksa savunma azmi, yardımlaşma, takım içi rol paylaşımı gibi temel kriterlerde bence ortalamanın üzerindeyiz.

Bu arada Kleiza konusunda her zaman destek olmanın mutluluk ve gururunu yaşıyorum. "Bak biz laf ettik adam düzeldi" tarzı lafları tabii ki espri kabilinden özür olarak alıyorum. ancak bir dönemler yazdığımı tekrar yazıyorum, bir numara pozisyonundaki kısmi zaf'iyet dışında Fenerbahçe tarihinin (Dream Team dahil) en üst düzey(teknik ve karakter olarak) ekibi bu ekiptir. bence bu sene Top8 yapıcaz, top8 apayrı bir senaryoda oynanacak, Final4, 2-3 eşleşmelerindeki her takıma eşit uzaklıkta olacaktır. 

Özetle o dana kesilecek diyoruz :)))

Bizler bir gün daha Fenerbahçeli olarak yaşamak için hayata bağlanırız ve gerekirse o bir gün için bütün bir ömürü gözden çıkartırız.
A.Y.

Çevrimdışı Okan Y.

• Üye
    • KendoKamae
Abi Spanoulis'in PAO'dan ayrılışı olaylı oldu. Kontratının son dönemlerine doğru artık 1. adam olmak istiyordu ve bunu Diamantidis'in olduğu bir takımda yapabileceğini pek sanmıyordu. O sıralar Olympiakos da devasa paralar harcayıp kurduğu kadroyla hem Euroleague'de şampiyon olamadı hem Yunanistan'da şampiyonluğu kaptırdı. Mesela sırf Childress ve Kleiza'ya toplam 10 milyon civarı bir para ödüyorlardı. Hezimet gelince bu oyuncuları yolladılar, kenarıda kalan para ile zaten karakter olarak zayıf olan Spanoulis'in aklına girdiler. PAO'da 2 milyon kazanan adama 3.4 milyon yıllık önerdiler.

Haziran-Temmuz gibi Obradovic Spanoulis'i kulübe çağırıyor görüşmek için. Performansı iyi diye kontratta artış yapabileceklerini de söylüyor. O sırada Itoudis de orada. Bunlar belirli bir miktarda anlaşıyorlar ve Spanoulis eşi-çocuğuyla tatile çıkacağını, sakin kafayla düşündükten sonra net karar vereceğini ve 3-5 gün içerisinde telefonla döneceğini söylüyor. Aradan 3 gün geçiyor 5 gün geçiyor ses yok. Bir hafta sonunda Itoudis arıyor. Spanoulis "ben Olympiakos ile anlaştım" diyor. Itoudis de suratına kapatıyor.

İşte ikisinin arasındaki husumet buradan geliyor. Spanoulis'e ne zaman Obradovic ile ilgili bir soru sorsalar cevap vermez. Obradovic'e sorsalar o da cevap vermez ama şunu ekler: "adını bile duymak istemiyorum" 2 sene önce Yunan bir gazetenin F4 öncesi yaptığı bir röportaj vardı Obradovic-Itoudis ikilisiyle. Koça orada sordular, inanılmaz bir şekilde sinirlenerek "beni buraya bu soru için mi çağırdınız" diye tersledi soruyu soran elemanı. Sonra araya Itoudis girince yumuşadı. Anlatmasını istediler, "ben anlatmam" diyerek kenarı çekildi ve Itoudis bir kaç şey söyledi konu hakkında. Ardından da koç "yolda görsem suratına dahi bakmam" diyerek kesti konuşmayı.

Hani bizim Spanoulis hayali kuran taraftarlar var ya, Obradovic burada olduğu sürece o hayallerin hiç bir anlamı yok. Adam "verdiği sözü tutmayan, koçuna ve arkadaşlarına saygısı olmayan birisiyle çalışmam" diyor. Ben maçları sürekli takip ettiğim için bilirim, 2010-11'den bu yana Olympiakos ile oynadığı her maçtan sonra gidip rakip antrenörü ve oyuncuları tek tek tebrik etmiştir hem içerideki hem dışarıdaki maçlarda. Ama Spanoulis'e elini bile uzatmamıştır koç.

