bu nedim karakaş gerçekten bu kadar etkili mi ya, olumlu ya da olumsuz anlamda.
biz bir şey başarırken nedim karakaş sayesinde mi olacak, şimdi her olumsuzlukta onun adı geliyor akla.
bence net bir şekilde kötü takımız, kadro kimyası diye bir şey yok.
bir kere atletizm olarak yerlerde sürünüyoruz.
bo dışında tek bir oyuncumuz bile aynı pozisyonda oynayan rakiplerinden daha hızlı ya da daha çevik değil.
uzun oyuncularımızın tamamı aynı tip, hiçbir şekilde birbirlerini tamamlamıyorlar. bjelica'yı hariç tutarsak.
zoriç, sekuliç, oğuz, kleiza bu dört oyuncumuzun da savunması felaket, sanki kazanmak için oynayan bir takımın parçası değiller de, bir zamanlar top oynamış, şimdi halı sahaların vazgeçilmezi olan göbekli abi kıvamındalar.
bu adamların hiçbiri ne savunmada rakibini bezdirir, ne net bir rebound alıp takımı hücuma çıkartır, ne de bir hücuma rakipten önce koşar.
elimizdeki yerli uzun oğuzken, o da yetmedi onun önüne aldığımız yabancı da zoriçken gidip 3. uzun olarak sekuliç'i alan her kimse suçlu odur bence. nedim karakaş birilerinin kafasına silah dayayıp aldırmadıysa tabi, sekuliçi.
aynı mantıkla, elimizde yerli olarak emir var, savunma yapmaz, atletizmi sınırlı, bu adamın alternatifi bojan. elinde emir varken, 3 numaranın daha atletik, savunma yapan, rebound katkısı olan ve gerektiğinde de ceza şutunu sokan bir adam olması gerekmez mi (misal, iyi bir sato). biz bojanı rica minnet tutuyoruz, bojan da takımı -mecazi anlamda- satmaya devam ediyor.
iki numaralarımıza bakıyoruz, oynadığı oyuna ve mücadelesine sonuna kadar saygı duysam da, yolun sonuna gelmiş ömer onan, alternatifi kim melih. yine fiziksel olarak neredeyse tüm rakiplerimizin gerisinde olduğumuz bir ikili.
guardlarımıza bakarsak da, çok kıymetli bir oyuncu olduğu şüphe götürmeyecek olan ama handikapları da belli olan bo var elimizde, alternatifimiz kenan. hadi burada sene başı planlaması kabul edilebilir, kenanı kazanmak için bu şekilde bir yapılanmaya gidildi diye. lakin iki numaralarımızı düşününce bu takımın savunmada geçilmeyecek, gerektiğinde rakip bo'ya çözüm bulduğunda, kenan'ın yetmediği yerde oyun kuracak birine ihtiyacı var.
kenan gidince gelen adam Pierre, zaten iş bitmiş olduğu için onun hakkında çok da konuşmaya gerek yok.
velhasıl,
ben sadece bir basketbol izleyicisiyim, içerde neler oluyor zerre miktar bilmem. lakin her başarısızlıkta nedim karakaş denmesi bana hiç makul gelmiyor. basit bir akıl yürütmeyle şunu soruyorum, başarılı olsak nedim Karakaş'a rağmen ya da onun sayesinde mi olacaktı. bu soruların cevabı hayırsa eğer, nedim karakaş o kadar da belirleyici değil demek ki.
onun da ötesinde, bu takım sene başında; zoriç, bjelica, kleiza, kenan'ı aldı, koçun isteği ve kendi çabasıyla bojan'ı tuttu (bu bence en büyük hata, orada iyi bir savunmacımızın olmayışı her maçta dağılmamızın önemli sebeplerinden biri), ve üzerine ara dönemde sekuliç ve pierr'i aldı.
bu takımın bu halde olmasının sorumlusu bu transferleri isteyen ve yapan kimse o'dur.
seneye yine bunca milyon dolarlar dökülür mü bilmem, ama eğer devam edeceksek, sahaya iki büklüm çıkan zoriç gibi, asla ve kat'a savunmada rakibini kovalamayan kleiza, sekuliç gibi adamlar yerine, rebound'u en tepede çekip, rakip sahaya fişek gibi gidecek, arkadaşlarıyla spor yapar gibi değil de kazanmak için oynayan birileri gelir umarım.