Eline sağlık Erdenay kardeşim,

Dediğin röportajı okudum:http://euro-step.net/interview-obradovic-talks-to-contra-gr/

Burada Itoudis dediğin gibi anlatmış mevzuuyu:

Alıntı
Itoudis: Then let me talk. Since you asked a question, you shall receive an answer. We have so many athletes here, ask about them. Spanoulis an athlete of another team, there is no point talking about him. But since you wanted your story here you go: During that summer there were negotiations between the two parts and the club covered our expectations by making a more than generous offer for a 3-year deal. It was a great deal which covered his skills and his contribution to the club’s success over the years. An offer which met the expectations of coach Obradovic, of Panathinaikos and of myself. Spanoulis has offered a great value to Panathinaikos and vice versa. He brought us titles, played fantastically and he matured both as a player and as a person while being a member of Panathinaikos family. So after that amazing offer was put on the table, both Zeljko and myself had talked to him and his agent. Zeljko spoke to him once, on June 21st. All parties agreed that the offer was amazing and to be honest I didn’t expect such a big offer by the club’s administration. I had spoken to Spanoulis 5-6 times and we had a positive feeling during those talks. During our last talk on June 21st, he said he needed three days to think it over since he was busy with his brother’s wedding. I told him to take even 5-10 days since it was the decision of a lifetime. during that last talk before my departure to Barcelona, Vasilis reassured me that I would be the last person he would talk to before taking any decision after talking to his wife, family and friends. I told him to make a decision as soon as possible since that would be the best for all parties involved. That was the discussion we had on June 21, you know when we spoke again? Never.

Contra: Well that wasn’t too hard. I got my answer.

Itoudis: But you shouldn’t ask about it in first place.

Contra: Please tell coach Obradovic that I didn’t mean to upset him with this question.

Itoudis: I will let him know. Vasilis is a great athlete. He has offered a lot to Greek basketball and we face him as such: a great opponent. But being a great athlete has nothing to do with your personal relationships who are based on some values. Zeljko and I strive to have such values. When you called me to arrange this interview I told you I would answer at that day and that time and I did. I didn’t ignore you or called you after a couple of months. I’m not saying our values are the right ones, but those are our values. We’ve been talking about this for 20 minutes, why? You ask Zeljko and me if we would greet Spanoulis, would he greet us? Nothing terrible happened between us, we never had a fight with Spanoulis as a person, sure Zeljko had some coaching issues with Spanoulis as a player but they never conflicted as personalities. But for some reason he changed his attitude after June 21st…

Muhabirin amiyane tabirle sorduğuna soracağına pişman olduğu bir soru olmuş. Yalnız, benim anladığım, Obradovic bu mevzuuya hiç girmemiş, diyalogları Itoudis yürütmüş. Ama röportajdan anlaşılan Spanoulis bize veya Banvit'e asla gelmez :P Bu röportajı okuduktan sonra şunu da düşündüm, acaba Itoudis'in Obradovic sonrası Pana'ya koç olmayışında bu tarz bir negatif sicil mi etkili olmuştur?
Bizler bir gün daha Fenerbahçeli olarak yaşamak için hayata bağlanırız ve gerekirse o bir gün için bütün bir ömürü gözden çıkartırız.
A.Y.

Çevrimdışı finkployd

• Üye
  • Yer: Ankara
Geçen haftalarda Emir&Bojan ikilisinin bilerek/bilmeyerek Kleiza'ya top indirmediğini düşünenler vardı ki bu gruba ben de dahildim. Ama dün akşamki maç özelinde özellikle Emir'in bunu aştığını gözlemleyebildik sanıyorum. Kleiza'yı daha kabullenmiş bi Emir vardı sahada. Kafalardaki acabaları, soru işaretlerini azaltan bir gelişme olarak not düşelim bunu da. Güzel günler göreceğiz. :)

Çevrimdışı Erdenay Güler

• Yönetici
  • Üye
    • ErdenayGuler
İyiymiş :D

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
  • Yer: EDREMİT-BALIKESİR
  • Deniz ve Sevgi Nehirin Babası
Erdenay...

Obradoviç gene sabırlı Ben olsam çoktan harcamıştım Bojanı
HaBaBaM GüM GüM GüM

Çevrimdışı Andrew Goudelock

• Üye
  • Yer: İzmir
  • Andrew Goudelock
Kleiza muhabeti bitti Bojan muhabeti başladı..
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı BeratAkbaba

• Üye
    • BeratAkbaba
Murat abi, bojan senin eline düşse gerçekten hayal edemiyorum olacakları :)
#12 Damir Mrsiç

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
Valla ben Kleiza yı iyi bildiğim için hiç kızmadım ona..

Ama bojan ve tepe oyunları X bol top kaybını içime sindiremiyorum..10 SAYI attı dün 20 sayı yedirdi

Topu yere vurmanında bir adabı var....Yani pas verilecek zamanları artık Obramı anlatacak ona...

3 milyon dolarları isterken iyi hemi?
« Son Düzenleme: 01 Mart 2014, 13:56:42 Gönderen: murat kaya »
HaBaBaM GüM GüM GüM

Çevrimdışı Andrew Goudelock

• Üye
  • Yer: İzmir
  • Andrew Goudelock
Valla ben Kleiza yı iyi bildiğim için hiç kızmadım ona..

Ama bojan ve tepe oyunları X bol top kaybını içime sindiremiyorum..10 SAYI attı dün 20 sayı yedirdi

Topu yere vurmanında bir adabı var....Yani pas verilecek zamanları artık Obramı anlatacak ona...

3 milyon dolarları isterken iyi hemi?
Nereyi 20 sayı yedirdi bende onu anlamıyorum abi..

Bojan'ı bir biz beğenmiyoruz.. Geçen haberini yaptık 20 tane NBA GM yakından ilgileniyor diye.. Bakıyorsun her eleştirildiği maçta adam belirli bir katkıda bulunmuş.  24 yaşında bir adam..

Bugün ölüp bitilen Spanoulis'ın gençlik yıllarını da hatırlıyoruz..

Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı Bukefalos

• Üye
  • RWB0 & SC30
Dün Bojan, Fenerbahce kariyerindeki en iyi savunmasını yaptı bence.
Ver Lester'e, yaz deftere

Çevrimdışı ErdemFB

• Üye
  • Yer: Samsun
Çok güzel galibiyet oldu averajı alamamız çok önemli değil şu an için çünkü normal şartlarda Oly 9 biz 8 galibiyet alacağız gibi görünüyo, ha Pana ve Barça deplasmanlarından bi galibiyet çıkarabilirsek o zaman averajı alamamak başımıza iş açabilir.

Bojan maça iyi başladı ama sonra bildiğimiz haline döndü, yine dış atış sokamadı hiç bi zaman istikrarlı bi şutu olduğuna inanmadığım için benim için şaşılacak bi durum değil şu hali haftaya 7/6 üçlük atsa şaşırmayacağım gibi.

Kleiza belkide geldiğinden bu yana en iyi maçını oynadı hücum tarafından ziyade savunma ve ribaundlara yaptığı katkı daha çok mutlu etti beni.

Bo için söyleyecek söz bulamıyorum.

Gruptan çıkmak için kalan altı maçın dördünü kazanıp Milano'nun 3 mağlubiyet almasını bekleyeceğiz(Oly-biz ve barça)tabi Milano dan ikili averajı almak şartıyla,başka türlü bi çıkış görmüyorum açıkçası.Milano'nun son maç evinde Barça'yı yenme ihtimalide fazlasıyla korkutuyo beni.
« Son Düzenleme: 01 Mart 2014, 15:40:11 Gönderen: ErdemFB »
"Kendim için bir söz veriyorum,burası benim evim olacak."

Çevrimdışı Bukefalos

• Üye
  • RWB0 & SC30
Milano son maç malaga deplasmanında.
Aynı hafta yunan derbisi de var.

bizim için avantaj..

Ben olynin 9 galibiyet alacagını düşünmüyorum. Biz eger oakadan galibiyet cıkarırsak 2. oluruz gibime geliyor.

bu arada milano kalan 6 macın 4ünde deplasman ve su ana kadar euroleaguede sadece bambergi yenebilmişler. (1-7)
icerde oynayacakları macın teki de barcelona.

cıkamayabilirler
Ver Lester'e, yaz deftere

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
Bojan bizde 3. senesini oynuyor. Bu geçen iki senede ikili oyun oynatırken, harika pick&roll pasları verirken gördük mü dünkü gibi?
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
Nereyi 20 sayı yedirdi bende onu anlamıyorum abi..

Bojan'ı bir biz beğenmiyoruz.. Geçen haberini yaptık 20 tane NBA GM yakından ilgileniyor diye.. Bakıyorsun her eleştirildiği maçta adam belirli bir katkıda bulunmuş.  24 yaşında bir adam..

Bugün ölüp bitilen Spanoulis'ın gençlik yıllarını da hatırlıyoruz..

Utkan...Spa bir Yunandı..Yıllarca bekleyebilirsin Bojan bir Türk olsa..Belkide seneye NBA a yapacak..Bize hayrı yok...

Ayrıca kardeşim son 4 dakıka yedik neredeyse 20 sayı..2-3  TOP kaybı vardı ve olmadık atışları...Bence öyle sizce değildir...

Ben Bojan TIRT demiyorum..Yanlış yerde kullanıyoruz diyorum..Ne zaman Bo aldı son periyotta dümeni drive etti ya faul oldu ya basket..Ben bunu diyorum...

Neyse benden bu kadar
HaBaBaM GüM GüM GüM

Çevrimdışı Okan Y.

• Üye
    • KendoKamae
Utkan...Spa bir Yunandı..Yıllarca bekleyebilirsin Bojan bir Türk olsa..Belkide seneye NBA a yapacak..Bize hayrı yok...

Ayrıca kardeşim son 4 dakıka yedik neredeyse 20 sayı..2-3  TOP kaybı vardı ve olmadık atışları...Bence öyle sizce değildir...

Ben Bojan TIRT demiyorum..Yanlış yerde kullanıyoruz diyorum..Ne zaman Bo aldı son periyotta dümeni drive etti ya faul oldu ya basket..Ben bunu diyorum...

Neyse benden bu kadar

Abi zahmet edip istatistik kağıdına bile bakmıyorsun, birileri sana karşı arguman sunuyor, cevap vermiyorsun.

Burası forum yani bir tartışma yeri. Güleriz eğleniriz makaranın allahını yaparız, maç içinde küfür dahi edebiliriz ama işin temeli tartışmak . Uzlaşmak zorunda değiliz ama burada salt menfî yorumlar yapıp ortaya bombayı bırakınca da fikir söylemiş olmuyorsun.

4 dakikada 20 sayı yedik bojan yüzünden dediğin çeyreğin toplamında 23 sayı yemişiz

Bojanın top kaybı sayısı linas ve bo nun top kaybı sayısına eşit

Bojanın sürekli oyunda olması demek rakibin bir savunmacısının sürekli meşgul olması demek. Çünkü ELde hiçbir takımı Bojanı riske edemez. Bunun dışında penetre ve pick-n roll oyunu inanılmaz düzeyde arttı Bojanın.

Bu x milyon isterken iyiydi tarzı muhabbetleri şahsen ciddiye almıyorum.

Selamlar
A.Y.